Allmänt

Kärrgruvan 

Vädergudarna lyssnar helt uppenbart inte på min önskan för det regnar vidare. Och det suger. Jag vill ligga på stranden och jäsa och bada dagarna i ända. 

 

 Inte sitta här och glo:)
Nu har vi tack och lov mestadels haft kortare skurar, några timmar på sin höjd så vi kan göra saker ändå.

I förrgår åkte vi till Kärrgruvan.

  
Även här är bilderna i systemkameran och kommer senare..

Norberg har varit en stor och viktig ort en gång i tiden, massor av gruvor och även om det är rätt värdelöst skyltat till de kulturhistoriska ställena så hittar vi oftast fram till sist:) Det är fint med folk man kan messa och be om vägbeskrivning, och skälla på om det blir fel;)

Till Kärrgruvan är det dock bra skyltat, men det var stängt i museumet. Såklart eftersom vi väntat på att det skulle sluta regna:/

Men vi tog en promenix runt området, kollade gruvhålet, och det var en magisk utsikt från högsta punkten:)

Och syrran blev överlycklig när hon äntligen hittade kantareller:)

Jag är helt värdelös på svamp, tycker om det men ser inte skillnad på dem. Kan möjligen klura ut kantarell men sen tillkommer det lilla problemet att jag har noll radar på dem och helt enkelt inte ser dem.

Jag plockade blåbär i stället. Alltså.. Ni hörde va? JAG plockade blåbär;)

Det händer typ aldrig men här fanns det så mycket och så stora och fina att det vore snudd på kriminellt att låta bli 🙂

 

 
Vi plockade länge, tur man släpar runt på en rulle hundbajspåsar;) och ungarna tyckte det var toppenkul. Lite oroliga bara över att det skulle komma en björn och äta upp dem;)

Sen gissade vi bajset, och scouter som vi varit enades vi om att den skyldige var en älg. 

Till sist ledsnade vi på myggen och gick tillbaka till bilen. I helgen har det varit Gruvpunken i Kärrgruvan. Nån punkfestival. Syrran och jag funderade på att kvista dit men tilltalades inte riktigt av artisterna 😉 och ännu mindre av priset för att gå in. 

Men på parkeringen där vi ställt bilen stod en husbil som det satt tre killar utanför. De hinkade öl och värmde helt klart upp för att gå och lyssna på punk. Stöddiga killar, som noterade att vi kom och skulle dra på nån frän låt… Bara det att de i stället fick på en ljudbok med… Tadaaaa Ronja Rövardotter 😉

Minen på killarna var obetalbar:) 

I stället för att impa på oss med rå punk så visade de att de var stadiga familjefäder. 

När vi kom hem lagade vi mat, och så efterrätt på det. Krossade digestive, vaniljkvarg och blåbär och lite hallon från Kärrgruvan- så gott:)

  
I går var det lördag, och det regnade, Surprise Surprise 😉

Först gick vi en tipspromenad som campingen anordnade, kul, svårt och lagom lunchnöje:)

Vi åkte tillbaka till gruvmuseumet som var öppet och kikade in. 

  Massa gamla verktyg och info om hur det funkat. Det här med gruvor är läskigt tycker jag.. Det är djuuuuuupa gruvhål fyllda med vatten och jag drabbas av både lite klaustrofobi och höjdskräck men samtidigt fascinerar det något oerhört. Jag skulle aldrig vilja vara långt under mark, jag har ju fan svårt för p-garage 😉

Efter att vi kollat där så åkte vi tillbaka till Fagersta och gjorde ett nytt försök på hembygdsgården. Vädret var helt ok, och vi hade badkläder med för att ev bada senare. Nu hittade vi inte campingen där vi tänkt bada .. Och fick arga blicken från vår vägvisare lite senare för : – hur kan man inte hitta den??? 😉 storstadsbor 😉

Men vi hade en rondell med fyra val och kan man köra fel så gör vi det:)

Hembygdsgården var mysig. Ni är många som rekommenderat den och det tackar jag för:)

Massa gamla fina grejor:)

 

 

Och kolla här då!

Jag. Vill. Ha.

  Vi hängde här några timmar, sen åkte vi hem. Inget bad, för nu började det regna. Och regna och regna. 

Vi fick fikabesök och tur var nog det, annars blir det lätt lite irriterad stämning när man blir fast i husvagnen 😉

Man pallar liksom inte hur mkt umgänge med samma personer som helst, även om det är kul:) och man blir sur när vädret suger. 

Bordet stod ute och var blängblött och vi hade ingen lust att blöta ner inne då vi körde middag på golvet:)

Funkar alldeles utmärkt och ungarna kommer prata om det i evigheter, det var en ny upplevelse 🙂  
Efter middagen gick vi en promenad till Ica för att köpa lördagsgodis, och sen gick ungarna in i vagnen och kollade på film, medan vi tog en promenad. En lång rackare. Vi letade reda på det där jädra Polhemshjulet. Överallt står det om det, men vi har inte hittat nån beskrivning, men med lite hjälp så lyckades vi:)

Vi kollade inte på det, för det var mörkt och kidsen skulle få se de med, men nu visste vi vart vi skulle idaf iaf:)

Nu är mitt batteri i mobilen slut.. Så jag återkommer med den ohyggligt spännande fortsättningen 🙂

Natti natti 🙂

Kommentarer

  1. Pumpagubbe

    Jag har bott här i 30 år och har sett mer historia på din blogg än jag gjort live.. Eran guide måste va super 🙂

  2. Annika K

    Skit i att åka till Avesta ::P
    Åk till Hedemora istället. Mysig liten stad med lite allt möjligt att uppleva.
    Gammelgården med våfflor, badhuset, fika på wienerkondiset mm mm
    Om ni tycker om ost så finns ett lokalt mejeri en bit från Norberg. Wernergårdens mejeri. Googla på det så får du även fram vägbeskrivning.

  3. Mary

    Hallå. Kan ju tipsa om saker i Avesta som inte ligger så långt från Norberg. Det finns tågmuseet i krylbo, Verket i koppardalen. På verket brukar de ha ett stort pysselrum öppet. Annars finns ju visentparken. En skatepark som ligger alldeles vid badhuset. Bara lite tips. Må gott

  4. Anne

    Hmmm… Ja om ni inte hittar campingen i Fagersta då är det faktiskt ganska illa…. Ujujujujuj…. Vilken fruktansvärd otur med vädret ni har. Här i dalarna har solen strålat i stort sett hela dagen.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting