Allmänt

Spöregn Vs Hällregn

Jösses vad det har regnat idag!

Det började redan i går kväll med en skur som gjorde att jag inte hörde TV:n:)

Jag har ett plasttak till poolrummet precis utanför vardagsrummet som det trummar på rätt ordentligt när det regnar, igår var det värsta trumsolot där..!

Idag var det uppehåll när jag var uppe vid 7 för att väcka barnen, och sen hyfsat till framåt 10-11, för att sen dra igång igen med sånt här hällregn som får jorden att hoppa ur blomkrukorna, och jag är glad att jag inte har några nyplanterade blommor för de hade tvärdött;)  Jag hade inget emot tråkigt väder just idag eftersom ( ja jag tjatar) jag var tvungen att sitta med skolgöra. Det är väldigt lustigt hur jag fungerar med pluggandet, jag skjuter upp det och får ångest över att det snart ska vara inne när det är typ tre veckor kvar…och går varje dag och är stressad över att jag måste göra det…men GÖR det inte?! Hur korkat? Nu ska det vara inne på fredag…och tja, det är lite kvar. Varje gång jag chattar med kurskamrater så kommer de med nya saker som skulle göras åxå….shit. Selektivt minne, oh yes:)

 

Jag väntade in skolbarnen för att sen åka till Gränby och köpa Robbans födelsedagspresent, den där jag kikade ut i söndags, men var tvungen att dubbelkolla lite…och nu var den slut! Men åh:(

Det skulle komma in två i morgon, och eftersom han säkert sover till lunch så skulle jag hinna hämta dem, men det är alltid osäkert, och jag vill ju ha det klart idag.

Så efter att ha uträttat lite andra ärenden, så tänkte jag att vi kör in till stan och den butiken, det skulle finnas tre där.

När vi kom ut från Gränby så var himlen strax ovanför pannan, tunga, mörka moln, och det var bara en tidsfråga innan nästa regn skulle komma. Vi hann inte ens till bilen innan det började, och en minut senare störtregnade det. Jaja, mitt nya torkarblad funkar perfekt iaf! Bra att testa:)

In till stan, och tänkte att det kanske skulle vara en kortare skur, men icke.

Jag hade ingen lust att plocka ut fem ungar i bilen och springa i ösregn de tio minuters promenad det är från där jag brukar parkera, nere vid järnvägen. I stället chansade jag. Jag gör sällan det, för det kan bli så in i helvete dyrt, plus att jag får hjärnblödning av ilska;)

Jag vet inte, nån annan kanske kan upplysa mig, men på det här lilla torget som är mellan St.Per och Dragarbrunnsgallerian..får man parkera där? Jag såg inga skyltar, men det regnade hårt som sagt, och inga biljettautomater. Mitt intellekt säger mig att så centrala p-platser helt gratis inte finns, men det står alltid bilar där.

Det är nån slags gågata/familjegata, inte vet jag vad den kallas, men den där skylten med lite barn och folk och bilar på;) Alla får samsas liksom. Och nåt slags torg.

 

Anyway, så parkerade jag där, lämnade barnen i bilen, tänkte att det såg ut som att vi bara stannat till för att vänta på nån;) jag har ju tre platser i fram, och två var upptagna:) Och innan nån går i taket, jag lämnade barnen i bilen ja, men med Novalie snart 12 år, Trixie snart 10 och sen de mindre. På en gågata. Lite trafik. Ingen fara på taket direkt.

Sen älgade jag in på StPer och ner till Clas Olsson, och ryckte åt mig den sista produkten som fanns(!!) och ilade till kassan, suckade inombords över hur långsamma alla var, och hade en puls på 280 eftersom jag var tokstressad över att ev få böter…Tänkte att OM man inte får stå där, då blir det en väldigt dyr present.

Ut, in i bilen, och pust, inga böter:)

Pulsen lugnande sig väl när jag kommit hem, efter att ha stått vid vartenda rödljus i hela stan, ibland två gånger vid samma:)

Men så skönt att ha den klar! Man vet aldrig vad som händer.

 

Jag lagade kycklinggryta, och sen lämnade jag över till Patricia och åkte och tränade. Då var det superkvalmigt igen, och jag mådde skitilla. Som jag sagt, jag mår dåligt vid sådana här lågtryck. Huvudvärk, illamående, en allmän olustkänsla och YR. Ibland får jag ont i knäna åxå:)

Dock kändes det bättre efter att jag köpt och ätit en banan på Friskis, jag hade inte hunnit äta nåt, och sen efter ett hårt pass PowerHour så var det bättre. Plus att alla sådana där symptom släpper direkt när det börjar regna, och det var blött på marken.

 

Hemma sen så firade vi Corrinda lite. Ytterst lite. Hon hade valt en kofta själv i söndags, och sen hade vi köpt en liten sminkväska+borste, och sen satte jag in pengar som hon kan få roa sig för/ shoppa för i Göteborg.

Det var hennes önskemål, och så fick det bli.

Hon kommer åka hemifrån i morgon kl 5.30, och sen åka buss.. Blir nog bra, men nu hade hon gjort illa ett finger på träningen idag, det är blått och svullet, så hon kommer ju inte kunna spela sitt allra bästa. Å andra sidan….det finns få som är så envisa och kämpar så hårt som hon:)

Packat och klart, och nu hoppas jag att hon får en härlig tid!

 

Vi här hemma kommer fira Robban med sång, och kanske att jag ringer och sjunger för Corrinda åxå:) och lite fika på eftermiddagen när han vaknat;)

Innan dess ska jag köra ett cirkelfyspass tänkte jag.

Sen ska jag försöka få ungarna att städa, jag börjar bli rejält stressad över att allt ska vara klart innan jag åker till skolan. Måste handla lite grejor, och kolla lite grejor och fixa lite grejor och planera massa grejor. Sen att vi inte är säkra på att hinna med vårt vanliga tåg, då jag är hemma till 17 utan kanske måste ta det som går 16.30…gahhh. Måste få klarhet i allt sånt.

Men annars är ju allt lugnt:)

Nu ska jag surprise, surprise – plugga lite:) Lugnet har lägrat sig, de flesta sover – perfekt!

Natti natti till er andra:)

Kommentarer

  1. Titti

    Det heter gångfartsgata. Man får köra där men all trafik sker på gående villkor. Man får parkera också. På på platser om sånna finns, annars inte
    . Jag bor efter en sån gata s0 därför leker jag besserwisser

  2. Lina

    Det ösregnade här i Stockholm också men med några uppehåll på eftermiddagen. Jag som jobbar på förskola och stängde igår bestämde att vi skulle minsann stänga ute eftersom det var jättefint väder just när jag tittade ut genom fönstret – solsken och hyfsat blå himmel. Lagom tills att vi hade klätt på alla barnen och tog ett steg utanför dörren så började regnet ösa ner så vi hann vara ute i 15 minuter innan alla barnen var sjöblöta och fick gå in igen. Passade på att ha en riktig pysseleftermiddag igår istället och barnen gjorde pärlplattor, halsband, minecraftvärldar i lego och läste böcker =)

    http://www.diningandcooking.blogg.se

  3. Delokaliserad

    Gårdagens regn var så ondskefullt, det började alltid SPÖREGNA precis när jag skulle gå ut, och minskade alltid precis när jag kommit in. :C Men det var en fin regnbåge på kvällen.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting