Allmänt

Städskåp

Idag undvek jag med flit att gå ut, det är inte rart att gå på min oskottade gång, och jag ångrar lite att jag struntade i den igår, men det är fortsatt mildväder så..;)

Jag öppnade ytterdörren på vid gavel när solen tog sig dit och sen fick jag i alla fall lite sol på näbben. Härligt!

I stället städade jag och killarna, eller om man så vill: jag städade och de stökade ner… Men de hjälpte till lite med det de hade lust med. Jamie hjälpt mig att plocka ur städskåpet, där jag har två kassar, en för pappersinsamling och den andra för plastförpackningar. Ingen i det här hushållet tror att de får ta ut de där kassarna när de är fulla och sätta dit nya, vilket innebär att man i stället bygger torn av plastburkar;) Samma med tidningarna, ni vet att man kan stapla tidningar gott och väl en halv kasse ovanpå den fulla va?

Alla fattar ju vilka ord som hoppar ur munnen på mig sen, det behöver man inte vara ett snille för att kunna föreställa sig. Om man utesluter svordomarna så är jag knäpptyst;)

Det blev några vändor ut i garaget, det värsta är att jag verkligen måste till sopstationen nu…det räcker inte med en vända heller..Fy farao, alla julklappspapper/kartonger står kvar, massor av tomflaskor, en miljard ursköljda hopvikta mjölkförpackningar, plast, tidningar och blä. Massor. Får nog bli på söndag. Finns barnvakt då;)

Massor av kassar med kläder  som ska till nån second hand, och massor av annat urrensat jox. Jag är så in i bänken bra på att röja, men sen att få iväg sakerna, där failar jag, big time. Det är samma med ALLT.

Beskär jag äppelträden – grenarna ligger kvar.

Byter jag bilbatteri – batteriet står kvar på uppfarten ( borta nu)

Bär jag ut återvinningen i garaget – återvinningen står kvar i garaget.

Ställer jag ihop alla julsaker – står de kvar länge innan jag får in dem i matkällaren.

Har vi kalas med massa pappersskräp som följd – står det kvar svarta sopsäckar.

Rensar jag bort någons kläder – står de kvar i vedboden…fast just DET var ju inte mitt ansvar 😉 de kanske är borta nu förresten.

Byter jag gardiner och hänger ut de andra på vädring – så hänger de kvar där.

Röjer jag ungarnas rum, och samlar ihop saker som inte hör dit i en korg/låda – jajamen det står kvar, tills de är där och river ut det igen.

Ibland är det enklare att lägga tillbaka grejorna man tänkte kasta i nån låda, så slipper man fundera på det.

Jag är så jäkla dålig på att slutföra sånt som innebär att jag måste åka iväg. Det är i de lägena skitdåligt att ha ett poolrum och garage man kan ställa skiten i. Så tar man tag i det, fixar allt på en dag, och känner sig bäst i världen på att greja, och tänker att nu jäklar ska jag inte samla massa skräp utan åka iväg en gång i veckan…Eller huuuur 😉

Funkar aldrig. Diagnos på det, någon? Samlarmani? Soptipps-fobi? Svårt att släppa taget? Bäst att spara så man har reserver för en dålig dag?

Jag vet inte, och jag önskar jag var mer rationell och konsekvent, och inte så förbannat sentimental.

”- Åhh här lilla skallran fick ju Janelle när hon döptes, inte kan man slänga den! Ja, den är i tre delar, och det som låg inuti och skallrade är uppdammsuget för ett decennium sen, minst. För den delen så saknas det ju två av tre delar, men de ligger säkert här nånstans, jag kan nog limma ihop den så den blir fin 🙂 ”

Janelle själv skiter högaktningsfullt i sin skallra:D

 

Jag jobbar på det 😉

När jag var klar med städskåpet, för hela fick sig ju en genomgång, och tänk så snyggt det blir bara av att sakerna står på sin rätta plats…*suck*, så fortsatte jag med sopskåpet.

Helt ärligt, det är rätt sällan jag städar där. Mellan varven jävlas avloppet så då får jag lov att böka där inne, och det är jättebra med ett sånt här skåp man drar ut, (blir det en låda då kanske?) utom när man ska in där och bara skruva lite på avloppet, för då når man inte in utan får lyfta av hela skåp/lådan. Inga problem, när man väl fattat hur man gör;)

Nu var det länge sen jag ägnade det en tanke, en liten sekund snuddade jag vid det i julas, men struntade i det, så det var verkligen dags nu.

 

sopskåp

Ja det är EFTER, fasen om ni trodde det var före….

Vårt kök gjordes om helt, totalblåstes och byggdes upp nytt, 2011, och sopskåpet har haft den här ”inredningen” sen dess, saftdunken har tillkommit den är för använt matfett, urk.

Idag funderade jag på varför jag inte har två stora kärl till? Jag avskyr att tömma soporna, det tar ju en sekund, men det är något jag drar mig för, i likhet med resten av huset (återigen), och ännu värre är det att tömma de små vita lådorna jag har batterier, glas och glödlampor i, de blir fulla så fort man tömt dem. Det ryms ju två stora kärl till, så nu blir det Ikea och shopping. Ja, batterier kan jag ju inte ha i en stor rackare då blir den ju aldrig full, men en för glas och en för glödlampor kanske.  Detta måste tillhöra kategorin: Hemmablind.

 

Patricia kom hem, hon hade jobbat, och sen kom Lovelia. Killarna klädde på sig och var ute en stund, men det var väldigt halt, och blött så de kom in efter nån timme.

Rätt var det var så tittade jag på klockan och den var 16.55. Shit, Loppans gympa börjar ju fem, så snabba ryck på med kläderna och iväg, släppte av henne och vidare för att hämta paket och handla. Hann bara till paketutlämningen så ringde de från gympan, de kom inte in i hallen för hela kommunen hade bytt nåt säkerhetsblabla så där stod de. Bara att hämta hem henne igen 🙂 Hon fick följa med på Ica i stället, och vi handlade middag, idag var det soppa och efter att ha funderat länge valde hon minestronesoppan, påsvarienten. Jag nappade åt mig en påse med sparrisoppa, som var färdig bara att värma men stod bland torrvarorna, till mig och Patricia. Den var inte speciellt god.

Gott bröd till, och sen gjorde vi egna semlor. Mums!

Jamie var inte alls kladdig runt munnen:)

IMG_4577

 

När Novalie kom hem hade hon med sig en pall hon jobbat länge med på slöjden:

pall träslöjd

Fin va:)

Den heter Kono, för det är en ko och hon heter Novalie:) KoNo. Så klart ♥

 

I morgon ska jag och killarna handla, det kom massa städ iväg för det idag, men i morgon ska jag på ett spännande informationsmöte, berättar mer om det sen, så det passar utmärkt.

Nu ska jag plugga lite, och sen sova!

Natti natti 🙂

 

Kommentarer

  1. Monica

    Är också expert på att påbörja saker och aldrig slutföra. Tror att vi lider av ”uppskjutarsjukan” 😉
    Det där gör jag klart sen.

  2. Mammans Melodi

    Har följt din blogg länge, men varit dålig på att kommentera. Tycker att du är grym, vilken förebild! Blir så imponerad av att du fixar att vara ensamstående mamma till 9 barn och plugga och träna och sköta allting hemma, ensam, utan en livskamrat. Heja dig! Vore roligt om ni hade fått vara med i Familjen Annorlunda på TV igen. Allt gott önskar jag dig och dina underbara barn!!! Kram

  3. monika Johansson

    Hej Karola lässer din blogg varje dag o har inset för flera år sen vilken fantastisk mamma du är har skälv varit ien liknande situation som din fast med 5 barn o fick höra ofta hur orkar du o den komentaren är riktigt korkad i blan vi mammor säter os inte direkt på en stol o säger jag drar heller jag orkar inte som vissa andra som tror gräset är grönare någon annan stans , o om inte för så får du din belöning när barnen är vuxna o några av dina barn är ju redan det o dom inser väm som altid fans där för dom , så kämpa på alt komer o bli bätre o bätre tro mig , jag var 42 när jag träffade en underbar killa på 27 o det ar mycket skitsnack om vår ålders skilnad men i dag 15 år senare är vi lick förälskade som när vi treffades för 15 år sen , å jag hoppas du tids nog treffar någon som är värd dig o alla dina bar kramar från monika med 5 barn o snart 8 barnbarn

    1. Charlotta

      Halva kommentaren försvann visst…
      Den största (enda?!) skillnaden mellan oss är nog 8 barn!
      Tack för ärlig och underhållande läsning! Kram

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Jag gör egen soppa ofta men ibland är jag bara LAT:) Tanken var att göra tomatsoppa men lovelia gillar inte min hemlagade som övriga älskar, och eftersom hon var med och handlade fick hon bestämma:)
      Tror det är tomt på småpåsar med rester i frysen åxå:/
      Ska prova receptet du gav 🙂

  4. Emma

    Vill du ha recept på den enda soppan jag åt när jag var yngre? Busenkel: koka upp hönsbuljong, medan den blir varm riv lämplig mängd morötter grovt (nu bor jag själv så jag kör rivjärnet men för dig är kanske någon sorts apparat att föredra), hiva i lite kycklingrester (jag spar i frysen), morötter och lämplig pasta (makaroner, sönderbruten spaghetti osv). Klart när pastan är klar! Funkar även utan kyckling om det kniper! Zucchini och potatis kan man variera sig med. Rätt billigt också – ca 3kr/portion + kyckling. Bra vardagsmat när man kommer frusen å trött från stallet – tar lika lång tid som snabbnudlar och kostar lika, men liiite bättre näring! 🙂

  5. Annelie

    måste tillägga att här i huset så proppar man alla påsar så fulla att dom knappt går att ta ut.
    värst är kompostpåsen och jag tror ibland att det bara är jag som kan adressen till soptunnorna
    //Annelie

  6. Annelie

    Jisses vad skönt att läsa att det är fler än vi som är duktiga på att sortera sopor men värdelösa på att faktiskt köra iväg dom sen.
    Vi har oxå papper och kartonger kvar sen i julas haha
    Sen är det ju så att ju mer utrymme som finns att stuva undan på ju mer stuvar man undan , vi har en hel vind full med gamla kläder och vagnar skor skridskor you name it haha plus en källare där det står bla annat en gammal trasig torktumlare mm mm
    jag tror man kan sätta namn på syndromet och det är :: jag läger hellre tid på barnen än på att köra tråkiga sopor… soporna finns kvar för evigt om så är men barnen är här och nu
    trist att gympan blev inställd men bra att dom ringde på en gång då det inte är så kul att stå ute och bara vänta .
    //Annelie

  7. Nina

    -Här är en till (räcker försiktigt upp handen). Känner så väl igen mig 🙂 Det där med gardinerna och leksakerna är på pricken mig..jag påbörjar projekt som jag aldrig slutför (jo ibland men det är sällsynt). Jag har också en förkärlek till att stapla olästa tidningar och reklam på köksbänken, läser det imorgon lixom..ligger kvar tills det rasar ner över spisen när jag lagar mat..då trycker jag in det så långt det går mot väggen och tänker jag gör det sedan..pyttsan ligger minst kvar en månad efter raset då nästa ras inträffar och då finns ingen återvändo.
    Tro inte att det stoppar där, för när jag torkat bort fyra månaders damm och brödsmulor som gömts under travarna..ja men då kan jag väl börja om på ny samlarkula.
    Varför gör man så??
    Nåja, huvudsaken är att ungarna är rena, mätta, har hela kläder och mår bra brukar jag tänka.

    Hälsa Novalie att Kono var supersöt!!

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting