Allmänt

Umgänge…booooring

Jaha, så var det den här aptråkiga veckan då, när de fyra minsta blir hämtade av sin farsa vid 10 på morgonen och återlämnade cirka 18. Kallas visst umgänge.

Kul för dem, som får hänga med en snubbe som öppnar plånboken och spenderar muchos dineros. Det är kul. Mindre kul att vara den som aldrig har råd på samma sätt. Å andra sidan kan jag ge dem något han inte kan, gränslös kärlek. Och ja, jag vet att ni kommer säga att det är vardagen de kommer att komma ihåg, att de kommer veta vem som alltid fanns där, men det är surt ändå. Jag har alltid ogillat fasonerna att köpa sig kärlek, och nu måste jag dras med det på allt för nära håll.

Jaja.

För övrigt, så fyllde en kär släkting 102 år i söndags… och inget av barnen fick någon inbjudan att delta i firandet. Samma som förra året alltså, och då var barnen ledsna och frågade varför och lovades att få åka dit och hälsa på. Snart. Tja….om snart är 365+dagar så;)

Patetiskt.

Nog om det. Jag ville bara gnälla lite om hur tråkigt det är att inte ha barnen hemma.

Märkligt kan tyckas, eftersom jag har dem alltid, det kanske vore skönt med lite tid ensam. Men med tanke på att det inte gäller alla barn, bara de fyra minsta, så har jag ändå huset fullt av ungar, om än i större format;)

De klarar sig ju själva såklart, men de fyra minsta återvänder ju på kvällen vilket effektivt förhindrar några större utsvävningar från morsans sida. Men, då försöker jag passa på att göra saker med de större:)

Jag gick in och satte mig och snackade med Robban igår. Frågade om vi skulle hitta på nåt idag? Han tittade på mig som om jag skämtade;

– Måste jag?

Tack, min son;) Men till sist fick jag med mig både honom, Corrinda och Novalie på en fika på Starbucks. Jag hade kanske tänkt mig lite annat, men lite fika och shopping blev det:)

starbucks

Patricia och Simon anslöt efter en stund, de hade varit och fixat en resväska. De lämnar Sverige för Grekland om några dagar. Känns klokt, för vilket trååååååååkväder vi har!

Jag hade behövt klippa gräset innan jag drog till campingen, men hann inte, och nu är det knähögt! På allvar alltså. Massor av klöver och sånt där konstigt gräs. Min gräsklippare kommer storkna om jag försöker klippa det blött. Och hur det ska hinna torka upp är en gåta, med alla dessa förbannande regnskurar. Jag behöver en lie, nån som har en att låna ut? Å andra sidan lär väl humlorna älska sin klöveräng de plötsligt fått…Och de är ju utrotningshotade så egentligen gör jag en god gärning ju:)

Vet ni då? Det här har jag glömt att berätta. tror jag;) När vi skulle dra ut husvagnen så skulle jag lägga in bordet och bänkarna i den, och hämtade först en bänk i poolrummet. In med den, och tillbaka för att hämta bordet, ryckte lite för det satt fast, och oj då? Massa getingar…? Vart kom de ifrån?

Jahaaaa… Ett getingbo minsann! de rackarna har byggt bo mellan bänken och bordet, och det ryckte jag sönder. Ooops.

Fan, jag behövde ju det där bordet och bänken, så jag väntade lite, hämtade getingsprayen som blir som ett skum som man trycker in i boet och väntade lite till på att de skulle krypa in igen så jag kunde döda dem. Det gjorde de inte. De flög ilsket omkring där inne i poolrummet. Jag funderade på om det skulle funka med en plastpåse som man sätter runt boet och sen skrapar ner i den, men insåg att det inte skulle fungera. Inte utan att jag blev stucken i alla fall, och det gör så förbannat ont så det ville jag helst undvika. Jag väntade lite till, men de var arga och på sin vakt så det var liksom bara att ge upp. Skit också,

Mamma och pappa fick ta med ett gammalt bord och så fickjag ta sådana där hopvikbara små tältstolar där rumpan kanske får plats. De andra stolarna stod i närheten i poolrummet så de kom jag inte åt. Skitgetingar.

Imorgon måste jag komma ihåg att ringa försäkringsbolaget, jag tror de kommer och plockar bort det utan kostnad. Annars får jag väl åka och köpa en hatt med flor;)

 

Tillbaka till dagen.

Det är sällan jag känner mig kort, jag är ändå 169 cm och det är ingen pyttelängd direkt, men i sällskap av Robban och Corrinda så gör jag det.

tvillingarRobban är drygt 180 och Corrinda nånstans runt 176cm. Patricia är 164 och försökte illustrera hur stor skillnaden är men det gick sådär;)

tvillingar plus syster

Man undrar avd som hände där liksom? De två första tjejerna är båda 164cm, men sen måste det varit raketbränsle i bröstmjölken eller nåt;)

Novalie är lång hon med, men än så länge kortare än mig.

Jag har ett akut behov av bikinibyxor…mina tackade för sig när vi var på Parkbadet, kloret i vattnet gav dem dödsstöten och efter att ha tjänat väl i flera år så beslöt de att nu var det dags för pension. Jag har provat ett par på Lindex i Göteborg som jag inte hittat här, och de var en storlek för stora. Nu letade jag efter dem igen, utan resultat, och ska ta en vända på stan i morgon efter att jag fixat fransarna hos Dau. Det är extremt akut kan man säga;) Jag kan inte rekommendera en heldag i plurret med mer under än över vattnet. Tror jag har kanske två fransar kvar på ena ögat, och några fler på det andra. Ser inte klokt ut.

Men vi hittade annat att shoppa, och alla barnen fyndade. Ett tag stod jag ensam utanför provhytterna och såg pengarna få vingar;)

provhyttMen det är rea och gäller att passa på:) Jag hittade en klänning jag suktat efter ett tag, och plötsligt hade jag tusen anledningar att köpa den. Jag ville ha, jag behövde, jag var värd den, jag ville ha, jag måste ha och vips hade jag betalat den:)

Välkommen hit, nu fattas bara solen då.

 

Något annat som verkligen behövdes hemma, på riktigt alltså, det var schampo, balsam och duschcreme.

ÖB

En sväng på Ö&B fixade det, och även rakhyvlar, makeup-svampar och rengöringsmedel fylldes på.

Kanske att jag slipper stå i duschen och skaka på tomma flaskor nån gång nu i alla fall…;)

För jag vet inte hur ni har det hemma, men här så tror barnen att jag blir arg om de kastar tomma förpackningar. Det måste ju vara det som gör att de låter de ligga? Samma med de tomma toarullarna..och slöa rakhyvlar för den delen.Jag ställer en kasse strategiskt och lägger i några tomma schampoflaskor för att demonstrera hur det ska göras, men nope. De fattar inte;)

Funderar på att skriva skyltar med både textanvisningar och bilder..men misstänker att det inte har nån effekt, Den här gången heller;)

 

Men vi hade en trevlig dag ihop idag, och jag hoppas att jag får med mig några även i morgon på något kul. Vad vet jag inte än, men nåt ska vi väl hitta på. Jag tror att Janelle är lite skruttig och inte kan jobba, men hon kanske kan haka på om vi gör nåt soft, ska kolla med henne.

Annars så har jag ju alltid en gräsmatta att klippa, en tvättstuga att ta tag i, en husvagn att röja ur och tja…ett helt garage att fixa. För att bara nämna något av det som finns att roa sig med;)

Kollade på andra avsnittet av Familjen Annorlunda i dag med, och fy vad jobbigt det var att de drog med de fyra äldsta ungarna på marknad just den helgen. Eller egentligen så var det två helger som klipptes som en,eftersom det tokregnande den första och inte blev något bra att filma så åkte de en helg till. Jag var ju höggravid med Jordan, och hade fått Lovelia två veckor för tidigt och att de alla var i Stockholm kändes väldigt olustigt. Vill minnas att mamma och pappa inte heller var hemma, så hade det dragit igång en förlossning då så hade Jordan fötts hemma, typ. Men nu gjorde det inte det, jag låg och vilade i princip hela tiden för att inte trigga igång något;)

Men nu ska jag sova, så jag orkar upp i morgon…

Natti natti 🙂

Kommentarer

  1. Susanne

    Hej snälla, rara Marie som undrade vad jag behöver för slags kläder till mina pojkar, jag blir tårögd, tack! Jag har löst en hel del grejor (tack o lov för Myrorna o att killarna inte bryr sig om det är beg. kläder!) Men tack ändå, blir varm i hjärtat av omtanke från en okänd 🙂

  2. Cissi J

    Såg avsnittet idag på fam annorlunda när du låg på bb. Kändes så konstigt att se när allt är så annorlunda nu o man följer dig i bloggen.
    Kram Cissi?

  3. Malin

    Att försöka köpa barn brukar aldrig lyckas i långa loppet. Du är den som räknas eftersom du är den som finns för dom på riktigt. ❤

  4. Helahea

    Lätt för pappa att öppna plånboken utan att tänka på konsekvenserna.
    Klart att de små tänker på honom som en kul gubbe. Men som du själv skriver är det inte det som de kommer att komma uppskatta senare i livet❤️

  5. Åsa

    Vill eller får de stora inte träffa pappan?
    Du kan väl visst ge dina barn en hel del. Fika på stan är väl jätte kul tycker jag 🙂

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Definitionsfråga 🙂
      Han är inte så intresserad av att träffa dem är väl det tråkiga svaret. Den dag han valde att gå så valde han även att inte höra av sig till de stora som ju hade egna mobiler och var enkla att nå. Gör man så så är det inte jättekonstigt att de tar avstånd. Han träffar tvillingarna ibland, Patricia säger han hej till om han ser henne och Janelle har inte träffat honom sen den där dagen för drygt tre år sen. Så illa är det. Hans eget val. Men han säger att det är de som valt det..

  6. Maria

    Du är vän med Mirka. Inte ett ord i din blogg om hennes skilsmässa. Så klokt och moget av dej. Ilmrud gick samma sekund på sin blogg. Är inte det lite märkligt och lite intressant??
    Du är bäst Carola! Jag älskar din blogg!

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Jag är vän med både Mirka, och Peter och har vetat vad som är på gång. Men det är inte min sak att prata om 🙂
      Jag är helt övertygad om att det kommer bli så bra det bara är möjligt för alla eftersom de båda är extremt vettiga och empatiska.
      Helt tvärtemot min egen skilsmässa alltså… Jag har svårt att fatta varför det blir sånt hallaballo för att två vuxna skiljer sig i all vänskaplighet? Det finns inget drama, ingen har varit otrogen eller elak. De kommer lösa detta på sitt eget vis, på samma sätt som de gått sin egen väg när det gäller att skapa sin stora härliga familj. Låt dem lösa det i lugn och ro bara 🙂

  7. Carina H

    Du har rätt i att Du ger mer till barnen än han. Tyvärr tror jag att han får igen från barnen i mer vuxen ålder, brukar inte vara ovanligt. Herre min je vad dom har vuxit dina äldsta.,tiden går så fort.

  8. Malin

    Såg dina barn och deras pappa på parkbadet idag. Fina barn!
    Men han, alltså, jag höll på kräkas när jag såg han!!!!
    Barnen såg ut att ha roligt iaf!

    1. Anna

      Malin..moget att skriva att man kräks åt en människa, verkligen. Men antar du är 15 år eller så, med tanke på språkbruket. Alternativt att du vet en massa om han du vill kräkas för. I annat fall har du har en version (en blogg) att hålla dig till. En version.

      1. Profilbild
        familjenannorlunda

        Äh jag är skigammal och säger likadant;)
        Ja hon har min version. Det finns ingen annan nämligen, ju längre tid det går ju tydligare blir det för mig och alla som känt honom att han inte har en vettig version.
        På samma sätt som du uttrycker din åsikt över Malin så uttrycker Malin sin åsikt om honom… Easy now❤️

        1. Malin

          1. Han äcklar mig.
          2. Jag är 33. (och hade MVG i svenska på gymnasiet).
          3, Jag har versioner från 2 bloggar. Från Carolas och från Janelles.
          Kan inte komma på en endaste anledning till att någon av dem skulle hitta på.

          1. Anna

            Jag förstår mycke väl om carola känner så…det jag menade var att jag tycker det är. Lågt att uttrycka sig så om en människa du inte vet något om mer än det du läser på en blogg vinklat från ett håll (två .men samma vinkling). Dessutom tycker jag att det verkar så lätt för människor att skriva sådant på en blogg, bakom en skärm. För jag antar du inte sa det till honom ? Sen vet jag att Carola säger att barnen inte läser och självklart inte de små. Men den dagen kanske kommer och jag tror inte de tycker det är så kul med de här uttrycken om pappa. Man kan förkasta (man ska till och med förkasta) drt han har gjort, ja det är en annan sak!

          2. Profilbild
            familjenannorlunda

            Jag vill bara påtala en sak, och det är att om barnen i framtiden skulle känna ett behov av att scrolla igenom många år av bloggande, nio år just nu:) så tror jag inte för en sekund att de tar illa vid sig av något som skrivits om honom. De vet exakt hur det var. Jag har oerhört svårt att begripa att man anser att barn ska skyddas ifrån vetskap från en förälders idioti? Jag tror på ärlighet och raka rör. Sanning kan svida men man vet var man står och har att förhålla sig till. Att okända människor säger saker om honom händer hela tiden på samma sätt som jag får ta emot skit. Att jag skulle vara en försmådd hämndlysten exhustru som är bitter och inte kan släppa taget är rätt vanligt. Det är ren och skär lögn och mest troligt mår barnen sämre av att läsa /höra sånt. Har nog aldrig hänt att någon tänkt på barnen när de kommentarerna dyker upp;)
            Men han ska skyddas? Och som vanligt skyller man på att det är för barnens skull…
            Nä. Jag köper det inte.
            Ni får kommentera som ni vill här inne, det är öppet för alla. Ni får gärna svara på varandras kommentarer och visst bråka lite är okey det med:)
            Just denna kommentar håller jag inte med om men man är välkommen att framföra sin åsikt. Och den är trevligt skriven och sådär så varsågod:)

  9. Sofie

    Men som sagt det är han som är den stora förloraren. Rätt åt honom efter hans beteende. Fattar inte hur man kan vara så blåst som honom. Undrar om barnen träffar deras halvsyskon när de hälsar på den sk pappan?

  10. Susanne

    Känner igen det där med att vara ”den tråkiga” som alltid får säga nej till saker/aktiviteter som kostar 🙁 Mina barns pappa betalar underhåll, visst, men som alla (ensamstående) vet så kostar barn mycket mer än den summan. Denna sommar har det gått så långt att jag ligger sömnlös vissa nätter, dels för att det är för mkt semester kvar i förhållande till hur mkt pengar jag har. Dels för stressen när jag tänker på skolstart och allt som behöver införskaffas – vardagskläder, gympakläder inkl skor för både ute- o inneidrott, regnställ o stövlar… usch 🙁 För min del gäller det ändå ”bara” för två barn…
    Vilken härlig dag på stan det ändå blev för dig o storbarnen, Carola! Stackars Robban, vad han får stå ut med 😉 Har han något sommarjobb, eller är det svårt att få tag på något där ni bor? Träffar största barnen sin pappa något alls?
    Stor kram till dig & hoppas du får bort getingarna, brrr!

    1. Marie

      Hej Susanne,
      Vilka storlekar behöver du? Flicka? Pojke? Vi har kanske lite inför terminsstarten som kan komma till nytta hos dig?
      Om inte vi har, har kanske någon annan av Carolas läsare.

      Ledsen att läsa att många har det så svårt i sommar.

      1. Karin

        Hej Marie!
        Vilken underbar människa du verkar vara, så otroligt snällt och omtänksamt av dig ❤️
        Stor kram till dig från mig

  11. Viktoria Sjubarnsmamma

    Mina barns pappa har för första gången haft barnen hemma hos sig och i en hel vecka dessutom, det tog ett och ett halvt år att få till det. Han har ”passat” dem hemma hos mig förut men då har mina föräldrar hjälpt till och det är inte riktigt samma sak. Mina två äldsta barn vägrade åka med men med 5 små -och mellanstora barn borta så blev det ändå nästan som att vara själv. Jag tänkte lite som du att man kunde passa på att umgås med tonåringarna men det tog större delen av veckan att få dem med på att lämna huset 😛 Men som jag njöt! Lååånga sovmornar, se på tv mitt på dagen, kolla på film halva natten – sådant som jag ALDRIG gör annars. Till slut vaknade tonåringarna till och vi hann med lite laserdome, zipline och längre bilresor innan de små kom tillbaka igen. Visst saknade jag dem när de var borta men det var också första veckan utan småbarn sedan millenieskiftet och en semestervecka jag kommer att minnas med glädje.
    Trist att din exman nu när han ska ha dem inte har dem även över natten. Då hade du fått tid att verkligen hitta på något roligt för din egen skull eller ihop med de stora barnen.

  12. Veronica

    Sätt dammsugaren vid ingången till getingboet och sug upp dem. De dör av karusellfärden kn i dammsugarpåsen.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting