Allmänt

Skam den som ger sig:)

Jag upphör aldrig att förvånas över ungars skicklighet, hur de lär sig saker. De är som blå envisa grisar när de bestämt sig för något, och ger sig inte innan de lyckats. Eller jo, vissa grinar ju och går därifrån och surar, medan vissa biter ihop, jag har båda sorterna, är det väl bäst att tillägga;)

Idag har Jamie lärt sig att cykla! Han fyllde fyra i juli 🙂

Han kom med Jordans cykel och påstod att han minsann kunde och jag sa att då fick han väl visa då, så då gjorde han det. Hoppade på och cyklade, inga problem där inte. Han behövde en liten liten sluttning första gångerna för att starta, men efter några vändor så startar han direkt. Han cyklade på gräset, för den inte direkt hönsiga morsan tyckte att det var bäst, han skulle ramla mjukt;) ( och inte köra in i min bil, icke mindre viktigt*s*) Nu kör han från uppfarten ( infarten;) ) och vidare upp på gräsmattan, och så runt runt.

Jag är så imponerad, som vanligt:)

jamie

Han har varit på speedway i sommar, och är mkt influerad…det är ”speedwaystövlar” bara så ni vet;)

När Trixie var fyra år så köpte vi en balanscykel/springcykel, och det är den bästa investeringen EVER!

Inte nog med att ungarna älskar den, de slipper stödhjulen, som jag avskyr för de lär sig ju cykla som jag vet inte vad, och har svårt att bli av med dem sen, och sen bara en vacker dag så kan de cykla:) Innan de lärt sig så kan de ändå susa med på de andra ungarnas cykelturer, eller promenader.

Man behöver inte springa dubbelvikt bakom och hålla i en pakethållare fem decimeter ovanför marken, och det är ju en ren välsignelse:)  Jag älskar den, och rekommenderar starkt alla att fundera över om inte det är ett bra köp, jag håller den topp fem av nödvändigheter när man får barn, helt klart:)

Tittar ni bakom honom så ser ni en nödvändighet för mig just nu…torkställning…

Det var så många år sen som jag inte hade tumlare att det är fumligt att få fast klädnyporna, men det ger sig snart misstänker jag;) Jag har testat maskinen på sin nya plats i badrummet:

tvättmaskinDelar av husets samlade kläder blev visst med på bild åxå;)

Maskinen står bra där, och jag fick rum med tvättkorgen bredvid, jag ska försöka flirta ( aka betala) till mig ett urtag här inne av elektrikern, så får en maskin stå här, och så skaffar jag nya nere.

Däremot blev det ju såklart översvämning… vattnet rann liksom inte undan i röret, utan vällde över, och jag fick sitta och passa med en hink som jag sen öste ner i badkaret… När maskinen var klar så jag kunde kolla, så visade det sig efter att jag kopplat i sär alla jäkla rör och spolat igenom dem att det var ju gamla rör fulla av mög. Usch, massa guckelimuck rann ur, och sen var det ju inga problem längre;) Jag höjde upp det åxå, så det blev lite fall. Tänk att man alltid ska behöva göra allt själv för att det ska bli ordentligt gjort va;)?

Sen körde jag en tom  95 graders maskin  och det verkar funka. Ta i trä;)

 

Helen och Lars kom med ungarna och fikade, huvudanledningen var nog Doris, de har inte träffat henne förr, och hon var sitt allra mest trevliga och bets inte så mkt;) Anledning nummer två var lite skvaller, men det hanns inte med, så där får hon fortsätta leva nyfiken;)

doris

Doris tog en powernap i min famn innan gästerna anlände ♥

Vi vägde henne igår, och hon hamnade på 4,8 kg. Hon är fyra månader nu, och för en månad sen ungefär, eller kanske 1,5 vägde hon 3,2 kg, så hon växer så det knakar:) Jag vet inte riktigt vad jag ska förvänta mig att slutstorleken är på henne, men tror det är runt 5-7 kg, och ungefär som en cockerspaniel?

Hon är ju blandning av spansk spaniel, lhasa apso och cavalier  så jag tror att min gissning är hyfsad:) Eller?

Hon ligger och sover här intill mig just nu, sötnosen.

 

I morgon ska jag försöka klippa gräset…satt och tittade på det idag när jag pratade i telefonen, och funderade på om jag hade tid innan Helen skulle komma, och beslöt mig för Inte;) och sen började det regna dessutom.

Vilken otur;)

Jag har iaf klättrat upp på stegen i garaget och plockat ner ventilationsfiltren och spolat dem rena, de står och torkar nu, och fläkten är avstängd, vilket innebär att det är TYST i huset… Jag hör inte ventilationen i normala fall, bara om den av nån anledning stannar, så nu känns det väldigt märkligt.

Vad vi har den till? Vädra ut radon.. denna vedervärdiga gas.

Sen måste jag väl handla, och jag undrar om vi inte ska träna åxå? Jo det ska vi, var tvungen att kolla:) Ett cirkelfyspass med Peter, en favoritledare, som det var jättelänge sen vi var på. Åh så kul det ska bli:)

Jag har ju missat massa träning denna vecka som varit, eftersom jag varit iväg, så det blir extra kul.

Jaja, och nu ska jag sova!

Natti natti 🙂

 

 

 

Kommentarer

  1. Ida

    Håller med om springcykeln. Det är en fantastisk leksak, bästa köpet ever. När min yngste var tre kunde han lätt och snabbt ta sig fram ca 2-3 km med den, när man själv cyklade bredvid. Bägge mina ungar tyckte det var jättekul att susa fram på den. De hittade snabbt balansen, och bägge lärde sig cykla på riktigt innan de fyllde fyra år. De hade aldrig några stödhjul, utan behövde bara lite hjälp att starta första gångerna.

  2. "LillaSyster"

    Vilken söt liten valp!
    Gisses du är ju rätt lik mig, lika bra att göra det själv så att det blir ordentligt gjort och tusen saker hinner vi med på en och samma dag. Nu har jag ju inte några barn att se efter men tiden den går åt ändå! Underbart att man bara kan cykla så där rakt av, men tror man på sig själv så kan man i regel mycket mer än man vet. Du ha nu en bra kväll!

    1. Rea

      Blocket har skapat många nya renrasiga varelser. Nu senast såg jag bullhuahua och nu får man höra om spansk spaniel också!
      Svenska kennelklubben kan ju slänga sig i väggen

  3. anna

    Klarar mig inte heller utan en tumlare. Håller med om att Peter är en grym ledare. Har ni gått på Susannes pass? Hon är snäppet vassare faktiskt! 🙂

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Om du menar Susanne som är lite äldre så älskar vi henne med:)
      Peter, Björn, Anders, Olle, Susanne, Tanja är favoriterna. Saknar Martin Walle och Jonas och Hanna :/ Kommer kanske nya stjärnor i höst:)

  4. Sara

    Jag var tvungen att googla bilder på dom raserna. Är hon lik dom? Jag ser typ inga likheter….
    Men hon är supersöt, du får starta en uppfödning av den sorten ☺

  5. Lisbeth

    Herrejösses människa! Du är helt enkelt grym! Fixar tvättmaskiner, rensar rör, gör rent filter..
    Fattar inte hur du hinner med allt, jag menar det är ju inte grejor man gör på två röda precis..
    Du är väl värd en god natts sömn!
    Kramen

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting