Allmänt

Att släppa taget…

Jag vill inte.

Jag vill verkligen inte att det ska bli höst och kallt. Folk snackar om krispiga höstdagar och vackra färger, och jo det är vackert ute, men nä.

Jag gillar hett. Ju varmare ju bättre, och i år har det inte varit en enda dag när jag sökt mig in i skuggan för att vila en stund och jag saknar det. Jag vet att många tycker att sommaren varit bra, men där jag har varit så har det inte varit så. Vissa dagar har absolut varit varma, men det har blåst och regnat och varit växlande molnighet. Nope, en riktig skitsommar helt enkelt vädermässigt.

Det har varit en rolig sommar på många vis däremot:)

Mycket skratt och värme (mellan människor, inte vädret) massor av öl;) nya vänner, och härliga lata ( Om än våta) dagar på campingar.

husvagn

Tältet där jag och syrran bott, det är tur att det var ett riktigt fjälltält för som det stormade sista nätterna… Det var så peruken lättade från kudden inne i innertältet – DÅ blåser det;)

Nästa år ska vi nog skaffa en flagga där det står Sisters Camp eller så, så slipper folk tro att vi är ett par;) Syrran blir lite småtrött på att folk tror att det är hennes ungar, och det märks ibland att folk försöker vara så där openminded;)

Campar jag ensam med ungarna så snackas det. Campar jag med syrran så snackas det. Skulle jag campa med en manlig kompis så skulle väl folk snacka ihjäl sig;) Hujedamig, folk alltså )

Nu står vagnen på uppfarten här hemma och är fortfarande inte urplockad. Det tar emot att göra det för det innebär ju att det definitivt är slut. Å andra sidan ska det blir skönt att samla ihop sin garderob igen och slippa springa ut dit och leta:)

Morgon i tältet innebär oftast svettigt och kvavt. Jag har sovit i sovsäck med täcke över, och på kvällen har det varit fuktigt och rått så man har knölat in sig ordentligt.

tält

Lite öppet med myggnät så vi inte skulle dö kvävningsdöden;), Syrran är å andra sidan helt övertygad om att det är därför som hon har frusit så;)

Som jag har skrattat åt syrran!

När vi krypit in i tältet, varje kväll, så har följande procedur utspelat sig. Varje kväll;)

Jag öppnar tältet, sen myggnätet och vi båda kryper in, i det lilla förtältet. Jag stänger båda dragkedjorna och så öppnar jag sovdelen. Vi försöker alltså ha en sluss får att inte få in massa mygg och skit i sovtältet.

De första kvällarna väntade jag in syrran för att sen stänga, men insåg efter några gånger att det var lika bra att krypa direkt upp till kudden, så fick hon stänga.

Sen har jag satt mig i min öppna sovsäck, och lutat mig bak mot kuddarna medan jag skavt av byxorna, och sen ner med benen i sovsäcken och samtidigt dragigt av jacka och tröja. Sovit i vanligt tunt nattlinne. Lagt mig ner, kopplat mobilen på laddning, dragit upp dragkedjan och lagt mig för att surfa. Dragit på täcket om det var kallt, typ alla nätter. Tog ungefär en minut.

Syrran…. hon kröp in, satte sig i fotänden av gummimadrassen, och började lägga i ordning sina täcken och filtar. Hon frös varje natt och efter några nätter kom jag på att jag hade ett gäng fleecefiltar som hon fick ta. Så en under sovsäcken och den andra över. Alltså måste hon varje kväll rätta till filtarna. Det tog tid.

Sen puffa lite på sovsäcken, och så småningom stänga tältet och krypa upp. Sen leta efter sina pyjamasbyxor som alltid låg nånstans i sovsäcken, eller under eller så, och så av med brallorna och på med pyjamasbyxorna

Tänk nu på att jag låg bredvid på luftmadrassen och gungade runt;)

Efter det letade hon efter sina raggsockor, bökade på sig dem, och sen av med jacka och på med långärmad tröja över nattlinnet. Ibland även en huvtröja. Eftersom hon frös så köpte hon en mössa;) som konstant var borta och som hon letade efter. Och som såg rolig ut så jag knappt kunde titta på henne utan att börja skratta;)

När hon äntligen fått på alla kläder så kröp hon ner i sovsäcken och lade sig ner. Bara för att sen börja rulla hit och dit, vika in täcket, greja så alla kläder låg slätt, knö runt i sovsäcken, dra upp dragkedjan, fundera på om kudden skulle vara under sovsäcken eller innanför….svåra beslut så här på kvällskvisten. Och eftersom hon hade en liten kudde så skulle hon varje natt även vika ihop en tröja som hon lade under…Och dra upp täcket ordentligt.

SEN suckade hon och tog fram mobilen och började surfa. Det tog typ en kvart;)

VARJE kväll hände något som gjorde så vi fick ett skrattanfalls deluxe, inget som var kul egentligen men blir det i ett tält när det är kallt och rått och burrigt, som att jag drog upp dragkedjan i sovsäcken och lyckades dra fast huden på insidan av överarmen…. gjorde svinont och utlöste en lång harang av mindre lämpliga ord.

Ja jösses.. Barnen frågade på morgnarna var det var som varit så kul, och såg lika frågande ut varenda gång.

Det är meckigt att ligga i tält, och det är antingen varmt eller kallt och oftast fuktigt.

Och eftersom det är så kallt på kvällen så vaknar man sen nån gång frampå småtimmarna och är svettig och lökig. Och insnodd i sovsäcken. Och funderar på om det är värt att gå och kissa…. Mest troligt kommer man fram till att det inte är det, dels för sin egen del och dels för att man då skulle väcka syrran. Toaletterna ligger ju en bit bort, och har man väl tagit sig ut och gått en stund i den friska kalla nattluften så är man pigg sen.

Alltså somnar man om, efter att ha dragit ner dragkedjan och lättat lite på täcket.

Och vaknar igen när det börjar röra sig på campingen:) Av att man är svettig och måste ut NU.

Jag älskar det 🙂

 

Nu ska jag stopp som mina killar och tjejer och sen se på TV en stund.

Natti natti 🙂

 

Kommentarer

  1. Jenny

    Själv tycker jag att det är otroligt skönt att sommaren är över! Tänk så olika man kan vara:-) Jag älskar vår och höst,men just sommaren är överskattad enligt mig. Jag mår inte alls bra i hettan,hatar att gå runt svettig hela dagarna och jag har noll energi när det är så varmt. Sen sover jag så dåligt på sommarnätter,alldeles för varmt i sovrummet. Jag gillar april-maj och hösten:-) Juni-augusti hoppar jag helst över haha:-)

  2. Scout-tips! :-)

    Tips till frusna syrran är att springa några varv runt tältet precis innan det är dax att gå o lägga sig i sovsäcken.
    Så att kroppsvärmen värmer upp inne i säcken när man väl kryper ner.
    Ju mindre kläder i sovsäcken ju värmare blir det eftersom kroppsvärmen värmer upp.
    Mycket kläder på sig gör att värmen aldrig kommer in i täcket.
    Detta gäller s.k minus-sovsäckar.
    Logiskt kan man tycka, men vi är många som frusit oss igenom tältnätter pga att man klätt på sig för mycket. 🙂

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Det bästa i kråksången är att syrran är gammal scout, med många nätter i tält…? och borde veta bättre 😉

  3. Jungfrumamma

    Jag älskar också värme och sol. Men längtar alltid efter höst när sommaren lider mot sitt slut.

    Men håller med att om det varit en dålig sommar är jag sällan redo för hösten

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting