Allmänt

Skriva en bok

Det står ju på min bucketlist åxå såklart, eller flera böcker;)

Jag har mycket att säga:D  Skulle kunna fylla en hel bok med bara taskiga lågvattenmärken, och en annan med korkade uttalanden, men just nu så skriver jag på något helt annat. Darra månde de som darra ska…

Eller, så är det till en av mina kurser;), och jag har haft så grymt svårt att komma igång, det brukar aldrig vara ett problem, men av nån anledning fick jag prestationsångest. Inte inför mina kursare, utan, håll i er här nu…mot mina karaktärer…! Jag lyssnar men hör inte vad de säger, och det är stört irriterande, men nu när jag läste igenom vad jag skrivit under dagen idag så var det ju riktigt bra. Så spännande att jag var tvungen att läsa snabbt…tills jag kom ihåg att jag ju hade skrivit det själv;)

Ibland tror jag att jag är senil;)

I onsdags förmiddag kunde jag inte begripa varför jag hade sån träningsvärk i benen. Jag konstaterade att jag inte tränat tisdagkväll, och att det var ett långt uppehåll med helgen…hm.. Avfärdade det med att det var mesigt, och åkte med Janelle och tränade på kvällen, och i en av uppvärmningsövningarna så kändes träningsvärken olidligt mycket…och DÅ, kom jag ihåg att jag ju visst tränat på tisdagen, med Björn på förmiddagen.Helt rätt inte på kvällen, men på förmiddagen. Alltså allvarligt?

För mycket i huvudet, kanske måste defragmentera hårddisken? Men snart är det slut på kurser, och då ska jag låta hjärnan gå på lite ledighet. Slå på autopiloten:)

IMG_5771

Jamie på Ikea i går. Att deras bullar kostar 20kr för fem stycken är fatalt för min karaktär;) De är ju så galet goda!

 

I kväll var det tacos, som vanligt, och det är allt lite lustigt när vi sitter nio personer runt bordet och tycker att vi är väldigt få;) Min syrra är sjuk, och Robban och Corrinda kom senare, så det fattades tre. Jag hade inte hunnit handla innan Janelle och Simon kom, och så satt jag i telefon, så de erbjöd sig att göra det. De lovade Lovelia, Trixie och Jordan att få följa med, och då blev det kris och panik hos Jamie som inte fick rum i bilen…Hur löser man det? Simon gillar inte min buss, och de har bara tre platser i sin…Men Lovelia och Trixie kunde tänka sig att cykla, och då hakade Novalie på hon med, så plötsligt var jag alldeles ensam hemma. De åkte till Ica och handlade det som fattades, medan jag stekte köttfärs i lugn och ro:)

Vi åt, skrattade och pratade, och så småningom for Janelle och Simon hem, och Lovelia, Novalie och jag tog plats framför Let´s dance, 10 års jubileum. Jag älskar Anton Hysén, och Morgan Alling, hur snyggt var det inte då?

Helt underbart att se folk som kan dansa sådär, själv är jag ju lika smidig som ett kylskåp;)

 

Lovelia har varit och simmat med sin klass idag. Jag kommer inte riktigt ihåg hur långt de ska kunna simma i ettan, men tror inte att hon klarar mer än några meter. Det stör mig lite, vi brukade vara på badhuset varje söndag, och alla de större har lärt sig simma på ett kick.

Alla barn har babysimmat, och sen fortsatte vi i samma förenings regi med grupper för äldre barn – plask och lek, baddaren, simskola, crawlskola….varje söndag. Oj så jag har varit less på det, men oj så härligt det var också:)

Det var något hela familjen uppskattade att göra tillsammans.

Alla barn utom Jamie har babysimmat, vill säga, för när han föddes så hade föreningen nästan försvunnit, och den enda aktivitet de hade var just babysim. På lördagar kl 9-11… Eftersom jag alltid varit ensam på lördagar, så funkade inte det. Jo, jag har babysimmat ensam, just det är inga större problem, många föreningar har väl bara en förälder med i vattnet?

Men, det där med att försöka få barnvakt en lördag morgon kl 9….haha, lycka till. Det gick inte att ta med äldre syskon, som man kunde förr när det fanns syskongrupper. Jag var ofta ensam med två små åxå i vattnet och det funkade det med, även om alla de andra lyckliga föräldraparen ömkade mig;) Men nu var det annat, och det innebar att Jamie aldrig fick babysimma.

Och det innebar även att Trixie, Lovelia, Jordan och Jamie inte får samma vattenvana helt naturligt som de andra. Jag har helt enkelt tappat bort vår söndags rutin. De suger, och jag borde verkligen försöka komma iväg och bada/simma med dem oftare, men helt ärligt är jag noll sugen på badhus under vintern. Man är blekfet och har håriga ben;) och jag kan inte med all god vilja i världen säga att jag trivs i badkläder;) Sommaren är en annan sak, då är vi ofta och badar, men skulle som sagt behöva underhålla det även resten av året. Simskola har jag ingen större lust att betala för, det är löjligt dyrt kan jag tycka, och jag har många vänner som liksom gått termin efter termin efter termin med sina ungar som ändå inte lär sig simma…medan mina gick några söndagar och sen kunde de…Något fel är det ju då.

Det får bli hårdträning i sommar! Om jag får mycket tid och kraft över ska jag försöka klura ut vad som är fel med våran poolpump, och sen få igång våran pool! Jag har inte lagt så mkt tid på det eftersom tanken är att vi ska vara i husvagnen när det är fint väder:)

 

Nu är det sovdags, en ny dag i morgon, och barnen vill hitta på något. Få se vad det kan bli, jag antar att de inte vill städa poolrummet;) så det får väl jag ägna mig åt på söndag.

Natti natti 🙂

 

 

Kommentarer

  1. Karin

    Poolrum, låter ju jättehärligt, kan du inte visa en bild på rummet när du har städat:)

    Carola: Det låter coolare än det är:) Det är gammalt, grön gräsmattamatta på golvet, bruna och vita väggar….mmm fräscht;) Innan vi målade över till vitt var det gulorange…det är byggt på 70-talet ja;) Men jag kan visa!

  2. BJÖRN AK47

    BRA TIPS NÄR DU SKA SKRIVA EN BOK
    TÄNK PÅ ATT INTE LÅSAS ATT DU ÄR NÅGON
    TÄNK PÅ ATT LIVET SUGER SNOPP
    TÄNK PÅ ATT INGEN LÄSER BÖCKER
    TÄNK PÅ BULLEN SOM ÄR FÖR STOR

  3. MORMOR-BERIT

    BULLEN SER LITE STOR UT ÄR DU SÄKER PÅ ATT DET BARNET SOM ÄTER BULLEN OCH INTE BULLEN SOM ÄTER BARNET

  4. EvelinaH

    Endel kommuner har egna mål för simundervisningen annars är målet 200 m i åk 6 varav 50 på rygg. (är inte 100% säker men nästan). Det är skolans ansvar att eleverna nåt målen. Jag tror att hon lär sig om ni badar mycket på sommarlovet 🙂

  5. Mormor

    Hej
    När jag läser att ni har poolrum, där är det väl bara att simma på, så mysigt.
    Vi har också pool, folkpool fast det är utomhus , så denna kan vi bara använda sommartid ,det hade varit lyxigt att kunna bada året om, det hade min Lotta älskat . Du är en stark mamma till dina underbart fina barn , hade varit kalas om ni skulle vara med i familjen annorlunda

    Carola: Poolen är dessvärre apgammal, och poolpumpen trasig, så jag får inte igång den. Har googlat, och tror mig veta vad felet är, men sen är själva poolsargen i rätt dåligt skick, det är inte nån folkpool utan något gammalt annat jox:)
    Familjen annorlunda:) Haha, det är ju bara det att han den där..äh vafan, idioten jag var gift med, barnens pappa, har nån slags ångest inför att vi skulle vara med på tv…exakt vad han tror skulle drabba honom så svårt att man måste göra barnen ledsna…det skulle vi alla vilja veta. Jag vidhåller paranoia.

  6. Lina

    Tycker att det är så härligt att läsa om era tacokvällar som ni har på fredagarna, var roligt att se redan i familjen annorlunda när Patricia och Janelle var i affären och köpte en bautaförpackning med köttfärs =) Vi brukar inte alltid ha tacos på fredagarna men det är ju väldigt gott och är också nog den enda maträtten som jag tycker att en coca cola till är ett måste.

    Vi åt också tacos igår mest för att jag skulle få inviga mina nya fina dipskålar från Nigella Lawson och det blev väldigt snyggt =)

    http://www.diningandcooking.blogg.se

  7. Ulrika

    Här ska barnen kunna simma 50 meter när de går i 3:an. Kan de inte det så är det skolans ansvar att lära dem på skoltid. Mina har provat lite olika, men det var inte innan de gick sommarsimskola som det lossnade. Nu har den yngste 9 år tagit km-märket. Det kostar 500 kr för 4 veckor och det tycker inte jag är mycket. Skulle nog ändå inte välja att snåla på simkunskapen.

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Vet inte om vi har sån simskola? Om, så är det ute i nån svinkall sjö tidiga morgnar i början på sommaren;)
      Alla ska kunna simma, där kommer jag aldrig snåla, men än så länge kan hon få en sommar på sig, hon är inte jättelångt ifrån att det lossnar 🙂

  8. Camilla hockeymamma

    Barn behöver inte kunna simma när de går i åk 1 däremot så startar simundervisningen alla barn lär sig inte simma när de är sju år eller 6 eller 8 det är en mognadsfråga samt,ett tunt barn med dåligt underhudsfett är betydligt svårare att få att flyta.Skolor och förskolor gör ju lite olika nuförtiden men där vi bor på en ö visserligen med bro så är ju motivationen hög från alla håll att barnen ska kunna klara sig i vattnet i fall de åker i så det har avsetts två veckor i åk 1 för att gå i simskola.Jag kan hålla med dig om att de är dyrt att gå i simskola på badhus eller utomhus men gud så viktigt det är.Har barnet inte knäckt simkoden första året så får de fortsätta nästa tills de lärt sig.Hoppas att ni får möjlighet i sommar att bada mycket så barnen får vattenvana och knäcker simkoden.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting