Allmänt

Sj Sj Sj :) och egoboost från Australien:)

Förra inlägget sa jag ju att jag gillade att åka tåg, men hallå SJ…jag menade inte att det var så kul att jag ville sitta två och en halv timme på ett stillastående tåg mitt ute i skogen;)

sj

Men så blev det. På väg hem från skolan, strax utanför Hudik så bromsade tåget in rätt kraftigt, så där så flaskorna på bordet for ner på golvet , och sen stod vi där. Först lät det som att det var nåt teknikfel, men om jag fattade det hela rätt så var det mer den mänskliga faktorn, a.k.a lokföraren, som liksom missade att bromsa där det skulle bromsas och då stannar visst tåget? Rätta mig gärna om jag fel. Och eftersom han missat så fick han inte köra vidare. Så de försökte få tag i Trafiksäkerhetsverket för besked om hur det skulle lösas, och till sist blev det så att nästa SJ snabbtåg skulle kopplas ihop med oss och köra långtåg. Det tåget skulle komma om en liten timme bara 😉

Vi dukade fram:

sj

Allt nyttigt är mitt;)

Jaja, det kunde varit värre, vi kunde fått vänta utanför, eller man kunde varit sjuk med fyrtio graders feber, eller nåt annat jobbigt.

Ni hade jag sällskap av en skitrolig klasskamrat, Clara, och vi tog på oss att roa övriga passagerare;) Nädå, men vi var trötta efter långa intensiva dagar på Hola, och efter att ha skrattat åt : ”Du har kommit till Trafiksäkerhetsverket, det är många som ringer nu men du är placerad i kö. Du har plats….345 i kön. Vi besvarar ditt samtal så fort som möjligt” och sen en liknelse med att tåget skulle åka som Kalle, Musse och Långben på julafton, ni vet

kalle anka och hans vänner

När de frågar: Men? Vem är det som kör egentligen? och så ramlar husvagnen längs med slingriga vägar ner, för att så sluta med att Långben stolt frågar om han inte tog dem ner lugnt och fint:) så var vi mer än lovligt tårögda:)

Lite gapskratt och så lever man några år längre.

sj

Det blev mörkt..

Clara skulle vidare från Gävle och flera andra passagerare hade ju anslutningar med både tåg och flyg som missades, så jag kände mig rätt så odrabbad, det enda tjorvet var ju att försöka få fram till mamma och pappa att jag blev sen.

GIVETVIS så stannade tåget i Noll-täckning-zonen 😉 vart annars. Nu var det inga problem, wifi löser mycket, och eftersom Patricia var hemma så kunde mamma åka hem, och sen kom syrran och hämtade mig på stationen när vi så småningom rullade in, 2,5 timmar sent.

Jag som har noll koll…får man ersättning för sånt här? Och hur gör man då?

 

På Hola har vi haft härliga dagar som alltid. Vi har varit på föreläsningar, och ätit god mat, skrattat och diskuterat och lärt oss massor. Druckit frukostkaffet framför öppen spis:

öppen spis

På torsdagen var det dags för Hallstaberget, och skidåkning, och eftersom jag inte tänkte åka längd efter att ha åkt senaste gången när jag var typ 7 år, så tog jag en (skitkort) promenad för att sen glida in på spaavdelningen, och där i stället simma 45 minuter i deras saltvattenpool:)

Övriga anslöt efter hand, och vi satt länge i bubbelpoolen och bara tjötade och njöt.

hallstaberget

Väldigt fin utsikt.

Mitt rum på skolan var denna gång gulbrunt;)

hola

 

Och duschens temperaturvred vred sig själv till kokhett så det blev lite varmt i duschen, men McGyver fixar, och konstaterar att tandkrämstuber är underskattat inom rörmokeri;)

colgate

 

Jag talade om det i receptionen åxå så nån vaktis kan roa sig med att fixa det permanent sen, jag har nog med mitt hemma;)

Denna gången hade jag bra uppkoppling på rummet, och kunde se på tv på datorn, men sms funkade inte alls, jag fick Corrindas önskemål om att sätta in mer pengar;) men inte syrrans. Hon ville iofs inte ha pengar så det kanske bara var tiggeri som gick igenom;)

 

När jag kom hem så kom ungarna och hoppade upp i famnen, alla på en gång bara ♥ och det är helt underbart.

Jamie kramas och pussas och säger Jag älskar dig, mamma, och så lindar han armarna runt halsen och bara gosar in näsan:) och övriga ungar gör ungefär likadant, med den skillnaden att de är för långa och tunga för att hoppa upp i famnen, de nöjer sig med att kramas stående på golvet. Underbara ungar ♥

De hade sparat tacos..mmm så snällt;) och jag hade ju faktiskt inte ätit riktig mat på hela dagen så det gick ju i, och sen satt syrran kvar länge och vi babblade. Vi har ju inte snackat på flera dagar ju 🙂

Ungarna kollade på Fångarna på fortet och sen smet de ner till sig och kollade på film, för att så småningom droppa i säng. Lovelia skulle på kalas idag, så jag slog in paketen, och så råkade Tv;n stå på i vardagsrummet, och det var Westlifes avskedskonsert…jag fastnade framför den förut när den gick och samma gjorde syrran, men lik förbaskat fastnade vi nu igen:) Jag har ingen direkt relation med Westlife, men jösses vad alla låtar är bekanta och de är så tagna, tårar som trillar och innan det är färdigt så sitter man där och torkar sina egna ögon, igen. 🙂

Vid halv tre åkte syrran hem och jag ramlade i säng, för att vakna halv nio och slänga benen över kanten och vara halvvägs in i badrummet innan jag insåg att jag inte alls försovit mig:) Kalaset började 10.00, så det var ju gott om tid.

Skjutsade henne, hem och ät frukost, hämtade henne, och kom hem igen och körde ut alla ungar i snön. Beordrade dem minst en timmes utevistelse annars blev det ingen dator, hehe, jag är så diplomatisk i min uppfostran 😉

Själv ansåg jag mig inte behöva vara ute ( jag är vuxen och får bestämma själv, najs) dessutom är jag inte riktigt lika genomskinlig och kritvit som ungarna, så jag städade skafferiet i stället. Och lite sånt. Ungarna kom in och jag råkade lägga mig en stund på soffan, och tvärslocknade…jaja.

 

Runt middagstid satt Patricia och snackade inne på sitt rum, och Jamie var där, men jag fick inte riktigt ihop det, hon pratade engelska mellan varven åxå?

– Kan du säga Hej, Jamie?

-Bajskorv.

– Okey, nästan;) Ganska nära…

Jag var tvungen att gå och kolla vad sjutton hon höll på med, och då skypade hon med en kompis som flyttat till Australien för att plugga ett halvår, och han hade en australiensisk kompis där. Jag stod i dörren och snackade lite med Patricia, hon vinklade tydligen mobilen mot mig, och den australiensiska 21-åriga killen konstaterade :

– Your mother is hot.

Man tackar, jag kände mig väldigt långt ifrån Hot, men sträckte upp mig och sa att You made my day:)

Australiensare vet hur man gör en sunkig morsa på bra humör;)

 

Nä, kanske att den här hotta morsan ska gå och sova, jag har hört att det är en dag i morgon med. Planen är faktiskt pulkaåkning, om vädret tänker hålla sig som nu, med nån minus. Tanken är Uppsala Alpina center, detta rätt så storvulna namn på en väldigt liten backe, fyra slalomsvängar och du är nere liksom, men de har en bra grop man kan åka pulka i. Vi och resten av Uppsala;)

Båda killarna ligger inne hos mig nu, Jamie i min säng och Jordan i den som är hans, men som han övergett för att sova nere med Lovelia och Trixie. Han har haft mardrömmar eller nåt några nätter, och kommit upp och varit ledsen. En natt sov han inne med Patricia för han ville inte väcka mormor ♥ och igår kom han upp innan jag lagt mig så då ledde jag bara in honom till mig. Han är inte helt vaken, frågan är om han ens är lite vaken för han kommer inte ihåg det på morgonen. Nyss kom han ut och tittade sig omkring i vardagsrummet, för att sen gå in och lägga sig igen.

Känner igen det, så det är väl nån fas;)

Nä, sova var det!

 

Natti natti 🙂

 

 

Kommentarer

  1. Anna

    Det låter nästan som nattskräck han har. Det har alla mina barn. Man tror dom är vakna men det är dom inte. Dom kan skrika gråta gå i sömnen och slåss. Men dom kommer inte ihåg ngt av det dagen efter. Kan se riktigt otäckt ut ibland.

  2. EWi

    Hej! På http://www.sj.se under fliken ”Kundservice” finns en länk som heter ”ansök om restidsgaranti”. Du fyller i en miljard uppgifter och sedan får du (förhoppningsvis) ett köpbevis på mailen efter ca 2 veckor, som du kan använda nästa gång du ska åka någonstans. Antingen vid över-disk köp, eller så vid nätköp.

    Vid nätköp: På slutet när alla uppgifter är klara för köp och du skall godkänna slutsumman, finns då en ruta där du fyller i den långa bokstav/sifferskoden på garantibeviset du fått. Sedan går man vidare då den summan dras bort fårn slutpriset.

    Märks kanske att jag tågpendlat till jobbetsedan 2007? 😉

  3. Magdalena

    Hej,
    Det trista med sj är att om man vill ha ut ersättning i pengar så får man mindre än om man tar ”resecheckar”..

  4. Anneli

    Hej! Underbar läsning så här på morgonkvisten. Visst ska du få ersättning för resan, tror faktiskt du får hela den resan återbetald. Du får bara kontakta SJ.
    Ha en skön söndag, pulkaåkning låter härligt ☺

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting