Allmänt

Huvudvärk, ledvärk, mensvärk;)

Nä, jag fick bara nån gammal reklam i huvudet 🙂

Men huvudvärk har jag haft, och det räcker ju med det. I går morse klev jag upp, käkade frukost och började greja med tvätten… och sen gick jag och lade mig igen. Huvudvärken var inte sådär dånande som den kan vara ibland, men molande och illamåendet kom som ett brev på posten. Fyaligen.

Jamie gosade in sig hos mig med en mobil och så sov jag medan han kollade på Youtube och när jag vaknade mådde jag bättre:)

Och sent omsider drog jag igång dagen. Surt som fasen eftersom jag hade lust att fixa och greja.

Snackade med Mirka i telefon om det ena och det andra, och det tredje och fjärde med för den delen:)

Jag satt ute i solen med en kopp kaffe och bara njöt.

Idag regnade det och blåste, och var plötsligt höst, brrr, så det kändes extra bra att jag njutit igår.

Lovelia övade på Wheelboarden, och nu är hon jätteduktig hon med:) Och här ser ni att det är hjälm på;) Det var några som påpekade att det var brist på hjälm i filmen, och det är såklart illa, men känns ju som att det är mitt val. Ingen hade hjälm när vi testade, och med tanke på att det gick nån intill och passade eller att de körde en kilometer i timmen så var det ingen fara. En Wheelboard åker inte iväg som att man drar undan en matta, utan man har bra kontroll på den.

Men, nu åker de ensamma och då är det hjälm på:)

 

wheelboard

 

Igår roade jag mig med ”rörmokeri” igen, och rensade slangen från diskmaskinen som täpps igen av skräp mellan varven. Enkelt att fixa, bara skruva upp en slangklämma och pilla bort det som sitter där och så tillbaka igen. Men det är en jäkla kass arbetsställning;) Knö in sig under diskbänken och så högt upp med armarna…Jaja, kunde varit värre;)

Sen lagade jag en kalkonstek.

Har ni gjort det? Jag hade aldrig testat det förr, och brynte på den i grytan och skulle sen i med köttermometern men den hade jag visst kastat;)så det blev nån höftning. Vet inte hur kalkon är, är det som med kyckling? Att den kan innehålla salmonella och till varje pris måste genomstekas?

Det gjorde jag i alla fall:) Brynte, kryddade, hällde på vatten och buljongtärning och nån schalottenlök och så fick det puttra på tills det var klart, gjorde sås på spadet och kokade potatis till. Och det tog tokslut så det var nog gott:)

Jag, Trixie och Lovelia hann  aldrig äta för de skulle skjutsas på gympa.

Syrran mötte upp mig och så tog vi en promenad medan de gympade. Eller…eh vi tog en promenad till Gränby och Starbucks;)

 

Idag så öste regnet ner, jag vaknade i natt av det. I morse var Jamie ledsen och hade jätteont i magen. Han ville sova mera så vi kröp ner men han kunde inte komma till ro. Till sist gick han upp och kissade och sen var det bra:) Haha, tänkt om alla sjukor var så lätta att bota:)

Sen har det varit fullt ös på honom och vi har grejat på här hemma. Det kändes ändå bäst att hålla oss för oss själva, annars hade jag tänkt att vi skulle åka på stan och köpa present till Patricia.

Hon fyller år på fredag nämligen:)

 

Jag har ju samlat ihop mina barn ganska bra:) I maj har vi tre födelsedagsbarn (Robban&Corrinda, och Novalie) och i september-oktober fyra ( Jordan, Lovelia, Patricia och Trixie) Sen en i januari (Janelle)  och en i juli (Jamie)

Helt ärligt föredrar jag maj och juli, för då kan man med lite tur sitta ute på kalaset, och det skulle vi i och för sig ha kunnat göra i år med, om jag haft tid att ha kalas:)

Det har varit fullt upp, och är fortfarande. Alla helger är fullbokade nästan hela oktober, men jag måste försöka hitta en liten lucka:)

 

Sen har jag ett litet problem:)

Jag har fått ett hörnskåp av Simons mormor, (janelles simon) för ett år sen, och det har stått i garaget i väntan på att vattenskadan skulle bli klar. Jag tänkte måla det och ville inte greja med mer än vad som redan var liksom, så det har stått där och väntat. För nån vecka sen fick jag hjälp av Patricia att bära in det, och det passar perfekt i mitt fula hörn i vardagsrummet:)

Kanon!

Bara det att nu hittar jag inte nyckeln, och givetvis låste vi skåpet när vi körde hit det för ett år sen;) Jag vet att nyckeln legat i badrummet, för jag tog ut den ur arbetsbyxorna och lade den i en bruk där, bara det att burken är bortstädad sen länge. Jag SER exakt vart den låg, men vad hjälper det? 😉

Överskåpet är olåst, och jag tror inte att det direkt är jättesvårt att pilla upp det undre, men jag vill hitta den där jädra nyckeln. Så den har jag letat efter idag, och jag lyckades i alla fall hitta en annan som gick till ett litet skåp…. så nu är det upplåst iaf.

I jakten på The Key har jag nu rensat, röjt och städat, tre lådor och två skåp i sovrummet, tre lådor i köket, tre skåp i köket, sex plastlådor i badrummet och tre lådor i ett skåp i hallen. Plus nyckelskåpet flera gånger…:)

Det är ju fint att det blir ordning i skåp och lådor i alla fall:)

 

Nu ska jag försöka sova snart, huvudvärken sitter där i nacken och bråkar, kanske ger sig med lite sömn.

Vi hörs i morgon:)

Natti natti 🙂

 

Kommentarer

 1. MB

  Kyckling kalkon ljust kött som t ex fläsk måste stekas till minst 65 grader. Vid 70 grader har du ff en saftig kalkon
  Det är inte bara för salmonella utan för det kan innehålla även campolybacter ( googla på det)
  Men gött är det med både kalkon och kyckling

 2. samps

  är det dom byxorna från ossoami hon har på bilden? 🙂 du skrev ju häromdagen att det funkar rätt bra med flera storlekar för smått men hur stor (lång kanske man säger?) är största storleken? är det bara ”barnstorlekar” eller får man plats i ett par även om man är lite äldre? 😛

  Carola: Nej, det är inte byxor från Ossoami som Lovelia har här. Jag kan inte säga att de tär generellt, men de byxorna som hon hade är ett par storlekar för små. En storleksgudie finns här http://www.ossoami.com/storleksguide Mät och kolla:)
  De har även en vuxenvariant 🙂

 3. Ella

  Ja vit fågel (så som kalkon och kyckling) måste ätas genomstekt. Fågel med rött kött (så som anka) behöver däremot inte stekas helt igenom.

  1. familjenannorlunda

   Tack! Det där med anka visste jag ju när du sa det:) och har testat att genomstekta det och det blev oätligt 😉
   Bra med påminnelse 🙂

 4. Karin

  Hihihi, jag läste lite tokigt jag ?
  Jag läste att du hade roat dig med rörmokaren, hade nog ditt inlägg om att ragga, i bakhuvudet ?
  Kram från mig

 5. Camilla 36 år och tiobarnsmamma

  Hahaha vi har oxå fått ett hörnskåp bara att båda skåpen är låsta,jag tänkte att det måste ju gå med vilken nykel som helst men icke,vi får fasiken inte upp den så den bara står helt tom just nu haha
  Vill ju gärna måla den men hade ju velat öppna oxå,man får se om nån gammal dam här kanske har nån liknande annars vet jag inte hehe
  Lät intressant och gott med kalkon ??
  Kram Camilla
  http://www.tiobarnsmamman.se

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing