Allmänt

Jag skriver och skriver….

..men inte här:)

Journalistiken tar sin lilla tid, det ska skrivas, läsa andras texter, reflekteras, kommenteras, läsa igen, ändras och så till sist skriva det slutgiltiga. Pust. Jag är less varenda gång jag tänker på hur mkt jag ska göra, men så börjar jag och då är det ju mest bara kul:)

Nästa vecka ska vi ha träff igen, det ska bli roligt:) Jag åker onsdagkväll för att slippa trafiken, och kommer hem fredag, mitt i rusningstrafiken, så den vägen tar tre gånger så lång tid. Jag har ett asbra förslag för övrigt, gällande Stockholmstrafiken – och det är att bygga en väg till ovanpå. Eller under, men över känns enklare. Fatta, poff så är det fyra filer till, och räcker inte det så kör man en våning till bara. Jag är så smart.

För kanske 20 år sen så lade jag ett förslag på Akademiska sjukhuset om att bygga ett stort p-garage ovan jord, och i dagarna invigdes det. Jag hade ledsnat på att jaga parkering varenda jäkla gång man skulle jobba, och fler än en gång fick jag p-böter för att de skyltat så apdåligt om var det var personalparkeringar, de var liksom mitt i de vanliga så det var inte helt enkelt. Nu är jag rätt övertygad om att det INTE var mitt förslag som låg till grund för att det äntligen  byggdes, men ändå;)

Jag är före min tid, så om 20 år så kanske det finns våningar på vägarna. Vi har ju inte direkt några jordbävningar som kan ställa till det liksom.

 

Jordan skulle ha en bild på sitt hus, som de skulle jobba med i förskolan, och jag gillar inte riktigt att fota vårt hus för det ser ut som nåt pygme´aktigt;)

 

pumpvägen

Huset är på 224 kvm upp delat på två plan så det är hyfsat stort, men ser ut som en liten skokartong från det här hållet.Byggt 1966 med platt tak i soutteräng. På ena sidan ett stort garage och på andra poolrummet. Nu borde jag ju ha en bild från andra hållet att visa, men det är svårt att fota där, jag behöver gå in på grannens tomt och hugga ner halva deras trädbestånd för att få fri vinkel och det tror jag inte att de uppskattar;)

Men från andra sidan är huset riktigt pampigt. Två våningar högt och stort och brett. Fortfarande platt tak som är något av det fulaste jag vet;) men det syns inte så mkt därifrån. Stora fönster på båda våningarna, de ena är ju ner i marknivå, ja  det är riktigt snyggt från det hållet. Men, det ligger ju då åt den sida som absolut INGEN någonsin ser;)

Det platta taket är jag uppe och inspekterar mellan varven, och än så länge ser det finfint ut. Ta i trä. Åt det här hållet är det ingen höjd att tala om, men åt andra hållet kryper jag på knä fram till kanten för att kika över, där är det högt.

Grannens hus ser ungefär lika ut, men de har inte ett stort poolrum på ena sidan så det ser bättre ut, och grannarna tvärs över gatan har sina pampiga baksidor mot gatan, så vårt hus ser verkligen fjuttigt ut i jämförelse;) Jag tror de är ungefär lika många kvadrat, även om de är fribyggda och inte massproducerade. Det område vi bor i var sommarstugeområde när min mamma var liten, och hon hade nån kompis som hade stuga här i krokarna, och vår ena granne är fortfarande enbart en liten söt sommarbostad, så det är lite hipp som happ. En del tomter är styckade och skitsmå, trångt mellan husen och inga direkta trädgårdar. Andra som vårt har stor trädgård, och huset i bakkant, jag tror att vår tomt är precis för liten för att stycka av. En del hus är nybyggda, andra skitgamla. Mitt i ligger Bergsbrunna Herrgård, dit jag ska flytta nästa gång, bara jag blir miljonär först, och de säljer förstås;) De säger att det spökar där så ungarna är inte ett dugg intresserade av att följa med dock… mesar.;) Jag tror inte på spöken eller andar, även om folk ibland har storys som jag absolut inte kan förklara.

I väntan på att äta våra måltider på en herrgård;) så har jag köpt en ny vaxduk.

ikea

Min förra lyckades mamma och barnen sabba på nåt vis när jag var i skolan, nån plåt direkt från ugnen som stod på underlägg men ändå så smälte plasten på nåt vis..  Bordet har fått vara naket ett tag, men det blir så repigt och förstört, värsta mjuka skivan helt klart. Jag tycker det är fint när det syns att ett bord varit med ett tag, och stör mig inte alls på märken, men känner att det är faktiskt bara fyra år gammalt, och verkligen inte borde se ut som att det är 45 år..plus att det blir väldigt skramligt. Här har jag två tunna fleecefiltar som bordsduksunderlägg, och så vaxduk på. Ljuddämpande 🙂 Duken kommer från Ikea, och alla kids har gett tummen upp på den.

 

I onsdags var jag och Jamie på Gränby för att uträtta ärenden, på banken bland annat. Jihaaa, vänta vänta vänta, och sen få svaret att det sköter man enklast via telefonbanken;) Fast den hade jag glömt inloggningen till så det  var ju bra att de fixade det, och så kollade jag hur det funkar med id-kort till Robban och Corrinda.  Ett inte helt bortkastat besök ändå. Sen köpte vi en lampa på Clas Ohlsson, det är så förbannat mörkt ute nu, och inte nog med att huset ser ut som en skokartong, så är det kolsvart åxå. De gamla ytterbelysningarna har gjort sitt, det är myrbo i lyktstolpen, och två av tre lampor har sladdarna blivit till fras, så nåt nytt var akut. Jag brukar ha julbelysningen uppe från tidig höst till sen vår, men nu köpte jag en vanlig bygglampa, med glödlampa med skymningsrelä. Jag gillar de lamporna, tycker de är superfina, men måste byta glödlampa för nu är det bright light deluxe:) De ”nya” lamporna ställer till de för mig, jag vet inte riktigt vilken styrka jag ska ha för att få det ljus jag önskar. Jag vill ha typ 25 w och varmvitt. Oftast köper jag typ 2 miljoner W och stickigt kallt blått ljus;) Varenda gång….;)

Jamie blev som alltid hungrig, det slår aldrig fel, och ville ha pannkakor på Fågelsången.

fågelsångenJag åt broccolipaj, jag är svag för de där pajarna man får ute. Mest degskal;)

Bästa lunchdejten.

Nu såg jag i unt.se att Starbucks öppnar här snart, och snokade reda på var i gallerian, så nu är det bara att vänta. Jag gillar ju kaffe i de flesta smaker, och allra godast är ju de här superslibbiga kaloribomberna som de serverar:)

 

Den här bilden har jag skrattat åt. När vi hade kalas så hade Janelle och Simon bakat chokladbollar, superstora chokladbollar till barnen som fyllt år under hösten. Men Jamie har ju haft kalas, och fått sin present, så han skulle ju inte få någon. Jag tänkte inte ens på det, men min syrra, deras fantastiska omtänksamma moster, tänkte att han kanske skulle bli ledsen och köpte ett paket jordgubbar till honom. Det har han frågat om massor när vi handlat.

 

Janelle wetterholm bloggHan blev jätteglad! Men på bilden ser han liksom ut att tänka ” Alla andra fick smarriga chokladbollar, men jag fick minsann bara en kartong med nyttiga jordgubbar”

Men han fick ju smaka av deras, och smockade i sig sina gubbar med ett lyckligt leende:)

 

Idag har jag varit med Corrinda till läkaren. Eller sjukgymnast, fysioterapeut. Hon har en knöl på hälsenan som är lite svullen dessutom, och det går inte ner fast hon vilat i 2 veckor. Den kom när hon spelade turneringen för några veckor sen, och hon har haft riktigt ont, men nu gör det mest ont när hon har basketskorna på. Men eftersom det är något, så bokade jag en tid igår, och fick komma idag. Mina vårdkontakter är ett bra ställe:)

Han var bra, och har nu klämt och känt igenom båda sidor av knän och underben, och domen är att det är överansträng. Hon ska vila till på måndag, och då försöka jogga lite lätt, för att sen komma tillbaka på tisdag. Stötvågsbehandlig och sjukgymnastik. Hon måste ju rehaba det, så det blir nog inget spel på ett tag, men hon

får träna fys och sånt, men såklart inga explosiva grejor. Spelar man basket är det liksom en förutsättning att kunna hoppa, om man inte är så  lång så man bara kan lägga i bollen i korgen kanske;) så det känns toppen att han var så bra, och tar det på allvar. Hon spelar ändå på nästintill värsting nivå:)

Jag har ju liksom laddat för att flytta med henne till Californien ( eller annan lagom varm delstat) där hon ska spela i proffsligan och såklart bli den bästa ever, så det gäller att hålla henne fräsch;)

 

Nu ska jag pyssl lite innan det är dags för skolbarnen att komma hem, jag måste journalist-greja lite till…tror det var deadline i dag eller i morgon….? Hm, måste kolla!Söndag kanske förresten..

 

Just det ja. Me and i på söndag, om nån vill komma, eller beställa:) Hör av er!!

Hörs vidare, bye bye:)

 

Kommentarer

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing