Allmänt

Älskar våren:)

Alltså, de här dagarna ♥

Hur ljuvliga är de inte!? Jag älskar solen, värmen och att livet kommer åter överallt. Inte bara i mitt sinne;) utan i hela naturen.  Ungarna är ute hela dagarna, jag förbjuder dem att sitta vid datorn eller tv:n, och de knorrar lite först, men sen så gillar de läget och kommer igång med att greja med utegrejor:)

Jag är ute så mkt jag kan jag med och Doris är mest bara ute hela tiden. Det syns på min feta bonnbränna vad jag haft på mig…holy smoke så man ser ut, ränder överallt;)

Doris ja…den lilla huliganjycken har fyllt ett år! Tredje maj hade hon sin första födelsedag, och dagen innan rymde hon från trädgården och sprang omkring och jagade grannens katter, stängde av öronen totalt och vägrade att ens visa att hon hörde att jag ropade. Det enklaste sättet att få in henne när hon rymmer, för det händer lite då och då, är att gå in och stänga dörren, då kommer hon som en gasell. Orolig att vi ska glömma bort henne;) Men inte då. Jäkla skithund, jag gormade att jag tänkte sälja henne på Blocket och kanske låta henne gå i löplina med både halsband och trippla selar:) Jag blir så förbannad på henne, och hon ska få en lydnadskurs i present:)

Hon kan massor, men har alldeles för mkt egen vilja för att det ska vara helt enkelt att lära henne saker. Jag har ju aldrig haft nån hund innan, och jodå jag gör som alla säger att man ska, men när hon inte lyssnar…? Vad gör man då liksom? Hon vet ju att hon inte får gå ut från tomten, och hon vet att jag blir arg, men skiter i det.

Nåja, det kommer bli bra, ska bara leta reda på nån bra kurs. Hittade en som var som gjord för henne: ”Lyder din hund när det inte finns nåt roligare att göra? Kommer den när det inte finns mer spännande saker att kolla på?” Nejmen hej Doris:)

Hon har fått en sele till bilen. Hittills har hon åkt i buren, men den är för liten och hon gillar den inte. Hon vill se ut, och då är det lugnt och fint. Annars gnyr och gnäller hon.

Doris

Nu insåg jag att jag har ju krockkudde i fram, så hon måste åka i baksätet, men det går bra det med.

Vi firade såklart hennes födelsedag även om jag var arg på henne och hon var i onåd:) Hon fick en gummiboll, jag hittade inget roligare just då, och så gjorde vi en köttfärstårta med ett liten ben i:) Hon glufsade i sig det hela på några sekunder.

Smulan blev glad hon med, för hon fick ju dela köttfärs med Doris:)

 

I onsdags fixade Patricia med sin nya säng, och hennes gamla åkte in till småkillarnas rum för att vänta på att Robban skulle städa i ordning sitt rum. Idag gjorde han det. Och typ allt åkte ut:) Robban har aldrig varit så mycket för saker. Han har ytterst få grejor han bryr sig om, och det är typ tv-spel, filmer och en del böcker och tidningar. Resten är saker som JAG tycker att han ska spara:) Ni vet, minnessaker av olika slag, Nu lade vi dem i en låda och så åkte de ut i garaget, och resten tror jag han kastade. Lika bra, han får göra som han vill.

Nu kastade han ut både byråar och skåp, och fick gott om plats i det lilla rummet trots att han fick in en 120 cm bred säng. Städat och dammsuget blev det på köpet:)

I morgon ska jag hjälpa honom att rensa kläderna, han avskyr att vika ihop dem, och tror inte att de ska få rum i hans byrå, medan jag är övertygad om att det kommer gå utmärkt.

 

Men först ska vi ha kalas för Lovelia och Trixie:)

Ett 4H kalas, för jag kände inte för att ha det hemma. Jag tycker inte att det är speciellt värt att ha kalas på lekland osv, men tror att på en bondgård blir det bra. Kolla på djuren, rida på hästar, leka och lite sådär, Blir nog kanon. Vädret verkar ju vara på vår sida:)
Jag har så dåligt samvete för mina tjejer. I flera år har jag lovat dem att ha kalas, men eftersom de båda fyller på hösten så har det varit massa virus hit och dit, och har det inte varit det så har jag varit orolig för det. Vi har Jordan, Lovelia, Patricia och Trixie som fyller inom en och en halv månad och det är så uppbokat på hösten, inte minst med kalas för släkten. Det har inte funnits tid till kalas. Jodå med släkten har de haft, men inga kompiskalas. Men nu tar jag igen det:)

Skiter i att de fyllde för ett halvår sen, och tar det nu. Bättre chans för bra väder:)

Att jag har tre majbarn blundar jag för, de hinner vi med ändå. Man hinner alltid mycket mer på den ljusa sidan av året!

Vi har handlat till kalaset idag, eftersom det är lite allergier i klasserna, så blir det glass, maränger, grädde, bananer, kiwi, chokladsås/hallonsås. Lite rån och nån annan slags kaka. Jag köpte glutenfria rån och höll fan på att storkna över priserna. En liten ynklig påse kostade nästan 30 spänn, medan en vanlig Wafers gick på en tia. Fy farao för att vara allergisk. Och i det glutenfria har jag förstått av mina allergiska kursare, är det massa skit.. snacka om loose, loose. Nåja, nu kan jag stå ut med det till kalas, köpte en laktosfri glass åxå, men annars ska det mesta funka för alla.

Ska bli spännande att se hur jag får ihop det, med hjälp av syrran. 4H står för allt utom fikat, så de har ledare som får ta hand om allt:) Perfekt så kan jag lata mig i solen:)

Är det ett bra upplägg så kommer Jordan få ha kalas där i höst.

 

Vet ni då…?

Ormfobi-folk kan scrolla nu…

 

 

PÅ vår gård i går, mitt på terassen så ringlade en orm.

IMG_0032

En ganska lång rackare. Visst är det en kopparorm? Kopparsnok? Kopparnånting;)

Förra året, eller om det var förrförra, så plockade jag ut en från vår hall, den hade slingrat sig in och låg och solade på tröskeln, rätt fräckt;) Jag tog den mellan tummen och pekfingret, bakom huvudet och kände mig som värsta Steve Irwin:)

Den var inte mer än som en stor daggmask, men det här var ju en orm.kopparormJag har bott här i tio år, och vi har aldrig sett någon orm av något slag, förrän de sista åren. Är det kopparormar kan jag leva med det, för de bits väl inte? OM jag inte är helt fel ute så hugger snoken även om den inte är giftig? Och jag blir helst inte biten av något som slingrar eller springer på massor av ben, det är läskigt. Men de behöver ju inte sällskapa med oss inne och på terassen kan man tycka. Nån måtta kan det få vara;)

Den ringlade iväg fort som fasen ut i gräset där den bara försvann? Bor de här i jorden? Eller hur kunde den bara vara borta?

Jaja. Dagen innan slog jag ihjäl värsta största husspindeln ute på gräset. Jag brukar ha en deal, spindlar ute låter jag vara, men spindlar inne dör en snabb död. Men eftersom detta var en husspindel och jag förr eller senare skulle få in den så dödade jag den. Den var så förbannat stor! Jag såg den ju hur den sprang i det ganska höga gräset, och den var ungefär som en femkrona i kroppen, och så långa äckliga ben på det. Jag ljuger inte, de kan bli groteska.

Just det djurlivet kan jag var utan!

 

Nu ska jag hoppa i säng, måste ju upp och fixa en del i morgon innan kalaset.

Ut med er och njut i solen, tanka värme och D-vitamin. Jag älskar när man känner hur kroppen tinar upp och det liksom blir varmt ända in på skelettet:) Man riktigt känner hur värmen lagras in där. Underbart!

Natti natti 🙂

 

 

Kommentarer

 1. maja

  Hej hej! Hur menar du att det är skit i glutenfria produkter? Och vilka menar du? Jag är glutenintolerant och förstår inte varför du skriver så? Tänker du på att en del produkter innehåller vetestärkelse? En del väljer naturligt glutenfri kost med annan bas, men glutenfri vetestärkelse i sig är det inget ”skit” i, att jämföra med vetemjöl så att säga! Tack för en bra blogg i alla övriga sammanhang!

  1. Avatar photo
   familjenannorlunda

   Hello:) ja nu har ju inte jag tvärkoll, men vi hade detta uppe på hälsocoach kursen, och flera med glutenintolerans sa samma sak, att det är betydligt mer skit i det. Vi pratade e-ämnen, tillsatser osv. Tror inte det var stärkelsen alltså. De bakade bla. sitt eget bröd för att slippa allt sånt.
   Och kollar man innehållsförteckningen på glutenfritt bröd, som vi gjorde, och jämför med vanligt så var det massor av mer sämre saker. Jag har aldrig haft anledning att kolla sånt tidigare och mitt uttalande om skit grundar sig helt på det de sa, men känns som att att gäng med full fokus på kost och hälsa med glutenintolerans inte kan ha helt fel:)

   1. Nettan

    Samma sak med mjölkfritt…. Palmolja och en massa konstiga tillsatser i mjölkfria produkter. Plus minst det dubbla priser! Dottern är känslig men vi har hittat en bra balans med lägre konsumtion och bara rena mejerivaror som riktigt smör, standardmjölk, 40% riktig grädde osv. Inga light produkter eller mjölkskumspulver.

 2. carina H

  Dessa hundar, ibland är dom billiga. men charmtrollen är för härliga. så stor och fin Doris är. usch hoppas inte att ormarna biter Doris eller katten. finns inga värre djur.

 3. russintanten

  Håller mig om att våren och sommaren är bäst.Passar också på att vara ute så mycket som möjligt. Tänk om man kunde konservera den här tiden och öpnna en burk värme och sol hela året. Då skulle det inte bli många regn och ruskdagar hos mig.Gratta alla dina födelsedagsbarn från russintanten.

 4. Vera

  Hade Doris en del Tibetansk Spaniel i sig? Dom är riktiga rymmare 😉 Smart som bara den, döva som bara den och springer nästan lika snabbt som en hare (känns det som när man får jaga dom över hela bostadsområdet). Vår förra Tibbe var en riktig buse på att rymma, jagade både hundar och barn. Det skulle vara ordning å reda även utanför vår tomt 🙂 Våran Tibbe vi har nu har bara rymt två gånger på 3 år, hon är lite fegare. Hon kommer så fort jag vänder mig om och säger: Hej då nu går jag! När vi går hemifrån så säger vi aldrig hej då till henne utan då säger vi: kommer snart, så att hon förstår skillnaden. Hoppas jag 🙂 Ha en fin helg!

 5. Cissi J

  Håller med dig om glutenfritt. Har en son son är 14 år o har gluten o allt är oftast dubbelt så dyrt?.
  Ha en bra lördag.
  Kram Cissi

  1. Hanna

   Hej! Har ni kollat med FK om ni kan få vårdbidrag pga den merkostnad som blir? Vet att det inte täcker allt, men skadar aldrig med ett litet extra tillskott iaf :). Bara ett tips!

   1. Avatar photo
    familjenannorlunda

    Nu fattar jag inte, merkostnad för vad? Tänkte du på allergier kanske? Det är inte mina kids som är allergiska, tack och lov 🙂

 6. Ella

  Jo visst ser det ut att vara en kopparödla. Så tja, ingen orm, men en fridlyst benlös ödla (de flesta arter av kopparödlor har dock ben, men A. fragilis, ”vår” kopparödla, är helt benlös och ser väldigt ormlik ut). En söt och helt ofarlig ödla. 🙂 Du behöver inte vara rädd för att den ska bitas. Den kröp förmodligen in under mossa eller någon sten på din tomt, de lever inte under jorden i sig, men gärna under mossa eller dylikt.

  Mvh,
  Ella, biolog 🙂

  1. Avatar photo
   familjenannorlunda

   Följdfråga då:) jag har lärt mig i tidernas begynnelse;) att kopparorm och kopparödla är samma sak. Rätt eller fel?

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing