Allmänt

Check :)

Whihoo det går som på räls ibland:)

Idag kunde jag checka av Corrindas konfirmationsklänning, så skönt. Nu har båda tvillingarna kläder, och vad det gäller svart slips i kyrkan så löser det sig om det är själva hangupen, med att de mest troligt har typ ett linne under kåpan. Den är varm och svettig så de brukar inte vilja ha full mundering under, utan tidigare så har Janelle och Patricia  sagt att alla har så lite som möjligt där under, och alltså bara har snyggkläderna på väg dit och hem:)

 

Idag blev jag avlöst i fabriken och skulle ju då ta med Corrinda på shopping, men så ville Novalie åxå följa med (eg, inte vara hemma) och precis när vi skulle gå ut genom dörren kom Patricia, så vi frågade om hon ville med, vilket hon ville:)

Så det blev en dag med tre döttrar ♥

wetterholm

I hallen upptäckte Novalie att hon var den enda utan skinnjacka, så vi rotade lite bland galgarna och hittade ju Corrindas gamla som hängde där, och vips var vi lika:)

Har ni sett reklamen för telenor? Med familjen som varit med i flera år? Nu går de runt som småligister, trampar på gräs som ej får beträdas under sång typ We do what we want…;)

Lite så kände jag mig när vi fyra gick på bred front inne på köpcentrat:D

Utan att det var meningen, men det bara blev så.  Innan vi handlade åkte vi via soptippen och dumpade av allt vårt skräp, och som alltid, varenda gång jag är där, fick jag fråga om vart äggkartongerna ska kastas…varje jäkla gång…och jag kommer inte ihåg det nu heller;) Övrigt har jag koll på, men får alltid fråga om de där.. Eller jag frågar om massor, men hellre en gång för mycket än att få skäll för att jag kastar fel.

Så åkte vi till Gränby, och in på H&M direkt, och där hittade Corrinda genast KLÄNNINGEN, och sen var det klart. Häpp. Jag hittade byxor till Jordan och Jamie och sen tänker jag att de nog ska ha de här tröjorna från me&i

meandi

Jag älskar det här printet! Nu har det kommit en tunika åxå, och jag lade upp det på ett sånt sätt för Lovelia att hon inte kunde säga nej;) och ska övertala Trixie åxå…den här är underbar. Färgen och figurerna….love it!

Innan jag köper klänningar till tjejerna ska jag se vad de har, men det fanns mkt fint i butikerna.

Novalie ville prova jeans, men hon är likadan som Robban, ett sugrör, och inget sitter bra på henne. Hon är så ledsen över att hon är för smal, stackars liten. Besvikelsen i ögonen när inget satt bra….fy! Vart köper man byxor till sugrörsformen av barn? Som är långa och smala?

De blev ju såklart hungriga, och ville äta på foodcourten, Novalie ville ha kebabtallrik, och Corrinda och Patricia nåt asiatisk, chicken cashew, och red curry eller nåt sånt.. Jag har aldrig någonsin tyckt om den sortens mat, jag har svårt för det sötsura, och det klibbiga, kladdiga…brrrr. Jag tycker det mesta ser ut som ” Har jag ätit, eller ska jag äta”? 😉

Bambuskott och slemmiga gräsliknande grejor..nope. Möjligen kan jag få i mig nån vårrulle eller nån friterad grej, på sin höjd. ”Alla” gillar ju Kinakäk, precis som ”alla” gillar sill, så jag kanske är extremt udda som inte klarar av något av det;)

 

IMG_5842

IMG_5843

Ni ser ju….en brun gegga…urk.

Jag passade däremot på att äta sushi:) DET är mumsigt! Och ser snyggt och aptitligt ut:)

foodcourt

 

Corrinda ville inte vara med på bild.

När vi ätit färdigt fortsatte vi gå i butiker, jag njöt av att slippa jaga killarna eller höra deras gnäll och pip om att det var tråkigt;)  Vi kollade en present till Robban på Clas Olsson, fick finfin hjälp ev en kille där, och nu vet jag vad han ska få:)

När vi började närma oss hemgång var det dags för glass, och jag och Patricia åt frozen yoghurt, medan Corrinda och Novalie gick och köpte mjukglass.

IMG_5849

gränby

 

Vi tar det på den allmänna konkursen;)

Nån gång ska man väl få lyxa.

Vi hann köpa tights till Novalie, hon ska ha en dansuppvisning nästa vecka, och hennes svarta tights är för genomskinliga, och eftersom det är en riktig uppvisning med massor av folk tyckte hon att det kändes lite obekvämt. Man ska känna sig trygg, alltid, och då får det bli så:)

 

Hemma hade de haft det bra, lekt, bakat och stekt pannkakor. Det sistnämnda kunde man lukta sig till redan när man klev ur bilen;) Jäklar så det osar av pannkakor, och jag funderar på om det är dags att skura fläktfiltren igen kanske;)

Mindre glad blev jag över att se allt skräp som låg, kartonger och frigolit…gahhh, jag var ju för fan på tippen:( Frigolit måste man gömma för Jamie och Jordan, han är proffs på att sprida ut det över hela huset annars.

Han är ju för söt den lilla skiten, så fort han hörde att jag kom så rusade han emot mig, kastade sig nerför trappan ( två steg) i min famn och kramades hårt, och placerade en blöt pannkaksdoftande puss på min mun, allt medan han bedyrade mig sin kärlek: Ja äjska däj mamma ♥

Det är härligt att vara efterlängtad:) Jordan kom strax efter och slog armarna om min midja, så jag stod där med två små killar klistrade på mig:) och så kom Lovelia åxå. Vår hall är liten, avlång och trång, men det är inget som bekommer de här ungarna, när jag kommer hem så ska alla kramas ♥ Jag älskar det!

 

Röja köket, (suck,) och dricka kaffe, allt medan ungarna babblade på,de var väldigt besvikna, och så småningom hade jag en bild klar för mig som jag inte kunde låta bli att skratta högt åt. OMG hybris, säger jag bara;) Herregud.

Jaja, barnen fick hjälpa mig att städa, och det gick undan, för de ville spela schack:) och vips var klockan nio och jag sjönk ner i fåtöljen framför Johan Falk.

I morgon är det måndag igen, och jag insåg förra veckan att det visst är två lediga dagar även denna vecka?

Torsdag fyller tvillingarna år, och jag som haft sådana logistikproblem över hur det ska lösa sig med sången på morgonen, i det här huset väcks man med sång och paket på sängkanten nämligen, och det är meckigt med tvillingar i olika rum..Hittills har de kunnat tänka sig att sova i samma rum en natt, vardagsrummet typ, men nu löste det sig så att Corrinda ska åka i väg med basketen till Göteborg, apatidigt på torsdag. De ska samlas 5.45…omg hur ska jag orka upp och skjutsa;)? Men det innebär att vi inte gärna kan sjunga för henne då, och på hennes eget förslag firar vi henne kvällen innan. Jag kan inte fatta att det är femton år sen de föddes!

15 år sen jag var med om mitt livs häftigaste, att vänta tvillingar, att ha en tvillingförlossning och att sen amma, och ta hand om tvillingbebisar. Det är så ballt. Alla borde testa:)

Jag skulle kunna skriva miltals om allt positivt med tvillingar, som motvikt till allt negativt som finns, för jag tycker verkligen att det är enbart en gåva. Ja, det är aningens krångligare ibland, men det är inte dubbelt så jobbigt utan bara dubbelt så roligt. Enda gånger jag upplevde att det var besvärligt, det var när de var sjuka, men det är inte jättestor skillnad på att ha syskon som blir sjuka. Sjukdom är alltid jobbigt.

Tvillingar är fantastiskt. Så är det bara:)

 

Jag har till fredag på mig att lämna in skoluppgifter, vilket innebär hårdplugg, men det kommer lösa sig:)

 

Nä,  nu är det dags att knoppa:)

Natti natti 🙂

 

Kommentarer

  1. Ingela

    Har oxå en dotter med sugrörsben som älskar jeans! H&M:s Slim Fit, Skinny Fit och Jeans Leggings är helt super på henne! Ett extra plus är att dom går att spänna åt i midjan! OT, inte var det eran husvagn jag såg i Årsunda idag???

  2. Nnni

    Hej, Ossoami har ett par supersmala jeans som passar på en sugrörskropp, som du vet är de ju extra hållbara också!

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Ja.. Det känns skit, men för barnen känns det tryggt och då kör vi så. Jag gömmer mig, eller åker iväg.:)
      Tack

  3. Lena 3-barnsmamma

    Hej!
    Underbar blogg! Så skönt att läsa om så som det är… Det är inte guld och gröna skogar varje dag, även om jag nu bara har tre barn, tre fina prinsar. Mina stora killar är också tvillingar och två veckor yngre än dina. Jag håller med dig, det var än härlig tid. Med två små pyren, jag hade ju bara dem, men det var fullt upp ändå. Förvisso så var det lika underbart och härligt då lillebror kom när tvillingarna var 2år 7mån, då hade vi ju helt plötsligt tre godingar. Beundrar din enorma styrka!!! Jag suckar när min man är bortrest 8 dagar och jag får rodda grabbarna själv m hockey och dans, det är sånt som du fixar varje dag!! Året runt!!! Beundransvärt! Barnen är ju det bästa vi har. Från och med nu ska jag ta lärdom av dig!!!!
    Nu till anledningen till varför jag egentligen skrev….. Var tvungen att ge dig lite kred först!

    Vi har haft samma problem med grabbarna allt sedan de började med jeans, fast tvärtom. Många jeans har varit allt för slimmade. Lindex, Kapp Ahl o H&m har haft jääättesmala jeans. Hm har fortfarande. Jag har en kompis med samma problem som du att hitta jeans till sin dotter. Hon hittade flera jättesnygga på H&M. Förvisso på damavdelningen, men de fanns i olika vidd och längder, i värsta fall går de ju att lägga upp/vika.
    Ha en underbar vår med födelsedagar, plugg och kónfirmationer!!
    Cyberkramar

  4. Karin

    Härligt med tvillingar ja:) Har själv två tjejer som snart är arton, enäggstvillingar väldigt lika både till sätt och utseende och absolut de bästa vänner man kan tänka sig:)

  5. Malin Saarenketo

    Jag blir så glad, får sådan energi och blir så imponerad av dig när jag läser din blogg!! Många kramar <3

  6. Marlene

    Jag har en 4 årig dotter på 105cm och hon väger 13 kg. Som ett sugrör hon med 😉 H&M har några jeans som heter skinny fit tror jag. De är toppen! Sitter slimmade på henne. Hon älskar dom och säger att ”nu har jag samma som dig mamma!” 😀 Att hitta byxor åt henne är ett helhets projekt tyvärr.. så när jag hittar ett par som passar köper jag alltid en större storlek med!

  7. Lisa

    Min dotter är också smal, pinnar till ben o trådsmal midja..
    Jag köpte jeans på H &M till henne sist..
    Dom sitter som ett smäck på den lilla kroppen..

  8. Linda

    Mina killar är också sugrörsmodell på. H&Ms skinny jeans får jag dra åt massor i midjan på iaf. Det jeansmärket som passar bäst, ja faktiskt perfekt, är NameIt. Förutom att de sitter bra är de även snygga och hållbara. Att dem inte är apdyra heller är ju också ett stort plus.

  9. susanne j

    Om din kommentar att det är roligt med tvillingar så håller jag fullständigt med!!!
    När vi väntade tvillingar, för sisådär 32 år sen (oj, vad gammal jag blev just nu!) så fick vi med oss en bok från barnmorskan om hur det var att ha tvillingar. Den boken kunde göra vem som helst mörkrädd för ALLT var negativt, inte en enda positiv rad i hela boken! Allt var jobbigare, besvärligare och helt enkelt svårare. Jag grät floder och sen kastade jag boken i soporna.
    Visst, det är lite svårare att få allt att fungera med tvillingar men oj, vad mycket det ger!! Att vi sen hade ett till blöjbarn gjorde det ju inte enklare men det hade ju egentligen inget med tvillingarna att göra. Men vilken glädje dom har haft av varandra under åren.;)

    Sen tycker jag att du verkar vara ovanligt stark och klok som människa och att dina barn mår bra med dig!!

  10. Maria H

    Har också ett ”sugrör”. Vi måste ha ställbar midja så det går att dra åt. Ibland hittar vi såna på HM, Lindex har också som passar men favoriten här är Lager 157, de med dragkedja vid benslutet. Priset på 100 kr är inte heller fel 😉

  11. Camilla Nordin

    Mina tjejer är som sugrör och vi köper jeans på Gina Tricot. De är 10 & 12 år. Men deras Molly Jeans i st xs sitter som gjutna på dom. Testa! Mina tjejer älskar dom jeansen & dom är snygga oxå! Överkomligt pris är de på dom oxå.

  12. Sommarkurs

    Min dotter är också av sugrörsvarianten och vi har gett upp.. Hon går bara i tights och jeggings.
    Fasiken Carola, det bara lyser hur jäkla stolt och trygg du är, hur mycket du vägrar deppa och huka dig och att du sätter barnen först-jämt och alltid. I allt du gör och allt du planerar. You rock!

  13. Marie

    Min dotter ser ut som ett sugrör. Vi köper jeans och byxor på H&M: super skinny och även på Lindex har de bra byxor.

  14. Sandra

    Hejsan!
    Min dotter är också trådsmal och jag har haft problem att hitta jeans till henne. Men vi gick in på jc och dom har jätte bra service och vi kom ut med 3 par jeans som satt super snyggt på henne. Hoppas att du hittar några byxor.
    Mvh Sandra

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting