Allmänt

Rörmokare

På plats här hemma nu är rörmokaren, som ska se till så jag kan tvätta igen. På markplan, det ska bli spännande. Jag har alltid velat ha en tvättmaskin här uppe, dock inte evakuerad, men det vore skönt att inte springa ner hela tiden. Nu funkar det, men när jag alltid hade en liten runt benen som inte kunde vara där, för trappornas skull, så kändes det lika besvärligt att gå till tvätteriet som till månen;)

Nu gnäller iofs Doris om jag försvinner;)

Jag var sjukt trött igår, och inlägget kanske var mer än lovligt luddigt?

Jag vet att bastuaggregatet ska bort. Vi har bott i två hus med bastu i över 15 år, och bastat kanske fem gånger. Totalt. Det är ju ingen ide att ha ett rum ståendes tomt för den sakens skull så efter något år så börjar man fylla i saker där, en kartong hit, en låda där, och vips är det för mycket för att ta ut om man skulle vilja basta. Vilket man aldrig vill, Och efter några år glömmer man liksom bort att det ÄR en bastu och det funkar som fullvärdig, om än idiotiskt planerat, förråd.

Alltså ska den göras om till något annat, mest troligt en garderob. Dubbla klädstänger, en högt upp och en på mitten borde ge oss det utrymme vi behöver. Det är dåligt med garderober i vårt hus. Det finns ett fönster där, så då fixar man vår-vädringen easypeasy åxå;) ( nej, jag vädrar inte alla kläder på våren, men man kanske borde)

Alla strömbrytare och kontakter kommer bytas ut. De är gamla, sen 66 när huset byggdes och inte alls fina.

Sen får lysröret i taket på tvättstugan sitta kvar, det är fult, men ger massor av ljus och det är vad jag vill ha där nere, och så blir armaturen på väggen kvar, den är gammal, men söt.

Beta av alla frågor, allt eftersom så ska nog detta gå bra:) det handlar ju om rum som inte direkt är något man visar upp för folk, och jag är helt nöjd med att det är standard överallt. Behövs inget fancy där direkt. Min plan är nog även fortsättningsvis att tillbringa så lite tid där som möjligt;)

 

Idag då, det regnar…måste vara första dagen på länge, och det var inget jag längtade efter. Usch, nu blir allt blött och geggigt. Jag ska packa, måste se om det fanns nån packlista, och så ska jag städa. Och handla. Träna.

Det är 1 september idag va? Helt helt heeelt obegripligt, men okey då. Jag hade hellre haft maj, men får väl inte bestämma i år heller misstänker jag;) så det är väl bara att foga sig. In i dimman och ut på andra sidan, mars, april nån gång blir bra. I mitt nästa liv ska jag bli en björn tror jag och gå i idé den här tråktiden.

Det kanske är därför jag är så trött, jag kanske mentalt förbereder mig på att gå i idé, björn eller inte…? 😉

Nä, jag fryser om fötterna åxå, det funkar inte att ha dörren ståendes öppen hela dagarna helt klart, inte i skräpväder iaf.

Jaja, jag ska se till att få fart på ruljansen här hemma, det är massor att göra och tiden är kort, i morgon åker jag ju till skolan. Det ska bli kul, spännande, och långa dagar. Jag tror man delade rum på den här skolan, och det är tråkigt. Det var rätt majsigt att ha ett EGET rum, det var ju liksom väldigt länge sen. Ett rum där ingen kommer intassande på natten och vill något, eller någon kommer och rycker i dörren och hojtar att man måste komma. Där man kan ligga i sängen, kolla nån film på plattan om man orkar och sen sova ostört.

Men det visar sig väl. Bara man slipper sova ihop med någon som snarkar eller så, funkar det nog utmärkt att dela åxå.

Jaja, sluta var det…och börja fixa!

Bye bye:)

Kommentarer

  1. Tomas Karlström

    Du gör alldeles rätt som tar bort denna bastu och gör det till ett rum som ni kan använda Du är enastående som klarar av alla dessa barn själv Beundrar dig otroligt mycket Du skulle ha en medalj Ditt ex verkar vara en riktig sk……. Här i Hälsingland är det bara regn Vill ha lite sol igen nu Ha det så bra ”sötnos”

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting