Allmänt

Det här med våren:)

Jag vet inte vad det är, men antagligen är det väl solen och värmen som ger sån energi och lust att greja:)

Det tar lite tid, jag har lång startsträcka ibland;) men sen jäklar händer det grejor. Även om det inte syns utåt jättemycket så händer det under ytan. I går hängde jag i garaget mest hela dagen, röjde, rensade, kastade. Massor av skor ligger i bilen för återvinning, och massor av kläder.

Jag är superduktig på att spara saker, och under många års tid så har jag ju haft anledning att inte kasta, eftersom det hela tiden funnits barn som kan ärva. Nu har jag Lovelia som minsta tjej och sen kommer två småkillar. De gillar rosa och sånt, men klänningar går ju fetbort, Jamie älskade dem förra året men nu garvar han bara åt tanken på att ha det:) (Kan hända ibland ändå). Alltså åker alla tjejkläder iväg, och det som är för litet efter Jordan och Jamie åker antingen till en kompis eller iväg det med. Allt körs till återvinningen där de tar hand även om trasiga textilier. Jag gillar att man inte kastar textil, för det är en enorm miljöpåverkan, så toppen att de börjat ta hand även om det. Jag har haft svårt att kasta kläder som är sådär på gränsen, de skulle funkat hos mig men är definitiv inget man köper begagnat, men nu kan jag bara slänga allt på samma ställe och de sorterar upp det. Perfekt 🙂

Jag har ett gäng lådor ( nogsamt ihopplockade igår) med diverse kläder som är tillräckligt fint för att säljas, och tanken är att stå på nån loppis edyl. OM jag ids, det var tanken även förra året och de står kvar där:)

Jag är lat, och bekväm av mig, och hade det varit någon som velat komma hit och hämtat det så hade det varit det bästa, men att sortera och greja, fota och lägga ut på nätet det orkar jag inte. Det är för mycket, och kanske när jag kommit ner i vettiga mängder. Alltså blivit av med allt som legat och väntat i flera år;)

I går hade ju de flesta barnen studiedag, och det passade ju (mig) perfekt att de då fick gå igenom alla kassar med sommarskor som bara kastas in i garaget varje höst, och nu var jag extremt hård. Bara det som var riktigt fint och som de absolut ville ha fick sparas fast det var för stort, och åkte tillbaka in i garaget. Sen har varje unge ett antal dojor i sina lådor i hallen nu. Resten åkte iväg, så jag har hela bilen full av kassar… ska köra med dem sen när Jamie vaknar.

Jag röjde friskt bland allt annat i garaget med, och just nu ser det nog värre än vanligt ut eftersom det gärna blir så när man håller på;) I alla fall hos mig:D

 

I helgen var syrran här och hjälpte mig få fram borden och stolarna från poolrummet, det är fortfarande massor av saker att ta reda på där från magasineringen av grejor..för att få bort det måste garaget röjas…ni hör ju;) Neverending story.

Men de är framme nu, och vi har premiärätit ute med, dock inte vid bordet. Det gjorde vi för några veckor sen när vi grillade korv, och i helgen har vi grillat både kyckling och korv.

Corrinda har varit iväg och spelat basket i Göteborg i helgen, åkte tidigt torsdagsmorgon (5.30) och kom hem söndagskväll. De vann för andra året i rad, och jag är såklart stolt som en tupp:) Hon ringde mig på fredagskvällen och lät deppig, och frågade med längtan i rösten om vi åt tacos….?

Ja det gjorde vi ju, hade precis satt oss, och då berättade hon att de också skulle äta det, men att hon hittat brosk och senor i köttfärsen och inte klarade av att äta det. Jag som är extremt kräsen på käk, inte så att det måste vara fancy men det måste vara fräscht, swischade såklart över pengar så hon kunde äta något annat. Överlag var det rätt dålig mat under den här cupen, någon skolmatsal, och hon konstaterade att hon aldrig skulle klaga på sin egen skolas mat igen. Den är alltid god och fräsch:)

 

För ett tag sen fick jag en fråga om jag ville bli testpanel för Cloettas nyheter.

Ehhh, växer det ris i Kina? Självklart vill jag det:) och i helgen hämtade jag ut paketet som jag missat den första avin på… attans, det har legat där och väntat, inom räckhåll men så långt bort ändå;)

Vi har testat de nya bilarna, mycket goda, och även Gott och blandat föll ungarna i smaken.

cloetta

Det övriga har de inte testat än, men jag är väldigt nyfiken på limelakritsen:) Och jag älskar att det fullkomligen exploderat med nötblandningar i butikerna! Allra helst vill jag ha dem helt naturella, utan både olja och salt, men lite kryddor funkar. Minus salt.

De här ligger och väntar på att testas, ungarna är tokiga i nötter de med.

Jag skulle vilja att man plockade bort både salt och socker ur maten. När jag står i butiken och funderar på att köpa citronyoghurt, men så är den sötad med massa socker, då fattar jag inte riktigt? Citron är surt. Jag vill ha surt om jag köper något med citron i, och då kan de skippa att sockra liksom. Vll jag ha sötare så köper jag antingen apelsin eller så kan jag faktiskt sockra själv, like in the good old days;)

Fatta hur mycket bättre mat vi skulle få om tillverkarna lät bli socker, och så saltet.

Steg två är resten av alla onödiga tillsatser. Vart är vi på väg med vår mat?

Nåväl.

Jamie vaknade nyss, och ligger nu i fåtöljen intill mig och myser.

JamieKolla på mobilen är alltid lika roligt.

I dag ska jag fortsätta med mitt garageröj, åka till tippen, tvätta, och maila och fråga varför i hela friden det inte händer något med källaren. Jodå, ni läste rätt. Samma dag som Zlatan opererades och det sen bara blev gråt och tårar så hade jag hit en rörmokare. Han kollade på min nya duschblandare som inte håller värmen, och som en annan rörmokare kollat alla rör till. Det var inget fel på blandaren utan något annat. Kanske värmeväxlaren. Jaha? Men den är ju ny? Jomen det kunde komma in nåt skit i den…jaja, såklart.

Den är täckt av byggdamm så visst…jag mailade Johan på Rendo och frågade hur de tänkte lösa det, det var liksom inget fel på växlaren innan de började greja. Och till det så funkar de två elementen som varit borttagna inte. Ni vet att Martin Melins dubbelgångare var här, och trodde att jag var extremt blond som inte vridit på vreden… men som jag visste så var det inte det som var felet utan något är knas med elementen.

Johan svarade mig nästan direkt att han skickade vidare till rörmokaren, kanske fick elementen lov att bytas ut. Och duschen skulle kollas. Detta är då snart tre veckor sen, på torsdag.

Jag fattar inte varför det ska ta sån förbannad tid för dem på det där stället? Vill man inte slutföra sitt jobb som man påbörjade för nio jäkla månader sen? Och i så fall varför?? Jag är ungefär hundra procent övertygad om att rörmokarna inte ens fått en anmälan att de ska hit…. för det är lite så de jobbar där, jag måste ligga på och tjata för att det ska hända saker. Och det är inte min grej. Jag tycker inte att man ska behöva tjata på vuxna människor som ska göra sitt jobb.

Jag tycker inte att jag är extremt besvärlig, jag har varit tålmodig och snäll, förutom när jag skällde ut den stackars rörmokaren ni vet….;) Men i allt annat är jag lugnet själv. Och less och trött.

Så vi får väl se då.

 

Nu ska jag börja med köket, det behövs nog, och sen har nog solen hunnit över träden så jag kan ta med en kopp kaffe ut:)

Ha en bra dag alla ni fina ♥

Bye bye

Kommentarer

 1. Monica

  Jag tycker verkligen att du varit mer tålmodig än vad som är ”normalt” vad gäller vattenskadan. 9 månader!! Det är förskräckligt. Idag verkar det som om man måste skrika och gapa för att få saker gjorda. Kontakta försäkringsbolaget som har hand om det och bara KRÄV att saker och ting blir avslutade och att det fungerar. Läser ofta din blogg men har aldrig kommenterat. Jag gillar sättet du skriver på och att dina inlägg är så härligt långa. Jag vill önska och dina goa barn en fin sommar. Hoppas värmen håller i sig så ni kan komma ut med husvagnen.

 2. Ewi

  Lindex tar emot gamla kläder o ger en 50kr kupong att handla för (när du går över 300kr). Sen kan du gärna kolla med Refugees Welcome. Följ dem på typ Facebook. De tar emot till småbarn när det behövs något. Senast tex gosedjur på torget i Uppsala.

  1. familjenannorlunda

   Jo jag vet. Men jag har liksom inte två kassar med kläder utan typ 20;) då åker man inte till Lindex;)
   Och vad det gäller refugees welcome så skulle jag gärna lämna till det och liknande men då behövs ju nån slags sortering och har man massor man vill bli av med NU så funkar inte det att vänta in att de vill ha ngt specifikt. Tror mina kläder går till Erikshjälpen så de gör ändå nytta i slutänden:)

 3. Birgitta S

  Hej!
  Att återvinna kläder och textilier är suveränt och så bra att det finns fler och fler som tar emot även sådant som är slitet och med fläckar. Refo tror de heter så tar emot alla sorters textilier kläder lakan täcken osv tror hemsidan är http://www.refo.nu sen får man leta upp var man kan lämna in sina saker i Stockholm har de på fridhemsplani pelican restore ett förråd man bara lämnar säcken till receptionen och de pytsar in det i refos förråd. Jätte bra än att mana bara slänger.
  Tack för en bra blogg !
  Hälsninagr Birgitta S

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing