Allmänt

Robinson och Valborg

Jag har följt många tv-program i mina dagar. Förr i världen så fanns det bara TVÅ kanaler… Jojo, så var det, ända fram tills jag började på gymnasiet eller så, då startade trean. Som tur var flyttade jag hemifrån i samma veva och kunde se den, hemma hos mamma och pappa gick inte det. Ni som är unga begriper inte det här, men det var inte bara att fixa, det skulle grävas ner långa kablar och kosta massor av pengar för att kunna se på ”Kabel-TV” ute i villaområdena. I lägenheter var det annat, där bestämde väl föreningen om de ville kopplas på, eller hur fasen det nu var.

Jag hade tur att först sitta barnvakt hos en familj som hade trean, och efter att jag fått kidsen i säng, vilket aldrig var några problem, de var easypeasy att lägga…eller så är det jag som är svinbra på att göra läggningsprocedurern kort;)

Antagligen var det väl så:) I alla fall;) när de lagt sig hade jag ju en hel kväll att slå ihjäl, så då kollade jag på tv. Eftersom jag satt barnvakt samma kvällar så gick det utmärkt att följa serier.

Grannar – Neighbours. Australiensisk såpa, nån som kommer ihåg? Jason Donovan och Kylie Minough  hade stora roller där, och var min favvo tills de helt abrupt bara lade ner den, från en dag till en annan. Jag hade grav abstinens och har inte hämtat  mig än:) Den gick mån-fre kl 19.30, perfekt.

Andras barn reagerar som nyfödda på nyheternas signaturmelodier eller så, men Janelle tystnade och vände sig mot TV:n när Grannars signaturmelodi hörde:)

Patricias var Paradise Beach:)

 

Jaja, som sagt, jag har följt många serier, och det var roligare på ett sätt förr. När ALLA tittade på Twin peaks på fredagskvällarna och diskuterade avsnittet på måndag. Eller Nöjesmassakern. Eller Familjen Machahan, Miami Vice, osv.

Nu finns det ju så många program att man inte har den minsta koll.

 

Sen 1997 har jag sett Robinson. Jag kommer inte ihåg alla vinnare, minns såklart för evigt Martin Melin eftersom han fortfarande är den absolut bästa. Den säsongen var bäst, raka rör, inga jokrar och skit.Även Robban har varit bra, och rolig:)

Jag gillar Robinson, men är inte helt med på det här med att inte alla kommer dit samtidigt, utan att en del får ramla in i efterhand, röstas ut och in och få andra chanser osv. Plus att jag inte gillar att det så mycket kommit att handla om mestadels det sociala spelet. Jag tycker det borde vara mer överlevnad.

Så jag är lite sur ikväll efter att de röstat bort Pontus. Av flera anledningar;) Dels att han är en bra överlevare såklart, men även för att han är trevlig att se på 🙂

 

Jag får ibland frågan av folk om jag skulle kunna tänka mig att ställa upp i olika tv-program, och Robinson skulle jag omedelbart tacka ja till. Jag suger, verkligen SUGER på det sociala spelet, jag är alldeles för ärlig för sånt, och skulle tycka det var sjukt jobbigt att pakta eller bli utpaktad. Men jag skulle överleva:)

McGyverCarola skulla ta en kokosnöt och en machete och en sten och förvandla det till världens bästa fiskenät, välfungerande fällor som alltid var fulla med djur, gourmetmåltider och tja lite så;)

Grejen är bara:

ETT: Jag tycker inte om kokos.

TVÅ: Jag har panik för att bli magsjuk, och att äta konstiga saker som man inte kan tillaga riktigt….eh. Nä:)

TRE: Jag tycker det är jobbigt att visa mig i bikini på en vanlig badstrand, så att traska runt där….nja. Kanske i en burkini?;)

FYRA: Nä, det var nog det;)

 

En annan sak jag skulle tacka ja till är Fångarna på fortet, jäklar så kul:)

Men tills de frågar, så får jag nöja mig med att besöka de här olika ställena som de byggt upp inspirerade av just det, typ Arosfortet:) Funkar det med. Alldeles utmärkt.

 

Idag har jag fortsatt med min tenta om muskler. Precis som alltid så gör jag det jag kan, kör fast på vissa saker, svär och googlar och slår i böckerna, för att rätt var det är hitta den info jag letar efter, oftast på nästa sida i boken eller så:)

Jag har gjort det mesta, men har några frågor kvar, som jag inte riktigt begriper vad frågan går ut på..och sen måste jag dubbel och trippelkolla alla svar ännu en gång. Jag satt hela dagen igår, med en paus för att laga mat och träna, och hela dagen idag fram till femtiden.

Nu tar jag paus ikväll, för det är ju ändå Sista april.

Vi har i många år gått till en kase på ”hemmaplan” men i år var det ingen där. Nähä. Rubba mina rutiner bara;)

Så då var vi tvungna att leta reda på en ny, för en eld måste man se idag.

Syrran kom hit, och så for vi iväg, tänkte ta den på Fålhagens IP, men fast vi var där typ 30 minuter innan den skulle tändas var det noll människor där, så vi for vidare till Tunabackar, på koloniområdet.

Sjutton så det blåste!! Jag tankade strax innan vi åkte och trodde att peruken skulle flyga av, Lovelia skrattade inifrån bilen så hon fick tårar i ögonen, när mitt hår stod åt alla håll och kanter;)

IMG_5634

Blåser här med, rakt i ögonen;) men eldbevis ska det vara:)

 

IMG_5636

 

Det här var den första av två majbrasor på samma område, fråga mig inte varför, men kanske för att det finns mycket trädgårdsskräp att elda på kolonilotter?valborg

Det är alltså sådana lotter med hus på, och det är så charmigt att jag storknar lite av önskan om att ha en egen. Men med fingrar som är grönare än grönast gällande ogräs och enbart det är det nog inget för mig;)

Dock ska jag åka hit och promenera omkring ordentligt en vacker dag. Om jag inte minns fel har jag tillbringat en del tid där som(väldigt) liten, då min mammas farmor hade en stuga där. Vart vet jag inte, så mamma kanske ska få följa med på promenaden och peka ut den:)

Vi stötte på Janelle, Simon, hans brorsa och deras kompisar där, och oj så LÅNGA alla killarna var, med något undantag;)

Vi frös, och plötsligt tjoade någon av killarna att vi skulle göra som pingvinerna och ställa oss i en klunga, så under skratt och trams tryckte vi ihop oss i en stor klunga, och  faktiskt…. det blev varmare:)

Efter att den här brunnit ut vandrade alla över till den andra sidan, och där var det en betydligt större eld, och förvisso samma vårtal, men sen härliga vårsånger, som syrran, jag och ungarna klämde i ordentligt i:)

Vintern rasat ut:) Härligt!

IMG_5637

 

Så vår nya majbrasa är vid Tunakolonierna. Den får tummen upp på alla sätt och vis. På väg hem dansade vi schottis, ni vet – en och två och tre-hopp!

Inte? 🙂

Jag har kunnat dansa schottis alldeles utmärkt, vad man nu ska kunna det för? Sällan nån spontant bjuder upp en till gammeldans på Citygross eller så;) men jag måste ha fått nåt allvarligt fel på balanssinnet med stigande ålder. Jag blir så djävulskt YR av att bara snurra två varv. Jag blir för övrigt sjösjuk och åksjuk med, något jag aldrig haft minsta tendens till förr. Stört irriterande. Måste genast öva upp balanssinnet! Schottis är en bra gren:)

Efter en stund övergick vi till Jenka.

Fram, bak, fram och fram och fram. Fot ut åt ena sidan två gånger, och åt andra sidan två gånger, och så fram, bak, fram och fram och  fram.

Nej, ingen såg oss, det var mörkt 🙂 och vi var spik nyktra, jag körde ju, men vi frös:)

Jamie somnade som en liten spädgris i bilen hem, och var bara att bära in och lägga i sängen.

valborg

(Han är snart fyra år, och väger typ 21-22 kilo, så han får sitta framåtvänd. )

 

Uppsala har gjort något med dricksvattnet. Det har spolats med något som ska göra vattnet bättre, men det smakar apa. Det kommer att försvinna ”Över tid” men när??  Det smakar som vattnet gör i USA, klorerat och blä. Det är södra  Uppsala som berörs tydligen, och det märktes väldigt väl när jag åkte till Ica för att köpa vatten…allt icke kolsyrat var tokslut;)

Här hemma dricker vi massor av vatten, och även om det inte är farligt tydligen så smakar det som sagt apa, alltså måste jag köpa. Nu hittade jag småflaskor med stilla vatten, så jag kan göra välling på det, killarna tyckte det smakade gräsligt, och så kan vi inte ha det. Jag ska testa att koka upp och låta svalna, så får vi se hur det blir.

Det går att stå ut med smaken om man gör saft, men alltså…saft är saft och vatten vatten. När man är törstig finns det inget alternativ, och jag kan inte låta bli att tänka att jäklar vad vi är lyckligt lottade som faktiskt har fantastiskt vatten direkt i kranen!! Man glömmer lätt bort sånt, tills det blir nån förändring.

 

Nu ska jag krypa ner i sängen, med mobilen under kudden. Det är journatt i natt, nämligen.

Jag har två ungdomar på vift, som jag vill kunna vara tillgänglig för, även om jag vet att de klarar sig utmärkt, men under de här festligheterna så känns det bra att stå stand-by.

Att jag inte är en hönsmamma vet ju alla vid det här laget, men när andra människor är inblandade så vet man aldrig, det kan hända så mycket konstigt. För min egen sinnesfrids skull så håller jag mig alltid nykter och redo att rycka ut, det finns ju liksom ingen annan. Antal gånger det hänt att jag fått göra en akut insats?

En. För kanske 6-7 år sen

Och då handlade det om att en av tjejerna blev oprovocerat misshandlad av en annan tjej, jag minns som igår paniken i rösten när hon ringde, och jag samtidigt som jag fick en ungefärlig plats där hon var, beordrade henne att lägga på och ringa polisen, och sen var jag i bilen på väg ner på stan. Jag har aldrig varken förr eller senare kört så fort in till city. Fy farao, då känner man sig inte stor. Nu gick det ”bra”, inga stora fysiska skador, men psykiska som tog flera år att komma över. Tacksam över att polisen var snabba!

Usch. Så jag fortsätter att ha bakjour:) För att inte tala om hur pinsamt det skulle vara att på en sån här partydag, bli uppringd av polisen som ber mig hämta min svinpackade unge som sitter i fyllecell, och vara tvungen att säga att nämen snälla konstapeln, jag är lika full jag 😉

Nä, jag har ett skevt sätt att se på alkohol, jag inser det:) Men efter så många år som mer eller mindre nykterist då det hänt så mycket i samhället, nu är det ju liksom ok att dricka vin när man är både gravid och ammar, snart får man väl köra bil åxå, så har jag nog inte hängt med i svängarna:)

Dessutom så är det väldigt onödiga kalorier;) haha.

 

Och vilket babblande? Svammel på hög nivå:)

Jag ska lägga mig i stället. Nu regnar det rejält, och var inte jättevarmt ute, plus blåst, så det lär vara rätt lugnt nere på stan.Skönt för min sinnesro, för polisen och alla andra som jobbar, tråkigt för de som vill sitta ute och festa.

Nä, nu tackar svammelmaja för sig!

Natti natti 🙂

 

 

 

Kommentarer

  1. Lollo

    Bara för att han fååår sitta framåt så borde han inte. :/ liten nacke mår inte bra i krock. Ca 125cn långa barn ovh 25kg får plats i britax twoway.

    Skön syn du har på alkohol och dina ungdomar. Mina föräldrar var likadana <3

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Bara väntade på denna kommentar. Jag vet. Men väljer att göra annorlunda än du, och följer ändå reglerna. Jag orkar inte diskutera barn i bil, det finns så många åsikter och självklart är det bäst att åka bakåt, för alla även föraren;)
      Men någon gång måste man vända sina små, och gör man det lagligt borde inte folk lägga sig i. Koncentrerar dig på de barn som sitter i knät på folk i stället 🙂
      Du vet inte hans exakta längd och vikt, men de är i de krokarna att han faktiskt inte sitter ok bakåt längre trots att vi har Britax twoway. Han är en stor kille, både lång och tung.

  2. Lina

    Det finns ett samband mellan åksjuka, ont i nacken, yrsel och migrän. Jag tror det är nerver i bakhuvudet som är inblandade…

  3. Lovisa

    Carola visste du att vi som lider av åksjuka har överdrivet bra balansinne? Fick lära mig det av min körskolelärare för snart 10 år sedan. Hon berättade det när vi skulle till halkbanan. Hur det nu hänger ihop med tanke på att jag saknar 24% av kroppens balans. Hmm =)

  4. Malin

    Fast det handlar inte om FÅR Carola, det vet nog du också. Det är mycket man FÅR och som enligt lagen är OK men som kanske ändå inte är så jävla fiffigt.

    Carola: Menar du Jamie framåt i bilen?
    Du får gärna komma och fiffilura fram en bättre plats för honom i bilen:) Hur jag än gör med barnen i bilen så kommer folk att ha åsikter, och det är rätt tröttsamt. Jag följer den lag och de rekommendationer som finns, men likafullt blir det gnäll..Jag fattar liksom inte?

  5. Anne

    Bor på landet lyckligt lottade med eget källvatten! Problemet är sommartid när den nästan sinat en gång! Mardröm! Minns när jag flyttade till Uppsala och hatade det kalktyngda vattnet jag aldrig upplevt någonstans tidigare. Hur jag än gjorde kändes det som att jag inte fick schampot ur mitt långa hår första veckorna! Gick med kladdigt hår och grinade nästan för att det var så äckligt! Kul första vecka på universitetet, utseendefixerad, 20 år ung…

  6. Åsa

    Testa att ställa vattnet i kylen, det kan hjälpa! Hos mina föräldrar går det inte att dricka vattnet ur kranen, hopplös smak.

    Jag tror våra kära poliser har sett och hört det mesta…jisses 😀 Jag är nästan rädd för att gå bort, folk är ju galna med att bjuda på vin och sprit, det räcker ju inte att säga nej tack utan det blir verkligen sura miner! En fördrink och sen förväntar jag få ner ytterligare två-tre stora glas vin.
    Nä jag sitter hellre hemma med en cola 😀

  7. Viktoria

    Barnens högstadieskola skickar ut påminnelser om att ha extra koll på var barnen är och vad de gör så här vid Valborg. Fick höra av en mentor att intresset är rätt svalt för frågorna då många föräldrar själva är hos bekanta och festar och ”inte har möjlighet” att ”passa tonåringen” samtidigt. Helt otroligt!
    Sen gör ju barn som vi gör och om föräldrar visar att de tycker det är ok att dricka alkohol när det ska firas (eller är helg) så är det inte så konstigt om deras ungdomar gör likadant och kanske med ännu mindre måtta.

  8. Annika

    Det med alkoholen förstår jag helt och hållet o när mina barn är stora nog att vara ute på stan så kommer jag också vara bakjour så mycket jag kan.
    Är busschaufför och får se mycket.. I förra veckan var det en fest för gymnasiets studenter och vid en ändhållplats väntade sex killar. Fem stod upp och en låg på marken, nästan medvetslös efter att tydligen ha spytt som en räv. Oklart hur de hamnat där de var men min linje passerade den liggande killens bostadsområde och de undrade om de fick åka med för att få hem honom. ”Självklart! Om ni får upp honom? Annars tycker jag att ni ringer 112.” Svarade jag. Det gick inte och när jag var tvungen att åka så hade de ringt SOS-alarm och väntade på hjälpen. Jag hade pratat med min trafikledning som också skulle åka förbi och kolla läget.
    När jag körde min runda så funderade jag på hur föräldrarna till killen reagerade, om han blev hemskjutsad eller körd till akuten, hur bra några av hans kompisar hanterade situationen, hur illa en annan kompis betedde sig (han sket i kompisen och skulle åka med mig till festen istället, det fick han inte för mig..) och om 10 år har jag en tonåring..
    Ja, jag kommer vara bakjour för mina barn och deras kompisar om det behövs och är jag på jobbet så hjälper jag till så mycket jag kan därifrån…

    1. Maria

      Ett <3 till dig, bra jobbat! Själv har jag två hårt arbetande handbollsspelare i tonåren som aldrig nånsin brytt sig om alkohol, SÅ skönt 😉 Jag kommer att få äta upp detta, det finns en snart 7-årig sladdis oxå hehe 😮

  9. anki

    Kör också jour när barnen är på vift, nu äter jag så starka smärtstillande så jag kan inte dricka alkohol, ett halvtglas vin och jag blir full som ett ägg och det är det inte värt och jag vill inte att barnen ska se mig så full. Så nyktert är det här med och telefonen ligger alltid bredvid mig på jourläge 🙂

  10. Carina H

    Ville bara gå in och säga hej, och att jag gillar dina inlägg, dom är helt ärliga både i tal och skrift, precis som det skall vara. fortsätt så, så kommer jag i alla fall läsa, man får en riktig trevlig stund i alla fall.
    Hälsningar från kalla o blåsiga Upplands väsby

  11. Fia

    Så det var därför vattnet på jobbet smakade illa igår?
    Jag är nog lika dig vad gäller alkohol. När barnen är små dricker jag inte för att det kan hända nåt men oxå för att de ska ha en fast punkt om andra vuxna beter sig konstigt. När man får tonåringar håller man sig oxå nykter utifall att.

  12. Camilla

    Hoppas vattnet rättar till sig snart! Tänk att vatten kan smaka så olika. Mina svärföräldrar har egen brunn och deras vatten smakar järn. Tog ett tag innan jag kom på varför deras kaffe smakar så illa….

  13. Lina

    Kul att läsa om tv-program du har följt/följer. Jag hade oturen att ha föräldrar som inte riktigt förstod det där med kabeltv när jag var yngre och fram till jag var 16 år så hade vi bara Svt1, Svt2, Finsk trea och kanal 4. Jag klarade mig iofs ganska bra på det, det var kul att se skilda världar, tre kronor, fångarna på fortet, robinson och voxpop men jag hade ingen aning om vad baywatch, vänner eller vita lögner var för något.

    Idag följer jag faktiskt inga tv-program när de sänds på tv, däremot brukar jag köpa ciminal mindsboxen en gång om året och sträcktitta när jag har blivit sjuk och är sängliggande. Robinson följde jag så länge det gick på svt (alltså typ de första 4 säsongerna), sen tröttnade jag på alla sätt tv-produktionen skulle krångla till det med nya chanser, andra öar, ingenmansland osv.

    Hoppas iaf att ni hade en jättefin Valborg (sista april)

    http://www.diningandcooking.blogg.se

  14. Delokaliserad

    Ja, vattnet smakar hemskt. Jag hoppas innerligt att det blir bättre snart. Pratade med bekanta som haft liknande problem tidigare där smaken varit ”mer eller mindre borta” efter 3-4 veckor… Där hade det dock varit något lite större under flera dagar, såvitt jag förstått har de i Uppsala gjort något arbete den 28 och tillsatt klor under arbetet för att hålla bakterier borta. Så vi kan ju hoppas att det går lite fortare än så iaf, det blir dyrt annars känner jag…

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting