Allmänt

I morgon, eller idag:)

Beroende på när ni läser det här, så är vi på, eller på väg till  Gröna Lund.

Om vädret är ok och allt flyter vill säga, så ta i trä på det:)

Vi har skjutit och skjutit  på det, men nu verkar det kunna funka. Även om inte alla barn vill följa med, så åker vi med de som vill, och kan.

Är det lördag när ni läser det så fyller även Lovelia år:) ♥

 

Först vill jag säga en sak:)

Jag vet att det blivit mycket samarbeten, de har hopat sig lite samtidigt som jag sa, men så kan det bli ibland:) Men, tycker men inte om det så scrollar man, och gillar man att få erbjudanden eller info om saker så läser man. Jag lägger ner lika mycket tid på de inläggen som på vanliga, ofta ännu mer eftersom det handlar om att recensera eller så.

Det jag hoppas att ni vet, det är att jag aldrig försöker tjata på er något som jag själv aldrig skulle köpa! Jag får testa en massa grejor, och mycket gillar jag inte och då blir det heller inget skrivet. Det jag skriver om är dels för att jag gillar det och dels för att jag tror att NI kommer att gilla det ni med ♥

 

Jag startade dagen på språng idag, med ett tandläkarbesök för Trixie. Hon var där i våras och nu ville de kika hur hennes bett ser ut. I våras var det alldeles för mycket mjölktänder för att kunna säga säkert, men det lutade åt tandställning eftersom hon hade tendens till underbett.

Idag såg det ut som att det kanske kommer rätta till sig av sig självt:) men vi avvaktar några år innan det beslutas något.

Vi var där i god tid, även om det är ett litet h-vete att köra genom stan från det här hållet som jag kommer, de bygger nåt och har spärrat av vägar…igen.. Det har varit, eller är, svårt att köra den alternativa vägen med, så det finns ingen riktigt bra just nu. Att hamna i totalstopp gör en lite smågrinig…

Men vi kom fram en kvart innan hennes tid, och jag sa att vi var tvungna att pysa därifrån senast 9.40, och det fixade de:)

9.47 travade jag in på Upplands Motor och fick lämna in bilen till Joakim, som skulle serva den.

Buss hem, och Jamie var glad som en lärka, det är så spännande att få åka buss UTAN bälte:)

IMG_2391

Fast han måste försöka se cool ut;)

Trixie är lite mer van

TrixieJag åker ju nästan alltid bil, det är alltid saker som ska handlas eller så är det pga tiden man spar.

Och ja, jag är lat;)

Vi klev av och gick och lämnade in Trixie i hennes klassrum, och sen gick vi hem, det var sol och härligt:)

Underbart!

Så småningom ringde Joakim och vi hämtade bilen igen, och på vägen hem så passade vi på att handla, dels till tacos men även present till Lovelia.  Jag hade en grej kvar att shoppa.

Servicen av bilen gick loss på 2300kr, det är ju inte så man jublar direkt, men som jag sa till killen vid disken:

– Om ni ser till så bilen funkar fint så ser jag till att köra den fint:) och det tyckte han var en bra deal.

Jag är ju inte tappad bakom en vagn direkt men har inte heller en verkstad att greja i, så oljebyten och sånt där överlåter jag med varm hand till nån som vet hur man gör:) Även om det ser rätt majsigt ut när oljan rinner ut, sådär lite segt och mörkt.

Hem med bilen och packa upp varor, och sen så laga middag. Idag kom inte Janelle och Simon, och varken Robban eller Corrinda var hemma, och Patricia jobbade  så det blev en liten skara vid bordet,

Bara sju personer;) Men det är lite för mig.

Syrran och jag tog en långpromenad med Doris, det brukar bli så på fredagskvällar, och det är skönt att röra på sig efter maten.

 

Jag är förresten inte lika trött. Ta i trä;) Jag sov typ till och från hela onsdagen, och gick och lade mig typ nio, sov som en stock hela natten, och vaknade hyfsat pigg i går. Det var kyrkis med Jamie, och sen handla, duscha, fixa mig och iväg till El Stockholmo. Vi kom inte hem jättesent men innan jag kom i säng och släckte lampan var det över midnatt.

Men vet ni då…? Jag har fått en jäkla vagel på ANDRA ögat??? Smittas de? Jag har ändå förutsatt det, och inte pillat och grejat, men alltså, vafan? Den här sitter inte på insidan av ögonlocket utan mer på utsidan…:( Jag kommer och få ha solbrillor på i morgon;) Och måla mig med svart kajal långt ner på kinderna, köra tvättbjörn-looken, för att dölja den. Eller haha, who am I kidding? Det kommer inte gå att dölja…

Fuck it.

 

I tisdags köpte jag en ny lampa, min gamla hade åkt i golvet en gång för mycket, och nu blev det denna.

clas olsson

Jag gillar de här stora glödlamporna med synliga glödtrådar, det är så mysigt.  Lampan kommer från Clas Olsson och kostade just nu 99kr:)  Glödlampan är från Ikea.

Har en annan variant i sovrummet, och älskar skenet, alldeles lagom.

 

Jag fick ett gäng bilder från i lördags nu i kväll.. 🙂

Haha, det är synd att herrarna vill vara anonyma, för det är roliga bilder;) Syns att vi har kul, och ofta även vad vi pratar om. Vi spelade ju shuffleboard och minspel och gester säger en hel del. Jag märker inte ens att det fotas, och vad man ska tolka in i det vet jag inte.. Men det är väldigt roligt att ha:)

Ser liksom redan fram emot nästa gång.

 

Nä, om man skulle ta och knoppa nu då, klockan är inte mer än 23 men jag är kanske lite trött ändå, men att vara det på kvällen känns liksom helt okey.

Och förresten en fråga! Jag har ju i massor av år, typ 22 , dragit runt på en vagn, och nu är det ingen av barnen som åker. De skulle gärna vilja;) men det skulle jag med, hehe. Men det är inte det jag saknar, utan avlastningsplatsen! Att ha vagnen med gör att man kan packa in extrakläder, kameror, matsäck osv, och sen parkera den i nåt hörn. Att inte ha det gör att man måste bära på grejorna… Ställa en väska ensam nånstans innebär ju att polisens bombpatrull kallas dit, och det vill man ju helst undvika;) Låsa in funkar, men Grönan är ju inte så schyssta, så öppnar man skåpet får man betala ny avgift:/ Korkat.

Frågan är: Dramaten? Alltså en sånär shoppingvagn….funkar den att ha med så här? Jag ogillar att dra  bakom mig, får ont i axlarna då, men det är ännu värre att släpa. Kanske måste skaffa en sån. Den ryms dessutom i bilen:) Har även en skrinda men den får inte plats.

Hur gör ni??

 

Nu sova:) vi hörs i morgon!

Natti natti:)

 

 

 

Kommentarer

 1. Jungfrumamma

  Jag tror inte vaglar smittar eftersom det är typ som en finne. En irriterad talgkörtel. Däremot ska man ju inte pilla eftersom det blir värre. Hade en skälv i två jäkla år innan den gav med sig helt. Men då kunde jag inte låta bli att klämma den som en finne ?. Usch

  1. familjenannorlunda

   Åh visst är det fint 🙂
   Jag hade aldrig hört det innan, men när jag väntade Novalie funderade jag på Noelia och kunde inte riktigt släppa det, och provade massa kombinationer. Började på a och när jag kom till L var det solklart 🙂
   Lovelia.
   Nu finns det ju fler med samma namn men jag ”hittade på” det själv 🙂

 2. Neta

  Jag har en sulky kvar men även Ikeas dramaten. Min är diskret i grått och grått, väldigt rymlig och lättdragen som 17. Dom som finns nu är mindre. Men sett på andra affärer med minns inte vilken nu men kolla hemsidor på biltema, jula, rusta m.fl.

 3. Ewi

  Jag brukar ha en ryggsäck för det mesta, Ibland även tvinga barn/man att ha varsin ryggsäck att t.ex. bära egna regnkläder om det ser ut att bli sånt väder. Jag har iofs inte lika många barn att ta med saker åt, bara 2. Fast det finns ju rätt stora ryggsäckar.

 4. Anno

  Jag retar mig INTE på dina reklaminlägg.Jag tycker att du uppdaterar bloggen så pass ofta så det blir bra ändå. Du skriver inte några hemlighetsfulla antydningar för att sedan komma med reklam som får vara det nyaste i flera dagar,för att sedan aldrig mer nämna vad det var för antydan och bli arg om någon frågar. Sen gillar jag att du försvarar dig själv och möter ev. ”kritik” snabbt. Utan att dina läsare ska ”ta över”.Reklaminläggen är förresten ofta roligt skrivna. Så jag hoppas du fortsätter som du är. Rolig men även stolt och med stor värdighet och visst humör.

 5. Mamma bläckfisk

  Jag har full förståelse för att du tar chansen för många samarbeten när du får möjlighet. När man är ensamstående mamma till många barn är ju ekonomin ett ständigt orosmoment, så möjligheter till att dryga ut kassan är ofta välkomna. Så är det i alla fall för mig, och då har jag ändå ”bara” fyra barn (trillingar på 2,5 år och en fyraåring).
  Vad gäller vagnar så spenderar jag rätt mycket tankekraft på att längta efter att mina trillingar ska bli så stora att jag slipper dra fyrlingvagnen som vi har. Den är tung och otymplig, och börjar dessutom bli rejält slutkörd och trasig (och ful). Men jag kanske ska tänka om, för det stämmer ju det du skriver. Hur ska jag klara av att bära med mig allt sen? Jag ska nog försöka passa på att uppskatta vagnen lite mer nu när jag ändå måste dras med den (de är jätteduktiga på att gå, men eftersom de sticker iväg åt olika håll har jag ofta inget annat val än att låta dem sitta i vagnen).
  Ett tips kanske kan vara att prova med en skrinda? Det finns hopfällbara varianter som verkar väldigt smidiga.

 6. Lotta

  Hallo Carola! Dramaten är kanonbra ;). Det finns mycket att välja på som är lite tuffare, hittar du ingen som är tuff tillräckligt får du väl pimpa den helt enkelt. Men som någon annan här inne sa tänk på att köpa en med STORA hjul funkar så mycket bättre att dra/skjuta över kullerstenar, trösklar och annat som finns ute. Ha det gott

 7. Malin Olofsson

  Hej?
  Jag klarar inte av att dra en Dramaten heller, jag skjuter den framför mig? Prova om det funkar även för dig fast du är lång( jag är bara 1,65)…… Alla sätt är bra utom dom dåliga?

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing