Allmänt

Jösses…suck

Äh vafan, jag orkar inte ens vara ironisk. Jag kan bara konstatera att med manipulation kommer man långt, och det är inte jag som ägnar mig åt det. Jag fick som alltid en avhyvling gällande bloggen, ujuj som den är en fet pinne i röven på nån;)  Guess what……;)? Jag har bloggat sen 2007, och jag kommer mest troligt fortsätta så länge jag lever. Det var dessutom inget problem de första sex åren….

Det märkliga är att det inte görs en faktakoll, det tar två klick och så kommer man hit, och kan själv kolla om det är så fruktansvärt, eller om det bara är en rätt alldaglig beskrivning av en hyfsat normal människas liv, som kanske inte låtsas som att allt är ok när det inte är det.

Jag tror att bloggare låter suspekt. Hade jag kallat mig för krönikör hade det varit respektabelt.

Nu skiter vi i det. Mötet med parkeringsvakterna är avklarat;)

Dagen började med att packa i ordning två matsäckar, med bulle och varm choklad. Lovelia och Novalie skulle på utflykter. Sen pluggade jag lite, innan killarna vaknade och det var dags för kyrkis. Idag åkte jag hem när jag lämnat dem, för att fixa köket, och lite tvätt, och så for jag tillbaka sen efter en timme för att fika med en av de andra mammorna, och satt utanför sista timmen. Sen hem, packa träningsväskan, och så kom mamma och pappa.

Jag fick låna pappas bil, och dessutom parkera gratis, eftersom två killar i reflexkläder stod med hela p-automaten i famnen…

– Eh…är den där trasig eller?

– Ja, vi har bökat med båda maskinerna hela dagen, så vi säger till folk att det är gratis.

– Bara ni säger det till p-vakterna åxå…;)

Det lovade de, och ingen bot på rutan, tackar. Pappas bil är så snygg, och najs att köra, så det lättar upp det mesta. Han och mamma var barnvakter hemma, till småkillarna till en början och så droppade det in lite tjejer sen åxå.

Efter det första mötet åkte jag hem, hämtade Corrinda, hann säga några ord till mamma och pappa, så kom det ”folk” och vi for därifrån och till hennes skola. De har gjort som så att de avsätter en hel dag åt utvecklingssamtal, alla elever är lediga och så kommer man in en halvtimme på samtal. Superbra. Eleverna är ju såklart nöjda, men även lärarna, skönt att slippa dra ut på det i veckor.

Corrinda sköter sig, och har ett mål, ett visst betyg som minst i alla ämnen, och det kommer hon nog fixa, bara hon bestämt sig så brukar hon vara fokuserad. De har fått en ny mentor, så det var ett okänt ansikte, men han var väldigt trevlig, och verkar bra. Klassen hon går i är suverän, alla funkar bra ihop, och det är ju bara härligt.

 

När vi var klara där, skjutsade jag hem henne, fick lite (jäkligt mycket) bråttom, och släppte av henne vid Ica, för att sen hinna till träningen. Vi hade med flit bokat in ett HIT-pass med Anders, för att verkligen kunna göra av med all irritation som samlas efter sådana möten som det första, och det funkade 🙂

Nåt som bara ökade på min irritation är att jag fan suger på att fickparkera. En stor ruta, iofs massor av trafik bakom som blir stoppade och det stressar ju, men ingen jäkel ska ju tro att jag fick in bilen! Satan vad jag svor..Om man hade fått parkera med halva bilen på trottoaren, och gärna med nosen ut mot gatan och bakpartiet mot Friskis fönsterrutor  så var det en klockren placering, men det får man ju tyvärr inte 😉 Nåväl, jag kan väl bjussa på lite underhållning till de som står på löpbanden och tittar ut. Efter två försök gav jag upp, och åkte runt på baksidan, där jag fickparkade elegant i en öppning på sisåsdär 8 meter, inga problem;)

Fasen, jag måste öva med syrran, hon har utvecklat värsta skillsen!

Janelle och syrran kom lite efter mig, men eftersom hon gled in snyggt i en ruta så kom ju jag in senare än dem, så det var bara till att riva av alla kläder och på med träningskläderna och så in till passet.

Det var Janelles första Hit, och hon var rätt trött ♥ men det var å andra sidan vi med, fast det är säkert ett halvår sen sist jag var på ett sånt här pass. Bra övningar, lätt att få flyt, skitjobbigt och kul.

Vi snackade länge efteråt, innan det var hemåt för sista gången idag, och kramas med ungarna i tv-soffan. Jamie satt som ett ljus och tittade på Älva:)

Sen blev det lite ledset, Jamie och Jordan hamnade i luven på varandra, den ena knuffade den andra in i badkaret så det blev tårar och skrik, och mitt i så kom Lovelia och var jätteledsen. Patricia sa att hon varit det tidigare idag med, och det visade sig bero på det där ”folket”. Det var en väldigt ledsen och rödsvullen tjej som satt länge i min famn och snyftade 🙁 Till sist var hon så trött att hon nästan somnade, så då fick hon sova i min säng, och där somnade hon på två sekunder ♥

 

I morgon är det tacos med hela familjen, och det är lika härligt varje gång vi samlas hela bunten. Janelle och Simon kommer, och vad jag vet ska ingen iväg, det kan ju ändras förstås, men det ser bra ut nu. Jag och killarna måste iväg innan och handla, och sen har vi faktiskt blivit inbjudna till ett litet event här hemma, en lekpark i Tegnerparken som ska ljussättas och på så vis locka till utomhuslek året om. Bra initiativ!

Det var ett band som spelade och det bjuds på hamburgare, men tiden är så fel, men om ni blir nyfikna är det 15.30:)

Jag ska försöka komma iväg, men hur det blir visar sig.

Nu är det sovdags för mig, i morgon ska jag upp och väcka barnen, och sen blir det back in bed, jag riktigt längtar redan nu:) Finns inget härligare än att vinka av ungarna vid dörren, och sen krypa ner en stund igen bredvid Jamie.

Novalie kände sig skruttig, så vi får se om hon blir sjuk eller om hon vaknar frisk, jag hoppas på frisk, såklart.

 

Natti natti 🙂

Kommentarer

  1. Cleo

    Det känns ju som ”de” har väldigt mycket åsikter om vad du får göra och inte. Undra om det går åt båda hållen?. Självklart får du ha din blogg och att utan att ”de” ens ha besökt den och ha åsikter om den känns väldigt märkligt. Tror någon har sagt det innan och jag säger samma, du bör nog skaffa (om du inte redan har) en bra advokat som är expert på familjerätts frågor..

  2. Anneli

    Hej Carola! Har läst din blogg under en längre tid men aldrig kommenterat tidigare.
    Tycker att du gör ett superjobb med barnen och pluggandet samtidigt som du har så mycket annat att fixa med också.
    Det är helt sanslöst vad det daltas med den andra föräldern från myndigheternas håll. Att det brunnit i peruken på honom har vi nog nästan alla bloggläsare förstått, men tydligen inte de på familjerätten och soc. Det får en ju att undra lite varför den som beter sig illa ska vara den som har flest rättigheter. Det är inte så det ska vara om det ska gå rätt till. Det är barnens bästa som ska stå i fokus, inte en vuxen människa som gjort både dem och dig illa.
    Ni har också rättigheter, framförallt ska barnen kunna känna sig trygga och slippa oro.
    Det är härligt att se hur bra ni faktiskt klarar er trots allt elände med P-tjafset. Och hur mycket ni gör och är tillsammans. I slutändan kommer du dragit det längsta strået i allt detta, det är du som är barméns stabila klippa i tillvaron. ”Någon” kommer en vacker dag vakna upp och inse en hel del, men det lär ju vara liiite för sent.
    Fortsätt du blogga, skriv vad du vill och håll huvudet högt. Du är stark, tuff, smart och snygg, det kommer lösa sig med allt även om det tar tid. 🙂
    Varma hälsningar och kram från Norrbotten

  3. Sofie

    Socialsekreterarna har inget som helst att göra med din blogg.
    Tyvärr har jag väldig dålig erfarenhet av familjerätten när jag gick där. Exet var så duktig för att han ville göra det jag gjorde hela tiden,
    Han pluggade och ville att barnens tid skulle anpassas efter hans schema, åh så duktig han var som ville ha barnen när det passade honom, att jag fick rätta mig efter honom och lösa resten själv var bara något naturligt att räkna med. Nä fy för soc, aldrig mer!

  4. Familjen Lindvall- Livet med tre små troll och GBP opererad

    Jobbigt med sånna möten, jag förstår att det är drygt. Det är ju helt ofattbart att hen kan bete sig på ett sådant sätt, att vända kappan helt och inte vilja vara med sina barn och inte änns ha någon kontakt med de stora tjejerna. verkligen tråkigt och hemskt. Men barnen ska vara glada att ha en så fantastisk mamma som du Carola <3 Hopas ni hade en trevlig tacokväll igår, mysigt att ni ha en sån tradition där alla samlas! Fin alla <3 dag! /Linda

  5. Suzanne

    Jag misstänker att de möten du går på är vid familjerätten? Är det socialsekreterarna som håller på om bloggen eller enbart fd? Tycker du själv att du får nått stöd av de på familjerätten eller känns det som de bara står på hans sida? I sånt fall ska du ta hjälp utifrån! När du talar om att folk kommer på besök hem till er , är det då bara han eller är soc. med? Varför jag undrar är därför din dotter blir så förtvivlat ledsen och så ska det inte få vara. Utifrån det jag läser i din blogg så gör du ett fantastisk jobb med barnen och jag anser att det inte finns nått att klaga på. Fortsätt du att skriva i din blogg.
    hälsningar Suzanne

    Carola: Ja. Ja de ogillar det, och de har noll koll på vad en blogg är, och det är väl för att han gnäller över den som de tar upp det. Nej!! Igår var det han som fick ha sitt hembesök hemma hos mig eftersom han ju bor i en liten etta….dit barnen aldrig varit, buhuu.. mitt fel? Jag ska liksom lösa alla hans problem gällande hur han ska kunna jonglera sitt arbete och sina barn, men vafan…vi är inte gifta längre..jag har ingen anledning att backa upp för hans skitjobb längre.
    Tack <3

    1. Anna

      He, he! Han kanske borde följt med på utvecklingssamtalet??!

      Var dina föräldrar kvar under tiden?

      Bra att Patricia kunde förklara hur det var med Lovelia. Skönt med syskon. Inte alltid de kan berätta/veta allt själva…

      Jag önskar sååå, att dina barn bara fick känna sig lyckliga ❤️. Krama dem mycket o lyssna/prata mycket så inget hamnar i kläm o inte kommer ut.

      KRAM O STYRKA

    2. Suzanne

      Va fasiken de måste väl veta vad en blogg är? Jag är ju 68 år och socionom och vet mycket väl vad en blogg är för nått. Blir faktiskt förvånad att de säger att du inte ska få skriva en blogg. Det är nått de inte har att göra med. Sen är det ju lite hur de säger det och hur du själv uppfattar det. Du är ju väldigt försiktig med vad du skriver (tycker i alla fall jag) och du lämnar faktiskt en del familjemedlemmar utanför för det mesta.

      Carola: Tack, det känns jäkligt bra att du med typ samma yrke som de har säger så, och att du säger att jag är försiktig, så skönt <3

      1. Suzanne

        Om du har ngr frågor eller vill ha råd inför möte med dem så får du jättegärna höra av dig över mail till mig. Jag har jobbat i över 25 år som socionom med allt möjligt inom den svängen så jag har en hel del erfarenhet. Karin vet vem jag är…..bor nästan granne med henne!

  6. Nina

    Tänk när ni får barnbarn sen ( kanske inte dröjer så länge ) som han heller inte kommer ha någon kontakt med! Och den gamla syltkrukan till sk farmor! Vilka losers! Du går ju iallafall ut med seger till skillnad från vissa andra…. Be strong! Nina

    Carola: jadu…eftersom han har noll, och jag menar verkligen NOLL kontakt med Janelle, och väldigt lite med Patricia, och det är det två som är äldst och fattar mest, så lär ju deras ev barn inte ha någon morfar. Tragiskt men sant. Looooosers. japp.
    Tack <3

  7. Malin

    Att du orkar! Fast du måste ju såklart, för barnen. Du är beundransvärd, det hoppas jag du förstår!
    Jag blir så irriterad på den där idioten till ”pappa” så jag kan bli tokig! Och då känner jag inte ens dig, så jag kan bara tänka mig hur frustrerad du och dina nära är!
    Om han ändå inte är intresserad av barnen, släpp dom då! Och dig, och huset, och allt annat!
    Ja som sagt, du är grym som pallar!
    Kram till dig och barnen!
    (Himla fina blommor du fått av Janelle och Simon förresten! Såg på insta… :)… )

    Carola: Ja visst var det fina:)
    Jag vill ju inte förvägra honom något, bara förenkla för mig. Tänk om det samma gällde från hans håll…vad enkelt mitt liv vore då! Trots ett brustet hjärta.
    Tack <3

  8. Neta

    Ja dom där folket läser juridik i år och sen sysslar dom med sån här dynga och får bra betalt dessutom.
    Jag tycker du gått färdigt på dom där mötena nu, dom leder ju ändå ingenstans. Skit i dom i fortsättningen. Vill idioten ha kontakt så vet han var du finns, det är dags att han växer upp och börjar snacka för sig själv nu utan advokater som sitter med honom i sandlådan.
    Han har förverkat sin rätt till sin familj som det är nu, han har förverkat sin rätt till huset.
    Låt han ensam få jobba sig fram till en lösning OM det finns nån men då ska det handla om samtal inom familjen, du, han och alla barn.

  9. Mamma M

    Carola jag vet att du flera gånger har skrivit att du tänkt på allt för att situation ska löses på bästa tänkbara sätt för barnen. Det betvivlar jag inte en sekund!! Och tydligt är dessutom att du är den enda som tänker på barnens bästa främst…

    Jag måste iallafall försäkra mig om att du undersökt möjligheten att Äktenskapsbalkens kapitel 11, paragraf 8 skulle vara tillämplig. Det handlar om särskilda omständigheter som kan göra att en av makarna har större behov av det gemensamma boendet vid en skilsmässa.

    Kram

  10. Ida

    Vilken tönt han är. Man kan ju undra vad han är bitter över. Så tråkigt att han inte vill samarbeta för det är ju barnen som drabbas i slutänden.

  11. Carina

    Alltså kan man bli annat än arg,när man hör vad han utsätter er för,speciellt barnen. Vore kanske på tiden att han faktiskt börjar se vad han ställer till med,fast han kanske kommer att stå där med skägget i brevlådan,den dagen barnen är så stora att dem bestämmer själv om dom vill träffa han eller inte. Jag blir såååå arrrrg,va fan är det för personer som sitter i den rätten eller vad det kallas,som bara ser till den patetiske skiten,är det inte barnens bästa man ska ta hänsyn till. Jag skulle kunna skriva hur mycket som helst,men det är bäst jag slutar nu,för jag är så irriterad. Ha en bra helg och en trevlig taco-afton med dina fina barn:-))))

  12. Karin

    Hej =)
    Hoppas verkligen inte ”folket” får dig att sluta blogga! Vilka idioter det finns :@
    Fruktansvärt tråkigt också att ”folket” kommer hem till dig och barnen, och gör barnet/barnet så ledsen.
    Jag tycker det är dags för ”folket” att vakna upp och inse vad h*n håller på med.
    Inte roligt att lilla tjejen var ledsen, men jag hoppas också att h*n såg att hon var det. Fast det kanske inte gick in hos h*n ändå…
    Så skönt att barnen har en sån underbar mamma <3
    Ha det så gott så hörs vi
    Kram från mig
    PS. Jag kan också fickparkera… Om det är så där tre-fyra rutor lediga efter varandra =P

  13. Sandra

    Hej, nog kan man ha åsikter om att en del saker inte bör skrivas ut på en blogg. Men å andra sidan om man inte beter sig som han verkar göra, så skulle det ju inte finnas nåt att skriva om… Vad är han så rädd för ska komma fram?
    Hälsningar Sandra

    1. Madde

      Exakt Sandra! Man börjar ju fundera.
      Och Carola: du MÅSTE fixa fram en familjerätts specialist som företräder dig.
      Du kan vinna mer än så här om du ”vrider om kniven rätt.” Lagligt alltså dessutom.
      Och bloggen: ha den kvar! Vad kan sanningen göra honom annat än att det framgår hur få ynka minuter och engagemang han lägger på sina barn ?

  14. Annika K

    Helt sjukt rubbat!

    Haha så patetiskt. Han är väl rädd för sanningen. Som skrivs på din blogg.
    Jisses vilken feg lite krake.

    Massor med kramar till dig som måste hålla på med det här <3

  15. Louise

    Hade ett sådant möte förra veckan och det är sanslöst hur det daltas med nån som gjort som mitt och ditt ex..”Det är så synd om”…bullshit!
    Det är synd om BARNEN och allt de tvingas utstå inte om fega egoistiska krakar!
    Styrkekram!

    <3<3<3

  16. camilla hockeymamma

    Här kommer ett tips på fickparkering,som jag gör och det går bra oavsett om jag kör vår suburban eller en vanlig personbil.Har du en lucka som bilen går in i så kör du fram så du har din sidobackspegel precis framför den första bilen i luckans därefter lägger du helt om och backar in i rutan räta upp bilen och vips har du parkerat.Ut och öva.Hoppas att kvällen blir trevlig

  17. Marie

    Trodde faktiskt inte att det får gå till så här… Att de bara sitter och lyssnar på en part utan att kolla upp ordentligt att det den säger stämmer… Är lite chockad över det! Tyvärr tror jag att det även beror på vem man blir tilldelad som handläggare… Så ska det naturligtvis inte vara, det ska vara samma regler oavsett.

  18. Eva

    Stackars barn, att nån inte inser hur illa han gör dom med denna soppa! Önskar att han var mer tillmötesgående, för barnens skull för dom har han ju ändå medverkat till!
    Kramar! ♡

    1. Maria H

      Håller med. Och det är ju han som lämnat, varför så bitter? Blev det inte så bra som han trodde? Kanske ångrat sig innerst inne? Hursomhelst, så här gör man inte mot sina barn!

      1. My

        Han är väl bitter för att han vill ha pengar (halva huset) antar jag…suget efter pengar kan verkligen förändra människor och vääääldigt sällan till det positiva.

        Carola: Här tror jag att en stor del av sanningen ligger…pengar är nummer ett..två..trefyrafemsexsjuåttaniotio osv…;)

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting