Allmänt

Slut på lovet:( Tappad tand :)

Jahapp, så rullade sportlovet förbi i 180 knyck, och vad gjorde vi? Tja, inte så värst mycket, alla våra planer frös inne eftersom Lovelia blev sjuk på måndagen och sen inte kryade på sig. Hon började med feber och huvudvärk, som gick över i bara feber, som blev lite kräks och lägre feber, som blev hosta och högre feber, och nu är det feberfritt med väldigt hostigt. Hon blir hemma i morgon med för hon sover så dåligt, och så ska hon till tandläkaren, men annars tror jag att hon är frisk nu. Så gott det nu går så här års;)

Barnen har inte klagat, de var bara lite deppiga över att det inte blev nåt Ikea nu heller, vi skulle ju dit i julas men det var ju samma  visa då med virusattacker från alla håll.. Men det kunde varit värre.

Nu hade jag en hel del plugg så det blev ju gjort i alla fall, om man nu ska se nåt bra i sjukdomar;)

Tentan är inlämnad, men det där skitsystemet de använder sig av ballade ur så den hamnade ju inte direkt där den var tänkt att hamna, men skit samma:) Jag har förstått att First Class, som de använder, är nåt gammalt rat som flera av mina kursare på Hälsocoach, de där unga tjejerna:) haft i skolan…och det var dåligt redan då tydligen.  Det suger verkligen. Jag har hängt på nätet sen typ 1999 och aldrig sett en krångligare portal, den är svårmanövrerad och omöjligt att hitta igen saker. En kostnadsfråga att byta ut den såklart, och det går att ta omvägar, vår klass kör mycket via Facebook i stället:)

Nu ska jag ta tag i allt annat plugg som fått ligga och vila lite.

 

Men när jag skickat in tentan, så var jag ut och skottade snöslask, för det hade ju ramlat ner en jäkla massa blötsnö under natten, helt onödigt när vi fått fin barmark, men det är ju inte vår än helt uppenbart. Jag vet att jag läste på löpen i höstas om att det skulle bli en Vargavinter med Rysskyla….och den kanske kommer? Men det känns inte jättetroligt. Ta i trä!

Sen röjde jag kök, dammsög, kastade ut vardagsrumsmattan, och tog in en plastmatta som ska ligga i köket, men den var rätt smutsig så den åkte i badkaret och där låg jag sen och skrubbade…med diskmedel, med vanish för mattor, och till sist lade jag hela alltet i klorin:D Det kan vara mögelfläckar, men jag är osäker för jag har en aning om att den där mattan hade ett tufft uppdrag nån gång i somras…så jag ska se om det går bort. Annars får jag väl köpa en ny då. Eftersom jag ändå hade ångan uppe så kopplade jag i sär hela avloppet till handfatet i badrummet, det blir ju stopp där med jämna mellanrum, och det är inte ett dugg märkligt för inuti så lägger det sig som ett extrarör av smuts. Luktar gammalt akvarium till sist, och rinner undan dåligt och då är det bara till att ta loss, och ta fram flaskborsten ( en egen till avloppen) och skrubba. Det är från Ikea, och just den här lösningen är värdelös, konstigt nog för de brukar ju vara genomtänkta.

Nu är det klart, man får ju rutin på allt till sist;)

Mattan får ligga i blöt under natten, och så får vi se hur den ser ut.

 

Jordan tappade sin första tand igår!

Jordan

Han måste verkligen klippas…..men det har legat långt ner på priolistan:)

Han har haft ont i en tand rätt länge nu, och klagat när jag borstat, men jag har inte fattat att den är lös, de andra har varit senare med att tappa tänder, men när jag tänker efter så tror jag att Jordan var rätt tidig med att få sina, och då stämmer det ju att han tappar de tidigare åxå.

Sista veckan har jag dock begripit, och han har gått och vickat på den där, plus den intill som är lös den med. Jag har  inga större problem med läskiga sår och massa blod, men alltså lösa tänder…..:)

Jag ryser långt ner i tårna. Det är så obehagligt. Lösa tänder, och ögon( inte lösa kanske) har jag svårt att hantera, jag gör det om jag måste, men det sitter rätt långt in att det kommer naturligt. Fötter och tår på större folk än typ 10 går åxå fetbort;)

Och är man fem år och har en lös tand så vill man ju visa morsan, och det gör han såklart. Och jag tittar och ler. Och ryser inombords:)

Igår så satt han först och vickade på den, för att sen gå iväg och göra något, men tre minuter senare kom han tillbaka, då hade han bara lyft ut den:)

Tandfen letade sen hela dagen efter en guldpeng, och hittade till sist en i botten på en av mina handväskor…

Den andra tanden sitter fast, men kommer lossna snart, och det gäller att se över kappsäcken med guldmynt;)

Jordan vet redan vad han ska använda sin peng till. Utanför Citygross har de karuseller och automater med tuggummin, och så har de en sån där apparat med en gripklo i, där man ska plocka upp godis tror jag det är. De vill alltid göra det, men jag har aldrig lösa småpengar, och sen kan de inte utan det slutar alltid med att jag får stå där och försöka…Men den har han siktat in sig på ♥ och det ska han får göra.

Hörs jag inte av så står vi där och fiskar;)

 

Idag var det allmän duschdag för de små, minus killarna de smet, men å andra sidan ska de inte till skolan i morgon heller. Novalie, Trixie och Lovelia luktar i alla fall rosor, och det är good enough.

Sen tog vi och tröstade oss med chokladbollar, sportlovet är ju slut, och nästa lov är….jättelångt bort va?

Trixie

Trixie:)

Patricia lagade maten idag, som så ofta, jag älskar att hon tycker det är roligare än vad jag gör, och hon är duktig åxå. Idag blev det kyckling som hon bara skar i bitar, stekte, kryddade och hade på passerade tomater. Morötter var det i åxå. Supergott. Till det ris eller quinoa. Hon kokar broccoli i samma kastrull som quinoan, och det blir perfekt.

Jag hintade om att det fanns kycklingfond, men den struntade hon i tror jag, måste kolla.

Sen drog hon, Robban och Corrinda på bio med sin kusin. Taken 3. Älskar Liam Neeson, men den här var visst sorglig, och det är bättre om det bara är tokaction. Jag har nog med sorger och bekymmer IRL;) men så lär den ju inte komma på tv än på ett tag.

Vi här hemma såg på Så ska det låta. Lovelia är jätteduktig på att komma på låtar som innehåller det ord de ska sjunga på:) och sen fick alla som inte är tonåringar gå och sova. Klockan 21. Oj så tidigt tyckte de som varit uppe ganska mycket längre hela lovet:D men det brukar aldrig vara några problem att vända tillbaka dyner för dem.

Nu var det lite deppiga över att de inte skulle kunna cykla som de funderat på, det kom ju mer snö, men å andra sidan så måste cyklarna ses över, det är punka på nåt bakhjul…(varför bak, varför växlar, varför är det inte punkteringsfria däck?) Jag är inte bra på punkor. Jag kan, men tycker det är rätt svårt att få på hjulet över innerslangen sen, är inte så stark i nyporna, och som sagt, är det växlar och elände är det ju ännu värre. Men det blir ett senare problem, det är inte dags att cykla än.

 

Men nu är det dags att krypa i säng även för mig, som ju ska upp och skaka liv i skolbarnen i morgon. På eftermiddagen ska Novalie, Trixie och Lovelia till tandläkaren, jag har råddat ihop så de får tiderna efter varandra. Under två veckor så ramlade det in tandläkartider var och varannan dag, på olika dagar, så jag ringde och fick byta lite:)

 

Hörs i morgon!

Natti natti:)

 

Kommentarer

  1. anna

    det är bara 4-5 veckor till PÅSK : D den är tidig i år!! inte i slutet av april som förra året, utan redan 2 april!! ca 1 månad kvar!! : D ser du ljuset i tunnelns slut?? : D
    kram kram anna

  2. Hanne

    Hej Carola! Kan du inte köra ett ”Q and A”-inlägg? Det vore så kul! Här kommer några frågor isåfall: 1.Hur hoppas du att ditt liv ser ut om fem år? 2.Hur ser du på din blogg? Vad betyder den för dig? Vad lämnar du utanför bloggen? Stor kram!

    Carola: Vad är nu det?;) Jag gissar på Frågor och svar? Jo, kanske, det var väldig länge sen…
    Men svar på dina först här: Om fem år…jag vet inte, jag har aldrig någon lång plan framåt,utan det får komma som det gör helt enkelt så manövrerar jag därefter. Min förra ”plan” gick ju dessutom i två miljoner biter för drygt två år sen, så jag föredrar att inte se så långt fram utan leva i nuet. :)Givetvis har jag planer, men de håller jag för mig själv.
    Min blogg:) den är mitt andningsrum, min kompis, min dagbok, min soptunna, mitt lilla tillflyktshål i tillvaron:) Jag har bloggat i snart åtta år, och det blir bara roligare och roligare. Jag tycker det är kul att få sätta saker som händer på pränt, för att komma ihåg dem själv såklart och för att det är ett sätt att bearbeta allt. Jag kan skriva hur sur jag är för att jag fått p-böter och så känns det bättre, eller om nåt roligt som ungarna sagt eller gjort, jag kan fråga om saker och få kloka svar osv. Att få interagera med er läsare är en sak som bara gör det roligare! Det är roligt att få feedback på det jag skriver, något man inte får om man har en låst dagbok i en låda.
    Sen är det såklart kul att kunna få testa olika saker, bli inbjuden på olika event och få möjlighet att hålla tävlingar. Det är skitkul att ha en blogg helt enkelt:)
    Utanför bloggen här det mycket som hamnar, ni får veta saker som jag lugnt skulle kunna stå på Ica och berätta om för en bekant, kanske lite mer;) men det som är riktigt privat skriver jag inte om. Jag har valt att skriva en del om separationen och allt trams runt den eftersom jag tycker att det inte är något att hymla om, och att det ska fram i ljuset hur folk kan få bete sig med lagen i ryggen.Moral och lag är vitt skilda åt.
    Jag skriver sällan om att jag bråkat med barnen, framför allt inte tonåringarna. Vi kan ju ha värsta duellerna om korkade saker, och de kan bete sig mindre gulligt,( jag är ju alltid korrekt, hehe. Not) men det känns inte ok att lägga ut.
    Sex, politik, ekonomi brukar jag undvika, det finns alldeles för många åsikter om det, och jag vet att det bara skulle innebära massa skitsnack, så det avstår jag.Dessutom är det rätt ointressanta saker;) och privat. Jag försöker hålla bloggen personlig men privat.
    Egentligen tänker jag inte så mkt utan jag bara skriver:) Jag vet mina gränser:)

  3. Katarina

    Hej Carola, tack för en välfylld blogg! Apropå Boxerförsäljarens fråga huruvida du var ensamstående; du behöver inte känna dig orolig. Det står aldrig SKILD i några dokument. Du kommer plötsligt bara vara OGIFT. Det kanske inte heller är så kul, men det är fan så mycket bättre än skild tycker jag. Hur länge är dina barn hemma med dig? Börjar de direkt i skolan? Jag tycker att du verkar enastående stark! Kram till dig

    Carola: Tack:) Ja det låter bättre med ogift. Mindre misslyckat. Barnen är hemma med mig tills de börjar skolan, förutom lite kyrkis några timmar per vecka. Love it!

  4. Daniela

    Idag har jag umgåts med mitt åldsta barn. På kvällen när vi skulle åka hem fylldes jag med glädje. All tid och kärlek jag lagt och lägger ner på barnen är den absolut bästa investeringen. Att människor kan välja bort sina barn är för mig en gåta.

  5. Tomas Karlström

    Gud vad roligt det är att läsa det du skriver Du verkar ha energi till TUSEN Är det dina barn som ger dig denna energi Lättare när man är två Men förstår barnen är ditt liv Hoppas du får vårdanden om barnen nu Håller tummarna Här är det vitt på marken Kom lite mera vitt idag (Hälsingland)
    Tack för en bra ärlig rogivande blogg /Krammm Tomas

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Tack:) energin är nog på och av dock, ibland är det väldigt segt. Klart ungarna ger energi men framför allt GLÄDJE:)

  6. Klara Davidsson

    något kom över mig när jag såg bilderna på dina barn. Vad du gör det såå bra! Fixar och klarar allt! Dina barn är lyckligt lottade över att ha en supermom! Sen gjorde de lite ont också. Att någon valt att inte följa med på barnens resa. Att frivilligt missa livet. För barnen är ju livet! Vem vill bara få dagarna å gå på livet men inte leva själva livet?!

    Tack för en bra, ärlig, rolig och givande blogg! / Klara

  7. Hanna

    God morgon Carola!

    Vill börja med att åter igen tacka dig för en mycket bra och underhållande morgonläsning :). Sitter perfa till kaffet och den grova smörgåsen. Till och med så bra blogg att jag brukar kika in här först, och ser jag att det är ett nytt inlägg brukar jag öppna andra bloggar och läsa dem och spara den bästa (din alltså) till sist.

    Har haft en mycket tuff period, på många plan. Och uppepå det har jag och en av barnen drabbats av influensan, är inne på vår andra vecka nu men nu äntligen börjar det lätta. Och vet du, din blogg är som ett riktigt pep-talk! Blir på nåt mysko sätt stärkt och fylls av jädraranamma efter jag varit hos dig och läst. Du kommer bli en underbar hälsocoach, du har det i dig alleredan. Är det nåt jag lärt mig genom åren, är att oavsett utbildning, titel eller position i yrkeslivet så är det inget, inget som kan slå en människas personlighet. Och personlighet har du, så med formell utbildning som snart är klar så kommer det inte vara några problem för dig att få jobb/uppdrag som coach för att stötta andra.

    Bor i Göteborg, och här snöar det också. Usch, vi som tog fram cyklarna igår och plockade undan pulkor, snöskyfflar mm… Ja ja, den som lever får se. Annars är det ju inte värre än att vi får byta plats på grejerna igen 😉

    Hoppas du får en mysig måndag Carola. Håller tummarna för att ni lyckas komma iväg till IKEA nån gång denna veckan iaf 😉

    Kram från Hanna

  8. camilla

    Här i Östersund har barnen lov nästa vecka vecka 10
    Och sedan är det väl bara drygt 3 veckor till Påsklovet! 🙂
    Och inget snö har vi nästan inte heller bara ett istäcke..tror inte jag minns att det varit barmark på sportlovet någon gång..trist för barnen är det iallafall..stenhårt och halt överallt.
    Får nog bli inomhus aktiviteter på lovet som badhuset .Ha en fin dag 🙂

  9. Trebarnsmamman Liselotte

    Haha, den dör gripklon vid city gross har mina barn blivit tokiga med. Men dom är ju envisare än en åsna så vi får inte hjälpa dom. Men sen blir dom sura när det godiset dom fiskat efter inte är det som ramlar ner i luckan.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting