Allmänt

Ny bebis :)

Det har ju fötts ett litet kungligt barn.

Det är lustigt att tidningar och media rapporterar att Kronprinsessan Viktoria fött ett barn. Ett barn liksom? Wow, vilken tur, tänk så konstig stämning det blivit om hon fött en kamel. Eller en blomkruka.

Men nu fick hon ett barn:)

Jodå jag fattat mycket väl, media visste inte om det var en gosse eller ett flickebarn, så de skrev bara Barn i väntan på presskonferensen, men det lät fånigt. Jag må använda mig av hittepå-ord, skriva åxå, och vafan, men jag är ändå väldigt känslig för när det inte är snyggt i skrift, speciellt i media. Mer korrekt hade varit att skriva:

Viktoria har fött sitt barn.

Nu är Viktoria och Daniels barn fött.

Viktorias barn är fött.

Barnet är fött. Viktoria födde nu i kväll.

Eller nåt sånt, inte Viktoria har fött ett barn.

Men skitsamma, jag tycker det är härligt att det kommer nya små kungabarn:) Så ett stort stort Grattis till vår Kronprinsessa och hennes prins, till en liten bebisprins ♥

Jag tycker om att vi har monarki i vårt land. Många morrar om att de är Sveriges största socialbidragstagare , och där tycker jag att folk är ute och cyklar. Våra kungligheter gör ett jättejobb med att representera Sverige utomlands. Kanske är det inte jättejobbigt att stå och klippa band och närvara på middagar, men de gör ju även annat. De har gedigen utbildning i massor, kan mycket om mycket. Är otroligt allmänbildade. Carl-Philip må köra snabba bilar, men han är ju även en svinduktig fotograf och skicklig konstnär/designer. Hade han inte varit prins hade han klarat sig utmärkt på de talangerna.  Viktoria är ju en fantastisk kvinna, jag beundrar henne mycket. Och Madeleine är lite som Monacos prinsessan Stephanie –  vill göra massa annat, inte vara så mkt prinsessa, men då klagas det på det. Fast samma människor sen klagar över kungahuset…? Drottningen jobbar ju mycket med barn, bla Childhood, och har alltid gjort och Kungen gör ju massa han med. Att säga att de är socialbidragstagare är bara bullshit, de jobbar 24/7 .  Jag skulle inte vilja byta. Eller jo, möjligen med prinsessan Sofia, för vår prins är ju fan den stiligaste prinsen i världen just nu:) men annars. Fatta att alltid vara påpassade, att aldrig kunna dra sig tillbaka. Född kunglig – alltid kunglig även om du liksom abdikerar.

Men mest av allt, tänk om Sverige skulle representeras av typ statsministern…. Holy smoke alltså. Jag vill INTE ha mitt land representerat av Stefan Lövén. ( eller annan valfri politiker för den delen) Jag går inte in på politik, jag är för ointresserad av det, men alltså… vår nuvarande statsminister är allt annat än en man med stil och pondus;) Jämfört med många andra länders presidenter och statsministrar så hamnar han i underläge. Han är säkert en trevlig snubbe, men känns bara… trist. Nä, då är det mer drag i Kungen som är väldigt rolig, och alla andra av våra kungligheter, dessutom kan de konsten att bära upp galakläder. Mer glamour!

 

Tillbaka till Viktoria och Daniel. Jag satt vid nyheterna och väntade på presskonferensen, ( man hade liksom inget val, det var inga andra nyheter..)  och Corrinda var med mig. Hon var säker på att hennes lärare skulle fråga om saken dagen efter så hon ville ha koll. Hon har däremot extremt dålig koll på hur det funkar med tronföljd, och jag hade en ”lektion” i det för henne.  Nu är jag inte helt säker på vad som skulle hänt om att utfall Viktoria inte skulle fått några barn alls, men jag tror vi redde ut det, och det är ju inte direkt intressant i dagsläget när hon har två:)

Så småningom kom han ju då, den nyblivna tvåbarnspappan, Prins Daniel. Stolt, och rörd, och lite obekväm med media. Även om jag tycker han är duktig, han har ju inte direkt mediatränats sen barnsben.

En pojke. Som var 52 cm lång, och så måttade han med händerna:)

Prins Daniel

Kan man annat än älska mäns ögonmått? 🙂

Har ni hört den där ” När storfiskaren ska visa hurdana fiskar han fått, då räcker armarna inte till, nej då skarvar han som han vill” 😉

 

 

Jag tycker det är otroligt charmigt 🙂

Jag önskar den lilla familjen allt lycka till, och hoppas att de får njuta och mysa den här första tiden 🙂

 

Nu ska jag och Jamie iväg på ärenden!

Bye bye:)

Kommentarer

  1. Agneta

    Nä, jag kan inte annat tycka än att monarki inte passar i en modern demokrati 2016. Personligen tycker jag det är helt sjukt. Men jag verkar vara i minoritet.

    1. monica

      Jag håller med dig! Tycker att det här är fruktansvärt gammalt och förlegat. Men smaken är som baken! Kram från västkusten

  2. Monika

    Hej! Stefan Löfven är vår regeringschef inte stadschef, det är det kungen som är. Stor skillnad! Hade monarkin avskaffats hade vi fått en president istället, säkert en trist anonym gubbe i kostym…

  3. sofie

    Bra skrivet. Fast.ännu roligare än att hon har fött att barn var ju när de skrev att Daniel och Victoria nu har fött ett barn. Eller att Viktoria och Daniels förlossning gått bra. Allt så i mina ögon är det kvinnan som föder och kvinnans förlossning när man uttrycker det så. 🙂

  4. Pi@

    Eftersom det spekulerats i om de väntat tvillingar så var det kanske med betoningen att hon fött ETT barn. 🙂 I annat fall låter det helpunchigt.

    1. samps

      precis som daniel sa på presskonferensen, ”det har nu fötts EN prins” så det låter ju som det mest logiska, annars håller jag med dig helt om att det låter rätt knas 😉

  5. Linnéa

    Tillägg : Alla i kungafamiljen stavar med C utom prinsessan Sofia som heter Kristina med K i andra namn 🙂

  6. Tellervo

    En gång för länge sedan fanns det en liten flicka. Hon bodde i ett fattigt land, Finland, men hade turen att ha en storasyster som hade flyttat till ett rikt land, Sverige. Den snälla storasystern skickade ofta presenter till sin lillasyster, som naturligtvis blev väldigt lycklig. I hennes fantasivärld bodde storasystern i ett sagoland, för där fanns ju allt, till och med prinsar och prinsessor! Numera bor jag, dvs. lillasystern i det här landet, men är inte riktigt säker om det faktiskt är ett sagoland, även om prinsar och prinsessor tycks bestå…

  7. Viktoria

    Jag tycker också att de gör ett toppenjobb! Även om folk hemma i stugorna ser det de vill se och tycker till om hur svårt det är eller inte är ”att klippa ett band lite då och då” så är det så mycket mer. De jobbar inte precis kontorstider, kan inte springa ner på 7-eleven i mysbrallor, råkar de dricka en droppe för mycket vin eller säga något fel är det katastrof.
    Det är först nu på 200-talet som de tillåts vara lite mer mänskliga och då kritiseras de för det.
    De stora medierna bevakar bara det som anses intressant men kungafamiljen gör ju representationer och besök hela tiden. När jag var ung var jag med som värdinna när kungen invigde ett större museum med svenskt historiskt värde(han var väldigt påläst och han är fö en rolig man), det skrevs om det i lokaltidningen men inte mer.
    Folk kan slänga ur sig att de gärna hade bytt för att få så mycket pengar ”gratis” – men hade de gjort det om det kom till kritan? Klippa band kan jag men arbetsinsatsen är enorm och ledigheten aldrig riktigt ledig. Ser jag till min egen uppväxt och alla misstag man gjort under sitt liv så hade jag aldrig fixat att göra ”rätt”.

    Bakom mig i en kö igår stod en mamma och hennes tonårsdotter. Dottern var väldigt mycket ”wow” över tanken på att någon kunde födas som prins/prinsessa för det är ju det alla drömmer om. Mamman svarade att som prinsessa så drömmer man nog om att man kunde få vara ”en Paulina” istället 🙂 Det ligger säkert något i det!

  8. Helena

    Ja kungafamiljen gör mkt pr för vårt land men är det inte rätt otidsenligt att man ärver en titel, inte förtjänar den? Och prinsessan Madeleine fyller inte ett smack upp sina åtaganden vilket jag tycker är en förutsättning för apanaget faktiskt. Och att födas och bli hertig eller hertiginna över ett område,..??. Alternativet skulle vara en vald president, inte en stadsminister. Tja..jag vet inte själv vad jag tycker i frågan…skallen säger president men känslorna säger att kontinuitet är bra..det som består år ut och år in..att familjen jobbar hårt håller jag helt med om.

    1. Neta

      Dom utbildas ju till det dom gör. Tror inte du eller någon annan fattar vad M gör egentligen. Jobbar hårt för både Min stora dag och Childhood. Apanaget som kostar varje medborgare en knapp tjuga, avlönar också ett stort ntal personer som i sin tur betalar skatt på sin lön.
      En president skulle förmodligen kosta mer, sett en uträkning på det i en tidning då runt valtider.

  9. Maria

    Ordningen är ju som så kungen, Viktoria, estelle, Oscar, Carl-Philip, sen hans barn och sen Madeleine.
    Men om Viktoria inte skulle ha några barn så blir det Carl-Philip, du fattar

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting