Allmänt

Utvecklingssamtal, avslutning och kurs

Hejsan hoppsan!

Oj vilket tungt väder det varit idag, nu regnar det och äntligen har det onda i huvudet släppt. Jag var tvungen att ta piller och vila en stund på eftermiddagen..jag är så löjligt väderkänslig 😉

 

Idag hade Trixie friluftsdag, och det är så skönt för de får oftast lunch från skolan vid sådana och vid utflykter, ibland ska de ha med en matlåda att lägga det i, eller som idag så kommer vaktmästaren med det dit där de är. Toppen! Man slipper tänka på matsäck. Mina ungar gillar inte de här klassiska grejorna, som pastasallad, som är smidigt att ha med, de kan med nöd och näppe gå med på pannkakor, så det är lite svårt att slänga ihop något enkelt.

Jag var iväg och tränade, vi var lite sena så vi fick springa för att hinna dra våra kort, och jesus vad andfådd jag blev? Sådär så det riktigt snörpte åt i bröstet…sen gick inte träningen optimalt heller, så jag har börjar spraya med Coldzyme, jag har inte tid att bli sjuk!

Det som gick riktigt bra idag var marklyften. Jag är inte jättestark i nyporna och orkar inte hålla stången när det är mkt vikt på, och sista tiden har det inte funkat med med än 40kg, trots att jag orkar mer om jag slapp hålla i;)

Idag kändes 48kg LÄTT, så det är åt rätt håll. Jag ska in i gymmet och köra riktigt tungt framöver, det är min tanke, har varit länge men har varit svårt att få ihop.

Jordan och Jamie var hemma med Patricia, och sen fick hon vara barnvakt ännu lite till när jag var på utvecklingssamtalet. Tack ♥

jamie

Men först hann jag duscha och äta, och Lovelia ringde och frågade om hon fick vara med på Lunsenloppet. Det är ett springlopp som fritids anordnar varje år, och mina går ju inte där, men brukar få haka på ändå, skönt! Minns när Robban och Corrinda plus en tjej till var de enda på hela skolan som inte var med, för då fick de inte om de inte gick på fritids..fatta hur sura de var. Bättre att alla får delta:)

Trixie har inga problem i skolan, och hon har en fantastisk fröken. Trixie har sagt i nåt officiellt möte att hon älskar Fröken och mamma;) Jag kom alltså på andraplats, haha, men det är otroligt härligt att veta att barnen tycker om sin lärare ♥

Vi gick igenom de nationella proven, och man blir ju stolt alltså när hon fått full pott på alla matteprov utom ett där hon hade ett fel. Jag kan inte ta åt mig ett dugg av de generna, men är glad att de ärvt siffersinnet från sin far, eftersom jag är kass. I svenska hade hon åxå väldigt bra resultat, nästan full pott på alla, något fel som mest.

*stolt mamma*

 

Hon åkte till kyrkis och jag åkte hem, drack kaffe och svalde lite huvudvärkspiller och lade mig i sängen och slumrade, allt medan Jordan satt och spelade Minecraft, och sjöng och pratade för sig själv:)

Nu började den del av dagen som jag fått kalla in förstärkning för att klara av, logistiken funkade inte.

Trixie och Lovelia hade avslutning i sina gympagrupper, kl 17+18. Kl 18.00 skulle jag på kurs. Med Kurt;) Eller Claes.

Janelle och Simon ryckte in som publik på gympan, och jag är så tacksam att de har lust att hjälpa till med sånt här ♥

Sen att jag pratade i telefon och när jag skulle gå in och sätta mig för att titta på en stund, så såg jag fel, jag såg att kockan var halv, men det var samtalstiden….alltså stressade jag iväg, för att sen inse på stan att jaha…men vafan jag var ju 40 minuter tidig…

Sur på mig själv som fan, jag hade velat se Lovelia, och så vet jag att Janelle tyckte jag var muppig som pratade i mobilen istf att komma in, och sen åkte min väg…. Jag får göra om och göra rätt nästa gång!

Tack Janelle !

 

Jaha, vad är det för kurs då?

Eh ja, jo…ett misstag 😉 Jag har tänkt att gå en kurs i hur man hanterar sin systemkamera, jag sitter på inte mindre än TVÅ fina kameror, och kan inget. Jag vet inte vad vreden betyder, och jag får inte de där fina bilderna. Så nu ska jag gå på kurs!

Men de som fanns nu var det fler tillfällen som jag inte kunde, och jag beslöt att skjuta upp det till senare. Såg en annan kurs : Lär dig ta bättre bilder med din smartphone.  Jomen det lät ju bra! Anmälde mig och syrran:)

Sen insåg vi att det kanske var mer en kurs för de som liksom inte vet hur kameran på mobilen funkar…

Och jo, så var det 😀

Vi sänkte väl medelåldern med typ 35 år när vi klev in, det var vi och de som inte visste vad Instagram är;)

Så den här kursen på två gånger var inte direkt så att jag lärde mig något nytt. Lite tips och tricks dock, som jag säkert inte kommer använda så ofta:)

Ändå så är det roligt att gå på kurs, och att få sitta och greja med mobilen är ju aldrig fel.

arola wetterholm

Såhär kul kan man ha med en ficklampa, vitt papper och en kaffemugg, plus olika appar;)

Jag har säkert 20 olika redigeringsappar, och de är ju snarlika.

Den här heter Aviary.

Nåväl, man lär av sina misstag, men nästa kurs där är med systemkameran, och då borde jag komma därifrån med med kunskap än innan!

Nere vid hamnen såg det ut såhär:

fyrisån

Uppsala är min stad, som jag älskar. Den är ”lagom” och jag är född här, blev kvar av gammal vana och kommer dö på Hawaii, men på andraplats är Uppsala;)

 

Nu ska jag sova!

Natti natti 🙂

carola wetterholm

 

Kommentarer

  1. Carina H

    Visst är det skönt och enkelt vid friluftsdagar där skolan står för lunchen? vi hade det också när våra gick på skolan och då kom vaktmästaren med lunchen, tycker det är perfekt, skall erkänna att jag inte var speciellt duktig på alla dessa matlådor som annars skulle med.tyckte mest att det var kladdit och smetit i väskan dom gångerna dom hade med, .Hälsn från ett regnigt Upplands Väsby

  2. Linnean

    Så glad jag blev över fotot över hamnen. Uppsala är också min stad! Bodde där i 17 år. Snälla Carola du får gärna ta mer foton över stan när du är där. Jag har inte varit dit på lääänge! Du måste ju öva efter nästa kurs? Inte sant??? 😉

  3. ingela25

    O vilket underbart fritis ni har. Här får inte min äldsta vara med för han går ju inte fritis gissa om han är sur 🙂 Men det värsta är när dem har aktiviteter när fritidshemmet har stängt för dagen. 3 ggr per år. I höst blir han den enda i sin klass som inte går på fritis och ändå får han inte vara med. Men nu hoppas vi på nya rektorn annars tänker ja bråka för är det något ja har lärt mig av dig så är det att det går.. Tack ännu en gång för att du finns.

  4. Lina

    Kul ändå med en kurs även om kamerakursen inte riktigt var det ni trodde =) Jag har 2 systemkameror hemma; en vanlig och en kompakt och jag kan väl grunderna i hur de funkar men inte så mycket mer men det blir ändå helt okej bilder. Har dock inte använt mig av något redigeringsprogram så det man ser i min blogg är så som det ser ut, tror redigering är för avancerat för mig just nu =)

    http://www.diningandcooking.blogg.se

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting