Allmänt

Telefonförsäljare.

Kors i taket.

I förmiddags ringde nån snubbe från nåt företag, och på hans fråga om det var Carola han pratade med, muttrade jag ett trött Ja. Hans nästa fråga var om jag var på jobbet, och jag muttrade vidare Nä.

Då säger han; Men du verkar vara väldigt trött på telefonförsäljare?

Eh..Ja 😉 ( Är inte alla det? )

– Jo men då tackar jag för mig, ha en trevlig dag! och så lade han på.

WTF hände där liksom? Jag fick såklart genast dåligt samvete, haha.

Jag vet att de gör sitt jobb, men jag är väldigt trött på att de ringer, så är det bara. I många år har jag haft NIX registret på hemtelefonen, men det funkar visst inte på mobiler.

Framåt eftermiddagen ringde nästa: – Hej jag ringer från Bara spara…  ”Hej, tack men nej tack”. Klick.

Allvarligt? Bara spara? Om jag nu kände att jag ville börja spara mina pengar så skulle jag knappast välja det;) Jag är gammalmodig och vill ha dem på en bank, möjligen i en fet aktieportfölj, och det mesta sätter jag ändå in på Caymanöarna;)

 

Barnen hade studiedag idag vilket innebar att det var sovmorgon. Det kunde jag behöva efter att ställt klockan för att kolla på månen… upp, ut, frysa lite, bara för att konstatera att ingen måne syntes. Nähä. Vad otippat;) Jag fick se lite bilder från de som sett iaf, och det såg ju rätt fräckt ut.

Jag åkte iväg till optikern, och det beställdes progressiva linser, testar ordentligt i 30 dagar så får vi se. Jag ser ju inte bra på långt håll, men det verkar vara en liten invänjningsperiod. Nån av er som har något bra att säga om detta?

Sen röjde jag ute. Plockade undan alla solstolar, utom två för kaffe ute kan man fortfarande dricka ibland, och sen fick jag hjälp av Corrinda att bära undan borden. Novalie och Trixie fick plocka diverse på gården, och så drog jag in gräsklipparen i garaget. Jajamen, min fina nya Dino ska inte behöva bo under granen som den gamla, inte på vintern i alla fall.

Sen packade jag in all återvinning i bilen, tog med Jamie, Trixie och Doris och åkte till sopstationen. Där var halva Uppsala, och det var kö. Jag är ju rätt hemma där nu förtiden, efter att ha åkt med en miljon olika grejor dit de senaste åren, och börjar nästan ha koll på vart de olika soporna ska, så idag hade jag packat bilen med järnkoll på vad som skulle ut först och sist. Doris var inte alls på åka-bil humör idag, skällde och hade sig, men jag har ju en tanke på att hon ska kunna stanna i bilen när jag går in på butiker eller så, det ska de väl kunna? Alltså inte i en varm bil mitt i sommaren, och flera timmar, men i en bil när det är svalt i någon timme? Eller får man inte det?  Det är hur som helst v ä l d i g t långt borta kan man säga;)

Trixie gick en runda med henne medan jag och Jamie sprang in på Plantagen för att köpa lite ljung. Har man städat ute måste man få köpa blommor – sån är dealen. Och eftersom jag dödat mina växter i köksfönstret blev det två nya dit åxå. Jag har en gång i tiden varit helt ok på det här med blommor, även om jag kanske inte var världsbäst på att rensa bort allt skruttigt, men de frodades, men med tiden har jag tappat ”det”. Nu pysslar jag om dem nån månad efter att de kommit hit och sen får de stackarna klara sig bäst de vill;)

Ljung ute ser likadan ut året om, vare sig de lever eller är döda. Bara säger det 😉

Förra året var det en så mild vinter att mina murgrönor ute överlevde,  men en sån vinter till vågar man väl inte hoppas på… Fast det gör jag ju:)

 

På kvällen åkte jag och körde powerhour med Killer-David. Satan vad han har energi, och han lyckas få oss att svettas och flåsa ordentligt. Härligt 🙂 Som alltid kommer det kännas i morgon.. Syrran är utlånad på sitt jobb, så hon är i Sveg ( av alla ställen) och jobbar mån-onsdag, så jag får träna ensam Det funkar, absolut, men är inte lika roligt. Det är kul med sällskap. Fördelen är väl att jag åker hem direkt och inte står och snackar skit.

Nackdelen är att jag måste använda skallen, och både boka och komma ihåg att åka dit:)

Av nån anledning har det blivit så att syrran är bokningsansvarig för träningen, både jag och Janelle litar helt på att hon bokar in oss, och dessutom så bakar hon supergoda återhämtnings-bars som vi äter efteråt:)

När hon inte är med så blir det inga bars:( och knappt nåt bokat, då blir jag som en obstinat elev som struntar i gympan om läraren glömt säga nåt, smiter helt enkelt;)

Huvudanledningen till att bokningen fallit på henne är att man måste vara snabb när de släpper passen, och eftersom hon oftast kliver upp tidigt så har hon gjort det, det handlar inte om att jag är lat eller korkad, jag lovar:) För att bevisa det så har jag ju bokat mina pass själv nu:)

 

Nu ska jag beställa en bok jag missat att man ska ha, och sen sova. I morgon måste jag shoppa, det är någon i hushållet som fyller 20 år på onsdag ♥

Natti natti 🙂

Kommentarer

 1. Jenny

  Mr Number och White Pages använder jag som appar på Android. (har även haft Varningsinfo tidigare när den var gratis) 🙂 Visserligen behöver de ringa en gång för att du ska kunna spärra numret men sen blockar apparna.

 2. Helena Eriksson

  Jag fick liksom välja när jag behövde progressiva linser. Se bra på nära håll el långt. Jag valde långt och kompletterar m läsglasögon på nära, inte lätt att bli gammal.
  Mvh Helena

 3. Anne

  Om man ber riktigt snällt, tror du att din syster kunde bjussa på receptet på de där mumsiga ”efter träningsbitarna”???
  Har prövat 2 recept som jag inte gillade vidare mycket.. Hoppas på dessa! I så fall tusen tack!

 4. Emma

  man ska aldrig säga ”ja” till telefonförsäljare. de förvränger svaren sen. om de frågar om ens namn är, ja, tex carola, säg då: ”mitt namn är carola” och inte ”ja.”

 5. Helén

  Jag har progressiva linser. Det är det bästa jag vet. Nu har jag en dags linser då jag bara använder dem när jag tränar. Det blir lite billigare än med månadslinser.
  Ja det är en viss invänjningstid med progressiva jämfört med vanligt. Men det går ändå ganska så fort den månaden. Men du tänk på att checka av synen efter dessa 30 dagar gått. Jag var dum nog att inte göra det och jag hade fått för starka linser. Det lustiga var att det är samma kedja jag gått på men på olika ställen i stan och konstigt nog kan dom inte läsa mina uppgifter på andra ställen trots att det är samma kedja ( Synsam).
  Detta med att lämna Doris i bilen. Ja det tycker jag att du kan göra. Vi lämnar Wilma ensam i bilen för att snabb handla. Och hon sitter på samma ställa i baksätet som hon satt när vi gick in. Om vi inte parkerat med bilens nos mot affären för då sitter hon i framsätet helst bakom ratten. Däremot om vi ska storhandla då får hon vara hemma. Lycka till

 6. Lisa

  Min hund är själv i bilen ibland om jag ska in och handla nåt snabbt. Men aldrig långa stunder. Visst kan det vara bäst för hunden att få vara kvar hemma men ibland har man kanske varit i väg med hunden på nåt och behöver uträtta nåt på vägen hem. Jag tar dock alltid av honom halsband eller sele då en instruktör på en hundkurs skrämde mig när hon berättade om en tidigare deltagare vars valp varit ensam i bilen och på nåt sätt fastnat med halsbandet i växelspaken och strypts till döds. Hemska tanke!

 7. susanne j

  Hälsa syrran att hon måste ta en fika på 50tals cafét i Sveg. Och inte glömma inte att besöka toan där och att även kolla in övervåningen! Väldigt ovanligt men mysigt!!!

 8. Pia

  Jodå. Min hund kan visst få vara i bilen medans vi handlar eller uträttar ärenden. Han ligger i sin trygga bur där han trivs. I bland när vi klär på oss så hoppar han in i buren som ofta står i hallen. Inbillar mig att han gör det för att han vill följa med men vet inte säkert. Däremot så får han inte vara lös i bilen när han är själv, är rädd att han ska skada sig på något. Men det är jag det, du bestämmer ju själv hur du gör.

 9. Ingrid

  Hej Carola! Idag blev jag lite full i skratt när jag läste din blogg. Bara spara är ett elbolag så det du ev kunnat spara var att du kunde fått en lägre elräkning. Jag hade inte hört talats om det förrän de ringde till mig. Blir också trött på alla telefonförsäljare som ringer och ibland är det svårt att inte visa det för de stackarna som ringer hur irriterad man blir det är kanske deras enda möjlighet till ett arbete. Ha en bra dag!

   1. Stina

    Det är inget elbolag! Det är en tjänst som förhandlar kollektiva elavtal och ser till att man alltid har den billigaste elleverantören, det är sjukt bra! Väljer man att ansluta sig till dem,gratis, så servar de en med att bevaka ens elkostnad och när avtalen går ut och då byter de eventuellt leverantör åt en om de hittar nåt billigare., jag har varit ansluten ett tag (typ 2 år) och det funkar mkt bra. Gör inte reklam, jobbar inte åt dem lovar (är läkare) Dock extremt irriterande att de ringer, gäller alla typer av försäljare.

 10. Malin

  True Caller är jättebra. Du ser direkt vem som ringer och du kan även spärranummer såsom dryga försäljare osv. Finns i appbutiken 🙂

 11. Carina Henriksson

  Säger bara True Caller! !!!
  Perfekt, funkar klockrent.. ringer ett okänt nr som jag inte hunnit spärra, så låter jag det ringa, kollar på Google. Oftast är det samma som jag redan spärrat men de ringer från nytt nummer! True caller visar med att samtalet blir rödmarkerat, jag är super nöjd med True Caller =) gratis, hämta hem från playbutiken… Lycka till

 12. Jenny k

  Hej i tidiga gryningen!
  Efter att du har spärrat mobilen till Nix registret kan ”alla” företag fortsätta ringa ett tag till. Ja reagerade själv på att det gjorde o när ja fråga så fick ja svaret att det kunde ta en tid innan registret va uppdaterat mot samtliga företag,som sagts tidigare får företag som du tidigare varit kund hos fortsätta ringa dig,men varje gång ett företag ringde så sa ja till att ja ville att de skulle stryka mig ur sina register,efter en tid så börja samtalen minska.
  Hoppas du/ni sover gott.
  Kram!

 13. Lisbeth

  Tänkte på det där med Doris och bil. Nej, det blir inte varmt på vintern, men jag hade inte lämnat henne ensam ändå av två anledningar. Dels stjäls det ofta hundar ur bilar, och en söt valp är ju extra åtråvärd. Men också för att människor ibland är väldigt tanklösa, speciellt barn. Det är mer än en hund som blivit rejält uppskrämd av folk som står utanför bilen och pratar med den, knackar på fönster eller rent av medvetet försöker skämma den. Min mamma hade en schäfer som blev helt knäckt. Hon lämnade tiken i bilen bara för att hämta något hon glömt i lägenheten. När hon kom tillbaka ser hon hur några ungar står och knackar på fönstren på bilen och tycker det är jätteroligt att tiken skäller hysteriskt.. Efter det var mammas hund rädd för både ungar och att åka bil. Och detta var ändå en väldigt lugn, trygg, vuxen hund som var van vid barn och stoj och att röra sig ute bland mycket folk.
  Trist att det ska vara så! Men nope, jag lämnar aldrig mina hundar ensamma – då är det bättre att de är hemma ensamma ett par timmar. 🙂

 14. Linnéa

  Du jan spärra mobilen till Nix registret genom att ringa 0772280000 från mobilen/ mobilerna det gäller. Tyvärr kan du fortfarande bli uppringd av företag som du tickade varit kund hos. Lycka till! PS funkar ej på hemliga nummer 🙁 Ds

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing