Allmänt

Blåsigt!

Brrrr idag var det inte alls rart att vara utomhus. Fy farao!

Tacksamt nog slapp jag det, för det mesta, lite transportsträckor till och från bilen bara, men det räckte för att bli totalt genomfrusen, och det var rumpvärmare på:)

 

Igår tog jag paus från mitt tentaskrivande, jag tittade på böckerna och sen bestämde jag att det fick lov att vänta. Jag hade andra saker för mig, men de kan jag inte skriva om, eftersom det handlar om födelsedagar. Barnen brukar inte läsa här, men jag är rätt säker på att de är så nyfikna nu att de kollar bara för det… Tji fick ni, ungar ♥

 

Det ringde en kille från Tele2 åxå…

Och jösses… Alltså, tydligen hade någon vaknat till liv och beslutat att det fick vara nog nu, nu ska alla band klippas;) och det är helt ok, alltså har äntligen bilen skrivits över på mig, utan min underskrift på ägarbytet såklart…suck.Det kräver ju nån form av kommunikation;) Det tog bara fem månader…men jaja:)

Men även vårt hemtelefon abonnemang skulle nu skrivas över på mig. Det är alltid jag som betalat det, och förr använde jag det till och med, innan man övergick till mobiler;)

Så den här killen från Tele2 ringde nu för att någon annan ringt honom och liksom talat om att han flyttat och inte ville ha några räkningar. De har hela tiden gått hit, men nu har de visst kommit till honom, och det var alltså den räkningen jag saknade när jag betalade sist…funderade länge:)

Nåväl, som sagt, jag har alltid betalat den, och eftersom jag ändå velat ha över den i mitt namn för att sen kunna hantera den själv så var det bara bra. Alltså inget gnäll:)

Tills Tele2 killen upplyste mig om att ett övertagande kostade en summa, och den skulle då den som övertar, dvs JAG betala.

Jaha? Och hur mycket är det då?

-500kr.

Haha, han blev kanske lite döv när jag tjoade i örat på honom:

– Du! Det finns inte en plan i helvete att jag tänker pröjsa 500 spänn för att överta ett abonnemang som typ försäljare och en och annan kompis till ungarna ringer på. Aldrig.

– Inte?

– Nä, inte en chans. Då vill jag inte ha det.

– Nähä, så då är alternativet att avsluta det då?

– Jamen du får göra som du vill, det är inte mitt, och jag betalar inte för det.

– Men om jag bjuder på den summan då?

– Då är det en annan sak. Då kan jag väl ta över det då.

 

Alltså på allvar här? Hade de sagt typ 199kr hade jag betalat utan en blinkning, men som sagt så är 500 kr för ingenting i saftigaste laget.

Och när han genast tar bort den kostnaden … fy farao vad de försöker luras!!

Nu har jag dessutom kommit på att det väl med all säkerhet kostar massor att säga upp skiten helt åxå, så jag ska fundera på om jag verkligen ska ha det…

Nåväl, det ska jag forska vidare på.

 

Posten har fått nåt galet för sig åxå, när jag ändå är i gång att klaga liksom;)

Janelle får min post. Inte en gång, eller två gånger, utan nån gång i veckan. Helst den post som det står Vårdnadshavare för….. på? Men även sånt som är adresserat till mig. Det är hela tiden korrekta adresser, men de märks upp med c/o och så det namn som de har, och skickas vidare. Post som alltid kommit hit.

Hon har bott hemifrån i två ÅR, och nu plötsligt vidarebefordras MIN post till henne?

Hon har ringt och pratat med dem en gång, men det hände ju inget så nu ska hon ringa igen. Jag slipper ju gärna, och hon tycker väl kanske att hennes morsa kan vara lite grinig med sånt här, så hon är snäll mot Posten:)

Skärpning nu. Jag har inte flyttat, och OM jag gör det så lär det knappast bli hem till henne, hon har liksom flyttat ifrån mig en gång;) Jag fattar vinken  😉 hihi.

Tur att jag inte har så mycket hemligheter för henne:D

Kanske är samma fel som gör att telefonräkningen åkte till lilla byhålan? Kanske det.. Jag tycker annars att posten brukar vara rätt pålitliga. Dyra att skicka saker med, men de levererar som de ska. Lite för mkt skit i lådan i bland bara, men det är ju inte deras fel;)

 

Nåja, det löser sig väl, det är inte hela världen.

 

Idag så har jag först varit iväg på födelsedagsgrejs igen, och sen efter middagen så satte jag mig med med tentan igen. Och nu är jag klar. Tre på natten:)

Och tänker inte skicka in den utan att kolla igenom den i morgon igen, för jösses så snurrigt. Så många muskler, så många namn. Många muskler kan jag redan, på antingen latin eller svenska eller både och, men vissa har så liknande namn, och i nattens sena timme, efter att ha läst, slagit i böcker, googlat och läst, slagit i böcker igen och googlat utan att hitta svaret på just de där frågorna jag inte får ihop…När jag till och med överväger att lita på information från Flashback….nä, då är det dags att lägga ihop:)

Jag är nog egentligen klar, men som sagt, en sista genomläsning så det stämmer, med mina handskrivna anteckningar ( som jag måste försöka tolka åxå..herregud vilken kass handstil jag lagt mig till med!) innan jag skickar in. Plus att jag måste scanna in två uppgifter som var att rita ut muskler..

Men jag känner mig klar:)

 

Och trött, så nu ska jag hoppa i säng!

Det plingande in ett sms förut idag att Novalie har tid hos tandläkaren i morgon, söndag! Tacksamt nog mitt på dan och inte vid 7 som det kan vara… Orka gå till tandläkaren en söndag! Men det var inte jag som tog emot den här tiden, och det är svårt att avboka nu, så jag får väl släpa oss dit då:)

Borde vara lätt att få parkering åtminstone:)

Alltså måste jag sova nu..

Natti natti 🙂

Kommentarer

  1. S

    Härligt att läsa om dig och dina alla barn! 🙂
    Jag och min vän har en blogg där vi skriver öppet om att försöka bli gravida, och jag har nu i veckan plussat, kan inte förstå att jag är GRAVID!!!
    Kom gärna in och följ våran resa 🙂
    http://WWW.MammaPrat.blogg.se

  2. Lina

    Det var ju hur blåsigt och kallt igår som helst och för att göra det ännu lite värre så var det regnblandad blåst. Jag var på bröllop i Stadshuset i Stockholm igår och det var jättevackert osv men eftersom det var frackbröllop så hade jag ju en fin balklänning som absolut inte var varm och bara en sjal om axlarna (eftersom min man påstod att det var viktigt att följa etiketten men när vi kom fram så stod alla andra i jackor/kappor). Hackade tänder ett bra tag efteråt men sen blev det bättre, åt en god bröllopsmiddag och hade det trevligt.

    Du är jätteduktig som pluggar och samtidigt ensam sköter familjen, jag funderar på att plugga lite på distans i höst parallellt med mitt jobb, har sökt kurser och får se i höst hur det står till med min motivation.

    http://www.diningandcooking.blogg.se

  3. Karin

    Men du, luras?
    Att överlåta ett abonnemang kostar en viss summa som är en administrativ avgift, den ska alla kunder betala men i vissa fall kan man bjuda på den (jag jobbar på Tele2).
    Så grattis till dig, du har fått prata med en schysst handläggare som har frångått sina rutiner i ett försök att göra dig som kund nöjd.

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Ja. De luras garanterat. Annars hade han knappast backat på hela summan. Jag är tyvärr inte jätteimponerad av tele2 på senadre tiden. Även om bossarna gått in och rättat till när jag klagat 😉

  4. frida

    Hej! Passa dig för tele2, jag sa upp mitt fasta abonemang första gången i sept/okt och är inte av med dom än.. först fjärde gången jag ringde, och hotade med att jag skulle gå ut i pressen, blev abonemanget uppsagt, skulle kosta mig en engångssumma på 375kr. Den räkningen fick jag i dec. Efter det har det fortsatt drälla in räkning varje månad och de skyller på än det ena o andra.. fick såklart en denna månad oxå så bara att ringa igen då..
    Kan du inte få fast tele via din fiber istället? För oss blev det mkt billigare, om vi bara blev av med tele2 då..

  5. Camilla hockeymamma

    Jodå han kan visst skicka över överlåtelse papper för bilen på den nya ägaren MEN transportstyrelsen godkänner inte ägarbytet förrän nya ägaren har skrivit på,man får alltså en lapp av dem.Men som sagt fixa en ny försäkring tror det kostar runt 100kr/dag att inte ha bilen försäkrad men påställd,det blir också körförbud på bilen om inte gällande försäkring finns.Nåja detta har kanske redan Carola koll på men det kanske finns andra som inte vet.

  6. Therese

    Precis som ovanstående har skrivit då måste du ha försäkring från det datum bilen skrevs över på dig. Och om du var ovetandes om det antar jag att du inte hade det. Försäkringsbolagen är väldigt restriktiva med att sätta datum på en försäkring bakåt i tiden, det brukar inte gå så då kommer du troligtvis få en saftig räkning från trafikförsäkringsföreningen!
    Frågan är hur bilen kunde skrivas över på dig utan din tillåtelse?!

    1. Bibbi

      Han kanske har skrivit under och förfalskat hennes underskrift?
      Han kanske även ringde försäkringsbolaget och tecknade en ny försäkring åt Carola?
      Om det kommer en räkning ifrån TFF så får han ta den tycker jag.
      Ha en fin söndag 🙂

      1. My

        ….eller helt enkelt bifogade kopia på bodelningspappren där det ju antagligen står att bilen tilldelades Carola.

        Måste vara skönt att få allt det materiella uppdelat så att livet kan gå vidare, finns inget värre än en segdragen infekterad bodelning. 🙁

        Carola: Jag har ingen aning om hur han gjorde eftersom han var i Thailand då anmälan inkom…tvivlar starkt på att han tog med sig alla eventuella papper ner dit, för att sen nästan fem månader efter bodelningen få arslet ur vagnen.
        Nej det är inte ett dugg skönt faktiskt, det är bara jobbigt allting.

  7. Bibbi

    Gällande bilen som han har skrivit över på dig. Tänk på att teckna en ny bilförsäkring ifrån den dagen ägarbytet gjordes.
    Ägare och försäkringstagare måste vara samma.

  8. Joi

    Ja inte går det lätt för dig, det vill jag lova.
    Jag har oxå haft mina dispyter av diverse telefonförsäljare. De försöker luras, men ett tips är att hota med att anmäla till KO, då blir de spaka. Iallafall Tele2, de gör allt för att inte få en prick hos dem.
    Jag förstår verkligen inte hur din fd kan bete sig så som han gör. Jag har tänkt att säga det länge, men vilken jävla nöt. Fine.. man kan ta att de gör så mot en själv, men mot barnen. Usch det skulle göra en mest besviken och ledsen.
    Du är stark och ändå positiv i allt.
    Det beundrar jag! Hoppas allt kommer ordna sig för er.
    En nöt ska inte få vinna

    massa kramar

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting