Allmänt

Sjukt barn

Jaha.

Vi som skulle dejta med Helen på Ikea igår, så blev Mio sjuk. Bara för att visa min solidaritet, så slängde jag in en sjuk unge jag med, tog Lovelia och huvudvärk och feber, istf kräks;)

Lovelia väckte mig halv sju i morse: – Mammaaaaa? Jag har…. ( här förutsatte jag att det skulle komma något som skulle innebära att jag var tvungen att sanera en säng, golv och trappa, och var uppe på fötter innan hon hade avslutat meningen) ….jätteont i huvudet.

Lilla hjärtat hade så ont att hon grät, och ville ha en huvudvärkstablett. Jag ger alltid ungarna suppar, eftersom de kräks annars, men hade ingen 250mg, så jag krossade en vanlig panodil, och det kunde hon ju inte få i sig, helt förståeligt det smakar ju vedervärdigt. Hon ulkade och spottade ut det mesta på köksbänken, och så bäddade jag ner henne i sängen inne hos mig, och hon fick en våt handduk på pannan. Jag trodde inte hon skulle somna men det gjorde hon, och sov nästan ända till elva. Då bytte hon plats till soffan, och där har hon legat sen dess. Sover, och tittar på tv. Men mest sover.

Stackars lillhjärtat. Jamie var ledsen och trött en stund på dagen, låg på kökssoffan och sa att han hade ont i huvudet, ville sitta i knät och var väldigt stillsam. Men så försvann han bara och så var det fullt ös igen. Han lockade med sig Jordan ut, och de var ute länge och väl, så jag vet inte jag vad det var. Kanske ett försök att få all uppmärksamhet, eller så var han lite seg en stund. Det var samma på kvällen sen, han har noll tålamod och börjar gråta så fort något går honom emot. Lite värre än vanligt, för han är värsta dramaqueenen just nu;)

 

I morgon ska vi på mera möte, tror jag. Jag kan inte låta bli att irritera mig på folk som Ett: Är myndighetsanställda och inte kan skriva korrekt,( helt obegriplig svenska, mina lågstadiebarn skriver bättre meningar!)  och Två: Är myndighetsanställda som ställer en fråga via mail, och får ett svar som förutsätter en återkoppling och inte ger den. Nu vet jag inte. Ursprungstiden var 11. Sen var jag tvungen att skjuta på den, och det var mission impossible. Sen kom förslaget kl 13. Som jag okejat, men under vissa förutsättningar, och alltså inte fått ett svar. Vilken tid ska jag gå på? Eller inte i morgon överhuvudtaget nu?

Jag var från början vänligt inställd, men det har gått över för länge sen;) Synd bara att det lär bita mig i svansen vad det lider. Men skit samma. Jag vet att folk som läser kan tycka att jag är gnällig, men det ligger rätt mycket bakom:)

Så då återstår den stora frågan, hur gör jag med det sjuka/ de sjuka barnet/barnen? Det var inte med i min planering av veckan kan jag lugnt säga:) Det löser sig, men det vore jäkligt bra att ha fått veta vad som gäller. Idag, inte i morgon bitti som bäst. *Mutter*

 

Jag har städat. Det var inte heller tanken, utan planen var att plugga, jag har en hemtenta i anatomi och fysiologi denna vecka, plus en inlämningsuppgift i skapande skrivande, och Hälsocoachuppgifterna.

Men som alltid när det är mycket plugg, så drabbas jag av en oemotståndlig lust att städa och röja, det är helt stört;)

Överallt, samtidigt, såklart. Så jag har plockat i köket, städat undan grejor, dammat, tagit bort döda blommor.. dammsugit och plockat fram väldigt mycket saker under tv-bänken, fixat med sladdarna till alla jäkla tv-spelskonsoller, alla Skylandersgubbar har hamnat i sin låda, soptunnan i badrummet byttes ut, bara för att inse att den nya fina med fungerande fotpedal var för stor för att stå där…suck, resten av badrummet fick lite plock, toan och handfatet skurades. Jag har ett fårskinn som jag slängde i maskinen för två dagar sen, kan ha varit tre;) och det gör så att det blir obalans i trumman och programmet stannar, så det har jag krånglat med för att få det igenom en centrifugering…det är nu tvättat tre gånger på skontvätt, en gång handtvätt ( i maskinen ) och till sist en sköljning och centrifugering….. så ofta har jag inte tvättat det någonsin;) Men nu är det upphängt och måste skakas lite mellan varven för att bli fluffigt igen:) Jag älskar fårskinn, det här är sen Janelle var bebis, och lika fint än. Minns som igår när vi köpte det, på en mässa, och sen hade hon det i vagnen och i sin säng. Idag vet jag inte hur det är, men då, 1994 var det supertoppenbra att ha sina bebisar på lammfällar.

Medan jag stått i tvättstugan och bråkat med det har jag vikt tvätt, sorterat och burit undan. Vikt om alla kläder i Lovelias byrå, som av nån märkligt anledning rafsats runt;) sorterat ut småkillarnas kläder och sen vikt in dem in deras lådor. Jag har bakat en konstig maräng och lagat mat.

Och inte pluggat. Yeeey;) Dessutom syns det inte att jag städat. Dubbel yeeey;)

 

Mitt i allt så ringde en kille från Boxer. Han hade ju såklart koll på att vi fått in fiber i huset, och nu ville han sälja på mig deras bredbands-abonnemang. Jag har inte orkat/haft tid/kommit ihåg att kolla upp vilken leverantör jag ska ha, så jag lyssnade noga på vad han hade att säga. Jag har Boxer till tvn redan, och det blir ju rätt najs totalsumma på bredband telefoni och tv. Men jag vill ju kolla övriga åxå för jag har ju ingen koll, kanske blir det bättre nån annanstans?

Så säger han: Är det så att du är ensamstående?

Jag blev skitsur, vaddå? Står det SKILD i deras papper nu åxå, va, va, va? Räcker det inte med kreditupplysningen edyl, utan alla säljare ska trycka in det i nyllet åxå? Jag kanske är en aning känslig här, men jag hatar det. Jag gifte mig för snart åtta år sen, efter att ha levt som sambo i 20 år… om jag vetat att han skulle dumpa mig efter fem år hade jag hellre fortsatt som sambo, då hade det inte stått Skild och signalerat ett fett misslyckande…

Jag muttrade ett Ja…och då började han babbla om att si och så många megabyte eller vad det är skulle räcka, och jag hojtade att vänta lite nu, menade du såååå:)   Alltså jag bor inte direkt ensam om det var så du menade…jag bor ihop med ett litet fotbollslag. Ett 7-manna, med en avbytare;) Plus deras kompisar.

Så då fick han ju liksom uppgradera mina bytes;) och jag var inte så sur längre. Men han fick minsann inte sälja nåt till mig idag, för jag vill kolla upp övriga leverantörer, så då skulle han ringa nästa vecka.. In your face gosse, jag har döpt ditt nummer till Boxersnubben:) och tänker inte svara. Jag ringer själv när jag gjort min research, men eftersom du då går miste om din provision så sa jag inget.  Förlåt. Typ:) Å andra sidan hade du kunnat ställa frågan annorlunda,kanske: Hur många är ni i hushållet? Diplomatiskt och bra, så hade surkarten i mig aldrig vaknat, hehe.

Jag vet att det är tufft att vara telefonförsäljare, och jag försöker nästan alltid vara trevlig, men vill liksom respekteras för ett nej tack. Om de då babblar vidare så lägger jag på. Utan att skämmas:) Förstå mig rätt nu, Boxersnubben var trevlig, men jag vill kolla utbudet innan jag binder mig på något.

 

Det här längtade jag efter idag:

Janelle wetterholm

Pulka med ungarna, det här är Janelles bild som jag lånat från hennes blogg.

Hon och Simon kom förbi idag med vårat gamla köksbord som de lånat. Nu har stolarnas limningar släppt och de har ramlat i sär, och eftersom bordet var lite för stort så har de köpt ett nytt. Nu får det väl stå här tills nästa gång det behövs, det är världens bästa bord nämligen. Stolarna får jag limma lite, det blir fint sommarnöje.

Janelle har roat sig med att skruva ihop det nya bordet, plus stolar till det, och man kan väl säga att hon är lite less;)

Hon lägger säkert upp bilder hos sig sen, hoppas jag för jag vill ju se.

 

Så dagen idag har tuffat på, det har blivit saker gjorda, och annat som inte blev fixat, lite som det brukar med andra ord:)

Om inte Lovelia varit sjuk hade det varit en rätt så bra dag, men det drog ner poängen på den. Nu hoppas jag att hon piggar på sig, så vi kan få ha lite kul på sportlovet, tycker vi kan förtjäna det efter det sjuka jullovet faktiskt.

Man får ju inte alltid som man önskar, men det skadar ju inte att hoppas i alla fall.

 

I morgon är det ju dessutom fettisdagen! Alltså måste jag se till så vi har så vi antingen kan göra semlor eller så köpa. Ungarna är inte förtjusta i mandelmassa, så det lutar åt att göra egna igen. Det är ett Hit pass, med Anders igen, så det går att motivera semleintag;)

Vi får helt enkelt se hur morgondagen blir, just nu sover Lovelia tungt på soffan intill mig, efter att ha varit orolig en stund. Hon har ätit lite, och druckit lite, men mest sovit hela dagen som sagt.

 

Ni ska få en vinnare av tävlingen Big hero 6, och jösses vad ni var tävlingssugna, jag ska se till att lägga upp en till tävling de närmsta dagarna bara för det, så håll utkik:)

 

Nu hopp i säng!

Natti natti:)

Kommentarer

  1. Karin i Malmö

    Mina två pojkar sov också sina första 6 månader på lammskinn och det har ju blivit bra folk av dem… De är födda 93 och 95. Dessutom trotsade jag överheten och la dem att sova på sidorna, inte på rygg. De var sådana små kräkisar båda två och eftersom jag är lite yrkesskadad ( sjuksköterska ) fick det bli så.. Man lägger inte folk som riskerar att kräkas på rygg..
    Tips för tabletttagning; drick först en rejäl klunk av valfri dryck, bädda in tabletten hel eller delad i en klick sylt eller äpplemos, svälj och drick mer. Funkade bra med mina pojkar från att de var ca 3 år. Kan dock vara svårt om man är lättklökt ( eller vad det nu heter ).Hoppas sjukan inte blir långvarig !

    Carola: Mina har legat på sida allihopa, finns inte en chans att jag lägger bebisar på rygg, oavsett vilka rön som gäller… skönt med fler som tänker lika:) Mina ungar kräks av det mesta, så gömma piller funkar inte:(

  2. Nettan

    Men varför detta agg mot ipads och tv tittande? Om barnen klarar skolan, rör på sig och leker, inte är överviktiga så för tusan, låt ungarna sitta med paddan ett tag. Man är inte en sämre förälder bara för att det är skönt att få fixa tex middagen själv någongång… Finns faktiskt både pedagogiska spel o tv program. Vill inte spä på din jobbiga situation, men kan inte låta bli att undra över denna nya kvinna T.. Hur fan är man funtad som kvinna när man inte kräver att han skall ta sitt ansvar???? Jag fattar inte! Stå på dig! Det kommer gå bra för dig o barnen oavsett!

    Carola: den nya ja..Toy. Jag får skäll för att jag är rasist när jag säger att hon är thailändska, men det ligger ju en hel del av förklaring i just hennes ursprung misstänker jag, utan att vara rasist. Jag undrar HUR FAN kan man tillåta sig själv att förstöra en niobarnfamilj? Hur ”kär” man än är så kanske man kan låta bli att flörta och förföra just den snubben? Nu gjorde hon det, av vilken anledning vet jag inte, men äkta kärlek från något håll känns väldigt otroligt, han som varit väldigt anti och nedvärderande mot just thailändare och hon som är uppfostrad att skaffa sig en man som försörjer hennes familj…känns som att det krockar en del där..? Oavsett, så föraktar jag dem båda två djupt och innerligt. Jag kan inte säga vem som står lägst i mina ögon utan de delar den platsen rätt bra. Och det ”lustiga” är att han tyckte exakt samma sak förr, om män som lämnade sina familjer och skaffade sig en thailändska..de var inte vatten värda i hans ögon…
    Nu är han en av dem han själv föraktat…spännande;)

  3. Helena

    Underbart med fårskinn, det finaste en bebis kan ligga på. En tanke om feber och tv: feber ger hjärntrötthet som i sin tur gör att intryck blir tuffa. Bättre att bläddra i bok, läsa och sova. Blev också lite förvånad över era skärmvanor. Varför tv på alltid? Fri tillgång till surfplattor trots att för lite forskning ännu finns på området men den som kommit visar att barnens hjärnor kan ta skada? Jag har långt ifrån varit ngn prettomorsa men det där har jag haft väldigt reglerat och begränsat och det är jag glad över – barnen med faktiskt. Vad för dina barn istället har folk frågat..och tar det inte mkt tid att roa dem om de inte kollar på tv? Whaaat??? De har lekt, pysslat och levt ett normalt barnliv som jag inte behövt kompensera på något vis mer än ngn annan förälder. Detta skriver jag med kärlek och värme <3

    Carola: Ja visst är det lite märkligt det här med att tvn står på, men det är bara så. det är inte som att en och samma unge sitter där hela tiden, men de har sina favoriter, och de går såklart olika tider:) Jag är dessutom helt övertygad, kan vara helt fel, men jag tror att det är så: att Tvn mår sämre av att slås av och på än att stå på hela dagen, jag är rädd om min apparat:) Jag har alltid haft tv på mycket, innan barnan var det MTV, som förr i världen var bara MUSIK, inte massa sexprogram, och det var bra musik med snygga videos hela tiden som stod på i bakgrunden. I stället för en radio.
    Jag tror inte att det är farligt med intryck, kanske för vissa men jag kan inte se någonstans att mina ungar mår dåligt av det. När jag är sjuk och ligger på soffan är tvn alltid på, oavsett om jag sover eller är vaken, det blir ett sällskap, något att fokusera på eller något att sova till.
    Det är samma för barnen. Här tänker många väldigt olika, en del som du och andra som jag, och jag ser inget rätt eller fel bara olika sätt att tänka:)
    Jag har barn som är väldigt duktiga på att leka, själva eller med varandra, i kompisgäng eller mindre konstellationer, och är det sol och härligt ute är det sällan svårt att få dem att inte ens slå på tvn, men så här års, när jag själv hatar att vara ute, så blir det mer.Det går i vågor:)

  4. Lina

    Hej!

    Ville bara säga att jag tycker du är stark som kämpar så! Min kille har precis lämnat mig och jag känner med helt förstörd. Stor kram till dig och pepp jag får genom din blogg!

    Carola: Kram <3

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Autokorrekt sa med två B… Och jag noterade att det var fel, och glömde sen ändra det, men det ska jag göra:)
      Jag jobbar dock inte på en myndighet 😉 och deras fel var ibte stavfel 🙂

          1. Hanna

            Vad är ni för ena troll som sitter hemma bakom era skärmar och med era ord och anmärkningar sparkar på en stackare som redan ligger???? Hoppas ALDRIG ni kommer behöva genomgå den skärseld som Carola nu tvingas genomgå, men OM ni skulle göra det så skulle ni komma ut klokare på andra sidan och hålla inne med såna onödiga pekpinnar.

            Carola; låt det rinna av dig som vatten på en gås, fast det är jag säker på att det redan gjort ;-). Beundrar dig du starka, kloka och rättrådiga kvinna som trots alla motvindar bara stångar på. Håller tummarna för att mötet idag går ok. Kram Hanna

          2. Lilian

            När jag skrev att ibland biter man sig själv i svansen menade jag just mig själv och min kommentar,där ett ord saknades. Min första kommentar om stavningen var menad delvis som ett skämt vilket jag hoppas att du Carola förstod. du brukar ju själv skriva ironiskt rätt ofta.Svårt att skriva när så många har taggar utåt och missförstår.

            Carola: Fattar:)

          3. my

            Hanna, tagga ner lite….kommentaren var väl knappast att ”sparka på någon som redan ligger”…bra att lära sig vad ordet perspektiv innebär…. .gosh..

    2. Sara

      Lilian (fick jag rätt stavning på ditt namn nu? Går ju inte att se ordentligt på telefonen) o alla andra…var inte menat som nått elakt om att glömma ord, tyckte bara att det var lite smålustigt 🙂
      Ironiska generationen, you know =)

  5. Jenny

    Nä, krossad panodil smakar fruktansvärt illa. Finns ju en anledning till att de har ett hölje som täcker dem, men nöden har ju ingen lag. Om du behöver krossa dem så igen kan du blanda dem med lite yoggi eller äppelmos, då smakar det inte illa och sväljs enkelt ner.
    När jag var yngre hade jag svårt för att svälja hela tabletter och då funkade det där jättebra.

    Hoppas att all piggar på sig och att ni slipper vara sjuka!

  6. Carina

    Hej och tack för en bra blogg som jag varje dag läser till morgon kaffet. Ett tips är att köpa /göra bland semla den är mycket godare än vanlig semla. Jag gillar inte heller den där klumpen medmandelmassa som ligger i den vanliga semlan. Krya på er nu och hoppas ni får njuta lite av lovet!

  7. 4 barns hockeymamman

    Haha,jag tror inte att de där fårskinnsfällarna bara var tippentoppenbra 94 jag har för mig att de snarast var religon och framförallt de fällar som kom från Nya Zeeland,har också min kvar och tvättar den i maskin och ibland kammar jag den,ja herregud varje tid har väl sina grejer men 94 så var det fällarna.Lycka till med sjuka barn och möten idag.

  8. Marianne

    Vill bara nämna att den där huvudvärken kan vara början på influensa, både jag och min son fick så i fredags och sedan dess har vi legat pall. Smittsamt som bara den, tyvärr!
    Men jag hoppas givetvis att ni slipper den!!
    Vill även passa på att ge dig mycket cred för att du orkar ta hand om hela din härliga familj själv trots många motgångar. Kram från Skåne

  9. Madde

    Om du nu inte har suppisar: krossa , eller dela om det funkar, tabletten.
    Ge ungen först en stor matsked fil/yougurt, eller två :?) och därefter blandar du ner tabletten i yougurt på skeden o låter ungen svälja. Man kan med fördel be dem försöka be dem försöka hålla kvar den slatt som inte är tablett på innan tablett skeden kommer. O så får de en eller två skedar yougurt som är ”rena”. Detta funkar på mina i brist på annan medicin. Hoppas hon kryar på sig.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting