Allmänt

Topplista-irritationsmoment på stranden;)

Snart är det dags för strandhäng dagarna i ända. Som jag ser fram emot och längtar efter det! Underbara sol, varmt vatten och så den där härliga irritationen på andra människor;)

Här listar jag mina kanske inte helt allvarligt menade irritationsmoment på stranden;) Ta det med en nypa salt:)

årsunda

 

Kissande barn.

VARFÖR kan inte föräldrar ta med sina barn till toaletten? Nä, ställ dem lite åt sidan bara och låt dem pinka fritt. Överallt dessa kissande ungar, och doften av urin som ligger runt små buskar. Toaletten är en toppenbra uppfinning, och det är lika bra att vara konsekvent även med små barn. Hur ska de annars veta skillnaden? Man får pinka på stranden bland massa folk, men inte på tant Agdas gardenparty?

Hit hör även män. Gå på toa för fasen, i stället för att ställa dig vid ett träd. Uäck!

 

Tvångsdoppande föräldrar 

Vuxna som doppar sina illvrålande barn i vattnet, fast det är helt uppenbart för hela stranden att ungen inte vill bada.

–Åhl så skönt att få svalka av dig lite, hjärtat. Det är inte farligt, jag lovar.

Och ungen lyfter upp benen till öronen för att slippa doppa fötterna medan det vrålar i panik, jättemysigt verkligen;)

Tips: Ta med en liten yttepytte minipool och sätt barnet i, och luta ett paraply över för skugga.

 

Skräp.

Någon som minns kampanjen Håll Sverige rent?  Det är nog dags för en till sån nu, för folk verkar ha glömt bort att skräp inte försvinner av sig självt. På stranden kan man se både gamla glasspapper, melonskal, såna där plastskålar man köper pastasallad i, kaffekoppar, tuggummin, blöjor,  och så fimparna då såklart…vlket leder oss vidare till:..

 

Rökare:

Även med ett förflutet som gammal rökare så är det inte trevligt med rök i ansiktet, och inte heller med alla dessa fimpar. Ta reda på dem!

 

Getingar:

Mera fun light på stranden! ”Bäst” är ändå när folk har med sig klibbiga godsaker som drar till sig getingar och sen kastar det lite här och var.. på behörigt avstånd från sig själva såklart. Nån annan kan ju slåss med getingar bara man själv slipper;)

 

Nakna barn:

Okey, det här är lite dubbelt, Nakna små bebisar  är gulliga förvisso, men det går över när de blir lite större. Nakna småbarn som bajsar i sanden eller vattnet.. Nej tack. Sand mellan skinkorna tycker ju de flesta vuxna är obehagligt så varför ska man utsätta småungar för det? På med byxor i alla fall.

Sen har vi den andra aspekten, och det är ju idioterna. Alltså pedofilerna, Som vi vet så finns de överallt, din granne kanske? Vem vet. De går kanske igång även på halvklädda ungar, men man behöver ju inte servera dem helnakna barn.

 

De hänsynslösa Tramparna:

Folk som kliver på ens filt…gärna med sandiga blöta fötter. Barnvagnar som plöjer över filten som en smärre bandvagn för att föräldrarna inte orkar leta efter en fri väg. Men sluta! Ja det kanske är trångt, men då kanske du får gå en aningens längre väg. Se det som vardagsmotion;)

Föräldrar bör lära sina kids det här från det att de är små. Inte trampa på folks filtar. Respektera andras egendom:)

 

Berörarna:

Folk som går för nära en på bryggan, keep your distance please.

Undantag: Sjukt snygga, vältränade killar med svällande bröstmuskler och biceps. Tatueringar ger extra mycket överseende;)

 

Skvättarna:

Folk som skvätter vatten… Åh som man skulle vilja nita dem! Att bli ofrivilligt blöt när man står där och inte vågar ta klivet i vattnet, när man är solvarm men inte riktigt bestämt om man ska bada.

Här gäller inte undantaget om snygga killar. Oftast;)

 

Klädkodsbrytarna:

Sen kommer vi till folk med string, både män och kvinnor.. ( även om det är ytterst sällan man ser en man nu för tiden med det)

Nej. Bara nej.

För att ha string ska du ha ett arsle som är som skulpterat i marmor, slätt, starkt, felfritt. Och det har de flesta inte, även om de tror det;)

Topless… ligg gärna och sola topless, ( helst på mage;) ) men klä på dig när du ska sitta eller gå. Tänk på oss pryda stackare;)

Män i Speedos sen då… hör till samma kategori som string:) Speciellt de med några bilringar runt midjan som helt döljer brallorna..  Speedos är för tävlingssimmare, ska vi enas om det?

 

Illaluktande blöjor.

Okey, alla föräldrar till blöjbarn här kommer ett hett tips. Köp en rulle plastpåsar och lägg med i skötväskan. Då kan ni lägga ner bajsblöjan och knyta ihop den innan ni kastar den i den där soptunnan som står mitt där folk ligger och solar. Bajs luktar illa nämligen, även din unges;)

Tips: Funkar utmärkt med hundbajspåsar. Finns även parfymerade.

 

Grillar..

När man ligger där och jäser och nån kommer och släpper en grill bredvid en, öser på tändvätska och tänder på, och sen befinner man sig i Lützendimman resten av tiden. Inte okey. Grilla kanske man kan göra lite åt sidan?

Alternativ: Bjud;)

 

Dåligt humör:

Folk som har barn som är på dåligt humör och bara gnäller, skriker, kastar saker omkring sig.. Åk hem i stället. Inte nog med att du sabbar för övriga strandgäster, ditt barn mår kanske inte helt bra.

 

Sjuka barn

Finns folk som tar med sig sjuka barn till stranden, och tycker att de kan lika gärna ligga där och ha feber som hemma. De föräldrarna borde det vara skottpengar på.

 

Spelarna:

Folk som spelar boll av något slag, mitt bland filtarna. Nej, man vill inte få en badboll i planeten, och nej det är inget kul att ens muggar vickas omkull av  bollar..Speciellt inte när det är den sista dyrbara skvätten kaffe man har med sig;)

kaffe

 

Nå, håller ni med? Vad har ni för irritationsmoment på stranden?

 

 

Kommentarer

  1. Rolle

    Ja men det är väl skönt att det bara är dina åsikter (i din blogg 😉 Estetiken kan alltid diskuteras, Men är jag lite osäker på vad du menar med att respektera en snubbe i string. En människa är så mycket mer än sitt klädval. I tider då vi har pridefestivaler i snart varannan gathörn, känns det lite olustigt att människor kan fortfarande bli provocerade över ett par bröst eller någon mans rumpa en solig dag på stranden.

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Ja fast det blir jag. Jag vill inte se nakna / halvnakna människor. Har inget med sexuell eller könstillhörighet att göra, jag vill bara inte se naket.

      1. Rolle

        Då undrar jag varför. What is the problem? Nio barn har du! Är verkligen oskyldig nakenhet på stranden, så länge man inte viftar med sina kanske mindre ärofulla kroppsdelar mitt framför näsan på dig, ett bekymmer?

        1. Profilbild
          familjenannorlunda

          Jag vill inte se naket. Är det så svårt att fatta? Vad har antalet ungar med det att göra? Eller jag fattar vad du vill påskina – nio ungar måste tyda på en enorm aptit på sex..
          faktum är att antalet barn inte är ett bevis på hur många gånger man legat.. eller har de med ett, två eller kanske tre barn ett uselt sexliv?
          Nej just det. Jag har nio barn och jag ogillar naket. Gillar inte kinakäk eller krig heller.
          Finns inga konstigheter eller problem i det, folk är olika. På stranden är alla lättklädda, och jag har inget problem med det, men jag tycker string eller speedos är skitfult. Bara så.

          1. Rolle

            Din sexlust var inte alls i åtanke. Hur mycket du legat, med hur många, eller hur många män du har barn med, är din egen sak. Bryr mig inte ett dugg. Det som förbryllar mig är att en människa som fött (och säkerligen även fostrat) nio barn inte fått genom åren livserfarenhet/insikt nog att låta bli att moralisera över folks klädsel på stranden.
            Tänk på denna diskussion nästa gång du ser en man med string. Det kanske är jag 😉

          2. Profilbild
            familjenannorlunda

            Nej. Du vänder kappan efter vinden.
            Och nu är jag lite trött på dig, helt ärligt. Ha du dina string om du vill, jag har aldrig sagt att du inte får det.
            Fattar du inte att listan är ironisk så gör du inte det.
            Fattar du inte att jag tycker det är fult med string så fattar du inte.
            Jag kan inte förklara mer, för du vill ändå inte lyssna.
            Gör som du vill, jag bryr mig inte!!!
            Men jag kommer alltid tycka att string är fult, oavsett vem som drar på sig det. Därifrån till att lägga nån moralisk värdering i det, är det låååååångt.
            Det är bara fult. Det är fult med Manchesterkavaj också, och skitfult med uggs, men alla gör som de vill. Tycker som de vill.
            Du, och jag. Olika. Punkt.

      2. Rolle

        Då undrar jag varför. What is the problem? Nio barn har du! Är verkligen oskyldig nakenhet på stranden, så länge man inte viftar med sina kanske mindre ärofulla kroppsdelar mitt framför näsan på dig, ett bekymmer?

  2. Rolle

    Vet inte om jag är konstig eller knäpp på nåt vis, men jag är kille/man och solar och badar jättegärna i string. Vet att det inte är populärt. Hör folk ofta fnysa eller till och med garva åt mig, men jag tycker om att vara så. Det här moraliserandet.. Hur svårt är det att bara titta bort om det är så jävla vidrigt?

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Går utmärkt att titta bort, men oftast tenderar de som är lättklädda att vilja trycka upp röven/ boobsen i nyllet på allt och alla:)
      Dessutom tror jag inte en sekund att du använder string, nånstans ?

      1. Rolle

        Jag har också sett personer som inte nog med att dem är mer lättklädda än alla andra på stranden, men även är mer exhibitionistiskt lagda. Men åter igen, om de inte väsnas, luktar illa, eller på annat sätt, så som du nämner ovan, skapar irritation, så tycker jag inte man behöver bekymra sig.
        Så du tror jag hittar på? 🙂 Varför tror du jag skulle vilja skriva här i så fall?

        1. Profilbild
          familjenannorlunda

          För att säga emot. Klaga:)
          Den här listan är på skämt, med ironi rakt igenom om än med faktiska irritationsmoment. Men det är MINA åsikter. Du får göra och tycka vad du vill, och jag som jag vill.
          Jag tycker string är skitfult på alla, men på en man är det dessutom bara skrattretande. Ha du string om du nu vill, jag bryr mig föga. Men jag skulle aldrig kunna respektera en snubbe i string. Det är fult. Återigen är det mina åsikter och man behöver inte ta dem som ett rättesnöre 😉
          Jag vill inte se mer naket än nödvändigt,helt enkelt.
          JAG vill inte alltså. Men gör som du vill

          1. Rolle

            Respekt? Äsch, du behöver inte visa särskilt stor vördnad för min person (eller min rumpa, du väljer själv) bara du låter mig vara. Jag är jävligt glad att jag inte tänder på barn i alla fall.

  3. Johanna

    Jag blir galen på folk som har med sig högtalare och spelar musik för hela stranden… Brrr, blir irriterad bara vid tanken haha!

  4. Birgitta S

    Oj vad jag håller med dig och har skrattat fast de där med string har jag inte drabbats av kan vara för att när vi har varit på stranden så är det på landet en bit ut i skärgården de åker nog inte så långt . För övrigt klockrent!
    Hälsningar Birgitta S

  5. Anna T

    Du missade en……alla vill inte prata med din ”unge” även om föräldrarna tror att barnet är guds enda gåva…som medelålders med större barn och utan barnbarn än så länge (längtar till den dagen då jag älskar barn) njuter jag numera till fullo av min tid på stranden och att bara ha mig själv och ibland maken om han följer med att bry mig om. Jag vill själv bestämma om jag vill vinka, leka tittut eller ta emot snäckor från intilliggande barn och inte tvärtom om, må så vara att det är den gulligaste ungen på jorden 😉

  6. Marita

    Jag dööör så roligt =) Har inte besökt en strand på säkert 15 år och saknar det inte, du är bäst!

  7. Neta

    Jag sitter på gräset strax ovanför sanden här hemma. Alla stränder har ju iofs inte gräs nära vattnet. Jag sitter dessutom på en stol eftersom jag inte kommer upp o ner på en filt. Dottern sitter bredvid men vi har kanske 1/2 m mellan oss, där står oftast kylväskan. Ändå finns de ungar som springer emellan. Då kan föräldrarna sitta bakom men bryr sig inte. Lika har vi våra handikappscootrar på yttersidan om oss, har hänt att ungar klättrat upp och vill ”köra” och föräldrar blir sura när jag river i för det gör jag då. Mer hänsyn på stranden säger jag.

  8. Sofie

    Stringen är värst. Men jag tycker inte att det passar på någon, inte ens de med ”felfri” rumpa. Inte ens på supermodellerna är det snyggt. Sen fattar inte jag hur folk kan gå i det för det är ju SÅ obekvämt. När jag använde string (trosor och icke offentligt och för många år sen i tonåren) så gick man ju bara och drog ur den ur rumpan. Det var så obekvämt att ha något i rumpan hela tiden. Tycker det är lika illa att visa brösten som rumpan. Alla privata delar bör döljas offentligt. Man vill inte se det helt enkelt.

    1. Emma

      Jag skulle aldrig gå i string på stranden dock kan jag inte ha andra trosor än string. Har testat olika modeller men är SÅ obekvämt och man får gå och dra ut dem ur rumpan hela tiden. Och jag är ingen tonåring om man inte är det som 30. Tur att alla är olika

  9. Alexandra

    Som Västkustbo får jag ju lägga till alla puckon som matar fiskmåsarna! Jag blir tokig! De äcklena försvinner ju aldrig sen och blir läskigt närgångna.

    Och sen de som har en högtalare med sig och spelar musik för halva stranden.. Nej alla har inte samma musiksmak lixom!

  10. Carro

    Håller med i alla punkter!! Och ang string, ni som vill använda det när ni solar, kan ni inte ha det hemma :)? Det handlar om hänsyn på en offentligt plats och jag vill faktiskt inte se en röv när jag sitter där och avnjuter min sommarlunch 🙂

  11. Anna B

    Jag är lite tjock, har bristningar, men vill jag ha string så har jag det! Carola, snälla lägg ner och mobba de som inte har idealet.

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Nä. Alltså allvarligt? Det finns något som heter Hänsyn. Att ha kläder på sig som täcker de intima delarna av kroppen hör dit. Även rumpan. String är inte fint på NÅGON men ska man komma undan med det så ska rumpan vara som på en grekisk marmorstaty;)
      Inte ens då är det snyggt, men då kan jag förstå att man gärna visar upp sig.
      Jag mobbar ingen, framför allt inte för hur de ser ut. Då ska man knappast se ut som jag gör;)
      Fler skador och operationsärr, celluliter, flobb och fett och nån bristning här och var.
      Ta det inte personligt! Vill du ha string, be My guest!

      1. Charlotte

        Jag är nyfiken på varför man vill ha string? Är det för att slippa solränder? Och isf, vad spelar det för roll om din rumpa är lite vitare än övriga kroppen? Eller är det för att det är skönt?! Eller sexigt? Eller varför?

        Enligt mig finns det knappt något mer ocharmigt än string (oavsett rumpstorlek)!

      2. Charlotte

        En annan sak som är extremt störande är sånna som antingen matar fåglar eller sånna som inte tar med sig sitt skräp vilket gör att fåglarna kommer… Jag hatar fåglar!

    2. Tanja

      Vaddå mobba? Håller helt med Carola, är inte pinnsmal själv och tycker man får se ut som man vill – men vissa kroppsdelar är privata och jag vill inte se dem! Hemma i sin egen trädgård så fine! Men på stranden så tycker jag man kan visa respekt för andra. Man måste såklart inte, här i landet klär vi oss som vi vill, men då får man ta att folk tycker att man är ofräsch …

  12. Anna

    Jag är lite tjock, har bristningar, men vill jag ha string så har jag det! Carola snälla lägg ner och mobba de som inte har idealet.

  13. Thea

    Hahah! Håller med om det mesta!! Dock blir jag lite ledsen när du skriver att för att kunna ha string ska man ha en fin rumpa. Tycker överhuvudtaget inte att man måste lägga sig i vad folk har på sig, det stör en väl inte egentligen. Men sen tycker jag det är såå fel att säga att det bara är okej om man har en viss kropp, det är ju som att säga att är man rundare än andra får man inte klä sig hur man vill, utan då kan man bara ha en sorts trosa. Det är känsligt ändå att vara på stranden för många och att du skriver så tycker jag kändes rätt tråkigt. Smälla låt folk klä sig som de vill och skit i hur andra ser ut.

    I övrigt rolig lista och håller med om mycket 😀

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Se mina övriga svar om string 🙂
      Det handlar ju om hänsyn mot andra. Jag ogillar att se folks intima delar. Jag avskyr när jeansen hänger ner och visar halva rumpan med. Även om det är en vacker rumpa, jag vill inte se.
      Jag kommer aldrig att förstå vitsen med string. Vare sig på trosor eller bikini. Tycker det är fult på ALLA. Men vill man ha det, så varsågod, håll er bara ur mitt synfält 😉

      1. Thea

        Okej, förstod inte anledning till att du inte tyckte folk skulle ha string tidigare. Att du inte gillar sträng är okej, där är alla olika. Men att du skriver att det i så fall funkar om man har en snygg rumpa gör mig irriterad. Som att det är mer okej för vissa. För det tycker jag inte känns rätt! Man ska få ha på sig vad man vill oavsett hur man ser ut! Det hoppas jag verkligen att du håller med om!

        1. Profilbild
          familjenannorlunda

          För mig får folk gå omkring i sopsäckar med turban av färgglada piprensare och foppatofflor:) om de vill.
          Jag kan inte bry mig mindre, bara jag slipper se intima delar.
          Men jag önskar ibland för deras egen skull att folk skulle ha lite mer självinsikt 😉
          Jag har fött nio barn och för mig går det fetbort med korta magtröjor tex.. För det är fult när magen är sladdrig och oplatt. Tycker Jag alltså. Jag väljer en tröja som räcker hela vägen ner:)
          Man får göra som man vill när det gäller kläder. Utom att visa intima delar då:)

  14. Suss

    Åhhh stör mig så på folk som lägger sig för NÄRA med sin filt… särskilt när det finns god plats runtom men nä man ska knö sig ner precis bredvid…och där blir det ju förstås så att de trampar på filten, skakar sina filtar så man får sand i kaffe o på mackan osv.
    Man vill ju ha lite space runt sig och sin egna zon.
    Håller med i det mesta annat också… 😀

  15. Charlotte

    Jag måste lägga till en sak ? När folk sätter sig 10 cm i från en på en strand där det kanske är fem familjer till. Jag blir så irriterad? Hände häromdagen. Vi skulle ta ett eftermiddagsdopp och de flesta hade åkt hem men så kom det en familj med barnvagn och satte sig precis bredvid oss. .

  16. Maya

    Alltså varför ska man inte få ha på sig vad man vill om man inte har en extremt välsvarvad kropp? Är det så hälsosamt för barn om man lär dem att det är fel att alla ska få klä sig fritt och precis så som man vill. Man ska inte behöva be om ursäkt för hur man väljer att klä sig, sminka sig osv. Att man måste smälta in i de otroligt snäva idealen för att få klä sig som man vill utan att skämmas? Näe det är att gå åt helt fel håll.

  17. Sama

    Högljudda människor på stranden! Jag vill ligga och vila ju! Och när folk högt och ljudligt pratar om privata saker/personliga problem…nej tack, jag är inte intresserad.

  18. AnnKatrin

    Rätt lika irritationsmoment som du räknar upp även för mig. Men värst är sanden. Dubbelbottnat och totalt knäpp kommentar?! En strand utan sand är knappast en strand? Men jag menar all djävla sand som hamnar på filten. Stora barn har jag numer och ibland är jag tom ensam på filten – ändå har jag sanden överallt! För att inte tala om när man kommer hem. Tom i kaffetermos finns det detta störande moment. Så… om nån norrländska singel man läser detta nu så tveka inte höra av dig tex med raggningsreplik: vill du dela filt med mig sopar jag bort all sand? Jag bjuder på bullar och kaffe! !!

  19. AnnKatrin

    Rätt lika irritationsmoment som du räknar upp även för mig. Men värst är sanden. Dubbelbottnat och totalt knäpp kommentar?! Men jag menar all djävla sand som hamnar på filten. Stora barn har jag numer och ibland är jag tom ensam på filten – ändå har jag sanden överallt! För att inte tala om när man kommer hem. Tom i kaffetermos finns det detta störande moment. Så… om nån norrländska singel man läser detta nu så tveka inte höra av dig tex med raggningsreplik: vill du dela filt med mig sopar jag bort all sand? Jag bjuder på bullar och kaffe! !!

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting