Allmänt

Även den bäste….

Fan jag är sjuk. Vaknade i morse riktigt eländig och skruttig, snuvig och ont i halsen och fan och hans moster. Redigt förkyld, och varför det då? Det kan vara att jag trodde att jag var typ frisk igår och lät bli coldzyme, sprayade väl nån gång bara för att, och det straffar sig;) Nu satsar jag stenhårt på att förkorta tiden jag är sjuk. Som det funkat förr, så har jag bara varit eländig i en dag och sen varit nästan frisk, eller iaf inte mått dåligt.  Jag har ingen lust att vara sjuk. Jag är inte alls bra på att vara sjuk, för jag blir rätt gnällig, sur som ättika, och går och gömmer mig nånstans;)

Jättelätt med alla barnen…not:D

Givetvis var jag ju tvungen att handla, det är ju så, oavsett hur skruttig jag är så måste showen go on, och det gör den. Fast först sov vi typ hela förmiddagen:) Jag gick och lade mig igen efter att barnen gått till skolan, och Jamie sov som en gris intill mig ända till 11:) och jag slumrade jag med mellan hostningarna;)

Skönt, och säkert välbehövligt, men jäklar vad dagen blir kort. Jag tyckte det var tidig förmiddag och så kom skolbarnen hem igen..okey, då inser man att timmarna försvunnit;)

Lovelia och Trixie följde med, och så småkillarna förstås. Mot Citygross, men först in på bolaget, för att köpa en champagneflaska att hänga om halsen på en student i morgon, och eftersom jag aldrig är där och tycker det är fånigt att köpa en skitbillig liten flaska plockade jag med två rose´viner, nån gång kommer kanske gå åt;)

Sen en ordentlig handling, och lycklig över att blandfärsen kostade 29kr/kg:) Vi använder mycket sånt, och det är mycket roligare om den är billig.

Hem och där visste jag att kylen var full av skräp som måste rensas ur, så det gjorde jag. Gamla matlådor med en liten korvbit i eller grejor som hamnat längst bak och inte längre är så fräscha. Bort med det, torka av hyllorna och in med allt nytt. Nu är det fullt igen, så det räcker några dagar:)

Ungarna rusade ut för att hoppa studsmatta, och när jag var klar så satte jag mig i solen en stund. Det är ju så härligt, värmen får alla muskler att slappna av och man sjunker djupare i stolen…och så går den i moln;/  Så kommer det en regnskur så det smattrar, för att sen klarna upp och bli skönt igen. Märkligt väder.

Till middag ansträngde jag mig vansinnigt mkt idag, korv med bröd. Haha, jag gillar inte ens korv, men ibland kan jag riktigt längta efter en kokt /grillad korv med bröd:)  Ingen unge protesterar så värst mycket heller, och det är skönt. De får sina tacos i morgon så det är inte synd om dem.

 

Jag som alltid sitter och häckar med Tv:n på på kvällarna, har nu sett ännu ett avsnitt av M*A*SH, kommer någon ens ihåg det? Arme´sjukhuset i Korea, med BJ och Falköga( hawkeye) Det gick på tv när jag var rätt liten och inte fattade speciellt mycket, men alltså, det är rätt kul:) Jag gillar ju den där råa, elaka jargongen som ändå har massa kärlek bakom sig. Det är Alan Alda som är Falköga och för mig är han alltid just den rollfiguren. Det spelar ingen roll att han figurerar som ond buse i jag tror det är Blacklist eller eller något annat, för mig är han den grönklädde kirurgen i M*A*S*H:)

Jag har alltid haft nån liten förkärlek till armén, fråga mig inte varför, men jag skulle lugnt kunna (t?) tänka mig att åka och jobba sådär, men eftersom jag aldrig blev vare sig sjuksköterska eller läkare utan bara barnsköterska, så blev det aldrig av. Och så fick jag ju barn rätt tidigt, så jag hann inte. Kanske tur, för det lär inte vara ett dugg charmigt på plats. Jag tänkte även länge på att göra lumpen, och det enda som gjorde att jag inte sökte var att jag hatar att springa;)

 

Ungarna ska på kalas i helgen, och när jag hade dem med mig så fick de hjälpa till att välja presenter så nu är det klart. Ska bara slås in.

Fick brev från tingsrätten idag åxå, och säga vad man vill om myndigheter, men man skulle ju kunna tänka sig att de, när datum för förhandlingar är satt för länge sen, advokaten pratade om månader, skulle kunna skicka ut sin kallelse lite tidigare än två veckor innan? Nä…så jobbar de inte. Och har man inte giltiga skäl för att komma, så får man böta 4000kr. Mina vittnen, har rätt att kräva MIG på ersättning för förlorad arbetsinkomst, och även de kan få böta om de uteblir..Alltså…det är ju inte konstigt att folk inte vill vare sig ta saker till tingsrätten eller vittna… Jo jag fattar, det är säkert svårt att få alla att synka ihop sig men att då meddela tiden LITE tidigare skulle underlätta. Och lägga av med alla hot om vite;) Och jag får väl anse att jag har tur då eftersom min vittnen inte tänker kräva mig på massa pengar eftersom de gör detta för att det är rätt. Lite civilkurage helt enkelt.

Jag kommer få så mkt skit, de har nu tagit fasta på att jag bloggar och det, mina vänner är fruktansvärt. Jag hänger ut barnen, och hej och hå. Jag känner inte att jag skadar mina barn genom att skriva om att de åker på utflykter eller har på sig rosa tyllkjolar när de är fyra år, eftersom jag alltid försöker tänka efter före. Det jag skriver här, kan jag stå på Ica och prata om med en bekant. Det jag skriver om mina känslor kan jag åxå stå och prata om på Ica, men de handlar ju om MIG, och förhoppningsvis får jag blotta mig själv hur mkt jag vill;) Helt säker är jag dock inte… Däremot är jag rätt säker på att någon är livrädd för att hängas ut, och att det är själva kärnan i allt.

Jaja, det är som det är, och med den erfarenheten i bagaget kommer jag att ha ännu mer på fötterna inför kommande planer:)  Mohahahaa;)

 

I morgon ska jag väl återigen ge mig ut på lite jakt, ingen ska ju tro att jag orkade fundera på gräsklippare idag, och kanske ska jag satsa direkt på en välslipad lie;) för jösses så det växer både kirskål och maskrosor.

Sen tacos, och tja… sen vet jag inte så mycket mer.

Kurera mig, det är prio ett, orka vara sjuk om man kan låta bli:)

Nu ska jag hoppa i säng!

Natti natti:)

Kommentarer

  1. Marie

    Känns som ett enormt resursslöseri att tingsrätten ska ta upp ditt bloggande, men de kanske också behöver nya gräsklippare…eller inspireras av en stark kvinna som tar sitt föräldraansvar på allvar.

  2. K

    Bästa, finaste Carola. Jag har följt din blogg ett tag och häpnar över din styrka, ditt tålamod och din beslutsamhet i att vara den bästa förälder du kan föreställa dig. Detta visar du, och har visat varje dag sedan ditt första barn föddes för många, många år sedan. Jag frågade dig en gång hur länge dina barn är hemma innan de börjar skolan, och du svarade mig att ”hela tiden”, d v s att de inte går i förskolan. Detta är ett genomtänkt beslut fattat av dig och detta enbart i åtanke att ge dina barn det absolut finaste och bästa du kan tänka dig, gissar jag. En solid, trygg grund att stå på. En närvarande förälder. Den största kärleken. (för den får man av sina föräldrar, givetvis adoptivföräldrar inkluderade). Jag beundrar dig så oerhört mycket. DU har ju inte valt detta. DU skrattar dig inte igenom denna separation, denna ensamma tillvaro helt plötsligt med helt eget ansvar för barnen. DU har inte valt det här. VARFÖR skall du då drabbas så oerhört hårt? Är inte lidandet tillräckligt stort nog för dig som det är? Att bli lämnad, abrupt. Ensam med allt ansvar, Hänger ut barnen på ett för dem oansvarigt eller skadligt vis, det gör du absolut inte. Vi får ta del av ditt enormt starka engagemang för dina barn. Punkt slut. Dessutom din iver för att utbilda dig. Att klara saker själv, som den händigaste man roddar du alla situationer.

    Idag skrev Blondinbella i sin blogg att en av de fina saker som hon är stolt över med Sverige är vårt rättsväsende. Vilket rättsväsende? Bara att läsa denna bloggen gör mig mörkrädd. Verkligt rädd för att bo i Sverige och vara mor. Tänk om detta händer mig? Feminism eller inte. Vi kvinnor kommer alltid att förlora.

    Jag såg en kriminell, läskig man sparka sönder en busskur av glas där jag bodde förut och där jag är uppvuxen. En av Sveriges ”finaste” kommuner. Jag tänkte att jag skulle ha lite civilkurage, därmed gjorde jag genast en anmälan hos polisen. Jag fick kopplas hit och dit, vänta på att bli uppringd, hann ej handla välling inför natten till ett av mina barn p g a det genomgående förhöret. Därefter blev jag kallad som vittne till en rättegång där detta brott var ett av flera denne mannen hade begått. Även jag blev hotad till vite om 5000 kronor om jag ej infann mig det datum de hade bestämt. Detta föranleder mitt telefonsamtal till den aktuella Tingsrätten för att fråga om jag ej kan ”förhöras” angående mitt vittnesmål via video eller via lokalpolisen. (Jag hade redan genomgått en s k fotokonfrontation för att visa vem den skyldige var.) Det var mycket chockerande för mig att höra att detta var omöjligt. Jag var då höggravid med mitt yngsta barn och dessutom befarade jag att mannen skulle attackera mig eller eventuellt skada något av mina barn i och med att vi passerade varandra så gott som dagligen vid den tiden. Jag var dessvärre tvungen att infinna mig i Tingsrätten för att vittna. Mitt spädbarn kunde då ej bli ammat under den tid jag fick ge min vittnesutsaga. Mannen i fråga satt utanför rättssalen och jag fick tränga mig förbi honom för att komma in. Under rättegången var det i princip h a n som förhörde mig och domaren t i l l ä t honom att göra det. Vilken utbildning jag har, hur jag kan vara så säker på att det var honom jag såg osv. En fruktansvärt obehaglig upplevelse vilket jag aldrig någonsin mer kommer att utsätta varken mig själv eller min familj för igen. Aldrig mer att jag kommer agera för kommunens/statens räkning när det enbart är jag som blir utsatt för enorma risker samt stort lidande. Därefter skulle domaren ringa upp mig för att höra efter hur jag hade upplevt situationen etc. Hon har inte hört av sig än idag.

    Hur som helst, ursäkta för en alltför lång kommentar. Jag tror på dig Carola, jag hoppas så innerligt att rättvisan skall segra i detta fallet. Som alla övriga skriver här; det är ju enbart du som umgås med samt tar ansvar för barnen. Vilken tur att du skriver bloggen så fadern kan få ta del av barnens vardag på något vis, om han vill och önskar. Jag är ledsen för att dina barn behöver drabbas av denna process.

    All styrka till dig Carola, försök behålla lugnet när det väl gäller. Du klarar detta, som allt annat!

    KRAM

  3. Åsa

    Det är väl jätte bra att du bloggar im DIN o barnens vardag. Eftersom att dom tycker att du hänger ut barnen så borde de ju ha läst bloggen. Här står det ju ALLT som du gör med o för barnen.
    Vad gör han??? Inget!!! Hjälper inte till med något vad det gåäller barnen. Inte ens när du åker till skolan.

  4. Ida

    Varför bryr han sig om vad du skriver i bloggen när han skiter i sina barn? Låter som han är både bitter och avundsjuk.

  5. Ann

    Hej!
    Hoppas verkligen du får det du förtjänar!
    Som du jobbar och sliter för att ensam rodda allt med din fina familj!
    All tid och arbete och pengar du lägger ner på huset också.
    Håller tummar och tår för dig<3

  6. Pi@

    Men jisses som han håller på. Är det värre att blogga om barnen än att fullkomligt skita i dem?
    Men du kanske ska ta en barnbloggarpaus på ett par dagar och bara skriva om honom istället? Han kanske är avundsjuk. 😀

    Stå på dig! Håller tummar och tår för en förhandling i rättvisans namn.

  7. Ankie

    Det är tur att dom har en sån toppen mamma som får vara både mamma och ”pappa” du lämnar inte ut barnen på något sätt på din blogg, undrar om tingsrätten någonsin varit in på fb, där skrivs det hej vilt om väldigt privata saker. Finns det någon rättvisa i detta land så ska du ha full vårdnad om barnen, P bryr sig inte ett piss om någon annan än sig själv.
    Det är lätt att skaffa barn till världen, men att sen inte ta sitt ansvar och bara lämna dom är fan det värsta man kan göra. Då är man inte värd att bli kallad för pappa.

  8. Mormor

    HeHag hoppas verkligen att din advokat har skinn på näsan , flr din man tar ju flr fasiken inget ansvar alla för barnen , lycka till fu ör ju bäst

  9. Annika K

    Stå på dig tjejen! Du gör fan inga fel när du bloggar.
    Du skriver inte nått skit. Mer än ren fakta ( som att någon är på väg till Thailand och messar att nu åker jag)
    Ang datum i tinget varierar det nog väldigt. Maken ska vittna å sin fars vägnar, och det har han fått en tid till redan nu. Och det är i början av september. Så snacka om att vara ute i god tid 😛

    Hoppas du piggnar till snabbt från förkylningen.
    Massor med kramar!

  10. Susanne

    Vi känner inte varandra men jag skulle så gärna vilja ge dig VÄRLDENS STÖRSTA KRAM!! Imponerande vad du kämpar, stort LYCKA TILL i kommande förhandlingar!

  11. På Selmas gata

    Jag håller med om att du varit väldigt snäll och återhållsam när det gäller ”någon”, men ren fakta, t.ex. att personen står på Arlanda och då kommer på att det ska meddelas om resa, är ju inget att hymla med. Förresten tycker jag att personen ifråga ska vara glad att du bloggar om barnen, då får han ju läsa om och se dem nu när han verkar ha slutat engagera sig live så att säga… Heja dig!

  12. diningandcooking

    Jag tycker att det verkar så härligt med era tacofredagar =) Jobbigt med tingsrätten och du gör ju absolut inget fel som bloggar om ditt liv utan tycker att du har varit väldigt snäll mot P och inte lämnat ut några ”jobbiga detaljer” som kan skada honom alls, själv hade jag nog inte kunnat vara lika snäll.

    http://www.diningandcooking.blogg.se

  13. Cleo

    Önskar jag kunde trolla så att barnen fick en vettig pappa bara sådär och tog ansvar.. Precis som många säger så bloggar många människor om sin familj och i ditt fall är det ju ditt trademark lite, inget konstigt med tanke på att du varit med i familjen annorlunda (med pappan och hans godkännande) och har en familjeblogg, det är säkert precis som du skrev, han vantrivs med sanningar om honom som kommer ut. Hoppas det går bra för dig i rätten.

  14. N

    Men herregud, barnens så kallade pappa är ju helt frånvarande. I detta landet är tydligen Carolas bloggande ett större problem än att barnen är utan sin pappa. Han vänder ryggen och åker iväg, utomlands, medan hon står kvar, lämnad, övergiven, med ett enormt ansvar, ensam.

  15. Agnethe

    Vi lever i 2015. I vår tid bloggar många, många, och ännu flere är på facebook. Det tror jag nog att tingsrätten inser. Sociala medier är vårt sätt att kommunicera i vår tid. Det tror jag nog att tingsrätten inser. Det måste gå bra. Annars finns ingen rättvisa i det land du bor i.

  16. Anna T

    Om det finns någon som känner sig uthängd så hänger den ju liksom ut sig själv på något vis. Då syftar jag på andra bloggare som skriver om sina barn fria veckor och vad de gör då. Men jag har aldrig läst något om barnfria veckor på din blogg. Å då är det ju klart att man tolkar det som att du fixar allt själ, inte har tid till återhämtning mer än när din familj ställer upp och avlastar dig, att barnens pappa är väldig frånvarande och ansvarslös när du underättas via sms om hans utlandsvistelse som ska vara väldigt länge. Det är fruktansvärt att man kan få kallas för vårdnadshavare när man sviker sina barn på de viset.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting