Allmänt

Projekt – kloklippning:)

Jag lyssnar på er och ska väl klippa de där små klorna typ i morgon då:) Tack för råd! I dag har hon slipat ner dem rätt så bra själv genom alla de vändor i full fart som hon rusat på uppfarten;) Jäkla hund att ha energi ♥

Hon har jagat Zlatan några varv och jag blir så trött på katterna som inte sätter en klo i näbben på henne = problem solved, men de är alldeles för snälla. Tur att de är snabba 😉

 

I morse var jag trött när klockan ringde. Åh så det hade varit skönt att stanna kvar där i värmen under täcket, men nix, upp och hoppa. Ungarna var inte så pigga de heller, men de är alltid duktiga på att kliva upp, och det tar bara några minuter innan de kommer traskande uppför trappan, och  börjar äta frukost. Jag tog med Doris på en promenad, och mötte byggkillen vid grinden, han var ensam idag. Alltså, det är inte så skönt ute nu..jag tyckte det såg rätt ok ut, solen sken och även om det var rätt fuktigt så kändes det hyfsat när jag öppnade dörren. Jeans, gympadojor, linne, kofta, huvtröja och en skinnjacka…och ändå drog det snålt. Brrr. Men solen sken iaf:)

Ungarna droppade i väg till skolorna – Jordan, Lovelia och Trixie cyklar, Novalie och Robban ska till samma inne i stan, och Corrinda en annan, men alla tre åker buss. Tur att de har tvärkoll själva för det är ju inte direkt så att de har fasta scheman, nädå, det är sovmorgon för halva gruppen hit och kompledigt för nån och så ska nån  åka en tidigare buss än vanligt…osv. Jag försöker, men det är inte lätt:)

Jamie sov, så jag passade på att plugga lite, skriva ihop det som ska lämnas in snart och deleta massa mail. Holy smoke så mkt mail det kommer som jag inte kunde bry mig mindre om! Mitt i så ligger det ju viktiga åxå, annars kanske man skulle radera allt;) Nä, så illa är det inte, men nog ramlar det in i stadig takt.

När han vaknar så har han börjat med att ropa lite försynt på mig…”-Mammaaaaaa” och så går jag in och lyfter upp honom i famnen och så sitter han där och mornar sig. Men idag frös jag, och var trött, och hade dessutom koll på att det inte skulle komma några byggare med frågor;) så jag och Doris kröp ner under täcket, och snodde åt oss lite värme från Jamie. Han var varm och go och vi låg där en lång stund och småsnackade lite. Finns få sätt som är bättre att börja dagen på ♥

Så småningom klev vi upp, och grejade på. Jamie åt frukost, och kollade lite på tv, innan vi tog en prommis till med Doris. Jag drog på mig raggsockor i gympadojorna…Jajamen man är väl en stilikon av rang;)

raggsockor

Men vad gör man inte när man fryser? Jag inser nu att jag faktiskt åkte till tandläkaren i denna fräsiga outfit;) jorråmenbasåattnivet;)  Jisses….

Jag har gått i de här skorna hela sommaren, de är slut i sulorna och efter att jag klättrade upp på Skuleberget i våras så blev de alldeles skavda på tårna, det var väldigt mycket närkontakt med berget kan man säga, pyttiga små skrevor att placera tassarna i. 250 meter högt är det där berget, och det är inte utan att jag känner hur det kliar lite i fingrarna att klättra igen, jag har såklart förträngt svindeln;) Klättra var svinkul. Måste nästan tjata med syrran och kanske de stora tjejerna till klättercentret i Uppsala. Där slipper man svindel för man klättrar längs med en vägg och inte rakt upp;) Men, det var sjukt kul på riktigt berg:)

Nåväl, jag måste ha nya skor, och det är det fler som behöver, så det får bli en tripp till skoaffären i veckan.

Efter prommisen så snackade jag lite i telefon och så kom Jenny på fika. Återigen har det gått alldeles för länge sen sist, vi får stila till oss! Eftersom killen i källaren väsnades idag, och solen sken så satt vi ute, men de stora träden skuggade rätt snart så det blev kallt. Brr. Som alltid på våren och hösten så funderar jag skarpt på att fälla dem, och även alla grannars höga träd som skuggar min tomt, men jag lär ju knappast bli så poppis om jag gör det;)

På vår tomt står en gigantisk gran och två skitfula, superspretiga tallar, som skymmer. Få se när jag gör slag i saken.. Har ju bara surat över det i nio år, eller så;)

När hon åkte och hämtade barn på skolan så tankade jag lilla Dino (gräsklipparen, den heter så på riktigt) och klippte gräset. Halvvägs klar kom kidsen från skolan och sen även mamma och pappa.

Jag har hunnit flytta runt massa klädkassar, från poolrummet till garaget – ett steg närmare återvinningen;) och lyft in tvättställningen i poolrummet så jag kan hänga tvätten under tak, inte som nu när den blev..eh ”välsköljd” 😉  Doris har grävt bort massa sand vid dörren till det rummet och jag fick försöka sopa ihop det som gick, och ska lägga lite sten där, vi har ett lager på baksidan. Tror faktiskt jag har lite stensättning att roa mig med även på sidan av huset, där de drog in fiber…jag återställde efter dem en gång, men sen bökade de upp de igen…

Jag har pratat i telefon, dammsugit och vikt tvätt från ställningen…i skuggan, usch så kallt, och sen var ju Lovelia frisk så vi tog oss en tur till tandläkaren på eftermiddagen. Jag hade helt glömt bort varför vi skulle dit, alla ungar var i våras, men det vara bara en koll så att de tänder som kommer längst bak är på plats, och det var de. Vi fick vänta en halvtimme, och det tyckte Loppan var astråkigt, men jag har oftast rätt stor förståelse för att det kan bli förseningar, och gillar läget. Kollade på tv, och givetvis blev vi inropade preciiiis när det var dags för hela upplösningen..fan;)

Hem igen, och ”laga middag” – rulla ut färdiga pizzabottnar, ( x-tra pris på Citygross, tack för det) och toppa med kalkon och ost, eller köttfärssås. Helt ok.

Sen hämtade syster yster upp mig och vi åkte på HIT.  Vems briljanta idé det var att köra ett HITpass  idag efter Peters igår vete fan, men mest troligt kändes det väldigt bra på planeringsstadiet;)

Jag var slut, skakade fint på slutet. Det ÄR kul att träna, jag älskar den känslan när man är helt utpumpad, och man kan leva på adrenalinpåslaget och endorfinerna:)

Hem, snacka lite, äta lite, duscha lite, kolla lite på Paradise hotel…bah, jag ogillar starkt det programmet men eftersom tonåringarna tittar så är det svårt att inte se bitvis… och så småningom efter att ha röjt kök och plockat, så hamnade jag här, bloggandes:)

Jag ska nu förflytta mig från soffan till sängen via badrummet men har ganska ont insida lår så det lär väl bli med gracen hos ett 89 årigt kassaskåp..;) och sen ska jag sova!

Natti natti, och kanske är det på sin plats att även säga Godmorgon till er morgontidiga ♥

 

Kommentarer

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Ja. Domen kom i juli. Inget som förvånade någon, han har alltså kvar halva vårdnaden, men träffar bara några av dem 7 tim i månaden.. Med facit i hand skulle jag stuckit i stället då hade jag haft BARA Rättigheter och inga skyldigheter. Det är väldigt snett nånstans i vårat rättsväsen …:/

        1. Profilbild
          familjenannorlunda

          Ja, om jag får nåt prövningstillstånd … Vilket inte är så troligt tydligen.. Jag är sjukt besviken på Sveriges rättssystem, även om jag visste förutsättningarna, men nånstans tror man ju att det ska vara rättvist åt alla håll, inte bara åt ett.. Jag gör ett försök till.

          1. Helena

            Bra, kriga vidare, ska en pappa som tar noll ansvar verkligen ha halva vårdnaden? Jag har aldrig hört dess like Carola och med den frågan kan det kanske behövas ett prejudikat!!

  1. Marianne

    När mina barn gick i skolan så fick dom inte cykla själva förrän på våren i 3:an. Tror det berodde på att en del barn hade vägar att korsa. Mina hade inte det, men det skulle vara lika för alla. Är det lokala regler eller har man slutat resonera så?

      1. Profilbild
        familjenannorlunda

        Jag vet att vi hade det förr, då var det dessutom en obligatorisk ”cykeldag” när alla elever i vilken årskurs det nu var fick undervisning och praktik i cykelvett. Asbra. Efter påtryckning från föräldrar är det nu ok om man ger sitt tillstånd. För mig är det perfekt. Vilken skola de än ska till finns det bra cykelvägar och de korsar inga trafikerade gator 🙂

        1. Helena

          Härligt att dina barn kan och får cykla tillsammans tycker jag. Tur att regeln inte finns hos er, detta jäkla curlande gör mig galen. Barn växer av ansvar och frihet

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Jaja.. Den gemensamma vårdnaden kvarstår eftersom vi över tid kommer hitta ett sätt att samarbeta.. Det har fan gått 2,5 år och läget blir ju bara sämre så de har nog låång framförhållning 😉
      Eller… Så är det en schablonmässig dom, pk och korrekt på ett vis, men absolut inte sett till just den här situationen .. Jag är högst besviken på vårt rättssystem, jag trodde att om man gjorde rätt så fick man rätt, inte att man kan göra alla fel som finns men ändå få rätt… Tröstlöst.

  2. Bibbi

    Hej!
    Nu var det länge sen du skrev om han vi inte nämner vid namn.
    Något nytt på den fronten? Hjälper han till vid skadan hemma nu?
    Du är stark och en fin förebild för dina barn. Ha en fin tisdag !

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Jo jag vet, jag jobbar på att förtränga honom och alla dumheter ;). Funkar tyvärr inte alls. Nej läget är som det varit från den dag han lämnade, han pratar inte med mig. Alls alltså. Till sist orkar man inte försöka och jag följer återigen hans regler och spelar som han vill – noll kommunikation. Då är han nöjd, det är vad han vill, enligt egen utsago i tingsrätten. Jag har faktiskt inte ens sagt nåt till honom om översvämningen, jag vet att han läser här ( när ” det behövs” hur man nu ska tolka det?) och han har sett byggbilarna men inte heller frågat.. Så nej ingen hjälp från det hållet.
      Jag hade inte förväntat mig det heller.
      Tusen tack och ha en fin tisdag du med 🙂

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting