Allmänt

Ego-boost – tack:)

När jag kollade kommentarerna så kan man ju inte annat än älska er ♥ Tack:)

Jag får väl ha kvar den långa mittbenevarianten då, när ni säger att det är fint:) men jag har varit rätt nära att ta fram saxen ett antal gånger och kapat den, för ujujuj så drygt det är i vissa längder när den bara hänger precis rakt i ögonen..! Nu har den tagit sig de där millimetrarna som gör det uthärdligt:)

 

Idag är det segt. Huvudvärken sitter kvar och irriterar lite, och idag var det riktigt räligt ett tag tills jag insåg att det var vädret som var muppigt. Jag har sagt det förr, men jag blir så löjligt påverkad av framför allt tryckande väder, men har ju äntligen fattat att det är just vädret som gör det och inte att jag håller på att bli sjuk. För så känns det ju…illamående, huvudvärk, tunnelseende, allmänt olustig. Så fort det börjar regna går det över, och så även idag:)

Jag vaknade med ett ryck 07.04 och for upp, tittade på mobilen och inget alarm var ställt… Jag har inte missat en enda morgon av alla de som gått sedan jag fick ta över dem när jag blev solo, även fast jag är gruvligt morgontrött, så jag blev lite förvånad över att jag inte ens ställt larmet…Så insåg jag att det var lördag, och med ett stor leende sjönk jag ner på kudden igen, orkade inte ens gå upp på toa utan ignorerade det faktum att jag var kissnödig, och somnade om. Sen vaknade jag igen framåt halv tio, men låg kvar och surfade en stund. Sen var det upp, och äta frukost, städa småkillarnas rum, tvätta lite, ( och den ligger kvar i maskinen för jag har visst glömt den inser jag nu, så bra då har jag att göra en stund nu då) snacka lite, och skura lite, och så där. Det vanliga helt enkelt 🙂

Så småningom satte jag mig för att göra den första uppgiften i journalistiken, en intervju med mig själv;) Borde ju vara enkelt, men prestationsångesten kliver ju in och sabbar.. Jaja, jag blev klar iaf.

Nästa vecka är det kursträff i den kursen, och jag ser inte ett endaste dugg fram emot att ta mig dit. Väl där är det säkert superbra, det tvivlar jag inte på, men jag hittar inte alls. Jag kommer åka kvällen innan, för att vara där kl. 09.00 när jag måste åka genom Stockholm och dessutom inte hittar, känns som upplagt att komma sent, och det avstår jag helst. Då får det bli en extranatt. Nästa gång blir det kanske en annan sak.

På Hälsocoach-kursen ska vi diskutera Träningsappar. Har ni några bra och roliga som ni använder?

Jag brukar dra igång Runkeeper när jag promenerar, och så har jag i perioder använt Lifesum för att regga kalorier och träning. Sen laddar jag ner en hel hög som verkar kul, bara för att sen bli besviken och ta bort dem igen;) Nån app som påminner om att dricka vatten har jag ju haft åxå förstås.

Vi ska även ha ett Träningsmål…och jag vet inte vad jag ska hitta på:) Jag snackade löst om att ta 75kg i marklyft, idag kör jag 50 utan större problem, ( några reps)men vet inte om jag har lust att träna till det. Det kanske är roligare att träna för att kunna göra pull-ups?  Det är ju mycket rygg, och det behöver jag förvisso men samma där…kanske trist. Jag kan idag göra noll pull-ups;) Men det är ju rasande snyggt med ryggmuskler, och jäkligt fräckt att kunna….hm…

Eller något helt annat kanske? Äh jag vet inte, får fundera lite till.

 

Framåt kvällen packade jag in fem barn i bilen, och vi tog oss ner till stan. Det är Kulturnatten, nån stor grej., och i mitt stilla sinne trodde jag att folk åkte kommunalt in idag, för att kunna dricka lite vin och öl, sittandes på nån uteservering eller så. Men nope. ALLA tog bilen och det fanns inga parkeringar. Efter att ha snurrat en stund kom jag ihåg att jag nu förtiden kör en normalhög bil och inte en för hög buss. För hög för p-garagen alltså. Jag är med andra ord inte längre begränsad i att parkera utomhus:) Men idag insåg jag att vi visst har ett p-garage i stan som är 2,8m i takhöjd, och där jag hade kunnat köra in med bussen…jag trodde alla var som högst 2,om och det chansar jag inte direkt på med 1,98 – 1,99 eller hur hög den nu var.

Men anyway…:) Jag körde in i ett p-garage, som inte är under jord, utan på höjden, det gillar jag som sett för många mord i sådana på film;) och svor över att rutorna är nästan lika stora som ett frimärke. Jag kommer in på rutan, men det är nästintill omöjligt att öppna dörrarna och orma sig ut. Jag surade till och var på väg därifrån när en ruta på hörnet såg ut som den var aningens mer rymligt, så jag backade in och eftersom den var på ett hörn kunde ungarna kliva ut på den sidan som inte hade någon bil bredvid sig. Najs.

Att det kostade 120 kr för drygt tre timmar, fast det på andra ställen i stan är gratis efter 18 blundande jag hårt för;) Jäkla Q-park. De har lappat min bil förr, och jag har fått rätt emot dem, så jag har goda skäl att tycka illa om dem.

Vi mötte upp syrran, och gick för att äta. McD var tanken men det var så proppat med folk att vi gick vidare till Max. Lika illa där, men vi hittade bord och sen gick det ju fort som tusan med deras självorder-system, där man knappar in vad man ska ha, betalar och sen hämtar i kassan:)

Ungarna skulle på toa innan vi gick och det var såklart kö, men då kom en av Max anställda och erbjöd kidsen att gå på personaltoan ♥ Jag har så många gånger blivit nekad att låna toalett när det varit kris och panik för ungarna på diverse affärer, så jag blev rörd ända ner i tårna. Tack:)

 

Vi traskade upp till Odins lund, och var där 45 minuter innan det började, och det är vad som krävs för att se nåt, för sen fyller det på rätt snabbt. Vi hade barnen framför oss, och dessutom ett gäng extra i form av 4-5 småkillar som inte såg något bakom oss:) Eftersom jag själv blir irriterad på vuxna som står i vägen för barn så lär jag ju föregå med gott exempel liksom;)

Så började då Celeres Nordicas show.celeres nordica

Bilden är snodd från deras hemsida.

Det är mäktigt med riddare, rustningar, hästar och eld.. Lansar som dunsar in i träsköldar, och maffig musik. Love it. Ungarna är helt hänförda, och i år var Jamie inte lika rädd som han varit, utan det räckte med att han fick stå och hålla mig i handen. Eller benet:)

Showen är likadan som förra året och året innan, men det gör inget, det är coolt ändå.

De sprutar eld, slåss med eld och rider med eld.

När det var slut började det regna, och vi skyndade oss till p-garaget och åkte hemåt.

 

Nu är klockan massor, och jag ska upp tidigt för att hämta kärra och sen köra till husvagnen för att hämta hem det som inte kan åka i vagnen – kyl, golv, bord och bänkar osv. Bah. Man önskar att man hade Kalle och Musses husvagn som de har på julafton, den där Långben kör och det blir aningens skumpigt på väg ner;)

Den som har ALLT inbyggt 🙂 Vore väldigt enkelt då.

Jaha…och precis när jag ska resa på mig och gå in och borsta tänderna så låser en tonåring in sig där…och det lär innebära dusch…hårtvätt och 20 minuter minst..:/

Måste kanske springa och hävda min förtursrätt;)

Ha en bra söndag!

Natti natti 🙂

 

Kommentarer

  1. Ankie

    Känner så väl igen mig i det där med tonåringar och toabesök, här får man skynda sig in på toa mellan alla duschningar och avsminkningar.
    Behöver jag säga att en till toa hade inte varit helt fel 🙂

  2. cat

    Jag använder zombies, run! Träningsapp. Överlägset roligaste träningsappen. Den enda som får mig att återkomma till träningen utan suck å stön.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting