Allmänt

Namnsdag:)

Tack vare Facebook insåg jag att Corrinda har namnsdag idag, hon heter Maria i andranamn:)

Hon messade mig en bild igår på en skinnjacka hon ville ha, men jag tycker det kan vara svårt att beställa på nätet, där hon hittat den. Det kan funka för mig, som liksom får hem sakerna, provar och inser att nä- den här var inte bra/passar inte…och så skickar jag tillbaka. Tonåringar tror att de inte får en andra chans, och att om grejerna de beställt inte passar så behåller de dem och stoppar in dem längst in i garderoben…I tron kanske att de passar om ett tag? Vad vet jag, men så ofta det hänt föredrar jag att de provar IRL. Hon hade en fin jacka som hon blev av med för ett år sen eller så, och sen dess har hon önskat sig en ny.

Vi har en butik en bit utanför Uppsala, Thuns heter den, och de säljer allt möjligt. Massa kläder, massa märkesgrejor och lite billigare än ordinarie pris ibland. Kan röra sig om några hundralappar, eller nån tia. Vi hittade bla Johnny Bullsstövlar för 1300kr och det är ju några hundra billigare. Converse för 800kr är fortfarande för dyrt för en doja som är skräp;) sorry men den är ju sådär fotriktig….Men snygg.

Nåväl, jag sa att vi kunde åka dit och kolla, de brukar kunna ha skinnjackor( äkta fejk) för några hundra.

Så idag åkte vi dit, jag, Corrinda, syrran(som var sugen på nya träningskläder) och Jamie.

Thuns

Vi åker hit extremt sällan, det ligger mitt ute på landet, och inte alls i närheten av  mina vanliga rundor, dessutom har de så märkliga öppettider, idag stängde de tex 14.00. I morgon stängt.

Jamie var som en exemplarisk liten svärmorsdröm, han var glad och piggelin och höll sig intill oss hela tiden. Helt underbar att ha med sig:) Ibland blir det tvärtom när han är ensam med mig, då ballar han ur fullkomligen, men idag var han som sagt en gullrumpa.

Corrinda hittade snabbt fram till hörnet med jackor och så provade hon alla snygga, tills hon fastnade för en. Ett par byxor, eller två för ett par mjukisbrallor åxå och en tröja åkte med i hennes korg. Byxor har hon dåligt med, för hon växer ju fan en decimeter per halvår..Eller nästan;) På ett år har hon vuxit från 168cm till 174-75, och då blir ju liksom byxorna för korta;)

Hon var så glad hemma när hon provade mjukisbyxorna och de släpade nästan i marken…:)

”Äntligen så har jag byxor som är tillräckligt långa”

Precis som att hon får gå i trasor…Inte helt så faktiskt.:)

corrinda

Corrinda är tonåring, och ni som har sådana vet att de inte någonsin är nöjda med sitt utseende;) så det är bara till att blurra eller sätta dit ett hjärta;)

Brallor 199kr, tröja 139kr jacka 379kr. Helt ok.

Jag tar betalt i barnvaktande, och det köper hon, iaf när man står i butiken, när jag väl ska utkräva min ersättning så har hon med all säkerhet tusen andra saker att göra;)

Thuns har en avdelning med heminredning åxå, och jag hittade en perfekt dörrmatta:

dörrmatta

Fin va;)

Nu kan jag ta bort julmattan, hihi.

Jag misstänker dock att den tappar en faslig massa småfnas, men det får väl vara så då.

 

När vi kom hem stannade Jamie ute, och Lovelia och Jordan anslöt sig, medan jag gick in för att göra något. Patricia hade precis slagit på Robin Hood, Prince of thieves. Vi pratade om den häromdagen när vi såg nån annan variant av Robin, och jag älskar ju den här med Kevin Costner, det är bara så. Bryan Adams låt Everything I do, I do it for you, är ju bara en av de bästa låtar jag vet.♥ Hon hade aldrig sett den, men vi hade en dvd gömd i nån låda.

Inte kunde ju jag låta bli att titta på den:) så där fastnade ju jag i några timmar.

Eftersom det är väldigt sällan jag sitter och glor på film dagtid så kändes det lite okonstruktivt och lite busigt;) men väldigt härligt.

Ungarna lekta länge ute, de tycker det är skitskönt att snön är borta, och snart kommer tjatet om att jag ska sätta upp studsmattorna att börja;) men det är ett tag kvar tills de blir aktuella.

Nu dräller hela trädgården av både pulkor och cyklar….all-in liksom.

 

 

Nu sitter vi och tittar på Melodifestivalen, och jag kan inte, hur jag än försöker, tycka att det är bra. Sämre än sämst är programledarna, främst Robin då..det är liksom inte kul.Filippa är tramsig och barnen fattar absolut ingenting av hennes små monologer. Bidragen då? Nä.

Och med det har jag sagt nog om melodifestivalen:)

Nästa lördag behöver jag inte ens höra det på avstånd, då ska jag se Thåström ♥

 

 

I morgon ska jag åka och kolla på bilar, tänkte jag. Jag har mina halvlediga timmar, dvs några av barnen kanske blir omhändertagna och får mat, men inte alla, så jag har väl jour som vanligt;)

Nu är det Maria Wern som jag ska kika på tänkte jag.

 

Ha en fin lördagkväll ♥

Bye bye:)

 

 

 

Kommentarer

 1. Sandra

  Jag var oxå på thuns när ni var där, och håller med dig att jag vart imponerad av att Jamie var så lugn, ovanligt för små barn i en affär

 2. tellervo

  Men snälla, jag som bara älskar din blogg, ditt härliga språk,din (galg)humor, din naturligt coola stil… Och (oväntat nog) älskar jag både Sanna, Robin och knasiga Filippa! Blev alltså – lite förvånad bara…

  Carola: Haha, sorry:) Jag har inget emot Sanna eller Robin utanför melodifestivalen tror jag, men hela grejen med de här töntiga sketcherna är bara tråkigt….och Filippa begriper jag mig inte på, även om jag kan flina till ibland.
  🙂 <3

 3. Siv livetsomsiv.blogg.se

  Denna gång så var melodifestivalen väldans tråkig! Men annars har det varit helt okej tycker jag 🙂 Tack för din fina blogg, följer sedan många år. /Siv med åtta

 4. Tomas Karlström

  Hej….Blev utan fisk….fick det fula namnet :)……lämmnade kvar krokar 3 st…imorse vicka dom
  var dom borta….någon tagit dom….Lycka till med bil letandet….Lika väder här (Edsbyn)….som i Falun….Ha en bra kväll sötnos….

 5. HN

  Lycka till med att hitta en ny bil. Jag vill gärna byta till en automatare men jag har en dotter som ska börja övningsköra snart så jag får vänta lite. Vi har dom senaste 25 åren haft Toyota och är verkligen nöjda.

 6. Ulrika

  När ”någon” hämtar barnen, pratar ni något med varandra då eller åker du innan han kommer för att undvika att ses?
  Gör ont i magen när du berättar dina situationer hur ”någon” som stått dig så nära i många många år förstör gång på gång!
  Så grymt det han håller på med, tvi & fy!
  Din blogg borde vinna en tävling och första priset kunde ju gärna vara en stor ny bil ; )
  Kram från läsare i Gbg

  1. familjenannorlunda

   Nej vi pratar inte. Han gör allt han kan för att undvika mig, står kvar i hallen eller utomhus. Möjligen ett hej.
   Jag mår väldigt dåligt av att se honom faktiskt, för många känslor, för många obesvarade frågor, för mkt sorg. Han är en främling, och han har varit den som stått mig närmast i hela världen. Hade vi inte haft barnen hade jag sett till att aldrig behöva ens se honom på avstånd för jag tycker det är väldigt obehagligt att nån kan ändra sig så.
   Han skrämmer mig samtidigt som han gör mig så in i helvete förbannad och ledsen. Han äcklar mig med sitt hyckleri och samtidigt håller hjärtat på att spricka av medlidande- han har satt sig i en situation som är omöjlig att ta sig ur utan hjälp. Och sån hjälp finns det ingen i hans närhet som är kapabel att ge. Där är det bara hard cash som räknas inget annat är intressant. Känslor är tabu och att må dåligt viftas bort.
   Jag vill inte se honom av många anledningar, som tex att han förstörde mitt och barnens liv. Varför han, som valde detta, inte kan stå för det och inte pratar med mig, inte ens virtuellt det vet jag inte. Hans anledning att undvika mig begriper jag inte.
   Ja tack, en bilvinst vore fint 🙂

 7. Ida

  Melodifestivalen blir bara tråkigare för varje år som går. Förstår inte ens varför Filippa är med i programmet.

  1. familjenannorlunda

   Ra motor är där min syrra och pappa köper sina bilar. Alltid 🙂 så jag borde sälla mig till dem:)

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing