Allmänt

Bränna pengar…:)

Alla vet vid det här laget att maj är min bästa månad. Jag älskar maj, inte minst för att jag har tre majbarn ♥ och för att det är en månad fylld av glädje och förväntan. Fick jag välja en månad per år som skulle rulla på repeat, så skulle det vara maj:)

Det finns dock en post på minussidan, och det är att maj alltid blir en jäkligt dyr månad. Det är smällar man får ta, och vet man om det kan man planera för det.

Det är kalas, grejor med skolan, insamlingar till avslutningar, och alla avslutningar i sig som brukar innebära massa fika osv. Inte jättekul med utgifter, men så är det:)

Förr hade jag även en årsdag här, och efter att ha firat den dagen i 26 år, så känns det konstigt att inte göra det! Första året var värst, då kom plötsligt papper från tingsrätten med en skilsmässoansökan två dagar innan vår sjätte bröllopsdag.. Jo, jag hade fattat att han lämnat boet;) men jag hade inte fattat att han inte tänkte kämpa. Jag trodde fortfarande att han mådde dåligt i sig själv, och att han åtminstone skulle vara man nog att ”göra slut” ansikte mot ansikte, om det var det han ville, men så var inte fallet, utan de där jäkla pappren kunde lika gärna ha varit en bomb. Det var som ett knytnävsslag i magen, jag tappade all luft. Det gjorde fysiskt ont, och jag vet inte om jag någonsin mått så djävulsk illa utan att vara sjuk. Man snackar i metaforer som ”Rycka undan mattan” ”slå undan benen””kippa efter luft” och exakt så var det. Jag var inte helt säker på att jag skulle kunna komma upp därifrån golvet, med pappren i handen, utan kanske var det slut här..

Jag hade haft en sånt helvete i många månader, hållit uppe nån jäkla fasad, och för vems skull? Jo för HANS! Hur dåligt jag än mådde så trodde jag att han mådde ännu sämre, och ville skydda honom. Hjälpa honom. Att inse att han spelat nåt diaboliskt manipulerande spel, som gått ut på att få mig att känna skuld, det var svårt. Det gjorde så ont.

Men jag reste på mig, med hjälp av pappa som lägligt kom just då;), och sen blev jag förbannad. Vilken mes! Att inte våga avsluta en så lång relation, förklara, ge svar på frågor,  inte göra det på ett så schysst sätt som möjligt, utan tvärtom på det vidrigaste sättet någonsin, mot både mig och barnen, det kommer jag aldrig att förlåta. Aldrig. Finns ingen anledning till det.

Idag är jag inte speciellt förbannad längre, mest trött. Att känna noll respekt inför en människa… det är en märkligt känsla.  Idag kan jag se att jag agerade som vilken kuvad kvinna som helst som försöker bevara husfriden, som för barnens och min mans skull tog skit .Eftersom jag var så hundraprocentigt säker på att han mådde dåligt. För hans skull. För att det är så man gör när man älskar varandra. Synd att det bara var jag som älskade då;)

Jag trodde det inte, men vet ni – jag är fan hundra miljoner gånger bättre utan honom. 😀

Jag klarar av att uppfostra nio ungar på egen hand, att ge kärlek till nio ungar, finnas där för nio ungar dygnet runt, och jag tycker inte ens att det är speciellt besvärligt. Jag får god hjälp av mina nära och kära, och en del stjälp från mindre nära och kära;) Mitt i allt, så lyckas jag dessutom må bra i mig själv, jag tror inte att jag någonsin känt mig så stark och trygg som nu.

Det finns saker jag inte kan råda över, och det är sjukt orättvist i den cirkus som jag lever i just nu, men inte ens det kan liksom rubba min tro på mig själv. Givetvis så ramlar jag ner i djupa dalar, men då krälar jag runt där nere en stund  och så hittar jag något guldkorn som gör att jag tar mig upp igen, och då jäklar med ännu lite mer styrka:)

Jag har det på ryggen ifall jag skulle glömma:

tattoo

Jajamen, det är så sant som det är sagt, varje jäkla strid jag måste ta gör mig starkare.

Jag fick förresten en kyss på ryggen av en kille i Göteborg;)

Han kom fram när vi stod vid barnen och flyttade undan mitt hår så han såg hela, och konstaterade att den var snygg. Sen sa han: Sist jag kysste en tjejs tatuering fick jag stryk av hennes kille.

– Jahaja, svarade jag, måttligt intresserad, ja, jag har ingen kille. Och fick en gullig kyss;) Haha. Synd att det inte var Jon;)

Nåväl, detta blev ju alltså nån form av kärleksförklaring till mig själv, det var inte riktigt meningen. Det bara blev:)

 

Faktum kvarstår, att den dag som tidigare var vår, känns tom. Jag löser det med att träna, det funkar på allt:)

I år kommer jag vara på skolan i norr, sista dagen med gänget, så det kommer vara fullt av andra känslor. Åh det kommer bli jobbigt att veta att det är sista gången vi träffas..!

Jaja. Vi går vidare:

I år har jag en dubbelkonfirmation, plus dubbel 15årsdag, plus en 12 åring. Plus mamma, och farfars födelsedagar.

De båda 15-åringarna fyller den 14 maj, och då åker Corrinda till Göteborg för att spela basket. Konfirmationen och Novalies födelsedag är på samma dag, nämligen den 23 maj, och det krockar med säsongsöppningen av Furuvik, så den missar vi i år. Det känns inte alls kul, eftersom det blivit en härlig tradition. Men så får det bli. Mera konfirmation den 24/5, sen har jag ett me&i party den 25/5, om nån vill komma eller beställa eller så:)

Jag ligger sorgligt efter med inbjudningar till både konfirmation, kalas och me&i….Alla som vill får komma, ok:)

 

Och rubriken var Bränna pengar:)

Jag var tvungen att scrolla upp och kolla, hade tappat tråden rätt bra.. 😉 Idag har jag alltså bränt pengar!

Eftersom Patricia varit min barnvakt både när jag var iväg på me&i kick-off, och nu på Loppis lyxdygn i Göteborg, så hade jag lovat henne en ny sängstomme. Hon har i alla år klagat på sin, och den började bli rätt ranglig och ful, så idag bar det iväg till Ikea för att shoppa. Det blev en likadan som Corrinda fick för ett tag sen, ska visa er sen, och hon blev nöjd. Förvånad att den var så låg, den gamla var mkt högre:)

Efter Ikea hade jag stämt träff med Robban på stan, för att köpa kläder till konfirmationen. Han ville ha en kavaj, skjorta och slips. Han är ungefär lika muskulös som ett sugrör, och nästan lika lång, ser ut som ett helt vanligt L:)

Stora fötter, lång och smal. Växer som ogräs. Det gör de båda två, tvillingarna är de första barnen som växer om mig..

Mitt i mellan storlekarna så klart, men till sist hittade vi en på H&M, ska fota den i morgon och visa. Om jag får, det vet man aldrig. Det är bäst att kolla först:) Den är svart, och så vit skjorta och svart slips. Det funkar väl? Svarta jeans till.

Han behöver skor, sen är han klar. Corrinda kvar.

Plus både födelsedagspresenter OCH konfirmationspresenter… De tror ju att de ska få nåt svindyrt bara för att det är två saker i en, typ, men tji får de;)

Att jag har totalt stiltje på idéfronten när det gäller presenter till dem alla tre…det behöver vi inte låtsas om än, det finns tid kvar…

Sen strular det ju till det en aning att jag är på skolan från tisdag – fredagkväll, när konfirmationen är på lördagen..det blir jäkligt tajt! Men det löser sig. Och gör det inte det, så blir det bra ändå:)

Jag ska beställa smörgåstårta! Det finns aldrig så bra tillfällen att göra det som när tiden är knapp och det är festliga grejer. Jag älskar smörgåstårta. Det gör inte barnen, dessvärre, så det kommer nog mamma att lösa med sina kycklingspett, för det älskar alla barnen:)

Jag förlitar mig helt på min familj i detta läge ♥

ohana-means-family

 

Älskar det citatet!

Något mer jag älskar är att sova, och nu känns det som att jag borde göra just det….!

Natti natti 🙂

 

 

 

 

 

Kommentarer

  1. Malin

    Starkt att uppfostra nio barn själv och var så stark. asbra och snygg tatuering!
    Kämpa på och skönt att du känner att du mår bättre utan honom. Killar/ män som gör som honom är ingenting att ha.
    Jag har en vän som precis råkat ut för ungefär samma sak och hennes ex man gör verkligen allt man INTE ska göra vid en separation när barn är inblandade.

    Lycka till med allt!

  2. Mona

    Vad härligt att din syster och dina föräldrar ställer upp i vått och torrt för dig och din fina familj. Underbart med sådan sammanhållning. Kan bara hålla med övriga. Du är fantastisk!

  3. Ulrika

    Har sett att många har svart fluga nu, kanske det kan va ett alternativ. Annars känns väl svart slips lite begravning eller?

  4. Helena

    Big no no med svart slips på konfa. I kyrkans värld blir det helt fel, kör på en grå om han vill ha en mörk.

  5. Jenny

    Läst om dig även i skvallerblaskorna. Din ex-man är inte värd att sörjas. Om jag sen förstått det rätt så drog han även från barnen. Så ska inte en förälder göra. Du är stark och du klarar detta. Barnen är det viktigaste vi har, så kämpa på. Styrkekram <3
    http://www.mittofrivilligaliv.se

  6. Helena

    Hej Carola!
    Känner igen mig i detta med att visa omtanke gentemot maken som hamnat i kris. Att inte prata om det utan ge honom tid och utrymme för att han sen ska må bättre, kunna ta ansvar och berätta om vad som hänt/ händer…
    Min man sen över 20 år blev en Alien..
    Så har jag sagt till mina barn också för det är så det känns.. Du är mer arg och frustrerad, får saker gjorda! Det tog lång tid för mig innan jag blev arg.. Jag blev chockad. Heja dig Carola! Fixar du din vardag, gör jag det med! Du inspirerar mig även om vi är olika som personer

  7. Hanna

    Har aldrig lämnat kommentar på ngn blogg innan men jag bara MÅSTE säga hur impad jag är av dig! Jag förstår väl att du har dina svackor och dalar och att du kanske inte haft annat val än att fixa det, men… Vilken kraft du utstrålar! Jag blir imponerad över allt du orkar göra med dina barn, alla skjutsningar, uppvisningar osv. Vilken lycka för dem att ha en förälder som visar att man kan fixa i princip allt!
    Jag har själv hamnat i kaos nyss pga vad min närmaste sen 20 år hittat på. Allt könns overkligt och konstigt och ibland blir jag så jävla rädd – hur ska jag överleva detta?!? Men då går jag in här och läser och får kraft och tänker att jag får väl ta dag för dag så fixar jag det till slut! Tusen tack för all styrka du sprider!!!

  8. Viktoria sjubarnsmamma

    Jag har ju en nästan jämngammal son som precis konfirmerats. Eftersom jag tyckte att han skulle få något mer minnesvärt än årskonto till tv-spelet och liknande så la vi ihop till ett guldhalsband som han själv var med och valde. Jättesnyggt och han har burit det varje dag – ja, tills det försvann i början av den här veckan…! Den presenten varade bara ett par veckor alltså 🙁
    Kostym hittade vi billigt och slipsen bytte han ut mot keps innan han lämnade huset 🙂

    Jag ska förresten börja på folkhögskola i höst och vara på skolan 1 vecka i taget x 3 per termin. Jag har aldrig varit borta från barnen så länge och liksom du har jag snälla föräldrar som rycker in och tar markservicen hemma. Kan bli spännande.

  9. Neta

    Inte svart slips på en så ung! Konfapresenter är svårt, man (läs jag) ville att det skulle vara ett minne med ju. Köpte till slut konfirmander i keramik från Jie, då uppskattade dom det inte men idag gör dom det.
    Lika på studenten då samlade vi till en kristallskål med namn och datum ingraverat, köpte direkt från designern på Kosta via nätet. Då tyckte dom det var sådär men idag har dom den framme i sina vardagsrum båda två.

  10. Pi@

    ”Han är ungefär lika muskulös som ett sugrör, och nästan lika lång, ser ut som ett helt vanligt L:) ”

    Årets kommentar. Kan inte sluta skratta. 😀

  11. Syrran

    O jag o MoP har bästa konfapresenten till Robert. Jag är så sjuuuuukt nöjd med mig själv, eh…återstår att se om Robban är lika impad :o)
    Nyfiken?
    Visste väl det! =D

  12. Carina

    Kör på något mer färg-glatt än svart på slipsen tycker jag, blir lite ungdomligare och mindre begravning, annars håller jag med dig fullständigt i samtliga slutsatser och analyser i inlägget =) Go Carola go! Kram från huvudstaden!

  13. Lena S

    Du är verkligen en person att beundra!! Man blir lite gråtig att läsa om din hemska tid efter mannens flykt,men du verkar vara en stark kvinna som verkligen klarar allt själv.Tur att släkten bor nära dig o barnen.Får se om jag hittar något trevligt på Me&I då hör jag av mig.
    Trevlig Taco kväll o helg
    Kram från Småland

  14. Lola (Carola)

    Jaa — jag säger då det …

    FANTASTISKA DU!!

    Helt underbart stark, modig, rolig, o helt BÄST på att få ner sitt liv i skrift.
    BÄSTA bloggen ever!!

    Kramizzar fr mig, o lycka till med allt firande!

  15. Lina

    Förstår att kostnaderna drar iväg en del när man har många barn som växer och att det är jättejobbigt att pappan bara har dragit utan förklaringar men dina barn har en väldig tur som har dig som mamma och väldigt närvarande morföräldrar och moster =) Det är också så härligt när du skriver om Janelles Simon som har en sån fin kontakt med de yngre barnen och att de får en manlig förebild i honom =)

    http://www.diningandcooking.blogg.se

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting