Allmänt

Wallmans:)

Åh vilken kväll jag haft!!

Jag var inbjuden till premiären av Wallmans nya show Tributes som var nu ikväll.

 

 Och vilken f a n t a s t i s k show!
Jag har aldrig varit på Wallmans tidigare och visste inte alls vad man kunde förvänta sig, mer än god mat och bra underhållning, men alltså detta var fullfjädrade proffs. 

Maten var en överraskningsmeny signerad Edward Blom som även var där och rörde lite i grytorna och smakade av det hela:)

Jag tog med syrran såklart, hon ställer alltid upp och följer med på barnevent så det är klart att hon ska få haka på när det vankas vuxenpremiär. Vi åkte tåg och gled in på Wallmans strax efter sex. Där blev vi direkt mottagna av vår servitör / ARTIST 🙂 Robert, som gav oss varsitt glas bubbel.

Det första uppträdandet var på bardisken 🙂 och sen öppnade de dörrarna in till salongen där Robert visade oss våra platser.

  
Vi satt intill Rania ( nyhetsankare på TV4) och hennes man Mattias, och kunde inte fått trevligare sällskap:) Vilka underbara människor!

På vår andra sida satt killen som designat artisternas kläder, och även sytt dem-Sebastian Löjdkvist, och Henrik Johansson, skådis/ dragartist. Det var ett mellanrum mellan oss så vi pratade inte lika mkt med dem som med Rania och Mattias, men de var oerhört trevliga även de två:)

Vi åt en sjurättersmeny:) och det började med bröd och vispat smör, låter trist kanske men oj så gott. Sen en escargotsoppa. Som Edward sa: alla gillar den om de inte vet vad det är;)

Det är alltså sniglar. Jag hade aldrig ätit det, och känner nu inte heller något större behov av att äta det igen 😉 Gott, absolut, men med mkt dragon( tror vi) och det är liksom den smaken som sitter kvar nu. 

Jag åt upp:)

Till maten drack vi ett vitt torrt rieslingvin som visst var Edwards, och jag måste kanske på bolaget i morgon för det var så gott!

Efter snigelsoppan kom det in tre olika laxar, alla så goda att jag kunnat äta hur mkt som helst

 

 Bilderna är riktigt dåliga, men det gick inte att fota bättre, för mkt rött och blått ljus.
Sen kom TORSKEN ❤️

  
På allvar, alla var helt begeistrade och i total mat-extas över den här torsken. Det kan ha varit det godaste jag någonsin ätit från havet. Perfekt tillagad såklart, och med kapris, parmaskinka och potatispuré . Jag äter inte kapris, tycker det är osmakligt helt enkelt. Men det är bara att inse, att när någon som verkligen begriper sig på smaker och kombinationer fixar maten så är allt gott. Det var helt makalöst gott med den här kombon:)

Efter detta kom det in anka

  
Med potatis som var conseljerad(?) nä, vet inte vad det hette men givetvis galet gott även detta. 

(Tack Yvette som i en kommentar lärde mig att det heter Confiterad!! )

Sen ost och nu började det ta emot lite:)

 

 
Men det var inga större problem att stoppa i sig det, inte heller desserten som jag missade att fota, men den var ljuvlig.

Mellan alla rätter uppträdde servitörer och servitriser, och de var grymma!! Vår Robert var bäst:)

Vilka otroliga pipor, och som de kunde både dansa och showa.

Vi fick gåshud vid flera tillfällen, och efter varje uppträdande så vände vi oss till varandra och bara var grymt imponerade. Som de levererade!

   
 
Helt otroligt vilka artister! Och så klev de av scenen och kom och frågade om vi behövde något eller plockade av borden, alternativt serverade nästa rätt. Grymma även på serveringsbiten:)

Det avslutades med en Grand finale och sen dans och drinkar, men då bröt vi upp. Tror klockan var närmare halv tolv, och vi traskade till stationen och tog 00.11 tåget hem, och landade hemma vid halv två:)

Jag vill tacka Wallmans för en fantastisk kväll❤️ och nu sova!!

I morgon ska jag umgås med, och sen festa med en pingla jag känt länge men vi har aldrig festat ihop:)

Inte med alkohol iaf;) beroende på graviditeter, amning och bebisar;)

Men nu är det dags och det ska bli så jäkla kul:)

Så nu måste jag kvarta lite;)

Natti natti:)

Kommentarer

  1. Birgitta S

    Wow vilken superkväll och det är du värd. Hoppas att den onämnbara sitter hemma och har det trist. Finns väl ett nytt barn där att gå upp på natten och ta hand om eller så har jag missuppfattat. Men nattpassen kanske slipps även nu.
    Hälsningar Birgitta S

  2. Gunilla Kinn Blom

    Hej hej,

    Vad roligt att du var så nöjd med kvällen! Ja, visst är artisterna otroligt proffsiga?!

    Bara några kommentarer:
    • Det är inte dragon i Edwards originalrecept på ”Liten badisk snigelgräddsoppa”. De kryddor som ingår där är bl a: timjan, rosmarin, salvia, mejram, persilja och dill. Men det kan förstås hända att de ändrat lite i köket på Wallmans och lagt till lite dragon, det vet jag inte! Receptet finns hur som helst i vår bok ”Allting gott och alldeles för mycket”. 🙂

    • Edwards viner måste förbeställas, vilket kan göras på vilken systembolagsbutik som helst eller via http://www.systembolaget.se. Det räcker med att beställa en enda flaska. Räkna med åtta arbetsdagar till leverans! (Kan finnas i vissa butiker, just nu finns rieslingvinet – som du fick i fredags – i Erikslund/V’ästerås och i Mörby Centrum.) Läs gärna mer här: http://www.edwardblom.se/edwards-varld/vin

    Det var allt!

    Bästa hälsningar,
    Gunilla Kinn Blom
    AB Edward Blom & Co

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Åh tack!! Jag vet inte riktigt hur dragon smakar men mina bordsgrannar hävdade det:) Nu när du skriver kryddorna här känner jag mer att det är rosmarin och mejram som liksom stack ut. Soppan var GOD!
      Jag ska absolut beställa vinet från i torsdags och älskar att du tagit dig tid att länka och berätta ❤️
      Kvällen var fantastiskt och maten helt otroligt makalös, stort tack ❤️❤️

  3. Kristina Å.

    Vilken kväll! Jo jag har varit på både Wallmans och Golden Hits, otroligt duktiga artister. Avis på maten blir man också. Trevlig kväll igen då 🙂

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting