Allmänt

Nyfikna?:)

Jag vet att ni nästan inte kan bärga er av nyfikenhet över hur det blev med den där mattan:)

Eller hur?

Idag så hade jag ju tänkt börja med att städa och sen riva ur mattan, men drabbades av nån perfektionism och tyckte att jag kunde se hur det sken igenom lite på något ställe på väggen, så jag målade rummet ett varv till:)

Sen fick det torka, medan jag drack en kopp kaffe till samt släpade ut de möbler som stod kvar där inne, bord, bokhylla och några pallar. Den gamla mattan…..

plastmatta

Det stod Tarkett på den så det var säkert en fin och dyr rackare när den lades in. De som byggde vårt hus, och som vi köpte av, snålade inte. Även om det definitivt inte alltid varit ens i närheten av vad jag tycker är snyggt så har det alltid varit god kvalite´:)

Vill ni se hur mitt vedervärdiga kökskakel såg ut, så klickar ni HÄR. Vi målade över det, och det var ljuvligt att slippa se det;)

Så började jag rulla ihop mattan, och blev gladare och gladare för mattan under var fin och fräsch:)

linoleumJa, jag har missat att mala lite där i hörnet, jag måste gå runt med penseln i morgon, för jag trodde visst att listerna var lite högre, på sina ställen;)

De är målade och tillbakaspikade iaf.

Den har en liten färgskillnad där tejpen suttit, och det var ju lite meck med att få bort tejpresterna, men värst var att hela mattan var lite härligt fet av den övre mattan.

Jag har gnuggat med målartvätt, och sen med nagellacksremover där det var som klibbigast, sen knäskurat hela alltet med svamp och diskmedel. Fortfarande lite klibbig. Bah. Skulle jag verkligen behöva ge upp och lägga in laminat??

Äh, jag letade i garaget och hittade Kallavfettning.

kallavfettning

Sprayade på sånt och vips luktar det gammal verkstad;) Men det flottiga är borta:) Och jag fick en billig fylla;) Satan vad det luktade.

Jag har skurat av golvet med vatten säkert fem gånger, och sen på med nån form av bonvax. Mattan är fin, och garagedoften kanske försvinner den med;)

Nu står det och torkar ordentligt och sen ska jag möblera i morgon. Montera ihop en säng utan bruksanvisning.. säkert enklare än med iofs. Killarna ska få en sån här Ikeasäng, kura-vandbar-sang-vit__0179751_PE331953_S4

Det är Robbans gamla som står i garaget och väntar. Jag ogillar våningssängar. Det absolut enda bra med dem är ju att de är platsbesparande, men allt annat suger. Att bädda är svårt, att göra rent är svårt, att klättra upp  och ner är ett jäkla mission. Nix, ogillar dem. Och har tre;) fast de står en och en. Den här är hyfsat ok, då den är rätt så låg.

Min tanke är att eventuellt ställa en säng i vinkel under den här, få se hur det blir. Jag gillar inte att ha en madrass direkt på golvet så det blir spännande att se hur det kommer funka med min lilla plan.

I värsta fall så har jag andra sängar att välja mellan, hela garaget är fullt av sådana nämligen;) De går så himla bra att montera i sär och ställa i nåt hörn nämligen, och sen orkar man ju inte göra något med dem.

 

Innan det så ska jag fixa fransarna:)

Dau kommer undra hur i hela friden det kan komma sig att jag har vita små stänk i ögonfransarna, som snöglitter:) Det blir så när man målar tak tydligen.

Jag har färg lite överallt, och det var väldigt skönt att duscha nu i kväll. Skrubba bort färg från armarna och så slängde jag kläderna i tvättmaskinen.

Måste hänga upp dem så jag kan använda dem i morgon igen, jag älskar mina arbetsbrallor! Lite varma och svettiga när det är sånt här åskväderskvalmigt som det varit sista dagarna, men det övervägs av att jag har allt jag behöver i dem. De väger en del;)

 

Sen är det ju Sverige mot Belgien i morgon kväll. Rysare, vi måste vinna. Planen är att se den på O´learys, och jag vill se en Sverigevinst nu. Vi kan ju! Zlatan slutar  i landslaget efter EM… värdelöst, han är ju Zlatan, han kan väl inte bara sluta sådär…:/ Men låt oss vinna det då, så vi kan få se honom i många matcher:)

 

Och sen börjar det ju dra ihop sig mot Göteborg! Syrran pratade lyriskt i går om att snart skulle vi äta den där galet goda räkmackan på restaurangen högt upp i Gothia tower. Kanske hette den 22 eller så? Minns inte, tror jag var lite traumatiserad av att åka hissen som gick utanpå huset;)

Jag ser fram emot att shoppa på Missäÿ, min favoritbutik.

Ni som bor i Göteborg – vart går vi efter konserten? Vi bor nog i närheten av Nordstan tror jag. och vi har ju även söndagkvällen att roa oss på:)

Bruce Springsteen ….. wow:)

 

Doris då ♥

Saknar ni henne?

doris

Hon försöker se oskyldig ut, men avslöjas av sanden på nosen. Hon har grävt ner ett ben i nån av mina rabatter;)

Hon är hopplös på att gömma sina ben. Hon kan gräva ner det, för att en liten stund senare komma på att det kanske inte var ett så  bra ställe och då måste hon byta plats. Om hon ser att vi ser vart hon gömmer det, så gräver hon upp det omedelbart. I ett hörn av hallen har jag dammsugaren ståendes, och även en aldrig sinande ström av kassar med återvinning som är på väg. Där funkar det att gömma sina ben i nödfall, om hon inte får gå ut;)

Hon är även en fena på att gräva bort ogräset runt plattorna, och det får hon så gärna göra:)

 

Nä, nu ska jag hoppa i säng, jag ska vara hos Dau redan 9.40 i morgon, känns som mitt i natten med de tider vi lagt oss till med, men ska nog gå bra. Att kliva upp när det är strålande ljust ute är underbart. Och jag menar inte att det är tidigt kl 8.30 men det går så mycket enklare att vakna när det är ljust. Även om klockan är tidigt på riktigt alltså:)

 

Ok, sova var det!

Tillbaka i morgon, natti natti 🙂

Kommentarer

 1. Lisbeth

  Det blev verkligen kanonfint!
  Grymt jobbat! Heaven 23 tror jag det heter, och beställ bord – det lär vara knôkat överallt..
  Skulle det krisa finns det fika att få hos mig 😉
  Kramen

 2. Helén

  Du behöver inte åka upp för att äta den gigantiska mackan på Gothia Towers. Dom har den i en av små butikerna på gatuplan. Vi köpte en där och satte oss i soffgrupperna och delade den. Den var enormt stor. Räckte till oss två. 😉
  Om det är den gigantiska som dom tillverkar hela tiden du tänker på.

 3. Lotta

  Hej! Fasen vad kul! Vi ska också på Springsteen på midsommardagen! Var in på Missäy när vi var där i påskas,, inte alls som jag mindes det. Mycket kläder som inte var i min smak längre, tyvärr. Hoppas dock att du hittar nåt bra!
  Vi kanske ses i vimlet! Hur som helst ha en fin resa och så hoppas vi på en bra konsert!

 4. Ulrika

  Jag har hört att John Scott´s vid Nordstan ska va ett skönt ställe att ladda upp före konserter, kanske även efter…. Ha en underbar kväll 🙂

 5. Hanna

  Ett tips är att kolla in Ikeas hemsida, där finns monteringbeskrivning på alla möbler som tex den där sängen.

 6. Lola (Carola)

  Såå jädra DUKTIG Du är!!

  Heja Dig på ALLA sätt!

  Hoppas Du får en bustrevlig fotbollskväll tjejen!! :))))) <3

  1. Camilla hockeymamma

   Va inte rädd för att använda trägolvet,är det fult kan du måla golvet så blir det lätt att hålla rent.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting