Allmänt

Okey…

Jag ber om ursäkt:)

På mina papper, så står det att Doris är Spansk spaniel, Cavalier och Lhasa apso.

Jag har ingen jäkla aning om vad för slags hundar som är inblandade i henne, och det vet inte ni heller, som så trevligt ( eh, not) påpekar att det visst inte finns något som heter SPANSK spaniel, och raljerar om Blocket-ras. Ja inte vet jag, hon kanske är cockerspaniel då, eller springer spaniel, eller nån annan slags spaniel, eller en krokodil det känns faktiskt ganska troligt ;)men varför måste ni låta så otroligt nedlåtande? Jag har vänner som haft hund i tusen år, och jag sa raserna till veterinären, och de lyfter inte på ögonbrynet när jag säger spansk spaniel, så antingen har ni eller de fel, eller så är det bara så att man har olika benämningar. Eller så är hon nåt annat. Jag vet inte, och jag bryr mig inte heller:)

Jag är inte sån att jag måste ha renrasiga djur, mina katter är bondkatter och min hundvalp är en blandras. Jag har inte heller speciella krav på märkeskläder eller bilar, där jag kör en budgetbil, och så vidare. För mig är det viktigare med funktion och kärlek.

Och Doris är KÄRLEK ♥ vilken ras hon än härstammar ifrån 🙂

kärlek

Världens sämsta bild, men den får illustrera hur hon trasslat sig raka vägen in i familjens hjärta.

 

Nog om det. Idag har jag inte klippt nåt gräs, det är alldeles för långt och blött, så det får lov att torka upp lite innan jag kortar ner det alternativt tar jag lien;)

Jag har inte heller klivit upp i ottan, även om den icke renrasiga byrackan väckte mig då, med en helavtvättning i ansiktet…brrr, utan jag låg kvar länge och läste och surfade och bara var nöjd med att det var söndag och vi hade noll på schemat. De dagarna är inte så många, så det gäller att andas ordentligt.  Frukost, vid lunchtid;) och så lite slagsmål om datorn, som vanligt. Tur jag har en egen, jag skulle alltid hamna sist i kön;) Mina föräldrar kom hit, de hade köpt en klotång till Doris, men hennes klor är inte så långa att de behöver klippas än, och det är skönt jag skjuter gärna upp det så länge jag kan…Jag har klippt klor på marsvin och kaniner och det är inte min paradgren direkt. Pappa får hjälpa mig, han har haft massor av hundar.

Mamma hade med sig handdukar åt mig, dels mina som hon tvättat och tumlat, och sen en uppsättning nya från Ikea, eftersom jag har lyckats tappa bort korgen med vanliga små handdukar…?  Det är inte klokt, men saker får ben;) Jag har ju lagt alla i en trådback som jag sen ställt nånstans, och den är ju inte direkt liten och diskret så hur den kan ha försvunnit är en liten gåta. Nu kommer den såklart komma fram;)

Vi satt och babblade om ditt och datt länge, innan de for, och sen pratades vi vid på telefon ett antal gånger åxå, vissa dagar kommer man på massa saker man skulle sagt:)

Syrran kom och hämtade upp mig strax före halv fem, och vi drog till Friskis. Redan när vi klev in i salen ångrade jag mig lite;)det var varmt och syrefattigt efter HIT-passet som var innan oss. Peter sprang runt och grejade med de olika stationerna, och när han sen visade så blev jag trött:)

Av tio stycken så var nästan alla puls och core…holy smoke, det finns på allvar ingen som kan få till så grymma banor som Peter, och det är skitkul:)

En uppvärmning i högt tempo följt av tio tuffa stationer, tre gånger 45 sekunder, och sen var jag kräkfärdig. På allvar alltså. Men glad:)

Jaja, det låter inte klokt, men det ska ju kännas att man tränat, annars är det ju mest waste of time. Jag misstänker att det kommer kännas ännu lite mer i morgon dessutom. Då kan det vara ett HIT pass på kvällen, vi är reserver, men det kan ordna upp sig. Jag vet inte om jag ska hoppas på det, eller på att ingen avbokar;)

 

Idag har jag alltså inte gjort många knop, och det är skönt ibland.

I morgon har jag en plan:) Jag tänkte ägna förmiddagen åt plugg, eventuellt lite fika, och sen är det kanske ett tandläkarebesök. Lovelia ska dit, men är inte helt kurant så vi får se hur hon mår. Hon har haft ont i halsen och varit lite hängig, och även om hon mådde nästan bra idag så får vi se hur det är i morgon. Jag avvaktar ju hellre än dag extra.

Nu ska jag sova. Jag är uppe på övertid känner jag, och då är det bara att passa på.

Vi hörs i morgon, då ska jag meddela er vinnaren av biljetter, och så kanske jag har nåt vettigt att skriva om åxå, vem vet;)

Natti natti 🙂

Kommentarer

  1. Malin Saarenketo

    Hej Carola, kan verkligen rekommendera att klippa Doris klor lite då och då, hellre ofta och lite än sällan och mycket, Då kommer hon vänja sig vid det och all klo klippning kommer bli mycket lättare. Vi har gjort så med vår hund efter tips från hans uppfödare. Han tycker det är helt ok att vi donar o klipper klorna, och har inte blivit rädd fastän man klippt för mycket någon gång. Kram Malin

  2. Eva

    Hej. Har haft ” äkta” finfina labbar då barnen var små. Nu när alla är utflyttade å jag blev sjuk skaffade vi en ” Väst Svensk Bay Rack” bästa vi haft. Å rediga hundkännare hummar å funderar. Selma är alltså en byracka kram på er

  3. Lena

    Vilken otroligt fin bild på Doris och Jamie:)) Hon verkar vara en härlig hund. Jag har själv haft en blandning mellan Chinese Crested, tibetansk spaniel, papillon tror jag det var. Han var naken och rätt stor drygt 7 kg. Som en stor kinesisk nakenhund. Älskad och saknad är han…
    Jo jag rekommenderar också att börja klippa klorna nu så hon vänjer sig. Du kan bara låtsas klippa också. Allt för att det ska gå så smidigt som möjligt. Jag har en innekatt som jag blev rekommenderad av uppfödaren att börja låtsas klippa när han sov tex och var väldigt avslappnad. Det har gått hur bra som helst. Han spinner när jag klipper klorna på honom nu:)) Lycka till med lilla Doris:)) och tack för underhållande blogg…

  4. Helén

    Jag tror att sötnosen Doris är en Spansk Vatten spaniel, och det finns faktiskt. Jag förstår inte varför folk ska haka upp sig på om det finns spansk spaniel eller inte. jag har dels googlat och det finns och dels talat med vår uppfödare på Engelsk Springer Spaniel och han sa att det fanns. Så Carola du har rätt om din goding.
    Kommer och kidnappar henne 😉

  5. Nille

    I all välmening,

    Det är dags att klippa Doris klor även om det ”inte behövs”. Dels så är det en sak som hon måste lära sig, bra att börja så tidigt som möjligt, som gäller det mesta med valpar.

    Sen det viktigaste, när man klipper klorna regelbundet, ungefär var 3-4v, så kommer pulpan att ”dra sig inåt” såsmåningom, detta underlättar mycket i framtiden.

    Ta nu inte detta som kritik Carola.
    Jag är bara så glad i djur och sprider gärna viktig info.

  6. Margareta W

    Jag har haft cocker spaniel och den vägde nog ca 15 kg var ganska stor. Apropå spansk spaniel så finns det. Spansk vattenspaniel.
    För övrigt har du väl inte köpt Doris för vilka raser hon är byggd av! utan för att få en kärleksfull familjemedlem. Jag kan tänka mej att hon blir särskilt betydelsefull för barnen när livet är lite jobbigt.
    Så till kloklippning! Klipp dem idag om bara så en ynka liten bit. Här handlar det om att vänja henne vid något som hon mest troligt kommer att protestera emot. Bättre att göra det ofta och lite. Jag var som du med min första hund väntade så länge som möjligt för jag var livrädd att klippa i pulpan. Vi hade alltid en kamp. Det finns blodstillande pulver på djuraffärer som man kan lägga på om man skulle klippa för långt vilket är lätt hänt. Alltid bra att ha hemma. Lycka till .
    När det gäller bitandet är min erfarenhet att det brukar upphöra när de tappat valptänderna.

  7. Carina H

    Ja. precis vad gör det om man har en blandning eller ej? Har själv 2 st blandisar och roligare och friskare hundar har jag inte haft, en av mina är en blandis mellan pudel och powder puff och den andra tzit sue o powder puff, väger runt 5 kg och är perfekta att ta med och passar in i mitt liv, det bästa är att dom inte fäller. så njut av er lilla Doris oavsett vad folk skriver och tycker, hon passar bra hos er, verkar inte gå någon nöd på henne heller. visa oss gärna fler bilder unde hennes uppväxt, det uppskattar jag jättemycket att få se.

  8. Ulrika

    Jag tolkade det inte alls som kritik att du inte har koll på vilken ras som finns i din hund. Mera att det är lite skojigt med de nya ”påhittade raser” som idag uppstår via tex annonser på Blocket. Dock är det ju ganska stor skillnad på storleken på en springer spaniel och en cocker spaniel. Så beroende på vilken det är kan du nog vänta dig en någon tyngre och större hund än du hade trott 🙂 Både är dock fågelhundar, kan va kul om man sen vill börja träna med sin hund.

  9. Hillevi

    Doris är en Ädel Hund af Flera Raser! Så kallade jag min schäfer+dobermann/dvärgtax som blev 15 år. Pappan var dvärgtaxen…
    Underbar bild på Jamie ihop med valpen!

  10. Lisa

    Wow, vilka stjärnor det finns som läser din blogg Carola. Vuxna mobbare, fräscht.
    Spansk spaniel finns, de kallas spansk vattenhund och är bedårande 🙂 Doris är superfin och hon kommer bli en supertrevlig liten varelse, med tanke på hur mycket kärlek hon får dagarna i ända.
    Älskar att läsa din blogg men fyfan vilka jävla svin som kommenterar. Häng dom högt.
    Lycka till med plugget, fattar inte hur du klarar av vardagen. Kör hårt!

  11. Helena

    Underbar bild! Inga hämningar på den vovven inte;) Bry dig inte om syrliga kommentarer. Det finns så många ”förståsigpåare” här i världen. Arslet är bakåt.., eller hur?:D
    Du är tuff som fixar översvämningar, studier och alla barn OCH tränar ovanpå det. Credit till dig!!

  12. Birgitta granqvist

    Inte alls världens sämsta bild utan en härlig bild av stor vänskap mellan en liten pojke och hans vän. Hälsningar Birgitta G

  13. Lisbeth

    Äsch bry dig inte om dem. De visar ingen respekt för dig och då finns det ingen anledning att du ska bry dig ett skit om vad de skriver. Respekt är något man förtjänar, inget man har rätt till.
    I uppfödarvärlden finns det väldigt många olika åsikter om blandrashundar som de som inte är så insatta gärna tar efter utan att reflektera. Och visst finns det problem med hälsan hos blandisarna men det gör det också hos överavlade renrasiga också..
    Huvudsaken är att ni trivs med Doris och hon med er!
    Väger hon redan 5 kg kan du nog räkna med att hon kan närma sig 10 kg när hon blir vuxen, kanske mer. Lite svårare att säga med blandisarna men en vild gissning.
    Oavsett vilket är hon jättesöt. ♥
    Kramen

  14. Birgitta S

    Hej!
    Läser din blogg med stor behållning varje dag men tillhör ej de som kommenterar men nu måste jag vad har folk att göra med raserna som finns i vovven! Hur söt som helst och till glädje för familjen vad är problemet. Sen tror jag att din tanke att ha en tvättmaskin uppe och sen en nere när det blir klart är helt rätt.
    Hälsningar Birgitta S och tack för en bra blogg!

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting