Allmänt

Ossoami, nytt test, och tävling:)

Linda som har det härliga företaget Ossoami, som det varit lite tråkigheter runt, bla gällande hållbarheten på deras jeans, har nu, som den envisa småföretagare hon är 🙂 beslutat sig för att på egen bekostnad göra ett nytt test:)

 Linda har tänkt att allmänheten, dvs VI, ska få ta del av det här testet på lite olika sätt.

Bakgrund:
80% av svenska barnfamiljer upplever att knäna på barnjeans går sönder alldeles för fort. Den 18 april publicerade Testfakta ett test där man testat hållbarheten på barnjeans. Förmodligen saknar Testfakta vetskap om vilket enormt slitage barnbyxor utsätts för, då de valde att stänga av nötningsmaskinen när den endast snurrat 50.000 varv. Då hade alla jeans i testet, utom Ossoami’s, gått sönder. Hur lång tid i maskinen som Ossoami’s jeans klarade valde Testfakta att inte redovisa, vilket resulterade i ett gravt missvisande testresultat där barnfamiljer inte fick reda på att det idag finns jeans som faktiskt är gjorda för att klara barns tuffa lek.


50.000 nötningsvarv är en alldeles för låg nivå för barnjeans. Cordura Denim som Ossoami använder på knäna på sina jeans håller betydligt längre än 50.000 varv. Därför kommer de nu att låta Swerea testlaboratorium (samma som Testfakta använde till sitt test) göra ett nytt test av Ossoami’s jeans, så att de kan visa den stora skillnaden mellan Cordura-jeans och standardjeans (mellan hållbart mode och slit-och-släng).

 

Ossoami vill belysa problemet ”barnbyxor som slits sönder alldeles för fort”. Det faktum att 80% av svenska barnfamiljer upplever att detta är ett problem talar för sig själv. Marknaden har inte förstått  behovet som finns (eller vill inte förstå – för då säljer de färre byxor).

På sidan kommer allmänheten kunna följa testet ”live”, få rapporteringar varje dag om hur många varv nötningsmaskinen snurrat samt se bilder från testlabbet. Se hur det går till helt enkelt när man testar hållbarheten på ett tyg. De kommer också att göra ett visuellt diagram som visar vad alla jeansen som ingick i Testfaktas test egentligen kostar om man ställer det i relation till hållbarheten. Det kommer även att komma information om hur stor skillnad det är i miljöpåverkan mellan hållbart mode och slit-och-släng.
Ossoamis tanke är att slå världsrekord i slitstyrka på barnjeans :o). 

 

TÄVLING: Var med och gissa hur många varv nötningsmaskinen kommer att snurra innan Ossoami’s jeans går sönder!
Lämna ditt tävlingsbidrag här:  https://www.facebook.com/jeanselandet?fref=nf

 senast onsdag 6 maj kl 12.00. Vinnaren får ett presentkort på 1.000 kr att handla för hos www.ossoami.com.

Ni tävlar alltså på  Ossoamis Facebook, inte här:)

ALLA SOM GILLAR FACEBOOK-SIDAN ”JEANSELÄNDET” har dessutom chansen att vinna ett par Ossoami-jeans.

 

För att skapa fokus i media kring problemet ”barnbyxor som slits sönder alldeles för fort” känns det jätteviktigt att visa hur det faktiskt ser ut hemma hos barnfamiljer. Ossoami uppmuntrar alla att även lägga upp sin egen bild på högarna med trasiga brallor på Instagram under hashtagen #jeanseländet

 

Så, hur många varv tror ni att deras byxor håller för??

Jag har gissat:)

 

In och kika nu, för det är inte riktigt schysst att utföra test på ett sätt som gör att alla byxor verkar rätt lika, bara att några är mycket dyrare..

Jag vet att deras brallor är asbra:)

 

 

Kommentarer

  1. Ulrika

    Hej,

    Hur gick det med Instagramtävlingen om Ossoamijeansen? Är den avgjord? Jag har inte lyckats se att vinnare korats och man är ju lite spänd på att se resultatet.
    By the way, underbara fransar. Grattis!

    Med vänlig hälsning,
    Ulrika

    Carola: Den är avgjord, vinnaren presenterades på instagram, jag kommer inte ihåg vem det var, tyvärr:( Kolla instegram:)

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting