Allmänt

Vår hall:)

Jag fick en fråga om vår hall:)

Och eftersom jag är hyfsat nöjd med hur den fungerar nu jämfört med hur det var förut, så letade jag reda på bilderna från långt bak i arkivet.

De är tagna runt jul, för sex år sen så det är inte jag som börjat jula tidigt i år:)

Okey, vår hall är liten, och en jäkla opraktisk yta, med trappor och dörrar åt alla håll och kanter, men det här är det bästa vi gjort.

Den här bilden är tagen från längst in, jag anar att jag står inne på den lilla toaletten som är i den här änden.

Då ser man trappan ner till botten/källar/soutterängdelen, och ytterdörren till höger, de två trappstegen upp i huset till vänster.

Okey då… det är inte lika städat nu…. här är hallen i princip helt ny:) Vi hade hit en målare och så bytte vi ut all gammal ”inredning”

Älskar, älskar, älskar  lampan från Ikea!

januari11 051

Fönster över och på sidan om dörren gör att det är ljust här, och ger även ljus ner.

Nästa bild, ⇓

Jag står i trappan ner, så den är precis mitt emot den förra. Ni ser toadörren, och till höger hyllsystemet Stolmen från Ikea där vi hänger jackor. På väggen vid toadörren har vi krokar för ungarnas överdrag/regnkläder osv. Hade varit extremt mycket smartare att ha en klädkammare istf toalett här, men det är först nu som vi använder den som avsett, vi hade skötrum här:) Skötbord och alla kläder till blöjbarnen på galgar eller i trådbackssystem.

Till vänster, Trofast även det från Ikea, men vet inte om den höjden vi har finns kvar. Den är kanske två meter(?) och jag ser bara att de har 145cm nu men jag kollade inte så noga.

Rosa backar, två i var till kidsen. Nu har ju jag två med, och Janelle ingen;) hon gillade inte när jag snodde hennes, men hon flyttade ju:)

En i var för skor, och en för vantar, mössor och kanske läxböcker, hörlurar osv.

januari11 052

Tanken var nog att vi skulle ha ett hyllplan till högre upp här, men jag vill minnas att det fattades något till det och att det sen liksom glömdes av…det står säkert i nåt hörn av garaget;) Jag hade aldrig nått upp heller, och jag tror att det inte sett bra ut uppifrån huset.

Jag har satt ditt en skohylla till iaf.

På stolpen har vi satt krokar i höjd så ungarna ska nå att hänga upp sina jackor:)
januari11 053

Ja, jag vet att ni ser jackan:) Den är skitsnygg och från London:) Väldans opraktiskt bara då den är i princip ofodrad och lite för tajt att ha någon kofta under. Men jag älskar den! Använder den nån gång per höst i alla fall:)

Och här ⇓ satte vi bara en stolpe med krokar på. Suveränt att hänga dels jackor, men även väskor, kassar och annat jox. Den är överfull för jämnan:)

 

Perfekt att ha krokar i olika höjder:)
januari11 055

Jag hade lugnt kunnat ha fler stolpar såhär, den rymmer massor och tar lite plats. Korkarna är bra och inget ramlar ner. OM det hängs upp vill säga;)

Stolparna spänner man mellan golv och tak, och jag är inte säker men tror att vi skruvade fast dem oxå…men de satt som berget redan innan. Man ska väl det iofs:)

Vi har lättbetong i våra väggar, och det är ett skitmaterial., Inte nog med att det är radon i det, utan det suger att sätta upp saker på oxå. Man behöver specialskruv och specialplugg som lämnar hål stora som råtthål i väggen om man skulle få får sig att ta bort det…eller så ramlar sakerna ner. Värdelöst. Men därför är det helt perfekt med de här stolparna som man spänner mellan tak och golv:) Jag har ett liknade system i klädkammaren nere.

Här från översta trappsteget, av två:)
wetterholms hall

Ja, plastmattan är hyperful, men planen är att jag ska lägga ny, men jag har inte googlat klart hur man gör än:) Hur svårt kan det vara, tänker jag? Fast man måste bära ut allt, så det känns enklare på sommaren, Vilken sommar som helst;) Vi har grått uppe och numera även grå klinkers nere, så det kommer bli en grå matta.

På trappräcket ner här till höger ⇑ har jag klämt fast en radda krokar och där har vi hjälmar, koppel och handduk till Doris. Plus massa annat jox som inte ska vara där:)

 

Ja, så här ser hallen ut en perfekt dag.

Övriga dagar så ser den långt ifrån så här välstädad ut:) men förutsättningarna för att hålla reda på sina saker finns i alla fall.

Bakom de rosa backarna gömmer sig elementet…inte optimalt tänkte jag, men det visade sig att det ger värme i plastlådorna så skor och vantar torkar faktiskt:)

 

Det var dagens inredningstips från mig till er:)

Ha det bra!

 

Kommentarer

  1. Neta

    Bra förvaring. Om du tänker dig en vägg där du har toa och förvaring så har du min hall. Så vi har krokar på den, skohylla och förvaring på trappstegen.
    Annars är dörren, fönstren, trappan o allt lika hos oss.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing