Allmänt

Cool Down:)

Ni som inte gillar samarbetsinlägg….ses i nästa:)

För jag har fått möjlighet att testa ett kosttillskott som heter Cool Down, och eftersom jag kanske, möjligen, eventuellt;) ibland är lite mindre fokuserad och aningens mer uppstressad;) så måste jag ju testa.

Som ni vet så är jag rätt anti till mediciner i stort, piller och jox går fetbort om det inte är absolut nödvändigt. Något jag gladeligen däremot petar i mig är olika kosttillskott, både i form av proteinpulver och vitaminer, och då kändes det helt ok med de här.

cool down

Plus en kramboll:)

CoolDown är en snabbverkande produkt mot stress, nervositet och tillfällig oro. Det aktiva ämnet är L-teanin som utvinns från grönt te, tebusken,( Camellia sinensis L.) har utnyttjats av människan i ca 4 700 år. Det känns naturligt och bra!

Det lindrar spänningar och lättare nervositet utan att skapa trötthet, vilket är viktigt för mig, för jag har inte lust att bli seg och dåsig.

L-teanin är en växtaminosyra. Den tas upp oerhört snabbt, kliniska studier visar på effekt inom 30-50 minuter. Det som är så bra med detta är naturligtvis att du bara behöver äta L-teanin vid behov.:)

Personer som har en tendens att känna anspänning inför t ex presentationer, förhandlingar, tävlingar eller flygresor samt de, som i största allmänhet behöver lindra nervositet och öka fokus kan ha nytta av Cool Down.

Bra situationer att inta L-teanin är t.ex.

 • Stressiga perioder då man har mycket att göra ( händer ju ibland, tänker på tex i maj när det är konfirmation, samtidigt( nästan) som jag ska upp till skolan, och allt annat som dessutom händer i maj….)
 • Inför en föreläsning ( ska testas på skolan nästa gång, och så seg i skallen som man är ibland så har jag stor förväntan på att bli tokfokuserad;) )
 • Inför en uppkörning( tänker INTE bli av med körkortet, men kanske ska ta C-kort, eller vilket jag nu behöver för att dra min husvagn)
 • Tentaläsning ( mycket av sånt här….!)
 • Nervositet inför tandläkarbesök ( Där har vi en stor anledning. Jag är lite rädd för tandis, även om min är bra)
 • Svårighet att somna för man oroar sig för något ( Svårt att sova? Googlar man sömnlöshet kommer nog en bild på mig upp, hihi)
 • Inför golfrundan för att orka hålla koncentration ( Njä, det är inte aktuellt här….)

 

Jag har noga läst igenom all info om Cool down, för jag vill gärna veta vad jag stoppar i mig, och det här var intressant, även om jag inte har någon med ADHD i familjen:

En dubbelblind placebokontrollerad studie på 98 pojkar 8-12 med bekräftad ADHD. Vid ADHD har man ofta sömnproblem. Resultatet av studien visade att L-teanin ökade sömnkvalitet, dvs. man sov bättre och vaknade inte upp lika ofta. Däremot så somnade man inte fortare och man sov inte längre, bara effektivare. Resultaten anses mycket lovande och bör följas upp med större studie.

 

Vem kan använda L-teanin då?

L-teanin har inga rapporterade biverkningar eller kända interaktioner med mediciner. Det är ett ofarligt ämne som bara har positiva effekter rapporterade. L-teanin ger bäst effekt på de som ofta är stressade, nervösa och uppe i varv.

Jag är ju inte direkt målgrupp här eftersom jag sällan är stressad, eller nervös, men för mig tänker jag mig att det är bra vid de punkterna ovan: tex för att få lite mer fokus eller SOVA!:)

L-teanin har effekt i ca 5-6 timmar, efter detta kan man fylla på vid behov. Vid stressiga perioder kan man äta L-teanin varje dag, ett par gånger om dagen.

 

Någon som testat? Jag hade lugnt behövt det här idag när jag besiktade bilen…..alla gånger:) Men det är så dags att komma på det efteråt;) Mer om det i nästa inlägg…..

Mer finns att läsa på Naturbiblioteket.se

I samarbete med Cool down och Naturbiblioteket

 

 

Kommentarer

 1. Ida

  Jag har provat! I mitt yrke håller jag presentationer ibland och kan bli nervös inför dessa. Jag tar en tablett innan och känner mig lugnare. Vet inte om det är placebo men funkar gör det ju iaf.

 2. DeMarkey

  Jag brukar ta dom tabletterna för att varva ner när jag inte har tålamod i hemmet, känner mig ofta stressad och kan behöva hjälp att lugna ner mig lite, är för mycket upp i varv, stressar och då tappar jag lätt tålamodet.

  Carola: Låter ju toppen ju! 🙂 Inte att du är stressad men att de hjälper!

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing