Allmänt

Sjuka barn

Vi kör avlösning i feberfabriken idag. Lovelia gick till skolan medan det nu är Trixies tur att ligga på soffan och må dåligt. Jag mantrar: Det är sista rycket innan värmen kommer, det är sista rycket innan värmen kommer, det är sista rycket innan värmen kommer… och hoppas så innerligt att det är så:)

Vi klarade vabruari bra, tror inte att nån var sjuk, möjligen nån med huvudvärk eller så, men inte dålig på ”riktigt”. Men nu så brakar det loss. Novalie var hemma förra veckan, Corrinda med nån dag, Jordan hela förra veckan och han är fortfarande inte helt pigg, han hostar och orkar inte med hela dagen så han är fortsatt hemma. Och Lovelia blev dålig i lördagsnatt, men piggnade på sig direkt, fast var såklart hemma igår. Och nu Trixie. Bah.

Man anar som lite oråd när man kommer ut från badrummet på morgonen och möts av en Trixie som lägger sig raklång på golvet och suckar lite. På frågan hur hon mådde kunde hon inte riktigt svara, men hon kunde inte äta…så hemma it is.

Men snart kommer värmen, jag har hört att det ska bli typ +12 grader, och sol, och det ser jag fram emot:)

Jag ska åka till skolan i morgon, Väddö, och ser fram emot det med, men blir lite orolig när det är så här;/ men det visar sig hur det blir. Tills dess har jag en del kvar att göra, som jag ska ta tag i när jag bloggat klart. Skriva i ordning lite papper som sen ska printas ut tex.

Ute är det grått, grådassigt , gråmulet och grådaskigt. Mitt sinne är ungefär lika;) och för att inte tala om tröttheten som liksom lindar in mig i en grå, tung filt. Jag behöver den där värmen och solen nu. Jag gör verkligen det. Som tur är så vet jag ju att det inte är långt kvar! Hade det varit i september och jag känt så här hade jag nog grävt ner mig i ett gryt nånstans och gått i dvala.

Något som piggar upp lite, är vetskapen om att SAS börjat flyga till Los Angeles igen:)

Inte för att jag ska dit;)

SAS är ”mitt” flygbolag. Pappa har alltid jobbat där, och min syrra jobbar där nu, jag valde ju en ”karriär” inom först sjukvården(asg) och sen som niobarnsmamma;) men annars hade jag sökt mig dit jag med. SAS är, för er som inte vet, kvalité. Ansvar från första till sista steget. Saker kan krångla, det kan bli teknikfel även på ett SAS-plan såklart, men de håller sig mer eller mindre alltid i luften;) Även om det ofta visas en bild på ett SAS-plan så fort det skrivs om flygolyckor eller så…;/ oavsett vilket bolag det drabbar, inte helt schysst.

Jag har blivit lite rädd för att flyga..mesigt som fan, jag vet, men är svårt sugen på att åka till både Hawaii, Australien och Nya Zeeland, och nu även Los Angeles då;) så jag måste ju överkomma det där larviga. Men inte idag;)

Men välj  SAS framför lågprisvarianterna, det lönar sig alltid, speciellt när något krånglar… !
Dagens tips från coachen;) och helt osponsrat.

sas sthlm-lax

Fast planen var snyggare förr…..;)

Jag har ju suttit och väntat på ungar på Arlanda några gånger, de åker iväg och får sol på näbben och jag får skjutsa och hämta – rättvist;) och det är lite kul när besättningen kommer ut. Ofta kommer de först ju eftersom de inte har nåt incheckat bagage, och man ser nästan alltid vem som är pilot. Eller kapten kanske det heter? Flygkapten? Pilot? Jaja, han som flyger iaf.  För är det en kvinnlig pilot så är inte hierarkin lika tydlig. De är alltid i uniform ju, och mest pondus och mörkast pilotbrillor = kapten:) Flygvärdinnorna är ju ett under av fräschhet även efter många timmar i luften, passagerarna kliver av och ser ut som ras, och flygvärdinnorna ser ut som de kommer direkt från skönhetssalongen:) Jag blir alltid nästan lite starstrucked.

 

Jag har rensat min mobil lite, kastat iväg en halv miljon gamla sms bland annat, jag vet inte hur många :

” Lovelia/Trixie kommer gärna på kalaset” och ” Hon är välkommen” som det låg där..helt onödigt. Och så massa gamla bussbiljetter, tågbiljetter, påminnelser från Hemglass, tandläkaren och sånt… I ett gammalt mess till min syrra, på ett konstigt nummer jag inte kände igen, låg lite bilder:

vossatassar jamie jordan bröder

 

Mina fina småkillar, inte igår det är taget, och i monsterull från Vossatassar. De älskar de där overallerna och använder de hela tiden, och de är fortfarande jättefina, om än lite korta i benen;)

Jag lovade att visa fransarna, som Dau gjorde förra veckan, här är de ♥

daumakeup

Det är lite olika hur de trillar av, ibland, eller oftast så tappar jag flera i rad så det blir glest i mellan, men innan jag fyllde på de här så tappade jag otroligt jämnt och fint. De blev långa och skrangliga men inga luckor. Man sätter ju fast fuskfransarna på sina egna, och de har ju en livslängd på några veckor, innan de faller av, det är därför man måste fylla på. Dau är otroligt skicklig på att sätta dit dem, det går fort och hon är perfektionist så alla sitter exakt där de ska:)

 

Jag har klippt mig åxå ju! Inga stora förändringar, klippte upp det lite så det händer något, och kapade lite på längden. Ser ungefär ut som innan:) Gjorde nån värstinginpackning som ska vara 30.000 gånger mer effektivt än de man gör hemma, och det känns nog. Jag är inte direkt snäll mot mitt hår, jag tvättar det väldigt ofta i och med att jag tränar ofta, och det sliter ju. Sen har jag det ofta i hästsvans, vilket gör att det slits där snodden sitter. Dock fönar jag aldrig eller gör nåt annat varmt – lockar/plattar, det är väl på plussidan.Nu har jag köpt s v i n d y r t schampo och balsam med massa fukt och olja i så ska vi se om mitt torra slitna hår kan bli mindre torrt och slitet;) Jag har GÖMT det, för får barnen tag i det så är det slut på en vecka, max. Kanske att jag går tillbaka lite mer regelbundet än vart femte år eller så åxå, det är iaf min tanke:) Det brukar  vara min intention varje gång jag klippt mig, men … tja;)

 

Nu ska jag dricka lite kaffe och sen ta tag i pluggandet:)

Ha det gott!

 

 

Kommentarer

  1. V

    Hej, måste bara fråga, var du på Ica Väddö i onsdagskväll? Satt i kassan och tyckte en av kunderna var väldigt lik dig.

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Hm.. Dagvill! Men det var jag nog:) Köpte nötter 🙂 och var väldigt confused över nåt vi tjötat om:)

  2. Carina

    Hoppas att alla barnen ska krya på sig snart. Här i Nyköping har vi haft fint vårväder idag. Min dotter flyger tillLA med SAS i maj. Direktflyg utan byten och inte dyrare än Norwegian .Är bara lite avundsjuk men hon är så värd det.

  3. Pilotfru

    Hej Carola!
    Här kommer en liten flygskola… Alla som flyger flygplan kallas piloter oavsett vilken grad de har. Den som sitter till vänster när man kommer in i cockpit är kapten och har 4 streck på sin uniform (på axelklaffarna och längst ner på ärmarna på uniformsjackan). Den som sitter till höger är styrman (kallas även first officer) och har 3 streck på sin uniform. SAS har visserligen (hade tidigare i alla fall) ett system där styrmännen har endast 2 streck på sin uniform under det första året vilket kan vara lite förvirrande. 3 eller 4 streck är dock de universella ”koderna” som visar på vilken grad en pilot har.

    Lycka till med studierna!

  4. Jungfrumamma

    Hoppas verkligen på sol! Nu vill vi ju ha vår så man kan sitta ute med fräscha Smoothies och bara njuta! Vi har också klarat februari i år bra, jag har nog aldrig varit så frisk som detta år. Sjukt. Skönt!

  5. Frida

    Du skriver så fint att jag ska överväga att flyga med SAS igen! Har tyvärr haft en hel del negativa erfarenheter på mina resor, sist ställde de in flighten hem från Moskva så vi fick lifta med Aeroflot

  6. annika

    Usch för sjukdomar. Här hemma ligger vi dåliga i magsjuka…. mindre roligt.
    Ute skiner solen och ja våren är faktiskt på väg… ☺

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting