Allmänt

Nickelback:)

I morgon spelar de på Globen:)

Ihhhh, det ska bli så kul, jag teamar upp med Karin och så kör jag förhoppningsvis rätt och sen är det dags.

Jag har en kompis som tycker att jag är kulturellt handikappad som gillar dem, och jag kontrar med att låtsas att jag tycker att de är ett hårdrocksband, vilket han suckar tungt över och så fortsätter vi:) Jag gillar dem, de har liksom lyckats med sin musik:)

Så, i morgon kväll kommer jag inte hänga med er, hoppas det är ok:)

nickelback

Shit jag trodde jag slarvat bort biljetterna idag! Började gladeligen kolla mitt Ticknetkonto och där fanns det minsann inga biljetter….Whaaaaat!? Holy smoke var är de? Letade en lång stund innan jag hittade dem på mailen, pust. Jisses vad surt att slarva bort dem. Nu hade jag skickat dem till syrran med, men man ska ju inte vara säker på att de finns när man väl har slarvat bort dem liksom. Nu finns de utprintade och i min mobil, vi kör dubbelt:)

Idag då, jag har tvättat och städat i köket. Lådor och skåp har rensats och i stort sett ingen ser någon skillnad, det är väl ett fantastiskt göra ändå;)

Kastat massa olika teer, som jag ändå aldrig dricker. Jag tror alltid att jag behöver ha att välja på, men till sist så vill jag ändå alltid bara ha typ Earl grey eller Roobios. Nu har jag knapp druckit te på evigheter, det var bättre när Janelle bodde hemma:) Hon ville alltid ha en kopp på kvällen och gjorde då en till mig med, men när jag ska göra det själv så kan jag bli lat och strunta i det…

Killarna har fått prova på naturens egna kardborrar;) och de trodde på allvar att jag skämtade när jag sa att de skulle fastna;)

IMG_3468 kardborre

Jordan ser inte klok ut;) det finns ingen som kan göra så muppiga miner som han;)

Jag måste ta med honom till frisören asap för han börjar bli lite väl vildvuxen i kalufsen.

Även Robban vill klippa sig, och det ska han få göra, ska bara försöka få till nån bra tid. Han vill åka med mormor och morfar, jag tror att han tror att det blir snyggare än om jag kör dit honom;)

 

De ringde från Memira idag, jag har ju planer på att operera ögonen så småningom, och var där för en koll för något år sen, eller några..? Vet inte riktigt det går så fort:) Då var jag för ung:) och det verkar fortfarande vara fallet. Jag vet inte om jag ska vara glad åt det i just det här fallet, för det innebär att jag får avvakta ett tag till, å andra sidan behöver jag inte ta något beslut heller just nu.

Grejen är att jag har linser, jag är närsynt. Det i sig är inget jag lider av, jag trivs med mina linser och de funkar nästintill alltid. Men så är det det här med att bli gammal:/ och får det här ålderssynta som gör att man inte ser på nära håll.. DET suger. Jag tycker inte om att ha glasögon, jag trivs inte och de är i vägen och skaver bakom öronen och på näsan. Jag är kanske felskapt vad vet jag, men vi lirar inte. Jag har ändå haft brillor enbart i många år, men aldrig någonsin lärt mig att gilla det.

Alltså håller jag på att få spunk över att behöva använda linser OCH senilbrillor…men fuck. Och där kan Memira fixa, men det måste ha blivit lite sämre innan de vill fixa. Tills dess får jag kisa, sträcka på armarna och använda läsbrillor:)

 

Jag fick ett brev idag med, från Uppsala kommun. De upplyste mig om att Robbans skolkort blivit spärrat. Ja, det märkte vi liksom första skoldagen.. Nu har de gått i skolan i typ tre veckor va? och först nu kommer infon som borde kommit innan skolstart. Han har 5,8 km till skolan FÅGELVÄGEN och det ska vara 6 km för att få skolkort Jag begriper inte det resonemanget så är det bara. Sist jag kollade så kan inga skolbarn flyga, så varför man räknar fågelvägen och inte närmsta bussväg går över mitt förstånd. När det gäller just BUSSkort.

Eller nä, jag fattar ju att det är för att de vill snåla. Närmsta bussväg för Robban är betydligt längre än 6km. Tror jag ska ringa och vara en jobbig jävel, bara för att. Jag har en annan beef med en tant där, men det orkar jag inte försöka förklara nu, jag är för trött:) Grejen är att jag har rätt, men inte kunde bevisa det, men nu har jag hittat på alla papper jag behövde. Ska se om jag får tag i henne i morgon. Hon har EN timmes telefontid om dagen, och i fredags så kickade telefonsvararen in direkt och sa att hon var tillbaka  på tisdag, alltså i morgon. De kan inte ha alltför mycket att göra på kommunen…. tänker jag när jag är på elakt humör;)

 

Jag har ju me&i visning på onsdag, kl 18 och är det någon jag glömt fråga, eller någon av er som vill komma så är ni välkomna, bara att hojta:)

 

menadÄlskar de här kläderna:)

 

Ikväll har vi kört power hour med David:)

Corrinda och Sara var med, de känner ju honom sen innan och han sa i somras när vi träffades på stranden, att de skulle komma som hans gäster. Corrinda har ju inte direkt några problem med blyghet som sin morsa;) utan hon hoppade bara på honom idag och sa att de ville vara hans gäster;) Och så blev det.

De blev nog båda lite förvånade över hur tufft det var, men hans pass är grymma. På ett bra sätt:D

Jag vet två tjejer som kommer ha träningsvärk i morgon, och det kommer jag med för den delen. Det är ett tag sen jag var där, och det brukar ta mig sjutton alltid värka ordentligt överallt efter hans pass. Lovely.

Corrinda kommer att träna på Friskis i fortsättningen, och det är kul. Två av mina barn som man kan träna med:)

 

Nu ska jag hoppa i säng, tro det eller ej, men jag är trött:) Både fysiskt efter träningen och vanligt trött.

För ovanlighetens skull sitter ingen i mitt sovrum vid datorn så det är svalt och skönt:)

Härligt.

Natti natti på er:)

 

Kommentarer

  1. Carina

    Carina (Tullamaja1) på insta förut här, du hade ju varit och klättrat på Skuleberget. Nästa år borde du testa högskustentrail där uppe- den e grym!! ??????

  2. Susanne

    Hej! Ett litet tips: Skaffa dig progressiva linser! Funkar suveränt och man slipper de där läsglasögonen. Ser bra både nära och långt bort.

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Har testat och jag ser skitdåligt på långt håll då:(
      Ska kolla upp det igen, men tror att det inte riktigt funkar, inte än i alla fall, kanske blir bättre framåt..?

      1. Profilbild
        familjenannorlunda

        Skönt att inte vara ensam:) Jag kände att ser jag inte vägskyltar, och tv så är det sämre än att se dåligt på nära håll.

  3. Mia

    Hej Carola! Jobbar som ”tjänstekvinna” på kontor med just skolskjutsar, det du skriver stämmer, man ska mäta den närmaste skolväg som är säkrast för eleverna att gå, absolut inte fågelvägen… Kan hända att kommunen använt något fiffigt program som automatiskt tar ut avståndet och det där blivit tokigt. Rekommenderar dig att överklaga detta. Ett litet tips bara.

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Wow, tack:) då ska jag kolla!! Misstänker att det inte gäller Uppsala dock, vi är bra på undantag 😉
      Men tack!!

      1. Karin

        Kommunen har haft fel i datasystemet. Sonen har drygt 6 km till skolan (krävs 3) och fick först besked att han inte uppfyller avståndskravet. När jag ringde handläggaren gjorde hon en ny koll och sedan kom kortet i brevlådan. Men icke att det gått ut info om att systemet har trasslat! Så ring och fråga.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting