Allmänt

Fettisdagen, Hänt Extra, semla *2….;)

Dagen idag var en helt ok dag.

Lovelia var mycket piggare, ingen feber, ingen huvudvärk, men hon fick ända stanna hemma från mötet. Jag vägrar att utsätta barnen för det här om de gråter och inte kan sova av rädsla för att träffa ” de där tanterna” igen. Då får det hellre gå åt pipsvängen för mig. Easy peasy beslut. Synd att inte alla tänker så;)

Patricia var hemma med de tre små, medan jag packade in Robban, Corrinda, Novalie och Trixie i bilen och for iväg, fickparkerade:) ( i en skitstor ruta…) och gled in på plejset där de håller hus, tog hissen upp som är skyltad med: Obs, hissen går långsamt. Och som den gör…det är alla gånger mer tidseffektivt att ta trapporna, man hinner säkert  upp och ner tre trappor och så upp igen innan hissen tagit sig upp. Jag svär på att det sitter en liten liten gubbe och handvevar upp den;) Men man blir ju lite svettig av att ta trappan, speciellt med en fet Canada Goose jacka, så det blir hiss upp och trappa ner.

Sen fick ungarna info, och sen började barnsamtalen. Jag fick inte vara med, och höll på att ledas ihjäl ute i väntrummet. Jag hade med mig en tegelsten i anatomi men blev akut skittrött eftersom jag är rätt ovan att sitta still sådär alldeles overksam med inget att göra…Satt där och läste om celler och vävnad och klippte med ögonen tills det första paret barn kom ut, och det andra gick in. Sen var det samma sak igen…tunga ögon.

Till sist var det klart, barnen fick beröm för att de varit duktiga. Självklart de är ju liksom väluppfostrade och a-barn:) och sen raskade vi oss därifrån. Inget ställe man gärna hänger kvar på, dessutom hade jag lovat dem semlor.

 

Vi tog Citygross, jag och syrran kollade ju in fikets semlor i söndags och de var fina. Nu ändrade de sig, så det blev en blandad kompott, grillad korv med bröd, toast, kokt korv med bröd, kanelbulle. Men jag tog minsann en semla.

Tyckte jag behövde en innanför västen helt enkelt;)

Så in och handla lite, Robban skulle laga mat och han ville göra currykyckling med pommes frites, så det blev det.  Skjutsade Corrinda till basketträning, och sen hem

Tinade kycklingen i micron och sen fick han greja bäst han ville, jag åkte och tränade:)

På vägen dit fick jag ett mess från en kompis, som hittat detta:

Hänt extra

 

Jag skrattade en lång stund åt rubriken:) Ola är rolig han:)  Jodå jag har sagt det till honom, men med avslutet att jag inte är direkt sugen på nån ny…;) Men det är okey, jag tycker det är rätt kul hur duktiga de är på att tvista till det:)

Ska vi klargöra det en gång till, om nån missat – om drömprinsen knackar på dörren så visst, jag skulle inte smälla igen den i nyllet på honom;) men jag letar inte efter honom heller. Jag har inte tid. När skulle jag ha det? De där sex timmarna mellan 12-18 varannan söndag, när det dessutom alltid är någon/några som inte vill/får/kan följa med honom känns som att jag har annat att göra:)

 

Susade iväg till träningen, ett HIT pass med Anders, utan snögång, tack och lov, men för jäkla övervidrigt ändå, precis som det ska vara. Sen satt jag i syrrans bil och snackade en stund, som tur var precis intill min, för se där…där kom ju en p-vakt smygande…! Jag for upp och ut och talade om att den här bilen inte alls skulle lappas för jag stod minsann precis här. Det hjälpte ju föga förra eller förrförra sommaren, då den kärringen lappade den fast jag stod där strax intill….och sen blev det ett mailskickande fram och tillbaka resten av sommaren, innan de äntligen gav sig och jag fick rätt:D Fast , jag skulle se det som en engångsföreteelse, och de ville verkligen poängtera att de bara tröttnat på mig, men jag hade rätt, och hade vittnen:) Man får inte lappa en bil hur som helst, nån måtta får det vara.

Idag backade hon snabbt, tur för henne för jag får ett oresonligt adrenalinpåslag gällande den här yrkeskategorin. Jag tycker inte de behöver lappa bilar som står fint parkerade i rutor, utan kan hålla sig till de som verkligen fulparkerar och utgör en fara. Jag vet att det är deras jobb, men jag tycker det är onödigt.

Nåväl, alla gånger jag har skrivit om p-vakter, så får jag kommentarer att jag ju kan se till att parkera som man ska i stället för att hetsa upp mig och bli arg, ofta ramlar det in kommentarer många månader senare…och det gör jag ju, men jag har lite problem med p-vakter. Nån annan kanske blir skitsur på bilbesiktningen, eller kassörskan eller så;)

Oavsett om det är man själv som gjort fel.

Idag tjänade de inga pengar på mig iaf:D

 

Hem, fast via Coop för att hämta ett paket, och där väntade maten Robban gjort, det var gott, och han får godkänt. Sen monterade vi semlor:

semla

Jajamensan, TVÅ semlor tryckte jag i mig idag. Hörde på radio att Bert Karlsson ätit 93 st på en dag, och det var ju några fler än mina två;) Jag har inga problem med att få i mig fikabröd, men 93 semlor skulle vara svårt.

Barnen gör utan mandelmassa, men med mycket grädde och florsocker. Jag och Robban har mandelmassa, och grädde och florsocker såklart. MUMS!

 

Så blev det dusch, och sen tv för hela slanten, Biggest loser, Hawaii 5-0 och så Hawaii 5-0 igen.

En fråga: För några/något år sen började de sända Hawaii 5-0 på fyran, sen hamnade den på sjuan. Nu igår sändes pilotavsnittet på fyran, fast sent. Och så rullar säsong ett nu på fyran, medan sjuan fortsätter med vilken säsong det nu är.

Varför?

Samma med Blue Brothers som jag tittade på, det började på fyran, för att sen bara flyttas till sjuan, och det missade ju jag…  Det är så många program som de gör så här med, och jag hänger inte med. Av vilken anledning ska det hoppas mellan kanalerna? Tittarsiffror misstänker jag, men det är ju inte som att det sänds några woooow-grejor på fyran kl 21 och 22 direkt.  Det är ju samma på andra kanaler, och jag har ju dessutom inte alla, så det är surt när de flyttar en serie man följer.. Men det kanske finns en jättesmart anledning?

 

Nu ska jag gå och sova! Det har varit en lång dag, huvudvärken sitter som en smäck bak i nacken, och det ska bli så skönt att sjunka ner i kudden:)

 

Natti natti 🙂

 

Kommentarer

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Nä, det hänger inte ihop. Jag kan absolut få huset tilldömt men måste ändå lösa ut puckot, vilket inte finns på kartan.

  1. Helena

    Hejsan! Tänkte svara på din fråga om det att alla serier som sänds i fyran flyttar till sjuan. Eftersom inte sjuan är ”obligatorisk” utan man måste betala extra för den flyttar dom serier som Hawaii five-O och Gotham (har du inte sett den är det dags att kolla på den!!) till just sjuan eftersom man vill fortsätta kolla på serien och köper därför till sjuan + andra kanaler! Lite svårt att förklara men det är min tanke;) Massor av kramar till dig och barnen!! 🙂

  2. Ann.B

    Hej!
    Så tråkigt och onödigt att behöva blanda in myndigheter!
    Vill han ha barnen jämt? oftare? mera?
    Hoppas du slipper detta snart och att dom fattar att du slåss för dina barn skull och bästa<3<3<3

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Han låtsas det iaf, men med tanke på att han fått exakt det han begärt får jag inte ihop det.. Varför inte bara säga till mig, direkt eller via advokaterna att han vill det isf?
      Dessutom, ALLT, och ALLA ska anpassa sig efter hans jobb? Normalt är det väl upp till var och en att se till så arbete och familj funkar ihop? Inte att ens exfru ska ställa upp för jobbet som liksom sabbade ett normalt familjeliv… Jag fattar inte resonemanget.

      1. Anette

        Ja det där låter ju sjukt! Vi normala arbetande mänskor inser ju att vi också måste anpassa jobbet efter familjen, man kan ju inte låta jobbet styra allt i familjen heller! Har man skaffat barn måste man ju inse det.

  3. Tess W

    Åt också 2 semlor igår och jag var inte på nån träning och brände kalorier! Däremot har jag varit ensam med 3 barn i två dygn ( vet att du nu ligger på golvet och vrider dig av skratt 🙂 men det bjuder jag på) och är van att få hjälp med dem så jag ansåg att jag var värd det!! Min man kommer förhoppningsvis hem om ett dygn så jag skall inte klaga.
    Du är en fantastisk mamma!
    Barnen är absolut viktigast!! Stora styrkekramar till dig Carola !! Stora kramar Tess W

    Carola: Nej jag skrattar inte, såklart:) Allt är relativt! Jag lovar att jag tyckte det var värre de gånger jag var ensam med ett, två, tre, fyra och fem barn än vad det är nu, med alla ensam på heltid. Kram och tack:)

  4. Åsa

    Vi vill se dig i ”Ensam mamma söker” !!!

    Carola: Haha:) Nja. Jag har inte sett mer än korta bitar och trailarna, men det känns inte som att jag passar in riktigt där;) Blonda, unga, snygga tjejer;) Finns säkert nån mörk åxå, men ung och snygg kommer man inte runt att jag inte är;)

  5. Nina

    Kommenterar aldrig, men läser alltid 🙂
    Vill bara tipsa dig om att ladda ner typ glosor.eu eller glosboken eller nåt för ditt studerande med celler och vävnader. Jag läser om det just nu och boken funkar ju inte att släpa med sig överallt, så dessa läxförhörsappar e perfekt! Det krävs ju lite arbete att lägga in informationen, men sen när man e klar – finns det vanligt förhör, pilbågespel, flervalsalternativ, tipspromenad osv att spela med sina egna frågor 🙂

    Carola: Okey, det visste jag inte. Ungarna använder de där sidorna, men jag hade ingen koll att man kunde göra så..:) Tack!

  6. Helene

    Bästa Carola! Usch förstår att du har det jobbigt med din fd. Men det får ett slut, ska du se! Du har alla kära barnen. Att han inte träffar sin barn mer, talar för hur korkad han är. Nu går vi mot ljusare tider, och allt blir enklare. Önskar dig lugn och ro! Varma tankar och styrkekramar!

    Carola: Han träffar de ju, men inte speciellt ofta. Och har ingen som helst del i deras vardag, och det tycker jag är tillräckligt för att inte räknas på riktigt längre, men myndigheterna tycker annorlunda. Morr. Tusen tack:)

  7. Daniela

    Var ni hos soss?

    Carola: Jajamen, ett ställe jag aldrig i min vildaste fantasi trodde jag skulle häcka på…och begriper inte riktigt att det inte ställs större krav på föräldrar att ta itu med sig själva och sina problem innan det ska belastas samhället..Lite terapi för herrn hade löst mycket!
    Tekniskt sett är det Familjerätten vi hänger hos.

  8. Karin

    Nu hänger jag inte med. Jag trodde det var du som skulle iväg på något obehagligt igen. Men det är alltså barnen som skulle iväg? Barn som gråter och inte kan sova är som en kniv i hjärtat! Vad det än handlar om hoppas jag att det kommer till ett avslut, så att barnen kan må bättre. Och du också naturligtvis! Kram!

    Carola: Det är blandad kompott, det pågår ju en vårdnadsutredning, och det har varit enskilda samtal med mig, med den onämnbare, och nu var det barnsamtal.
    Kram:)

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting