Allmänt

Ikea besök:)

Först, tack för era kramar och all kärlek på mitt förra inlägg!

Jag bara skrev, glad för att jag sover gott igen, och tänkte inte på att det kanske blev lite deppigt..

Det är på allvar en riktigt ful historia, jag har förträngt massor av galenskaper som han gjort eller sagt, men ibland påminner någon mig om det och är ofta fortfarande väldigt illa berörd av det, och då ser jag på saken med nya ögon. Och varenda gång så blir jag precis lika förvånad, förbannad och frustrerad. Det är så stört sjukt! Jag tror att jag måste skriva ner det, från början till slut, med allt, även det mindre briljanta jag gjort eller sagt;) För min egen skull, och kanske för barnens skull. Jag vet inte.

 

Nåväl. Skit i det!

Idag hade jag bokat in en Ikeadejt med Helen och Mio:) Jag behövde köpa fler förvaringsbackar, och i kombination med att utfodra kidsen för noll kronor, och låta dem insupa Ikea som de faktiskt längtar efter blev det en utflykt.

Vi träffades vid 12 och så fick ungarna greja lite i lekhörnan, och så gick vi och käkade/fikade. Sen så storshopping, ordagrant för backarna är de största de har:) 130 liter. De rymmer två soffklädslar till Ektorps soffor:) Jag har två sådana soffor, och älskar dem, tycker det är toppen att man kan tvätta dem, och förnya rummet med klädseln. Just nu har jag en grå, som jag har svårt att slita mig ifrån för den är så snygg!!!! Men brukar dra på en rosa till våren:)

Fyra nya sådana backar, jag hade två sen innan, och det bör räcka ett tag.

Efter Ikea så drog vi till Bauhaus för att köpa dekorplast. Jag köpte ju en duschvägg till tvättstugan, och eftersom snåljåpen slog till och jag inte ville pröjsa flera tusen för att få en frostad/mönstrad så blev det en i klarglas. Ingen vill ju duscha där, speciellt inte som vi har fönster med full insyn till grannen, allra helst så här års när buskarna är tomma på löv;) Jag ska sätta upp nån gardinstång där så man kan dra för fönstret med, men vill ändå ha duschen lite mer enskild. Dekorplast äger:) Man kan byta ut den när den blir sunkig eller man ledsnar på den. Vi hade svårt att välja, men till sist bestämde vi oss för en med små fåglar på en rad. Jordan och Jamie tramsade runt, men Lovelia och Trixie var seriösa medhjälpare:)

Hem, och packade ur, och så en kopp kaffe i solen! Man måste passa på, idag var det rätt trist väder, men klarnade upp på eftermiddagen. Fick lite energi av solen, och började packa runt i kartongerna i poolrummet. De som alltså egentligen borde stått kvar på magasinet tills återställningen var färdig…men som de skickade hit för typ två månader sen. Morr, Det möglar fort, om det står i poolrummet…. Inte för att vi har nån pool där, men utrymmet är tydligen väldigt fuktig. Det verkar ha klarat sig, jag har vädrat och sen packat ner det i plastbackarna, och nu när jag öppnade och sniffade i de jag redan fixat med så luktar det bara tvättmedel, inget mögel. Pust! Jag har varit orolig.

Jag älskar de här nya backarna! Jag har nu fått dit soffklädslar, täcken, filtar, överkast, kuddar och stolsdynor. Ordning och reda. Och det kan svämma över bäst det vill, ta i trä! Corrinda tyckte det blivit så fint där inne i pannrummet att hon ville att vi skulle ställa ner en av datorerna där;) Jag fattar grejen, nu står de i mitt sovrum.. och det blir varmt och luktar fotsvett där inne när kidsen spelar…så det vore najs att flytta ut dem. Men jag måste ha koll på dem, småkillarna är hopplösa på att sabba saker, så de får stå kvar ett tag.

I pannrummet hade vi tidigare tre trådbacksstativ, där jag knölade ner massor av vinterkläder och sen ett gäng flyttlådor med …. skit i. Typ gardiner… som jag kastade iväg 95% av:) Vinterkläder behöver jag fortfarande förvara, men nu blir det i plastbackar. Sen hade vi klädställningar där vi hängde kläder…mest tjejernas klänningar…som vi slängt iväg 90% av….. och så huvtröjor…hur många som helst, och nu är de urrensade så de har mer normalt antal. Sen var det väskor, filtar, kuddar, täcken, slalompjäxor, byråer med massa småtjafs i…jamen alltså, ni hör ju. Jag har kvar mycket, men det är rensat och sorterat. Mycket kvar att rensa och sortera, massvis av böcker tex. Jag har kvar mycket böcker som jag läste som mindre, och vissa kommer jag aldrig göra mig av med, som Lilla huset på prärien-serien tex, eller Fem böckerna, alla Astrid Lindgren osv men alla miljoners hästböcker ska väck:) Tjejerna ska få vara med och välja tänkte jag.

 

Novalie lagade middag, hon tycker det är rätt kul, och jag tycker att det är toppen att de lär sig, och lämnar gärna över:) ( och så gillar jag ju inte att laga mat..hehe) och jag fortsatte fixa nere.

Skruvade dit en skåplucka, och fixade dit dekorplasten


 Det var inga problem, bara spraya lite vatten och trycka dit den, och så pressa ut vattnet åt sidorna.

Och ja… jag måste haft totalt hjärnsläpp när det gäller rören! Ni ser att de är mässing, eller vad man nu kallar färgen? Rörmokaren frågade på telefon vilken färg jag ville ha, kromade eller mässing, och jag sa att det blir toppen om det liksom följer upp det övriga, som ju då alltså är krom. Sen när jag kom hem och snackade med honom face to face, så hade han tagit med de här i mässing, och jag liksom reagerar inte utan bara : Jamen de där blir skitbra! Varpå han såklart sätter upp dem, och  jag storknar lite… men det är ju så dags nu. Jag kan ju alltid måla dem, eller leva med dem…. suck. Å andra sidan ser de övriga gamla rören ut som skräp, så det är väl inte hela världen kanske…eller jo;) Men är man dum så får man stå sitt kast. *mutter*

Putsade fönstren….holy smoke, är ni redo för årets sunkigaste erkännande?

Okey… Vi har bott här i typ 10 år. Jag har ALDRIG putsat de fönstren;)

Å andra sidan var de inte speciellt smutsiga heller, de sitter väl skyddade under ett tak, och på insidan har vi haft en rullgardin nerdragen mest hela tiden, men i mellan rutorna hade ju spindlarna haft partaj;) Massa spindelnät och fluglik. Insidan var ju  full av byggdamm såklart, men nu är de så fina:)

Jag dammsög golvet i tvättstugan när jag ändå höll på, men avvaktar med att försöka få rent ovanpå rören där byggdammet ligger tjock, och hoppas på att få svar på om de tänker byggstäda:/ Nån gång kanske…

Ställde ner de nya tvättkorgarna. Jag köpte ju en svart och en vit, och tänkte att det var uppenbart att ljusa kläder skulle i den vita och mörka i den svarta…. Frågade barnen.. och de började dilla helt galet;) så jag måste nog ha en lektion.

Sen skurade jag av hela lilla toan. Torkade tak, väggar och golv och nu är den helt i ordning. Jag måste ha en handdukshängare bara.   Lade dit en ny liten matta vi köpte på Rusta häromdagen, så man slipper frysa om tassarna:) Dammsög golvet i hallen, pannrummet, lilla hallen, bastun/klädkammaren och sen började Maria Wern på fyran så då fick jag avbryta:)

Pust, fick massor gjort, och i morgon tänker jag prova min nya tvätt och tumlare. Jag sätter de på en förlängningssladd! De har varsin stickkontakt, men det inte finns rätt urtag att koppla dem i där, så måste jag  fortsätta v ä n t a på elektrikern… men nu är jag less, förlängningssladd löser det mesta:)

Lite läskigt, tänkt om något inte funkar? Brrr.

 

I morgon kanske jag har noll fart under sulorna, men idag känns det som jag fick lite gjort i alla fall:)

Vi ska på en invigning i morgon kväll, syster yster och jag, och innan dess ska jag försöka träna med Helen, ett pass jag inte kört tidigare.  Få se om jag orkar upp;) Annars eller och, så ska vi till soptippen, och behöver säkert handla med. Känns jättekonstigt att det redan är torsdag i morgon… men så blir det ju med röd måndag.

Nu ska jag ut med Doris, den lilla jäkla skithunden har ätit upp ett kasslernät idag:/ Nån hade ställt soppåsen utanför dörren, och inte orkat gå med den till soptunnan. Det är absolut förbjudet eftersom gör man så så kommer antingen skatorna eller räven och river sönder den, och man får plocka sopor över hela gården… och nu mera även Doris. Förbannade jycke, jag hann inte på henne innan hon slukade allt. Googlade såklart:) och ringde veterinären. Fortsättning följer på detta.

Ska se hur många kids som är vakna och behöver puttas i säng först bara:)

Men vi hörs snart igen!

Natti natti 🙂

 

Kommentarer

  1. malin

    Håller med de andra om rören, nej!
    8 månader, ska det inte behöva ta. Vem har valt hantverkarna? Du eller försäkringsbolaget? Om förs.bolaget. klaga hos dem så de inte fortsätter anlita dessa. Annars, klaga direkt till firmorna, eller både och. Och städning borde ju ingå då du inte valt denna renovering själv. Har man själv valt att renovera kan man ju välja hur mkt man vill betala för att hantverkarna gör och vad man vill göra själv.
    Ang tvättkorg. Vi har 6 lådor, varje rymmer vad som ryms i en maskin, de är märkta vitt, svart, grå/blå/grön, röd/orange/lila, träningskläder och sängkläder/handdukar.

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Det är försäkringsbolaget. Jo jag ska snacka med dem..detta känns inte rimligt! Rören sa jag ju ja till.. Spåndumma jag 😉 men ville bara ha upp dem.. Jag målar dem vita ist.
      Jag har haft massa tvättkorgar förut, men efter att ha haft pyttelite plats för smutstvätt nu så inser jag att det är bättre för mig att ha så lite korgar som möjligt, annars är alla knökfulla, och då skiter jag i det… Men en till för tränings kläder ska jag ha!

  2. Kristina

    Hej Carola!

    Nu får du bli lite tuffare mot byggföretaget, sätta ner foten att de slutför arbetet och gör städningen direkt på det! Sa du 8 månader? Du är alldeles för snäll, ryt till vänligt men bestämt! Och så den där rörmokaren!! Han kan inte ha haft något estetiskt öga, haha! Att han ens frågade!
    Och vakuumförpackningar är verkligen grejen! Även om du har utrymmen att förvara saker så tar de mycket mindre plats.
    I all välmening verkligen! //Kristina

  3. Petra

    Ett tips för att få plats med alla vinterkläder, gardiner, soffklädslar etc är att köpa vakuumförpackningar. Finns ex på ICA Maxi. Jag lägger alla extratäcken, kuddar, filtar mm och får plats med hur mycket som helst. Du packar i en ”låda”, ca 1 x 1 m och sedan suger du ut luften med dammsugaren och ”lådan” blir då ca 25 cm hög.

  4. Mia

    Så oproffsig rörmokare, självklart sätts kromade rör in i en dusch inget man frågor om precis. Jag skulle säga till att de ska bytas ut.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting