Allmänt

Julen på väg ut:)

Idag tog jag bort mina adventsljusstakar:)

Jajajajaaaa, jag vet att det är sent, men det är ju så fint, och de vanliga lamporna lyser så starkt jämfört med ljusstakarna. Så här sen var det dock länge sen jag var, men jag skyller på att jag varit bortrest. Förvisso i februari, men…;)

Det blir ju följder av att plocka undan, så det har fejats och städats idag, solen skiner och det är ju underbart på alla sätt och vis, förutom den lilla detaljen att allt damm och skit syns extremt väl.

Jag hoppas att jag inte är ensam om att tycka att mitt hem ser rätt okey ut, för att en vacker dag när vintern börjar ge sig plötsligt se att ett lager damm täcker allt. Ett rätt tjockt lager på sina ställen…. Men jag har påbörjat kampen för att få bort det nu, och idag har det varit spridda skurar av insatser över hela huset. Inget som märks, men som måste göras för att kunna fortsätta. Matkällaren har plockats i ordning efter att alla ljusstakar och stjärnor lagts tillbaka i sina lådor, lampor har ställts ut, och det har dammats fönsterbräden och dammsugits.

Det blir bra till sist, jag är bara inte riktigt där än:)

 

Plusgrader idag, och riktigt blött ute. Det snöade igår igen så det var massa att skotta, men jag tänkte ta det efter träningen, men sen struntade jag i det och hoppas att det inte fryser på. Jamie har lekt tåg, han ställer upp de tre barnstolarna på rad och sen skjuter han runt dem i hela köket. Klättrar upp på en och sitter sen och pratar i sin mobil ♥ – Ja, jag är snart där, kommer snart.

Jordan var lite seg och trött idag, han och Jamie busade mellan varven men han drog sig gärna in i soffan och kröp ihop och vilade, vet inte riktigt vad det är, men kanske bara lite allmänt trött. Jag känner igen mig:)

När Lovelia kom hem, ensam eftersom Trixie ringde och ville leka med en kompis, och Novalie gick direkt till en kompis efter skolan, så åt vi lite mellis. De brukar alltid dricka varm oboy, och det  fanns vispad grädde kvar sen gårdagens våfflor, så hon blev så glad över det och satt där länge och lät sig väl smaka.

I morgon måste killarna och jag åka och handla, det ska förutom vanlig veckohandling kommas ihåg att Novalie har friluftsdag på torsdag och nåt annat på onsdag då de fick ha med sig fika…pränta in det i hårddisken:)

 

Jag läste min lokaltidning på nätet idag, unt.se, och där kan man förutom att läsa om att en ensamstående fembarnsmamma blir vräkt från sin bostad för att huset ska rivas, och får noll hjälp från socialen och blir erbjuden att hyra en etta…en jourlägenhet…känns ju betryggande och skönt att veta..eller? Nu lät det lite märkligt, en konstigt skriven artikel, tror inte att journalister av idag är som de var förr, stava och sånt där har de glömt att undervisas om;)

Jaja:)

Förutom det läste jag om att dejta som singelförälder. Jag läste den lilla rutan om tips och råd hur man liksom gör när man har barn, och första rådet ingav ju inget hopp direkt..

Tips När du träffat någon

Innan ett nytt förhållande är seriöst – dejta under den period som barnet inte bor hos dig.

Okey, jag låter dejtandet ligga på is en sisådär 15 år eller så då;) Eller kanske kan jag dejta varannan söndag mellan 12-18? Undrar hur lång tid det tar att få ett sådant ”förhållande” att komma till nästa steg:

Om ni bestämmer er för att ta er relation vidare – prata ordentligt med varandra innan och var förberedda på att det kan bli jobbigt.

Haha, tja dit lär jag ju som sagt inte ta mig, med några timmar lediga varannan söndag, så förberedd på att det kan bli jobbigt lär man ju vara 😉

Sen ramlar det på :

Var känslomässigt närvarande för barnet. Visa att du lyssnar och är tillgänglig. Ställ öppna frågor till ditt barn: Hur kändes det för dig att möta den här personen? På vilket sätt kändes det i bröstet eller magen? (små barn uttrycker ofta känslor med kroppen). Barnet får inte bestämma över din nya relation men visa att du står på barnets sida oavsett.

Låt introduktionen vara en process som får ta tid. Kanske behöver barnet upp till ett år för att landa i den nya situationen. Det kan också komma bakslag efter det.

Har den nya partnern också barn gäller samma sak – ge känslomässigt stöd oavsett hur han eller hon reagerar. Forcera inte. Tänk på att det här inte är relationer som barnet själv har valt.

 

Tills:

Finns det flera barn på båda sidorna kan man låta två av barnen träffas först. Alla barn behöver inte träffas vid samma tillfälle.

Källa: Magdalena Bluhme (TT)

Nu har det ju med den takt jag kan hålla säkerligen tagit flera år att komma hit, men man kan ju bara hoppas då att den mannen inte har många barn…snacka om att det då tar tid att introducera alla;)

Nä, jag tror att dejting är inte för mig.

Och för att inte riskera att låta som en bitter försmådd dumpad kvinna, även om jag är det;) så skojar jag. Jag har inte tid, plats eller rum för nån ny. Jag har fått höra att det i vissa, väldigt små, kretsar;) anses att jag borde läkt vid det här laget, att allt vore mycket bättre om jag träffade en ny man.

I call that bullshit. För det första…hur kan man läka när såret är smutsigt, infekterat och slits upp hela tiden? Det blir bara en varböld som så småningom måste skäras upp och tömmas innan den ger blodförgiftning.

För det andra…hur skulle en ny man hjälpa? Även om självaste Jon Bon Jovi kom och föll på knä framför mig, så ändrar ju inte det ett endaste dugg i den soppan jag lever i. Eller? Fast just HAN skulle förstås lösa det mesta när jag tänker efter, rik och berömd som han är;)

Men nä. Jag tror inte på det. Nu kommer det ju från mindre empatiska människor så vad kan man vänta sig;) Det finns inga quick fix, inte ens en ny snubbe gör det hela rumsrent.

Artikeln finns att läsa på unt.se om ni vill.

 

Vi lagade middag, Lovelia hjälpte mig, och idag blev det kyckling i ugnen, med broccoli och ris. Quinoan som jag och Patricia skulle ha slängde hon i en buljongtärning i, och det blev så salt, så den åkte i soporna…attans.

Sen åkte jag och tränade, och det gick ju rätt ok. Lite stelt i baksida ben, och den där matta tunga känslan i benen är inte alls behaglig. Både jag och syrran är i en fet jäkla svacka gällande träningen just nu. Det är inte kul. På ett sätt är det rätt skönt att vi är synkade, för då kan man faktiskt få ta det lite lugnt ett tag. Jag vet att det blir bättre snart.

Om jag kikar tillbaka så är det så här den här tiden på året, varje år. Det är ett återkommande mönster. Det handlar inte om någon depression, utan mer om att krafterna är slut. Det är långt sen sommaren, länge sen man satt i solen och tankade energi, många virusattacker har passerat, och depåerna är bara tomma. Det ekar:)

Snart kommer solen tillbaka, och jag är så beroende av ljus och värme för att må riktigt bra, det har jag insett med åren. Mörker och kyla är mina värsta fiender. Så att se att det är ljusare på morgnarna när jag väcker ungarna, det är underbart! Det går åt rätt håll nu 🙂

 

Nu ska jag hoppa i säng!

Natti natti:)

 

 

Kommentarer

  1. Evalena

    Hej Carola, läser din blogg då och då men, brukar inte kommentera. Nu blev jag dock så full i skratt av ”dejtingstipsen”

  2. Karin

    Det blev rätt mycket fel i ditt återgivande av artikeln. Mamman är inte ensamstående utan har en man. Huset ska inte rivas. De har hyrt i andra hand. Huset är sålt. De vill inte flytta och nya ägaren vill ha sitt hus. De har båda skulder hos kronofogden, hon har tidigare inte betalt sin hyra och har en hyresskuld. Det är anledningen till att de ej får hyra. Framgår i tidningen.

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Tack. Men om barnen flyttar till pappan så tolkade jag det som att hon var ensam. Sorry. Fint att jag länkade så alla kan läsa själva:)

      1. Karin

        Har papperstidningen så jag har läst om dem tidigare. Har för mig att det fanns gemensamma barn och särkullingar som nu bor hos pappan.

  3. Kristina

    I artikeln står inte att huset skall rivas ej heller att hon är ensamstående till 5 barn. Detta handlar om ett gift par som hyrt ett hus som sålts av kronofogden . Rätt ska vara rätt

    1. Åsa

      Fembarnsfamiljen Thorén-Brännmark tvingas lämna bostaden i Österbybruk i veckan, sedan huset de hyrt sålts på exekutiv auktion.
      – Vi har blivit erbjudna att hyra en etta i Östhammar, en jourlägenhet.
      De tre äldsta barnen flyttar in hos sin pappa som bor i Österbybruk, medan de två yngsta, 6 år och 1 år, flyttar med till Östhammar. Maria Thorén är orolig för barnens skull och hoppas att familjen ska hitta en bostad i Österbytrakten inom kort. De tänker även överklaga kommunens nej till bostadssocialt kontrakt.
      Hur kan socialtjänsten tycka att det är i enlighet med barnkonventionen att splittra en hel familj på det här sättet?

  4. nettan

    Läste rubriken och insåg att här står adventsstakarna kvar… 😉 jag tycker de ger så mycket bättre ljus än våra vanliga lampor, så de får nog stå kvar någon vecka till 😉 Övrigt julpynt åkte ut precis innan dotterns kalas den 25/1
    Varför ha så bråttom bort med julen när man måste vänta nästan ett helt år på att få ta fram de igen..
    Kika in på min blogg,

  5. Anette

    Ja exakt så är det för mig också den här tiden på året. Man är i nån konstig svacka, långt till våren och inget (?) att längta efter. Men snart blir det bättre, brukar bli det när det blir mer soliga dagar snart. Tack för en härlig blogg :). Önskar ändå du skulle träffa en bra man nån gång i framtiden ;).

  6. Anna

    Ja det är konstigt det hur man förväntas känna efter en separation. Jag hade en stor kärlek när jag var ung som det tog 2 år att komma över. Och vi hade bara varit tillsammans 3 månader. Under dessa 2 år såg jag inte åt någon annan. Hur ska det då inte kännas efter 27 år ihop..vi är alla olika. Jag önskar att jag vore en person som bara kunde skaka av mig allt och gå vidare men tyvärr jag fungerar inte så. Jag förstår dig C. Du älskade samma man i 27 år och vips så var han borta. Det gör ont. Och det tar tid att läka. Och du får ju inte ens läka ifred. Jag lever i ett dåligt förhållande men älskar honom. Har gjort slut flera ggr men tagit tiĺlbaks honom. Han älskar inte mig och tycker mycket om unga kvinnor. Jag har ont i magen när jag tänker på sommaren då han går runt och dregglar efter lättklädda unga tjejer. Önskar jag vore stark nog att verkligen lämna.

    1. Sofia

      Du är värdefull Anna, glöm inte det! Du är stark, duktig och en klok kvinna. Hur kan jag veta det? Jo, för du vågade skriva det här på bloggen att du lever i ett förhållande som inte är bra för dig. Jag vet att du är värd så mycket mer och jag sänder en massa styrka till just DIG.

    2. Profilbild
      familjenannorlunda

      ❤️. Den mannen är inte värd dig. Du är värd att bli uppskattad och älskad. Det vet du. Stor kram till dig ❤️

  7. Madeleine

    Vilket jädra skitsnack av journalisten! Jag och min man flyttade ihop efter 14 dagar, jag har en dotter från tidigare förhållande och nu går jag och min älskade man i på vårat 8 år tillsammans! Och min dotter och min man har en otroligt härlig relation idag!

    1. My

      …men för att det funkade för er så behöver detta inte funka för andra, vet flera skräckexempel så journalisten är knappast ute och cyklar.

  8. Miabettan

    Det är så härligt att läsa din blogg! 🙂 Mycket igenkänning. Inte minst idag… Vad skulle en ny man göra för nytta? Och hur skulle det där med dateing se ut? Har förvisso bara tre barn, men på heltid. Dvs dygnet runt, sju dagar i veckan, tolv månader om året… Trivs med det och älskar att vara med mina barn! Så någon ny får vara sisådär 10-15 år 😉 Hoppas du får en underbar vår och sommar med massa sol och värme. Nu ska dammet bekämpas även här.
    Kramar!
    Maria

  9. Karin

    Hej =)
    Ja du, som sagt nattuggla här också 🙂
    Men visst är det härligt när solen och ljuset kikar in igen, även fast jag upptäckte idag vilka himla smutsiga fönster vi har, och vad himla kladdig micron var. Micron torka jag av, fönstren får vänta lite =)
    Jag förstår att du inte är ute efter en ny man just nu, som sagt lite svårt att dejta varannan söndag mellan 12-18
    När tiden är inne kommer drömprinsen dyka upp =)
    Sen om det är John eller någon annan, det får framtiden utvisa 😉
    Nu ska jag också gå och fånga kudden.
    Kram från mig och god natt Zzzz Zzzzz Zzzz

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting