Allmänt

Gammal kärlek:)

Vad är det man säger? Gammal kärlek rostar aldrig…?

Nä, så är det nog, för det man en gång föll för är ju rimligen något som närmast kan benämnas som ”Det”, eller? Jag kanske är extremt trogen och möjligen infantilt enkelspårig, men alltså…mina gamla kärlekar håller än ♥

I mina öron snurrar röster från förr, så välbekanta och lika bra som då, som alltid.

Jag älskar den här nya:burning bridges

1983, det vill säga strax efter stenåldern;) så gick jag i högstadiet. Ja, jag är en gammal skata;) Vi hade bytt skola, och fick nu åka in till stan, efter att ha varit bonnungar som åkte skolbuss – big difference.

En ny kompis, Gugge, hade en freestyle med nåt band som jag fick lyssna på. Ni som är yngre än mig, vet ni vad en freestyle är:)?
250px-WalkmanEn bärbar kassettbandspelare:)

Med kassettband alltså, som man spelade in lp-skivor på, och antingen tog bandet slut mitt i en låt så man missade lite, eller så fick man ett irriterande mellanrum där det var tyst i slutet av bandet. Så fick man vända. Jag har flera låtar som jag aldrig riktigt kan vänja mig vid att höra hela, utan det där plötsliga avbrottet är för evigt kvar i hjärnan:)

Änywäy;) Gugge hade ett band med Bon Jovis debutalbum, och den allra första låt jag hörde med dem var Runaway. Och lite på den vägen är det 🙂

30+ år senare så tycker jag fortfarande att låten, och bandet är lika bra. Det är lite så jag jobbar, hitta äkta kärlek och håll fast:) Inte som dagens ungdomar som äääälskar TokioHotel i tre månader för att sen dissa dem för Justin Bieber;) och tre år senare inte minnas en låt med någon.

 

Nåt helt annat, jag vill ha hjälp. Ja nu igen:)

Jag har ju en vattenskada, på delar av undervåningen. Det är pannrum, bastu, en liten hall, en lång korridorhall, en liten toalett och tvättstugan. Detta ska nu fixas. Jag har fått berättat att de rekommenderar klinkers på golven, och det funkar för mig. Ja, det kommer bli kallt, för man kan inte lägga värmeslingor under eftersom husgrunden är för dåligt isolerad och man då kommer elda för daggmaskarna. Det tycker jag känns lite onödigt, så vi får väl ha lite kalla golv, som vi alltid haft, eftersom det legat en matta direkt på betongen. De här utrymmena är som små prång hit och dit, inte speciellt snyggt, utan en helt vanlig källare, fast det är soutteräng:)

Bastun kommer bli garderob, och jag vet inte riktigt hur väggarna bli, men misstänker att de bara slår på nån panel edyl, förhoppningsvis får jag den vit. Pannrum, lilla hallen får vitmålade väggar, inget fancy alls.

Lilla toan har kvar sitt grå kakel på väggarna, förutom raderna längst ner, som jag inte riktigt fattar hur de tänkt, men det struntar jag i just nu, och korridorhallen har vitmålade väggar.

Jag måste välja kakel till tvättstugan och klinkers till alla golv, och för att göra det enkelt för mig tänker jag nog ha ett och samma golv överallt, även om det inte skulle göra något att blanda. Jag tänker att jag för en gångs skull ska tänka ”less is more” och inte go bananas;)

Jag vill ha ett ljust golv, inte vitt, men gärna ljust grått, och jag tror…och här vill jag ha era åsikter och erfarenheter – att det kan bli snyggt med de här lite större avlånga plattorna? Typ ca 60-30, eller 50-30 eller så.

Askass bild för det finns ju inget att jämföra med;)

klinkers grå

Vad tror ni om det?

Jag och små plattor funkar inte, jag blir alldeles yrslig. Jag har svårt för prilliga mönster åxå;)

Sen då? Jag gillar vitt kakel, gärna det lite avlånga jag har i köket, som är som tegelsten i storlek, med avfasade kanter., men jag tycker att det är rätt fint med stora avlånga plattor här med, liknande som de på golvet. Kan man ha samma storlek på golv och vägg? ”Ska ” man ha nåt avvikande på väggen, typ bård, eller annorlunda plattor här och var?

Och i duschhörnan? Nåt kul där kanske? Både på golv och vägg? Jag inser att en duschvägg var rätt dyr, och att det kunde bli samma pris på glasbetong och eftersom jag tycker det är så jäkla fint så måste jag fundera några varv till på det. Åsikter på det? Och….jag hittade ett glansigt, glittrigt grått golv….är det helt stört att vilja ha lite glamour;)?

Sen då, vad hittar man på? Vart hittar alla ni inredningsduktiga er inspiration? Vad har man för inredning i en gästtoa/ toa för kidsen nere.

Hit me med era bästa tips:)

 

Mamma och pappa kom och hämtade upp mig och Jamie idag och så åkte vi runt och tittade, och att bestämma sig är ju inte min paradgren direkt, så det lär ta några vändor..

De släppte av mig hemma, och jag lämpade av Jamie och Doris med Patricia som var skitförbannad för hon hade uppdaterat sin iphone till nya iOS 9. Man kan säga som så att hon INTE var imponerad av att hela mobilen totalt fuckade ur.  Den gick inte att komma in i. Hon åkte till Tele2 butiken och bad om hjälp och det borde man ju kunnat förstå, men nån hjälp fick hon inte…som vanligt när det gäller. I stället lyckades en av hennes kollegor sen få ordning på den, efter att ha grejat i timmar. Jag tror att jag inte uppdaterar;)

Jag åkte till Synoptik och gjorde en linskontroll. Jag har abonnemang på mina linser så de kommer hem i brevlådan, använder endagslinser, och då ingår linskontroller. Förra gången gnällde jag om att jag inte såg på nära håll, den gamla skatan börjar lida av för korta armar-syndromet;) Då kom vi överens om att göra nån korrigering som innebar lite sämre syn på långt håll, men bättre på nära, och det funkade ju inte alls. Såg lika illa ändå;) men struntade i det. Nu sista tiden har jag varit tvungen att ha de där förbannade läsbrillorna när jag ska läsa eller skriva, och jag avskyr glasögon. Andra är jättefina i det, och jag vet att jag kommer undan rätt bra med brillor, men det gör det inte ett dugg bättre. Jag vantrivs med dem.

OM jag tar ut linserna så ser jag finemang på nära håll, men det är ju lite svårt att pilla i och ur dem hela tiden;)( nej, man ska såklart inte göra så, är linserna väl i ögat så stannar de där tills det är dags att sova) Jag kan ha en lins i och en utan, då kompenserar ögonen varandra, och det funkar hemma på kvällarna, men jag får inte köra bil så.

Nu ska jag testa progressiva linser. En av kurserna på Väddö hade det, och var så nöjd, och jag hade en kollega förr som var supernöjd, så nu kör jag på det. Jag har ju stora planer på en operation så småningom, men ser inte tillräckligt illa på nära håll än.

De kan visst vara lite meckiga att vänja sig vid, så jag ska stålsätta mig:) Tillbaka på måndag för utvärdering.

Hem igen, och prata lite med Mirka, som jag hade lite roliga nyheter att meddela, nämligen att hon är djupt kristen, och troende. Jag har ju kollat på Flashback…;)

IMG_7637Jag skrattade högt när jag läste det, för det finns inte en gnutta religiöst i Mirka, och bara tanken på att hon skulle sitta och läsa i bibeln får mig att börja småle nu igen. Det är detta jag menar, de sitter och HITTAR PÅ saker, tar något de tycker och så skriver de det som en sanning. Om man nu skulle vara troende så varför i hela friden skulle man skämmas över det? Jag fattar liksom inte. Men oerhört lustigt, och vi hade väldigt kul åt det en lång stund. Den fd grannen kanske är samma som med bestämdhet hävdat att en liten fågel viskat i örat att jag är fruktansvärt svår att leva med 😉

 

När vi skrattat klart åt detta så dryftade vi andra viktiga saker i livet, och så småningom lade vi på och tog itu med våra sysslor på varsitt håll. Mina bestod av att ta med Jamie på träning:) Övriga kids var iväg på olika håll, någon var hemma, någon hos en kompis osv, så de fick fortsätta med det.

Det blev såklart broöppning när jag kom susande, det är enbart Murphys lag, för jag var lite sen, de gånger jag har tid eller ingen tid att passa händer det aldrig. Eller sällan:)

Nåväl, jag rusade in i sista sekunden, och sen körde vi med Killer-David ett powerhour pass. Det är PULS och antingen så är det blodsmak i munnen eller/och så är kräkvarningen nära:) Han kallar burpies för kräkisar, så han är fullt medveten om hur vi alla mår;)

Träningsvärk i rygg och triceps från igår, och jag vet att i morgon kommer det kännas i resten av kroppen, och det ser jag fram emot:) Vissa tycker jag är totalt dum i huvudet som gillar träningsvärk, men det är ju fasen skönt ju:)

 

Nu börjar det bli jäkligt sent, så jag säger väl godnatt:)

Natti natti 🙂

 

Kommentarer

 1. Viktoria Sjubarnsmamma

  Jag har stora plattor (fyrkantiga) på badrumsgolvet. Mörkgrå dessutom. Jättesnyggt enligt mig och vattnet rinner åt rätt håll 🙂

  1. familjenannorlunda

   Du vet… Man googlar nåt, hamnar där, ser sitt namn… Ibland blir man ju så nyfiken 🙂 Jag läser inte där mer än nån gång ibland när jag halkar in, men det är både roande och oroande läsning.

 2. Linda

  Hej! Finns det möjlighet att sätta in plastmatta/vinyl golv? Tänkte bara att d e varmare att gå på, än på klinkers utan golvvärme.

  1. familjenannorlunda

   Det var det som låg där, men eftersom det ligger direkt på plattan rekommenderar de klinkers. Fukt ventileras ut genom fogarna och vid en ev översvämning igen behöver man inte riva upp allt. Jag gör som jag är tillsagd:)
   Det får bli tofflor på:)

 3. Caroline

  Hej!
  Ja som dom flesta skriver så blir det för stora plattor.
  Det måste ju finnas brunn nu i alla tvättstugor så där och i duschmåste du ha mindre klinkers. Jag har samma överallt. Större i hall o klädrum, samma färg men mindre i tvättstuga och dusch. Ta en fog som inte är så långt ifrån klinkersen så blir det inget skarpt rutmönster.
  Dusch väggar är värt varenda krona!
  Alltid kul att läsa din blogg när man stiger upp i ottan med sina små barn. Orkar du så orkar jag, brukar jag tänka!!!!
  Kämpa på!
  Du gör det bra!

 4. mamsen

  Carola, tro på dig själv. Ta DINA ideer med till golvläggarna så ger dom dig den infon om storlekar som du behöver. Tror det blir as bra med stora klinker, det lurar ögat till att få ett större rum, mindre klinker minskar ditt rum och så blir det plottrigt. Om du har dusch i tvättstugan, ja då har du troligen en brunn i duschen och det är ju där du skall ha bra avrinning, det kan du skapa med mindre plattor just där. Det gäller att underarbetet är rätt gjort, golvläggarnas problem, inte ditt. Om man tycker det är fint med bling bling i golvet, ja då lurar man bort smutsen/kalken samtidigt. Ljusare väggar och mörkare (mörkare än väggarna) golv för att få harmoni. Lika så att du har samma golv i hela källare men lite annorlunda på väggarna, skapar lugn, rörigt om det finns olika golv i alla rum. Stylroom.se på nätet, DÄR hittar du inspiration om ALLT. Det nya är väl att man bakom toastolen eller i duschen skapar en ”rand” av kakel som går från golv till tak, eller någon annan stans där man tycker det passar. Glasblock är läckert.

 5. Marie

  Som flera redan sagt här: mindre klinker på golvet och större kakel på väggarna. Blinga till det! Skitsnyggt! Tack för allt du delar med dig av på bloggen! Love it!

 6. Carina H

  Personligen tycker jag att större plattor är snyggast, men om det är svårare att få golvet på rätt lutning vet jag inte, beror nog sagt på den som lägger in det, har en bekant som la hela badrummet i källaren och där är avrinningen åt rätt håll, fackmän skall väll kunna detta tycker man, Gällande Flashback och i vissa fall Fb så är det som en polis sa till mig , ett stort stalkerområde. inget vettigt skrivet eller sagt och mycket är skvaller. bättre att hålla sig till sanningen. men nu är det inte upp till mig hur man använder dessa forum, är själv inte ens med Fb.

 7. Camilla

  Klart du ska ha glittrigt golv och glamour om du vill ha det! Det hade jag valt 🙂 Som någon annan skrev, tänk på att välja ett lättstädat kakel, vitt är ju tidlöst och funkar i alla lägen 🙂 Ska bli spännande och få se resultatet sen!

 8. Åsa

  För att få det lite ”varmare” har vi ljusbeigt, lite melerat på väggarna och brunt glittrigt golv .
  Bra lyse är ett måste
  Jag upplever att vissa grå färger är kalla.
  Enhetligt golv i hela källaren, tycker jag är snyggast. Speciellt om det är
  mycket vinklar och vrår.
  Det absolut viktigaste är att du väljer vad som är bäst för dig. Låt det ta tid, du ska trots allt leva med ett par år och vad jag förstår tillbringar du en hel del tid där nere . Lycka till .

 9. Ki

  Golvklinkers i badrum kan inte vara för stora om man har golvavlopp, svårt att få bra fall. Olika golvläggare kan ha olika åsikter om de exakta måtten, vi har 20×20 och det funkar utmärkt. Mörkgråa plattor funkar bra hos oss. Vill man blinga lite är det väl bara att göra det? Känn på ytan så att den är lättstädad, annars kommer ni att bli less. Stora plattor på väggarna är jättefint – en smaksak som allt annat. Kan sättas både liggande och stående. Vill man pigga upp det kan man ju välja en annan färg vid duschen, samma storlek eller annan storlek som ändå passar att lägga ihop?

 10. Sofie

  När du väljer klinker till tvättstuga/dusch så är det fall på golvet och du måste ha små plattor, typ störst 10×10 för att få ett bra fall så vattnet rinner till golvbrunnen. I hallen kan du säkert välja 30×60 som är väldigt snyggt, det har jag själv 🙂
  Något som aldrig blir fel är vit kakel och grått klinker. Tror de tegelliknandeplattorna du skriver om är lite för små att ha i ett större rum. Titta snarare på plattor som är 20×50 till väggarna. Känn även på ytan på klinkersen så den är lättstädad, värdelöst med en alldeles för matt, skrovlig, ojämn yta. Allt skit fastnar och helt omöjligt att få bort! Hoppas jag kunde bidra med några tips 🙂

 11. Lilian

  2 ggr. har vi fått lagt klinker i våtutrymme och fått veta att stora plattor gör det nästan omöjligt att få till lutningen som behövs för att vattnet ska ”rinna på rätt håll” .( Bara ett tips)

   1. Kristina Å.

    Grannarna renoverar sitt badrum och har i duschhörnan bara för lutningens skull valt små klinkers, alltså typ 5×5 cm eller nåt sånt, tror det blir jättefint. I lite glittrigt grått.

 12. Malin

  Visst kan man ha glansiga eller glittrande golv och sen så blir nog hantverkarna bara glada om du väljer stora kakel på väggarna också. Googla på badrum och wc så får du enkelt idéer.

 13. Maria med 4

  Hej! Vi har grått kakel i badrum/tvättstuga. Det är värdelöst! Var enda vattendroppe/tvättmedelssmula/you name it syns hur tydligt som helst. Välj ngt annat!

 14. Jenna

  Hej. Jag kan inte se dina bilder om jag läser bloggen via bloglovin, vilket jag alltid gör. Måste klicka in mig på webbläsaren, men då blir allt jättesegt och buffrar, så det slutar med att jag blir tokig och stänger ner. Sååå synd för jag älskar fin blogg. Har provat uppdatera men funkar inte. Kanske Loppi har problem? Nån fler än jag som har det här problemet? Samma på Mirkas och maddes blogg.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing