Allmänt

Hundvalpar, me&i och killar

Vi har en Doris:)

En helt ny värld öppnar sig med en hund, lite som med bebisar/småbarn/skolbarn. Så många ” måste-ha” saker!

Och givetvis vaknar ha-begäret, och det drar svårt i shoppingtarmen;)

Jag har aldrig haft hund förr, men jag begriper ju ändå att man klarar sig alldeles, alldeles utmärkt med typ ett koppel. Men det är ju nu så en gång för alla att man har inte roligare än man gör sig, och det är ju kul att shoppa:)

Idag var jag till Grizzly för att köpa hundmat. Doris, Jamie och Lovelia satt kvar i bilen medan jag ” bara springer in och köper mat”

Eller huur 😉

Fast jag var faktiskt rätt snabb idag, men hann ändå scanna av utbudet rätt bra. Kom bara ut med torrfoder, nån annan mat i korvförpackning, och diverse tuggben.

 

 Denna gång köpte jag största säcken torrfoder så jag inte behöver åka hit så ofta;)
Blir bara dyrt då..;)

Tuggbenen smakar lamm, det lät godare än bubbelgum och pizza..

Jag sniffar givetvis på det jag köper, jag måste ju kunna leva med hennes andedräkt sen;) . Det roliga med just de här benen är att hon gräver ner dem om hon får möjlighet..

Jag har beställt en sele på en annan butik, men nu har jag väntat lite för länge på den så ringer de inte och säger att den kommit denna vecka så skiter jag i den och köper nån annanstans. De hade bara turkosblå och eftersom hon har ett rosa koppel så ska hon ju såklart ha en rosa sele:D

Hon drar ju satan i kopplet när vi promenerar, jag slår vad om att hon tror att hon är en stor Siberian Husky, född till att dra;)

Kombo sån och krokodil… Hehe. 

En korg, massa leksaker, ny transportbur, sele till bilen osv… 😉

Jårrå;)
Igår åkte jag till Annelie på me&i visning. En smygkik, eller uppdelning av utgifter kanske ;)innan jag har mitt här hemma 7/10. Vill ni komma är det bara att hojta! 

Jag var inte jätteimponerad av denna kollektionen, men jag är grinig på alla höst och vinterkläder, oavsett märke, gillar mkt mer vår och sommar, men givetvis föll jag som en fura när jag väl provade. 

Allt sitter liksom bra. Allt är snyggt på. Allt är inte jag, men mycket. 

Igår hade jag några favoriter som var svåra att välja mellan.. Till sist blev det två blusar/tröjor. 

  Den vita är egentligen alldeles för tjusig för att jag normalt ska trivas i den, men fan provar man är man liksom körd sen:)
Skitsnygg. Den svarta har jag i vitt och älskar den, nu gick jag ner i storlek på den för att få en lite annan look på den:)

Lovelia hittade en tröja hon blev förtjust i men den var kortärmad och fanns bara i 122-128.. Hon kommer växa ur den för fort, så hon gick med på att vänta till nyheterna släpps , men killarna fick dessa:

 

 
Inte ett dugg otippat:)

Jag gillar inte gult, men det är bara att gilla läget. 

Det var bara de tre som var med, hemma sen kommer jag inte komma undan lika billigt 😉 

Men kläderna är snygga, bra,öko-tex och så vidare:)

Värda varenda krona.
Killar då?

Ja men oj så det ringer killar och vill snacka lite;)

Somliga vill jag mer än gärna prata med, andra försöker man bli av med asap;)

Försäljare tex.. Tror de blivit galna…

Till de positiva samtalen hör alla byggkillar. Idag ringde först en och bokade in morgondagen för att sätta in fläktar, och sen nästa för att boka ett planeringsmöte nästa vecka inför återställningen.

Han gav mig i uppdrag att kika runt lite på vad jag kan tänka mig för golv och färger osv. Jag lider ju av grav beslutsångest så hur detta ska gå vet jag inte;)

Men det är spännande!

Nåt mer spännande hittade jag på Ica.

  Inte kvargen, det är en gammal favorit, men Råsaft.
Just denna variant med spenat, äpple, ananas och citron var väl lite sådär.. Men funkar.

Nu ska jag köra Jordan till kyrkis!

Ha det bra.

Bye bye:)

Kommentarer

  1. N

    Ang kopplet. Håll en godisbit i handen, så fort Doris tittar upp på dig -ge en bit! Fortsätt så på alla promenader, tillslut lär hon sig att hon ska ge sin fulla uppmärksamhet till dig. Oavsett om hon ska gå fint i kopplet eller tex bara strunta i andra hundar som går förbi.

  2. Clara

    Tänkte vara rekommendera er att gå på valpkurs med söta Doris 🙂 Om ni inte redan gör det. Där visar ledaren hur man ska agera när valpen bits och VARFÖR man ska göra så :). När vi kom till kursen och hon berättade att vi skulle göra sitt, ligg mm så tänkte vi ” det kan han ju redan” men hon visade hur man gör det så dom förstår bättre och snabbare.
    Att inte dra i kopplet tränade vi också på :). Nu är våran fortfarande valp så kan inte ge tips ännu.

  3. Karin

    Vill bara hälsa: låt bli alla smaksatta produkter, yoghurt, kvarg och allt vad det är. Köp naturella varianter! Det är socker, sötningsmedel och tillsatser annars. Lägg till egen frukt och bär. Absolut inte fun light (sötningsmedel) Vänj kroppen med mindre söt smak. Om du måste söta, välj honung! Med all min kärlek/matpolisen <3

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Haha, jag äter sällan de med smak, de är bara till lyx eller lat 🙂
      Brukar ha vanlig naturell kvarg med hallon, blåbär i, eller nötter och hemgjord sockerfri musli 🙂
      Överlag är jag rätt bra på att välja bort socker och sött, men fuskar såklart ibland 🙂

  4. Tanja

    Jag vet hur det är när alla ska ha synpunkter på hur man uppfostrar sin hund, men jag kan ändå inte låta bli att komma med ett gott råd ang, koppeldragningen. För visst är väl Doris valp ännu? Bättre ta tag i det nu än när det redan är befäst så att säga. Nu har vi haft så stora hundar (senaste var en rottis) och då är det ju så att man MÅSTE ha en hund som kan gå fint i kopplet på ett annat sätt än om man har en liten, men fyyy vad drygt det är med hund som hela tiden ligger på kopplet- oavsett storlek!

    Så det jag har gjort är att helt enkelt inte tillåta att de drar. Så fort kopplet blir sträckt så stannar jag och antingen backar några steg eller bara väntar tills hunden fattar att matte inte går så länge man är dääär framme. Berömmer massor när de kommer mot mig och kopplet inte längre är sträckt. Och så håller vi på så. Till slut fattar ju hunden att det inte lönar sig att dra framåt för då står vi still. Tålamodsprövande- javisst! Men hellre det en period än att de drar resten av livet. För även om hon är liten så kan det bli riktigt farligt, tex. vid halka.

    Allra bäst är ju om man (och resten av familjen) orkar vara konsekvent, exakt varje promenad. Om man känner att man inte orkar med det varje promenad så är mitt tips att bestämma sig för att t.ex. när hon har på sig halsbandet så är det jättenoga, när hon har selen så kan man vara lite slarvigare. Eller tvärtom. Och så är alla överens om det och gör lika. Målet är givetvis att alltid ha en hund som inte drar, men ibland är det inte realistiskt att klara av allt på en gång. Stort lycka till med den lilla sötingen/ mvh hon som snart hämtar hem en liten valp (som dock kommer att bli rätt stor) och stålsätter sig inför alla pölar och bitande:)

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Tack!! Jag har funderat på hur man får henne att sluta dra!! Hatar det:/
      Jag ska genast testa ditt sätt, det låter klokt!

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting