Allmänt

Gympa, vinbär och nya fransar:)

Jag är dagvill:) Det är lite märkligt för det brukar gå över när skolan börjar och rutinerna sätter in, men jag har visst inte fattat det än. Än så länge så har inga andra aktiviteter börjat som jag måste hålla reda på så det stilar till sig framåt nästa vecka. Då kommer jag att behöva skjutsa Lovelia och Trixie till gympan varje tisdag.

Förra terminen sanerades gympahallen här ute så Trixie fick byta grupp och började i en annan del av staden. Jag hade länge varit lite smågrinig över att gympan här ute faktiskt håller väldigt mycket sämre kvalite´, men inte riktigt fattar HUR stor skillnad det är. Det insåg jag till fullo i våras. I den gruppen tränar man så man är svettig, och lär sig nya saker, det ställs krav och de ställer upp i de tävlingar som anordnas.( och vinner ofta) De har två vuxna, extremt duktiga och kompetenta ledare plus ett gäng tonårstjejer som hjälpledare. Här ute har vi de senaste åren haft bara tonårstjejer, och de har inte lärt sig speciellt mycket, och definitivt inte fått tävla på lika villkor. Antingen har de tränat typ tre gånger, jämfört med andra som övar hela höst och halv vårterminen, eller så ställer de inte upp till barnens besvikelse.

Jag fattar, det fattas ledare, men jag har ingen lust att pröjsa 1200kr per unge för värdelös undervisning när jag kan betala 1200kr för suverän undervisning:) alltså har jag satt både Trixie och Lovelia i samma grupp. Den i andra änden av stan. Det får vara värt att köra och sen drälla på Gränby i 1,5 timmar:)

Annars är jag väldigt för att man ska hålla sig i sin närhet, dels för att gynna närområdet så aktiviteterna fortsätter, dels för kompisar och så för att de kan gå själva:)

Men inte om det är så här stor skillnad.

Så, varje tisdag mellan 18.30-20.00 kommer jag hänga på Gränby, vem vill fika:)?

 

Jag borde baka en vinbärskaka, för jag har massor av röda vinbär på mina stackars skräpiga buskar.

vinbär

Men jag kommer mest troligt inte att göra det:) De är alldeles för goda att bara äta upp. Väldigt gott om väldigt små, väldigt söta men inte så väldigt goda;) sniglar på bara.

Och jag är rätt säker på att barnen inte gillar vinbärskaka, och då kommer jag lugnt sätta i mig hela själv…Inte bra. Alls:)

 

Idag hade jag tid för nya fransar hos Dau, och som det behövdes:)

Jag håller visst på att byta mina egna fransar, och det gör så att de man fuskar dit ramlar av snabbare än vanligt. Det är ju fransarnas naturliga cykel, bara det att ens egna syns mycket mindre när de faller. Jag har korta, raka fransar och de man sätter dit är långa och vackert böjda, så de sista dagarna nu har det sett för galet ut, bara några långa strån kvar:) Att bada i varma pooler som ångar lite gör så de ramlar av ännu snabbare. Men nu är det ordning igen. Jag kommer aldrig sluta med detta.

Okay, jag vet att bilderna är oskarpa, men alltså….prova själva att fota era fransar 😉 Det här har Corrinda gjort sitt bästa, och det blev ju sådär;)

daumakeupMed de här ser jag alltid hyfsat pigg ut, fransar gör underverk med ögat:)

Trots att Dau fick sätta dit i princip ett helt nytt set så tar det inte lång tid, och det är alltid bara trevligt att ligga där och småprata:)

 

Jamie fick vara med Patricia under tiden, hon och en kompis skulle träffas på stan, så han fick haka på. Han älskar att få vara med sina största systrar ♥ och jag tror att det är ömsesidigt.

På väg mot bilen var Jamie bara Jamie. dvs varför gå när man kan hoppa, skutta, klättra upp på bänkar och stenar och balansera? Jag älskar det, ungar är grymma på att använda hela kroppen. Man borde göra lika, men alltså… det kanske skulle se lite märkligt ut om man gjorde likadant;)?

jamie

På väg hem svängde jag in på affären för jag hade tomt i kylen på både mjölk och grädde. Med andra ord, klockan var 15 och jag hade inte fått varje sig morgonkaffe, förmiddagskaffe, lunchkaffe eller eftermiddagskaffe…! Fatta hur gott det var:)

Nä, jag är inte speciellt beroende av kaffe, vissa dagar dricker jag inget alls, medan andra kan jag häva i sju stora koppar. Jag tycker det är väldigt gott, och jag älskar stunden med en kopp, men jag är rätt lat också, och är det slut på mjölk och jag vet att jag ändå ska iväg senare på dagen så kan jag lugnt vänta;)

Meen det var ruskigt gott där vid halv fem idag. Mamma, pappa och min faster kom förbi precis samtidigt som jag kom hem, så jag fick vackert vänta med mitt kaffe tills de åkt:)

Det var umgänge idag, och de fyra minsta försvann, vilket innebär att jag bara behöver laga mat till mig och några barn, lite varierande antal. Idag var det bara Corrinda och Novalie hemma, och vi tog den lata vägen och åkte till McDonalds. De har renoverat den vi har i Fyrislund, och oj så frän och modern den var:)

IMG_2122

Surfa lite kanske?IMG_2123

mcdonaldsFast jag verkar dra till mig dåliga visiter på McDonalds…

Sist jag var på ett, i Enköping efter att vi varit på Parken Zoo  så var det inget annat än katastrof.

Idag var det inte mycket bättre. Jag hoppas att det var tillfälligt och att de bara var underbemannade, men det var överfyllda skräpkorgar, slut på servetter och sugrör, söligt på borden och matbrickor överallt. Såklart eftersom det inte var nån idé att försöka trycka ner ens en servett ( om det funnits nån, hehe) i soporna…

Jag lämnar aldrig brickan på bordet, tycker att det tar mig ingen tid att kasta mina egna sopor, men idag var det inget att välja på, men jag ställde den i alla fall på ett bord där det redan stod några brickor:)

Men, killen i kassan var i alla fall glad:)

Det är jag med. Nu är jag iofs oftast glad, det blir roligare så. Men idag var jag så glad att det var fint väder igen. Jag blir så påverkad av vädret, och när det är grått och mulet är jag trött. Jag vill inte vara trött. Det är tråkigt. Men idag sken solen, det var varmt och gott, och det var en ren fröjd att gå på promenader med Doris. Jag har nya fransar:

carola wetterholm’Ja det är stökigt bakom mig, och typ överallt, huset är som en jäkla soptipp, men jag har varit bortrest i sommar, sen haft ryggskott och sen bortrest i helgen. Jag har åtminstone dammsugit idag:)

Jag ska ta tag i det, sen nångång:) Det med:)

 

Nu ska jag ta och krypa i säng, före midnatt:)

Jag har inte glömt att jag ska berätta vad syster yster och jag ska göra i höst, det kommer i morgon. Följer ni mig på instagram så vet ni redan 😉 Och följer ni mig inte….så får ni gärna göra det:)

Natti natti 🙂

Kommentarer

  1. Jenny

    …eller så scrollar man ner lite och ser senaste bilderna du lagt ut på Instagram ?
    Tycker du tagit rätt beslut ang gympan eftersom skillnaden på kvalitet märks såpass väl, roligare för tjejerna också som får tävla.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing