Allmänt

Min rumpa brinner:)

För att använda tonåringarnas språk, som jag för övrig inte skäms en sekund att säga att även jag som aningens äldre än så, använder – OMFG vad jag har träningsvärk. ( för er som inte är så bevandrade i fulspråk utläses det Oh My Fucking God. Sorry för det:;) )

Alltså jag har så ont överallt att det knappt finns en muskel som inte brinner. Och jag älskar det även om jag låtsas klaga;) Men det är även plågsamt, för allt gör ont. Gick ner och duschade nyss och varje jäkla steg smärtade,. Både ner och sen upp;)

Jag har ju dragits med det där förbannade och jäkligt onödiga ryggskottet i några veckor, och insett att det inte funkar med cirkelfys, Jag har svårt att mesa runt när jag väl är där för att träna. Rehab är inte min grej helt klart. Plus… att om man är i grupp med andra så snor de brudarna alltid de lättare vikterna, det är helt ok i normala fall eftersom jag inte vill ha dem;)

Så jag har fått en högst ofrivillig vila.

Men, nu äntligen börjar det bli ordning på torpet även på Friskis, höstschemat har kickat igång och man kan börja planera sitt liv efter träningarna:) Och mitt ryggonda är nästan väck.

I går var vi och körde power hour med David. Killer-David jajamen, och givetvis så var det ett killer-pass. Jag och syrran har ju tränat rätt så mycket på egen hand under sommaren, dels på gym och dels ute. Men, man skulle ju kunna säga som så att det första man tappar är flåset;) Vi körde exakt samma pass i våras, och då orkade man bättre, nu var det tungt. Att syrehalten i hallen är låg och fukten hög gör inte det hela bättre;)

Men den här kassa skitsommaren så kan jag tycka att det var onödigt att ha sommaruppehåll, för det är bara jobbigt att komma tillbaka;)

Men nu är det back on track som gäller. Jag vägde mig häromdagen och har minsann gått ner de där kilona jag ville, måttbandet sa samma sak, så nu är det ”bara” att tajta till det hela. Läste nånstans att muskler väger mer än fett, och det mina vänner är FEL. Ett kilo är alltid ett kilo, oavsett om det är muskler eller fett,( eller guld eller bomull,) men ett kilo fett har större volym. Alltså tar fett större plats än muskler. Och är högst oanvändbart;)

Det är därför som måttbandet säger mer än vågen.

Jag brukar väga mig på fredagar, och så kör jag måtten runt midjan, över naveln och så rumpan. Inte alla fredagar,men det känns bra att ha lite koll. Ibland tar jag måtten runt lår, knä, biceps och vad, men inte speciellt ofta. Jag har sparade lappar sen jag började träna på gym som typ strax över 20, och sen från åren som gått, och det är kul att jämföra. Vikten ligger ungefär som när jag var 20, samma med midjan, men över naveln är det några centimeter plus, Kanske har något att göra med åtta graviditeter?;) Höfterna samma, lite bredare och även det är tack vare graviditeterna. Biceps är större:) och låren mindre, så summa summarum är jag i bättre form nu är som 20-åring:)

Jag gick på gym ett tag innan jag fick Janelle, och spelade  volleyboll med ett gäng från jobbet, men sen tränade jag absolut inte ett dugg på många år. Inte förrän efter Novalie, då min granne drog med mig på gympa.

Det gick jag tillbaka till mellan barnen, Trixie, Lovelia och Jordan, men efter att han föddes så började jag på Friskis och Svettis. Det är då alltså typ sju år som jag hängt där, oj… :)så länge alltså, känns inte som det.

Och jag blir nog kvar, för här trivs jag. Jag gillar att träna, och jag gillar att känna mig stark i kroppen.

Om någon frågar mig vart man ska börja träna så svarar jag alltid F&S.. Det finns något för alla här, och egentligen så borde de anställa mig, så gott som jag alltid talar om dem:)

 

Jaja, nu ska jag fundera ut ett träningsmål för hösten. Jag har ju haft de där jäkla pull-ups som mål länge nu, men aldrig orkat fullfölja det, så det kanske är dags för det..? Eller nåt annat… tvättbrädemage kanske;) I wish:) Får fundera.

 

Igår efter träningen åkte jag hem, åt, och slängde mig i soffan för att kolla på nån ny serie, och sen höll jag aldrig på att komma upp därifrån 😉 Jag gick in i duschen på väg till sängen, men det kändes väldigt onödigt eftersom vi var bokade på Power hour med Björn idag kl 11. Björn är en favoritledare som varit borta länge, så kommer han så får det blir två pass tätt. Och det kändes ju inte helt mjukt och fint i kroppen när jag vaknade, snarare stenhårt och ont. Jamie fick haka på, och ville se på film i lekrummet så där placerade jag honom, och där satt han kvar. annars brukar han gärna springa och kolla när man tränar, men inte idag.

Björns pass var tufft, på ett annat vis än Davids, som ju på allvar är killers, och jag gillar verkligen det, men även detta var grymt. Väl hemma igen så var jag slut som människa och satt länge i solen och orkade inte göra ett dugg, sen dusch och så röj i köket.

Nu börjar det bli kaffedags, och sen så småningom middag. Jag har Linas matkasse denna vecka, så jag slipper tänka själv, och det är så skönt!  denna gång testar jag barnkassen och det ser väldigt bra ut I dag blir det pannbiff med krämig pasta, ser mycket gott ut.

IMG_1904

Jag ska skriva ett ordentligt inlägg om hur det funkar med Linas matkasse:)

Men innan jag gör ett endaste dugg så ska jag drick upp min otroligt goda smoothie.

linas smoothie

Kvarg, frysta hallon och blåbär, proteinpulver med smak av vit choklad och hallon:)

Löjligt gott och jag skulle kunna leva på sånt här.

 

Kidsen har droppat in från skolorna och det äts mellis i parti och minut, jag har gett upp för länge sen det här med att de äter tillsammans så det bara blir stökigt i köket en gång på eftermiddagen. Det funkar inte när de har olika tider. Jag får helt enkelt röja, och försöka lära dem att hålla undan efter sig. Vissa är bättre än andra på det;)

Men nu – kaffe!!!

Ha en fortsatt bra tisdag. Eller måndag som jag trodde det var länge i morse….? Dagarna går för snabbt, jag hinner verkligen inte med;)

 

Kommentarer

  1. Monika

    Men det är väl för att muskler har högre densitet än fett som man säger att muskler är tyngre än fett, om man väger en liter fett och en liter muskel, så väger muskeln mer. Att ett kilo alltid är ett kilo är väl få som inte fattar (i alla fall om man får tänka efter).

  2. Sofia

    Är det inte ganska uppenbart att det är volymen man menar när man säger att muskler väger mer än fett, tänker jag… 😉

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Tror faktiskt inte det. Jag har många gånger hört det diskuteras och då på fullt allvar sägs det att muskler väger mer alltså är det inte konstigt att gå upp i vikt när man tränar. Tänker folk efter sen så fattar nog de flesta men rent spontant tror många att det är så:)

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting