Allmänt

Sunnerstabacken:)

Härlig dag idag! Vädret var ju kanonfint, konstigt att det inte satte käppar i planerna, men man ska ju ha tur ibland åxå:)

Vi sov länge, och masade oss så småningom upp, åt frukost och sen packade jag in fem barn och kanske tio olika åkdon i bilen. Snowracer, min och syrrans gamla:), pulkor av olika slag, en åkmadrass, stjärtlappar, tefat. Iväg till Sunnerstagropen eller Sunnerstabacken, som den kommer heta i folkmun oavsett vad kommunen döper om den till.

sunnerstabacken

Den är inte platt som det ser ut, utan rätt så brant, men just här är det som mest flackt.  Jag fick först inte parkering, suck, men efter att ha stått en stund och väntat vid tre bilar där folk stod och klädde av sig slalompjäxor, eller lade in ryggsäckar i bagaget, skidorna i takboxen för att sen GÅ DÄRIFRÅN…! Eller ta en fika i bakluckan..men för fan..fika kan man väl göra nån annanstans;)

Jag stod enträget kvar, och till sist åkte en bil iväg, och jag kunde backa in, och sen packa ur kids och åkdon.

Novalie sunnerstabacken

Novalie:)

Jamie:)

Jamie sunnerstabacken

Den här overallen fick hål på rumpan efter idag, så jag måste leta efter en annan i mina gömmor.

Jordan min lilla skrutt, han satte sig på ett tefat och så åkte han, nerför där det var som brantast…och det gick ju såklart väldigt mycket snabbare än han trott, plus att han lyckades köra ihop med nån annan så det hela slutade med praktvurpa… Sen ville han inte höra talas om att åka. Efter att ha suttit och tittat i över en timme så vågade han sig ner i slutet av backen, och där kunde han tänka sig att sitta på madrassen medan jag drog den uppåt…och så vände jag på den och lät den glida ner för den sista metern, och det var ju roligt. Så avancerade vi nån meter i taget, för att till sist åka hela vägen uppifrån. ♥

Jamie är en galenpanna, inga hämningar, tuff som få. Han åkte ensam eller med något syskon, eller med mig, Petra eller Janelle, och fort skulle det gå.

Han körde omkull några gånger, men lyckades parera och klara av att hålla sig kvar för det mesta. Han tog sin pulka/snowracer/ tefat och traskade uppåt igen, gång på gång på gång. Uthållighet:)

Jamie sunnerstabacken

Ibland vilade han lite 😉

Trixie:

Trixie sunnerstabacken

 

 

Jag, Janelle och Novalie gör oss klara för att tävla:)

 

carola wetterholm

De där tefaten är ju spännande, de snurrar och har sig, och jag vill gärna se vart man är på väg;) Helst ville jag köra snowracer, men den kunde jag se mig i stjärnorna efter, alla gillade den. Madrassen är bra den med, och då fick jag ofta sällskap av Jamie. Det är sjukt jobbigt att gå uppför backen igen…gosh!

 

Vi var där i 3-4 timmar, sen var det kallt om fötterna, och vi kände att det var nog dags för hemfärd, så vi packade in oss igen. Barnen ville väldigt gärna åka hit igen. Vi har nog inte varit här med dem på många år… Vi har en bra backe hemma, men på bil avstånd, om man inte vill ägna 45 minuters promenad enkel väg åt att ta sig dit. Men vädret är ju så veligt att det är inte helt lätt att hinna med att få med sig alla kidsen. Förra året vete fasen om vi åkte pulka alls..?

Det är kul, men kräver en del i tid och planering. Men är vädret bra är det kalas, utflykter är alltid kul. Jag skulle gärna lära dem att åka slalom, men det funkar inte här i Uppsala. Nog kan man skava runt i Sunnersta, vi har väl ett alpint gäng,  men det är inte kul. Slalom ska åkas i stora skidanläggningar, som Idre fjäll eller så. En vecka till snön kostar åt helvete för mycket för att det ens ska funderas över, speciellt eftersom de sen inte kan åka på hemmaplan.

Dock funderar egomorsan på att smita iväg en dag till Kungsberget och åka…ensam..hehe;) Men det får vi se hur det blir med.Troligen inte.

Men men, åka pulka om snön håller sig kvar – absolut:)

 

Barnen ville ha våfflor, så det gjorde jag när vi kom hem. Det är ju så enkelt, och smeten är ju lätt att veva ihop, tar tid att grädda bara…men till sist var alla mätta. Jag trodde de skulle komma efter en kvart och vara hungriga igen men så blev det inte. Sen var det ett gäng rödmosiga ungar som satt i soffan och kollade på Så ska det låta. Jag hoppade in i duschen först för jag frös så, och sen kröp Jamie upp i knät på mig medan vi kikade. Mysigt ♥

Jag och Patricia kikade på nån deckare, Corrinda kom och pratade lite, men var trött efter sin baskethelg, så hon gick och lade sig, och Robban höll sig inne hos sig. Lugnt och tyst.

Nu är det så illa att jag sitter och har Melodifestivalens repris på….och jag gillar inte ens den…suck, men fjärrkontrollen ligger för långt bort;)  så jag ska nog avsluta nu och hoppa i säng.

 

Natti natti:)

 

 

Kommentarer

  1. Kicki

    jag o min fd tjej fick för oss att roadtripa lite en vinternatt o hamna vid sunnersta gropen o skulle av nån anledning gå så nära kanten att jag halkade, tappade taget om tjejens hand, slog en kullerbytta och gled sen hela vägen ner på magen… Hela backen var täckt av bara is… Så där låg jag i mörkret o kunde inte komma upp för försökte man ta ett steg uppåt så gled man tre neråt. Ropar till tjejen att hon får inte försöka ta sig ner till mig för en av oss måste ju kunna tillkalla nån form av hjälp. Kallt var det o inga jackor hade vi. Tjejen lyssnade inte utan kom glidande ner till mig där jag satt och surade för jag hade tappat en sko. Hon hittade skon o när jag reser mig inser jag att jag tappat bilnyckeln nånstans längs min färd ner för backen. Insåg även då att både lämnat telefonerna i bilen oxå…..oj! Så det slutade med att vi kröp runt på knä i mörkret och som ett jäkla mirakel hittade jag nyckeln och på någotvis kom vi upp för isbacken. Mina armar var helt sönderskrapade sen färden ner vilket jag inte märkt innan, så det slutade med att åka hem, plåstra om o sen fick jag gå o lägga mig o fundera på vad jag ställt till med 😉 ska väl tillägga att när detta hände var jag typ 25 o hon 22… Man kunde trott att vi va typ 7 år gamla…..

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Hihi vad roligt det måste sett ut, förlåt:). Fattar att det var mindre kul just då, men vilken historia ni fick 🙂

  2. Anna

    att åka pulka med barnen är ju superkul, och bra träning i backarna:) jag brukar ta med mina fyra yngsta och åka i hammarskog var och varenda helg som det är åkväder:) jag brukar ta med varm choklad och mackor så man orkar några vändor!

  3. Ullis

    Tycker du irriterar dej på hur alla andra gör. Jag var själv i sunnerstabacken i helgen med mina tonåringar. Jag var dock nöjd med ett par timmar, då gick jag till bilen med min utrustning ( slalompjäxor är ju inte set skönaste att gå omkring i).Tog även en kopp kaffe i solen, innan jag gick tillbaka och väntade ut tonåringarna. Tyckte inte att jag gjorde fel på något sätt.

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Men du hade säkert inte bilar som stod och väntade på din plats;) Självklart får man gå tusen gånger till sin bil och sitta och fika i den, men när du sitter i den bil som vill ha parkering så blir du lite irriterad du med, jag är helt säker..;). Jag var ironisk!

  4. sussan

    Vilken härlig dag ni haft =)

    En sak som jag tänkt på, ta inte illa upp nu, vi tänker olika, varför köper du rosa kläder/skor/vantar till flickorna när pojkarna ska ärva efter dem, jag är inte så säker på att grabbarna vill ha allt i rosa när de börjar skolan, finns ju faktiskt svart/blått tex som passar både flickor o pojkar. Om man vänder på det, skulle du sätta på tjejerna killkläder? De har en äldre bror, ärver de kläder efter han?
    En facebook vän hade delat ett inlägg från en kompis vars pojke va mobbad i skolan för att han hade tjej kläder på sig, han fick ärva efter sina systrar o tyckte om dem kläderna, självklart ska alla få ha det dem vill på sig, men när samhället ser ut som det gör idag så skulle jag försöka undvika att mina barn blev retade, även om de ville ha kjol på sig skulle de inte få ha det.
    Jag har dessa funderingar just pga att den lilla killen jag skrev om blev mobbad.

    Ha en fortsatt bra dag

    Carola: Tar inte illa upp:) Jamie och Jordan är fortfarande små, och älskar rosa så det är inga problem. Jag har så otroligt mycket rosa kläder, och det mesta av det kan de inte använda eftersom det är väldigt tjejigt. De får om de vill, och det händer att Jamie kommer i klänning, vem bryr sig på en treåring liksom:) De rosa stövlarna har han själv hämtat in från garaget där han hittade dem, han har ett par svarta/blåa, och ett par vita åxå, men det är de här som han helst vill ha <3 Overallen är blå med blommor, och det är samma där, han älskar den. Vi har massa kläder efter Robban åxå, och tjejerna använder en hel del, framför allt Trixie tycker om hans fräna skjortor och t-shirtar. Vantar struntar alla i vilken färg det är.
    Jag köper sällan superkvalite´på kläderna/skorna, utan det är de vanliga kedjornas,( de tvättas ändå sönder eftersom det sällan är fin vinter här utan mer lera och grus) så de håller inte i en evighet, och det kommer med andra ord inte vara några problem med att killarna tvingas gå i rosa tjejiga kläder när de börjar skolan, för de är redan använda av i vissa fall sex tjejer, i de flesta fall tre flickor. Jag har aldrig varit med om att det förekommit mobbing på barnens skola, det är de jäkligt duktiga på att hålla koll på, så det är jag inte ett dugg orolig för, och sen är jag rätt säker på att mina ungar är så säkra på sig själva att de liksom inte skulle mobbas eftersom de inte skulle ta åt sig, och då är ju själva vitsen borta, om du fattar;)
    Både Jordan och Jamie har renodlade killkläder, men väljer ofta tjejernas, och det får de göra så länge de vill. Jag förstår hur du tänker, men är inte orolig för det:)

  5. Johanna

    Å ja, åk till Kungsberg! Där hängde jag fyra kvällar i veckan och tränade, måste säga att det var mina roligaste vintrar någonsin! Dock har vi flyttat nu, men Kungsberg äger!

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting