Allmänt

Annandagspåsk!

Ska det vara ett S där i Annandag-S-påsk?

Jag har nog alltid skrivit Annadagpåsk men då skriker autokorrekt, och den vet man ju hur den gör lite som den vill;)

Men nu sa den så, och jag gör så.Det ser ju rätt ut:) och det är liksom mina kriterier på grammatik. Jag suger på pluskvamperfekt och inskjutna bisatser..fattar inte ett skit, men jag ser oftast om det är rätt eller fel. Dock, det blir fel extremt ofta på datorn, det sitter i muskelminnet när man skriver på nåt vis:)

På samma sätt som jag ser stavning och ord, så ser jag INTE siffror. Alltid när jag skriver att jag har sjukt svårt för matte så är det några som säger att det sitter i mitt huvud- att jag kan men inte tror det. Jag KAN INTE på riktigt. Jag är hyfsat normalbegåvad i stort vill jag tro ( eller hoppas, hehe) men räkna kan jag inte.

Jag hängde med på plus och minus och klarar hjälpligt av division och multiplikation, men jag kan inte alla tabeller…. måste alltid tänka efter ordentligt. Huvudräkning kan jag inte alls, inte ens enkla tal, siffrorna hoppar omkring och byter plats och ger mig inget sammanhang jag kan använda mig av. Jag kan använda en miniräknare:) men jag får hålla mig till de fyra räknesätten, det räcker långt iofs. I många år skämdes jag satan för detta, för det är definitivt inte accepterat att inte kunna räkna, men så fick Patricia svårt med det i skolan. Hon fick träffa en fantastisk speciallärare och ”diagnosticerades” med dyskalkyli.

Lite som dyslexi men med siffror. ( Autokorrekt har nu ändrat ordet Siffror till soffor varenda gång jag skrivit det???) Och hon är inte diagnosticerad efter konstens alla regler och har inga papper på att det är så, för det krävdes en utredning som inte fanns här då, och som tog tid och var svår att få göra, men specialläraren var specialist på just det. Jag kände igen mig på precis allt. Fanns inte en enda grej som inte stämde. Och det kändes supernajs, jag var inte korkad, bara lite dyskalylisk;)

Barnen har inte ärvt mina gener där, ( bara Patricia) men fick inte heller den andra förälderns supersifferhjärna. Han kan räkna det mesta i huvudet på nolltid, och jag fattade nog inte exakt hur bra han var innan jag fick klart för mig att när han spelade poker så visste han procentuellt hur stor chans/risk det var att motståndarna hade det och det kortet, att det skulle komma just precis ett sånt eller sånt. Han bara visste. För mig totalt obegripligt, men nåt ska väl även han vara bra på;)

Jordan visar iofs de tendenserna, han jonglerar med siffror i huvudet och räknar tresiffriga tal utan större problem, men han är riktigt, riktigt vass med bokstäver åxå så han är väl kanske bara en professor 😉

Jordan wetterholm

 

Okey, nog om siffror, jag somnar ju snart;)

Jag fick nåt energiryck igår och satte upp klädstängerna i gamla bastun, det som nu ska vara klädkammare. Eller vänta….Walk-in Closet, så klart:)

Jag har ett system som man spänner mellan golv och tak, från Ikea, men det finns inte längre, nu har de bara Stolmen, som jag har i hallen. Detta är mer industriellt, med plåt och ser ut som garageförvaring. Billigare var det dessutom;) så det var väl därför de plockade bort det… Jag hade det i pannrummet innan, och var orolig att det skulle vara för kort för där inne är det lågt i tak, knappt jag står rak där, och bastutaket är nu på typ två meter. Men det passade, och jag fick ringa hit syrran för lite assistans när det gällde finliret, det var svårt att båda lyfta och skruva fötter på samma gång. Sen hojtade jag ner Lovelia och Trixie för att sortera och rensa sina kläder, innan vi satte in dem på sin nya plats. Det blev några kassar återigen till insamlingen…. trots att vi rensade stenhårt när vi flyttade in det i deras rum för åtta månader sen, och sen gjort minst ett röj till. Nu har de fått varsin trådbacksställning med sju backar tror jag, och så kan resten hänga. De här bilderna säger ju inte ett skit, men det är ett rätt stort utrymme. Tror det var typ 120 brett och hur långt det är vet jag inte, men rätt så.

bastu blir klädkammare

Här är ingången, och där står nu trådbackar.

Vita väggar och grått golv:) IMG_9691

IMG_9692Här mellan dörren och hörnet sitter nu klädstänger, en högre och en lägre. Måste måla runt listerna bara, av nån anledning är inte det gjort. Det satt ju bastupanel överallt här och det ser inte jättekul ut på sina ställen, men det ingick väl inte i återställningen;) Jag har en hel del målningsarbete kvar, elementen och massa lister, tur jag tycket det är rätt kul:)

Det syns ju inte så värst bra, det går inte att fota där inne utan vidvinkel, och det är för mörkt eftersom det inte finns nån lampa i taket än. Väntar på elektrikern. Jag ska försöka fota hur det blev åxå men måste vänta på ljus. Det finns ett fönster här inne som gör att det är hyfsat dagsljus, och det blev bra.

Robban fick flytta ner sina kläder hit med om han ville, men han valde en liten garderob i hallen i stället, så nu har även hans ”hängkläder” kommit på plats.

I de här utrymmena är det inte dammigt och skitigt, det är värre med rummet utanför och tvättstugan… måste kolla om de tänker städa som sagt.

I pannrummet har jag nu burit ner soffklädslar och täcken, en del kuddar och sen insåg jag att vi måste till Ikea:) för att köpa fler stora plastlådor.

Jag höll på med det här på dagen, så kom syrran och vi fortsatte, och sen drack vi kaffe ute i solen!!! Underbart, ljuvligt, fantastisk. ♥

Vi tog en promenad med Doris och sen åkte syrran hem, då var klockan sju och kändes som tre:) Det är alltid lika lurigt med sommartid, speciellt de dagar när solen strålar. Vi plockade ner min julbelysning åxå, så nu är det officiellt slut på julen, som ju som bekant varar ända fram till påska:)

Ungarna har ju målat tusen ägg, och de lär ju ätas upp, så de fick vackert äta köttbullar, makaroner och kokta ägg till middag;) Jag åt rökt lax, och småkillarna gör mig gärna sällskap där. Jag kan inte för mitt liv äta färdigköpta köttbullar, tror på allvar att jag hellre svälter ihjäl, de är sjukt obehagliga att tugga på, men ungarna älskar sådana…Brrr.

I år målade de äggen med kritor… de tyckte det funkade bättre:)

koka ägg måla äggJag tipsade ju om att man kunde köpa formar som formar om ägget….och givetvis var jag tvungen att testa själv.

äggformar

Och jag ska visa er resultatet på Youtube:) så fort jag lyckats redigera klart filmen;)

 

Efter maten var det soffläge och kolla på Foppa när han äntligen rakade av sig fulskägget i Mästarnas mästare och blev den stiliga snubben han är:) och så en Bruce Springsteendokumentär om hur det gick till när hans spelade in The River albumet, det han åker på turné med nu.

Och jag satt alldeles stum i soffan, han har ju liksom bara blivit snyggare med åren. När han var ung var han ett blekt sugrör med lockar, som syrran sa:) och nu är han en makalöst stilig man. Jag älskar att se att folk tar hand om sig, att man inte förfaller och sunkar ihop för att man åldras. Finns liksom ingen anledning, med rätt kost och motion så kan man hålla sig i fräscht skick till den dag man kilar vidare. Varför må sämre än man måste liksom? Nä, heja Bruce!

När det var slut hade jag spetsat in mig på att se Joel Kinnaman i Snabba cash- livet deluxe. Antar att det är tvåan? Jag var noll impad av Snabba cash, som folk totalhyllade, och jag fattade inte ett skit, den var rätt kass. Men jag gillar Joel:)

Men…. alltså, han var ju med i en minut i början, sen tre minuter i slutet och så dog han. Tjena. Snacka om ovärt;)

Filmen igenom snackas det serbiska och spanska (?) och den var ju så hoppig att Pulp fiction känns som en enkel story att följa i jämförelse. Och att ens ta upp de två filmerna i samma mening borde det var spöstraff på..förlåt! Jag fattade inte ett dugg. Skitfilm. Två timmar bortkastad tid, för givetvis trodde jag att den skulle stila till sig, och jag har svårt att stänga av filmer.

När den var klar var jag så rastlös att jag satte igång att städa. Klockan 00.10:) Röjde köket, kastade blommor, vek tvätt, hängde tvätt, grejade nere i pannrummet, tvättade, städade kökslådor…halv tre kände jag att det kanske var dags att hoppa i säng om man skulle ha nån nytta av den här dagen åxå.

Idag har jag inte samma drag under galoscherna kan man lugnt säga;) men jag ska dricka lite mer kaffe nu och sen så.

 

Igår skulle vi tränat, men fick mess om att Peter var sjuk så det blev ingen cirkelfys utan skivstång i stället… Ingen av oss gillar skivstång, så vi avbokade, och ser i stället fram emot Killer- David i kväll:) Träningsvärken har precis lagt sig så det är bara att fylla på…hehe.

Jag fick nya fina träningstights av syrran i mitt påskägg ♥ de är från Casall och sitter som en smäck, supersköna. Jag ska inviga dem idag tänkte jag.

Men nu är det kaffe som lockar!

Ha en toppenbra dag nu:)

Bye bye

 

Kommentarer

  1. Lisa från Skåne

    Vi köpte en billig dyn box på ÖB och satte i källaren. Den rymde våra täcken och kuddar. Det blev inte så många lådor dess utom kunde vi sätta andra lådor på den, tog mindre plats. Bara ett tips.

  2. Anne

    Nej nej nej Carola! Låt dig inte luras av autokorrekt du har sån god språkkänsla i dig själv! Jag var bara född för att lära mig språk. Fattade all grammatik i ett nafs. Hur mycket jag än pluggade matte så förstod jag aldrig något av det! Har som du känt igen mig i beskrivningen av dyskalki. Man får som bara inte ihop det.. Brukar fundera på detta. En språkgen. Hos mig finns ingen annan förklaring i miljön. Någonstans tillbaka i släktleden måste ha funnits fler språkbegåvningar. Märkte de det ens? Dålig skolgång. Ingen vidareutbildning, naturligtvis..

  3. Jenny

    Snabba Cash- filmen du såg är nummer tre, tvåan visades för några dagar sedan.
    Annandag påsk skriver jag ( var tvungen att testa) utan att autokorrekt säger till 😉
    Jag tyckte också julen varade till påska så jag plockade bort ljusslingan från balkongen i helgen, har dock inte haft den tänd senaste månaden 😉
    Skönt att ni äntligen ska få börja utnyttja utrymmen i källaren igen 🙂

  4. Metha

    Färdiga djupfrysta köttbullar ja,det enda goda är Felix delikatess köttbullar !
    Nästan godare än hemmagjorda ! Testa om du inte gjort det !

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting