Allmänt

Hopp om livet:)

Idag för första gången på evigheter så kände jag mig hyfsat fräsch. Inte helt frisk, lite trött, men inte den här förlamande segheten som har legat som en blöt jäkla yllefilt över mig väldigt länge nu. Lite deppovarning kanske. Igår var jag så förbannad och grinig att ungarna backade och inte gärna var i närheten, stackars barn;) De fick avhyvlingar för det mesta. Anledningen till det? Att det är söndag idag, och umgänge. Det tar liksom ett tag innan jag kan sätta fingret på mina egna humörsvängningar, men har insett att  jag blir skitirro när jag vet att han ska komma. Mår riktigt dåligt. De där sju veckorna han var i Thailand var underbara, inget jäkla irritationsmoment utan bara lugn och ro. Jag vet att jag aldrig kommer få lugn och ro, förrän sista ungen fyllt 18…kanske. Det är upplyftande;) Not. Nåväl jag håller mig undan, men när jag sen kommer hem och ser ett kök i ännu värre kaos än jag lämnade det, (för det var definitivt inte ok när jag drog,) så förstår jag att min irritation har faktiska grunder. Och vore det första gången så…men det är mer regel än undantag, man kan ju börja tro att någon har en husa som passar upp på honom;)

Skit samma, jag var på så bra humör att jag sjöng en trudelutt och stökade i ordning i köket nyss:)

Jag skjutsade iväg Trixie till Gottsunda på ett badkalas till 12, och så skulle hon hämtas 14, och eftersom jag ändå skulle till syrran som bor rätt nära så var jag, i mina ögon iaf, schysst och hämtade henne åxå, så han slapp åka tvärs över halva stan. Vet inte om han fattade min godhet  dock;) Jordan skulle dessutom på kalas hos grannpojken kl 14. Jag och Novalie åkte till syrran och hon fick välja en cykel av alla de som vi (syrran) skaffat till ungarna via marknader och Blocket. Hon provcyklade alla tre som finns kvar och bestämde sig för en röd som vi pimpat med mönstrad gaffatejp:) In med den i syrrans pyttebil, för den går inte in i min buss….syrrans lilla Honda skrymmer hur mkt som helst:) och så åkte vi till Gottsunda och fikade innan vi hämtade Trixie.

Jag fick ett samtal från en radiokanal;) mer om det sen, och så skulle vi skjutsa hem Trixie, men hon ville hellre hänga med oss, så vi åkte till Gränby för att shoppa skor till avslutningen.

Där hängde vi sen i några timmar, tjejerna shoppade kläder och skor, och så var vi ju tvungna att äta åxå. Det blir jäkligt dyrt att vara ”barnfri” några timmar, när man måste hålla sig hemifrån så passar man ju på att göra allt det som småkillarna ogillar.

Jag köpte gympaskor till killarna för ett tag sen, de fick välja själva och Jamie valde ett par typ converse med dragkedja i sidan, och han visade att han kunde ta på dem själv. Jag tycker att de ska klara av att ta på sig skorna själva, de springer ut och in hela tiden så något annat funkar inte. Men så visade det sig att det visst var väldigt svårt att få på dem sen hemma…gahhh. Dragkedjan på sidan är svår att få ihop, och han får inte ens i foten som han ska… Han kämpar och försöker men ändå måste jag hjälpa honom, eller så tar han gummistövlar eller nåt syskons. Nu hittade jag likadana som de hade förra året, fast illgula..jag har sett dem förr, men backat för färgen, men nu var de på rea:)

angry birds

Angry birds:) De här tog han av och på hela förra sommaren, och de funkade precis lika bra nu, och han är superlycklig:) Jag har ändrat mig och tycker de är rätt fräcka:)

De förra  höll superbra, och hade de inte blivit för små hade han kunnat ha dem i år åxå.

Syrran och jag hade siktat in oss på en promenad, men det regnade till och från på kvällen när vi kom hem hit, men så sken det upp vid 20, och vi tog med oss Novalie, Trixie, Lovelia och Jamie på en prommis.

wetterholm  Loppan skulle absolut ha en reflexväst på…;)

Vi gick en ordentlig promenad på en timme, och det är otroligt vackert ute i naturen nu, och det luktar rent och fräscht. Massa äckliga mördarsniglar bara….fy fan:/

Hemma i trädgården växer det massa växter och träd. Jag kan typ lönn, björk och barrträden. Ek och rönn med kanske… Men vad allt annat är har jag ingen aning om;)  Jag vet att en buske är nån slags fläder, men har fått höra att det är två buskar, och att den ena är giftig och den andra supergod…bra. Då låter jag ju bli allt…:) Våga chansa;)

Vad är det här:

blomma

 

Och det här:

blomma

Det är väl rönn? Eller? Fast jag visste isf inte att rönnens blommor såg ut så.

Fy farao jag har en rätt kass allmänbildning inser jag ofta;) men är det grönt och ser ok ut så får det väl bo här.

Granskott har jag hört att man kan göra saker på….vad? Jag borde ta reda på det jag har som växer och är ätbart, men tycker liksom inte om att laga mat, och dit hör även sånt här. Flädersaft är dock gott så det skulle jag kunna tänka mig att försöka mig på:)

 

Nu ska jag kolla på Blacklist:)

Ha en fin måndag!

Natti natti 🙂

Kommentarer

  1. My

    Varför fokuserar så många på nya kvinnans ursprung istället för hennes personlighet?, extremt fördomsfullt. Finna många thailändare i Sverige idag och tro det eller ej så lever många i kärleksfulla relationer. Hur Pers och hans nya kvinnas förhållande är har väl ingen här en aning om utan detta är enbart ett grottande av negativt skvaller som definitivt inte gynnar någon. Att han ej kliver fram och tar sitt fulla ansvar som förälder är en sak, hans nya kärleksliv något helt annat.

  2. Helen

    Nu får det vara nog med avyngling på ”någon”!!
    Doppa i en syltburk eller vad som finns till hands!
    Sätt inte ett liv till världen som du sen flyr ifrån!
    #bobsyltsmakarbättreänandrasylter#

  3. Susanne

    Herregud ska han ha ett nytt barn när han inte kan ta hand om de 9 han har… Vilket dåligt skämt… Tycker synd om dig Carola som måste stå ut med all skit. Hoppas du får ensam vårdnad och kan bo kvar i huset. Styrkekram

    1. Anna

      Har han plats för sitt nya barn i sitt hem,men ej för era barn?
      Hoppas verkligen han betalar det underhåll han ska för era barn!!!!! åtminstone.

  4. Ida

    Vad är det egentligen för kvinna som väljer att bli tillsammans med en man som lämnat sin fru och som helt struntar i sina barn? Borde inte barnens bästa vara det viktigaste? Nej, hon kan inte vara speciellt smart hon heller.

  5. sofie

    Såg oxå paret i lördags. Kanske intresset för barnen minskar när.deras gemensamma är färdigbakad och kommer ut. Chansen/risken är ju att den nya kommer ta upp den tiden som finns. … (vet inte om du vet att magen växer på henne Carola.)

    1. carina

      Han borde då verkligen inte skaffa barn,om det nu är så. Han borde väl finnas och ta ansvar för de han redan har. Skämmas skulle borda göra om han fattar hur man gör:-((

  6. Ida

    P måste ju vara sjuk på något sätt. Han kanske har en depression eller något annat psykiskt. Inte för att det gör hans beteende mer okej utan som en förklaring till varför han håller på sådär. Han verkade ju vara på ett helt annat sätt när ni var med i TV. Minns att han pratade om att han alltid skulle finnas där för barnen och att de alltid kunde lita på honom. Så någonting måste det ju vara som gjort att han helt förändrats.

  7. Maria

    P och hans tjej var in och fikade på mitt jobb för ett tag sen och de såg allt annat än lyckliga ut. Sa nästan ingenting till varandra. Och jag ställde en enkel fråga som han nästan inte kunde svara på, förvirrad människa…

  8. Camilla

    Jag tycker dock det är bra att han får träffa dem i barnens hemmiljö, där barnen känner sig trygga. Sedan förstår jag att det inte är så kul för Carola och speciellt inte när det ligger disk kvar som måste röjas upp.

  9. Sara

    Jag förstår dig, klart du blir irriterad! Måste han verkligen vara hemma hos dig?? Hur är han funtad som tycker att det räcker med några timmar varje söndag. Han gästspelar i sina barns liv. Män ställer till det hela tiden. Jag känner att jag vill leva utan en man. Det är ständigt problem med dem.

  10. Mia

    Har gjort Ernst Kirchsteigers gransirap flera gånger och den funkar bra att lindra hosta med. Klart som f*n att P har markservicen fixad, Thai är välkända för att vara mannen underdånig. Finns massor av gubbar som tagit hit kvinnor från Thailand just för att det ligger i deras kultur att ta hand om och sköta om gubben utan att ifrågasätta eller ställa egna krav på något. Han lever säkert sin dröm nu, kanske sitter han på muggen och ropar färdig och någon kommer ilande och torkar röven åt honom.

    1. Sara

      Ja tyvärr är det så. Läst på forum för män som tagit hit unga kvinnor från Thailand hur braaa de är eftersom de sköter ALLT hus hem barn osv och männen jämrar sig över att svenska kvinnor är för självständiga. Hoppas de blir lämnade när kvinnorna fått uppehållstillstånd!

    2. Karin

      Eller så kanske P och hans nya älskar varandra och lever tillsammans på lika villkor?
      Förstår inte varför folk hänger upp sig på att hon är Thailändska, på vilket sätt har det någon betydelse?
      För övrigt verkar du vara en högst osympatisk människa och din kommentar är genomvidrig, fina fördomar du har, hoppas att du inte barn och applicerar dina åsikter på dem.

    3. carina

      Vi har en kompis som har gift sig med en thailändska,och där är det service på hög nivå. När han kommer hem tar hon av honom skorna och sätter på honom tofflor,hon bär fram allt till honom,och när dom ska lägga sig hämtar hon vatten och sätter på hans nattygsbord,plus mycket mer. Kan tillägga att den han var gift med förut,då fick han minsann inte den servicen.:-))

      1. Nina

        Carina: Men nu är det ju min mamma och pappa som du beskriver, och dom har inte en gnutta thaiblod i sig någon av dom..

      2. Jenny

        Carina: Bara för att du har en riktig mansgris till vän behöver inte det betyda att alla thailändskor blir utnyttjade och finner dig i det :/

        1. carina

          Jag sa inte att alla thailändskor är på det viset,och jag menade inget illa,men många har säkert det med sig i uppfostran.

  11. diningandcooking

    Förstår att det är jobbigt att ha en främmande människa (som han väl mer eller mindre har blivit med tanke på hur mycket han har förändrat sig) i sitt eget hus (ja jag vet att han äger hälften men ändå) och som lämnar det stökigt och bara reser sig upp och går sen. Men han kanske har någon som fixar allt åt honom hemma?

    De där conversen med dragkedja är knepiga att få på sig själv ibland, på förskolan där jag jobbar så har vi en del barn som har såna skor och det är inte många som klarar att ta på sig dem själva eftersom de är så tajta, kan gå lite bättre med skohorn.

    http://www.diningandcooking.blogg.se

  12. Ann

    Hej!
    Tycker inte det låter ok.
    Ska han använda dina matvaror,diskmedeel mm som du betalt? eller köper han eget?
    Också känslan av att han kan rota runt bland dina privata saker är väldigt konstig…..
    Hoppas du slipper honom i ditt liv snart,han får väl skaffa ett boende där barnen är välkommna.

  13. Carina H

    Jag fattar noll. har han umgänge hemma i huset och du får gå iväg? låter ju inte så jäkla roligt precis, tycker att har man gått ut denna dörr en gång behöver han inte komma in igen, han måste väl ha ett eget boende eller?? låter märkligt. du som kan ryta ifrån måste väl kunna bestämma detta själv eller??

    1. Camilla hockeymamma

      Vet inte om hon har så mycket att säga till om i själva husetfrågan,han äger huset han med och tydligen så passar det bra att umgås med sina barn i det.Fast han borde kunna ta det ansvaret att diska efter sig och när han ändå är där sköta en del andra grejer på huset då han också är ägare och har ett intresse av att det sköts.

  14. anette

    Förstår din irritation…skulle också vara fly förbannad att behöva ha mitt ex i mitt hus regelbundet…jag förstår inte kan han inte träffa barnen hemma hos honom??

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting