Allmänt

Yoga och husvagn

För några år sen så gick jag på ett pass yoga. ETT pass;)

Det var alldeles för jobbigt, jag orkade inte hålla några positioner och bara att andas som de sa var en pärs.

Men skam den som ger sig, idag var vi iväg igen. Jag är såklart starkare än vad jag var som tämligen nyförlöst med noll coremuskler, så det gick ju enklare bara därför. Sen inser jag åxå att det där med att var ”vig som ett kassaskåp” inte riktigt stämmer längre, utan har reviderats till ”inte helt vig” 😉

Det var fortfarande lika jobbigt att andas på befallning : –  in, ut, in håll andan….ut, in…vad skulle jag göra?? Ut eller in? Framför allt när man ska stå på huvudet och andas samtidigt känns som att det är en minst en grej för mycket;) Och med ”stå på huvudet” menar jag inte att stå på huvudet utan mer framåtböjd med huvudet så långt ner man kan….Jobbigt.

Avslappningen är jag däremot en fena på! Vi hade ju det i läxa från Hola – 15 minuter om dagen, och här kan man lugnt säga att övning ger färdighet. Inga problem, slappna av här, slappna av där och rätt var det var så nästan somnade jag:)

Överlag var det rätt najs med yoga, säkert bra, men rätt svårt att tycka att det är träning. Jo jag vet… 🙂

Nyttigt på olika sätt.

 

Så.

Det är dammigt hemma. Jag måste ge byggkillarna en stor eloge för de försöker verkligen, de tejpar upp plast, sätter dit en extradörr, dammsuger hela tiden och går ut och in så mycket de kan genom tvättstugedörren. Men byggdamm letar sig fram ö v e r a l l t.  Jag får svårt att andas där nere, medan barnen inte känner av det, nu har de ju inte varit inne i de rivna delarna, men ändå.

Det är sig inte riktigt likt, kan man säga:) Igår och idag bilades alla brunnar upp, så det var tur att vädret var soligt och hyfsat varmt, det går liksom inte att vara inne när de drar igång och bullrar.

”Det blir bra när det är klart” säger alla, och det kommer det ju bli. Jag menar inte att klaga, för jag är väldigt lycklig över att det hela går på försäkringen, och att någon annan bara fixar. Det enda jag behöver göra är att öppna dörren för killarna på morgonen, och svara på lite frågor:) Det är dock lite meckigt, jag har tömt fyra rum som var fullproppade och någonstans är ju den bråten, men var…. ? Jag letar och letar:) Det mesta saknar jag inte alls, men handdukar och lakan och sånt behövs ju. Trixie funderade idag på att gå ner och leta reda på vantar…men insåg efter en stund att det ju knappast skulle ligga några på den gamla vanliga platsen;) Frågan är bara var jag gjorde av dem?

 

Så måste husvagnen hem. Bah. Orkar inte, vill inte. Jag är lite som ungarna, det är kul att plocka fram men mindre kul att städa undan;) Det är ju rätt mycket jobb, ta hem alla grejor i förtältet – kyl, bord, spis och sånt, och så riva förtältet, och sen…tadaaaa. plocka upp golvet igen. Fasen, tanken var ju att köpa ett golv, lägga det EN gång och sen aldrig mer;) Men så bråkar vattnet i Årsunda, alger och grönt, och vi vill inte vara kvar där… och Siggefora känns som att vi inte riktigt kan utvärdera pga vädret som gjorde att vi knappt varit där, och nästa år blir det ingen säsong. Förhoppningsvis några veckor, men då behövs inte direkt ett trägolv och stor kyl/frys:) Det får räcka fint med pygmékylen inne i vagnen och en press på golvet. Det ska ändå vara fint väder:)

Åh så jag kommer ångra mig, men vi kör så här ett år och ser hur det känns. Men faktum kvarstår, vagnen ska hem. Frågan är bara när…denna helg, eller nästa? Eller nästa:) Sen är det slut på sommarsäsongen. Och sommaren :/

Alla gäss samlar ihop sig för att flyga iväg, så det där vemodiga i bröstet som alltid kommer på hösten, tja det sitter där. Tur att de kommer tillbaka nästa år:)

 

Nu ska jag snart sova, ska bara greja lite först. Som vanligt:) Novalie ska på övernattning med sin klass i morgon, och de blir hämtade 10.30, så hämtar jag hem dem på fredag vid lunch, och hon ska ha handlat lite innan;) så det tar jag när jag lämnat Jamie på kyrkis.

Så nu säger väl jag som vanligt

Natti natti 🙂

 

Kommentarer

  1. Karin

    Va? Lämnar du barnen på kyrkis? Det har jag aldrig hört talas om? När jag varit på kyrkverksamhet så har föräldrarna alltid varit med… Hur många timmar i veckan är han där? Blir det som vanlig förskola?

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Ja. Vill man det så gör man det. Jag passar dock oftast på att sitta kvar och dricka kaffe med de andra mammorna 🙂
      Det här är grupper för bara barnen.
      2,5 timmar /v

  2. MM

    Du har inte funderat på campingen i Östa? Ca 7 mil från er, vid dalälven. Fin camping vid stranden med restaurang, sen har du Älvåsa med minigolf, fika lekpark och fotbollsplan i närheten.
    Bara ett tips 🙂

  3. Karin

    Hej =)
    Jag tror inte det har varit en endaste grön slimig alg i Storsjön (Årsunda) i sommar, jag har inte varken sett eller läst nåt om det.
    Kram från mig

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Nä, men så blev det ju aldrig riktigt varmt i vattnet heller:/. Tror inte skulle vi varit i Årsunda heller i år, för mkt regn ..

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting