Allmänt

Delete…

Men vafan. Jag skrev ett inlägg igår kväll, trött som sjutton, på mobilen med huvudet på kudden bara sekunder ifrån sömnens värld…och postade det. Eller deletade:)

Borta är det hur som helst.

Jag ber om ursäkt, för som vanligt när jag är på skolan är det dåligt med inlägg. Det beror inte bara på att det är långa intensiva dagar, utan mer på att det är skitkass täckning. Att köra på wifi är typ omöjligt, och jag har inte internet på datorn, så jag måste dela med mobilen, det funkar, men är s e g t.

Denna gång åkte jag till Väddö i strålade solsken, och hela onsdagen var ljuvlig. Vi hade en föreläsning om ätstörningar först, och sen något som är lite speciellt för folkhögskola kanske – en reflektionspromenad:)

Man går två  och två eller några stycken och reflekterar över det man just hört. När solen strålar är det ju liksom extra härligt 🙂

Sen fika i solen, och så lite annat.

På torsdagen hade vi vitamin och mineralmingel. Vi har läst om olika mineraler och vitaminer och presenterade de nu får varandra på lite olika sätt. I min grupp hade vi K-vitamin och Magnesium.

Vi valde att förutom skriven info göra en smoothie och en ”kaka” som innehöll mkt av våra ämnen.

IMG_9595

Grönt är skönt, och ser kanske inte så gott ut;) men jäklar så mumsigt!

Det är banan, avocado, spenat, ingefära, linfrö och äppeljuice i, och ett par deciliter av denna ger i princip hela dagsbehovet av de flesta vitaminer och mineraler.

Jag kommer lugnt göra den ofta.

Kakan har jag inget recept på, men den var otroligt god så jag ska skaffa fram det.smoothie magnesium k-vitamin

Hyfsat nyttig med massa bra ingredienser:)

På eftermiddagen hade vi ett pass Bodyattack. Nån som tränar sånt? Vår klasskompis höll i passet, och hon var superduktig, men även om jag hängde med rätt bra och faktiskt orkade trots att jag varit lite rasslig, och det var mest bara hopp hela tiden som jag inte klarar av med vare sig min onda häl eller min dåliga fot, så var det inte ett pass för mig:) Snabb, snabb technomusik, massor av hopp, korta kombinationer och koordination. Tack, men nej tack. Jag gillar att lyfta tungt, inte skutta runt:)

Efter att vi duschat och ätit och haft lektioner till sju, så sjönk vi ner i sofforna hemma i vår stuga. Vi bor i fyrabäddsstugor, ett varsitt rum,, men delar två toaletter, en dusch och vardagsrum. I den stuga jag bor i har vi alltid sjukt trevligt på kvällarna, sitter och dricker te och snackar i soffan till framåt 22-23 när vi drar oss tillbaka. I stugan intill vår bodde ett gäng killar, inte våra kursare utan nån annan kurs, och rätt var det var så knackade en av dem på vårt fönster. Jag hoppade högt:) De bjöd in oss på poker, men ingen av oss kände att vi kunde ge dem en match så vi passade. Lite synd för de såg trevliga ut;) I stället kollade vi på Farmen och  Antikrundan(!!!) och snackade skit. Sen kröp jag ner ensam i mitt rum. De är rena och fräscha, och man sover som en stock:)Väddö folkhögskola

 

Känns så otroligt lyxigt varenda gäng jag sover helt solo. Att veta till hundra procent att jag inte behöver göra någon akut insats under natten, såvida det inte handlar om att det börjar brinna eller så, det är ren och skär avkoppling. Ladda batterierna deluxe.

Nåt som är lite märkligt är dock att hantverkarna inte direkt jagar mig normalt, men när jag av nån anledning inte kan, då jäklar ska de ha tag i mig. Det har ringt ett antal olika snubbar ett stort antal gånger och jag har fått ringa upp vid tillfälle. Ska jag vara helt ärlig så har jag tappat förtroende rätt rejält för företaget som håller i det hela. Inte hantverkarna, men de som samordnar. Det skulle ta max sex månader och snart har åtta månader gått. De vill att jag ska gå med på att betala massa saker som jag tidigare fått höra ska ingå…och nu skulle jag plötsligt pröjsa 18.500kr för rörmokeri. Mitt svar på det var Fuck off. Typ. Och vips var det ingen kostnad som jag skulle betala… nähä..?

Jag må se blond ut, men jag är inte direkt korkad. Men det händer saker i alla fall, Rörmokaren jag skällde ut, är här och jobbar nu. Dels i fredag och sen nästa vecka. Vi har snackat i telefon ett antal gånger, och så har han  fått konferera med mamma åxå, och ja, jag har bett om ursäkt ännu en gång:)

Hemma gick allt som vanligt på räls, och när jag kom hem på fredag eftermiddag var det lugna gatan.

Jag har köpt en liten kompis, en ny leksak:

handycamEtt stycka handycam, för att kunna filma lite och bara jag lärt mig hur det hela funkar så tänkte jag att ni kan få ställa frågor som jag sen besvarar rörligt:) OM ni vill såklart.

Den är svinbra, Janelle filmade Trixie gympa från högst upp på läktaren och det är finfint kvalite.

Simon har köpt en ny dator, och lät ungarna få den gamla, men innan han bar in den hit och installerade den så blåste han rent den. ordning och reda på den killen, och jag började fundera på hur dammig ungarnas dator är och om jag måste blåsa rent den med…

Nu har de två datorer att spela maincraft på, kan man hoppas att det halverar tjatet på vems tur det är? 😉

dator

 

Idag vaknade jag med huvudvärk. Brrr. Åt frukost och drack kaffe men det gav sig inte så tog lite piller och gick och lade mig och lyssnade på ljudbok en timme, och det gav sig till sist.

Jag åkte iväg för att möta upp syrran som skulle hjälpa mig med mina däck.

När jag åkte från skolan i fredags så kändes bilen märkligt. Lite som att köra på en tvättbräda… och jag vågade inte köra vidare utan körde in för att fylla på luft i däcken. Den väg jag kör är mest skog och små samhällen så jag ha designen lust att chansa. Efter att ha muppat runt på en järnbutik för att få tag i munstycket med manometer för att kunna fylla på, det var ett elände att komma in genom deras dörr.. sensorerna som gör att den ska öppnas verkade inte se  mig:) Så jag fick köra en liten indiandans för att få dem att gå upp.

Det var svårt att se på manometern,  men jag fyllde på i de däck jag trodde det var dåligt i, de såg mindre ut, och körde vidare, utan nån större skillnad. Jag har inte fyllt på luft i däcken speciellt ofta, det är liksom sånt man har en make till;) så jag har inte haft tvärkoll på hur det funkar. Alltså jag vet hur man gör, men vill gärna ha en såndär gro man bär runt på, inte bara en slang.

Nåväl, syrran kan, och vi möttes upp, och när vi fick på slangen och mätte trycket så hade jag ju typ hälften av vad jag borde i det andra bakdäcket. Fyllde på alla, så nu är det som det ska, och bilen rullar perfekt igen:)

Passade på att köra igenom en biltvätt oxå, och ojsan vilken skillnad:) Ett tag i alla fall.

När jag kom hem gav Robban mig århundradets chock:)

Han håller på att städa sitt rum!!! Utan nån annan anledning än att han skulle bädda sängen och sen ”skulle bara” lite;)

Det lär liksom ta några timmar, men oj så bra det kommer bli. Vi har burit ut den lilla soffan som stått där inne och det blev ju gigantiskt plats. Robban har husets allra minsta rum, men å andra sidan så sover han bara där, och ser på TV/spelar Tvspel:)

 

I morgon är det umgänge. Han kallar det så själv. Märkligt att kalla det så, men säg nåt som inte är märkligt på det hållet;)

Jag tänker åka slalom:):):)  Så bara vädret håller sig som det ska så drar syrran och jag till Kungsberget. Och om det skakar till häftigt så vet ni att jag stått på öronen och gjort en praktvurpa igen;)

Men förhoppningsvis håller jag mig på fötter.

Nu ska jag luta mig tillbaka och kolla på Joel Kinnaman i RoboCop:)

Natti natti:)

Kommentarer

  1. Mammas Köttbullar

    Läste nyss på en annan blogg att även hon hade tappat bort ett inlägg från igår och även hon skriver på loppi.

    Ser fram emot receptet på kakan 🙂

    Tycker din vattenskada har tagit lång tid. Våra grannar fick en vattenskada som innebar att hela nedervåningen var tvungen att rivas ut. Det ska ta 3 månader att fixa. Nu har inte dessa 3 månader gått så jag vet ju inte om tidsplanen kommer att hållas.

    /Tessan

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Det tycker jag med:/ Max sex månader i allra värsta fall sa de.. Och efter sex månader hade de typ bara rivit ut och torkat..:/

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting