Allmänt

Vissa dagar alltså;/

Jag vet inte riktigt VAD det är, svårt att sätta fingret på, men jag är på så dåligt humör:( Låg, sur, besviken, irriterad, ledsen, less. Det finns ingen riktigt anledning så jag tänker att det är säkert en hel hop av saker som ligger och gnager och tillsammans blir det lite för mycket.

Det är folk jag är besviken och less på bland annat, och det är ju sällan det hjälper att gå runt och tjura men svårt att låta bli;)

todays mood

Nåväl, jag började med att inte kunna sova i natt. Skruva, vända, sucka, titta på klockan. Varit en hel del sådana nätter nu, och det ger ju automatiskt en dag efter då man inte är sitt piggaste. Bah.

Sen var känslan bara där när jag vaknade. En oerhörd rastlöshet men samtidigt en orkeslöshet. Finfin kombo…eller inte;) Jamie var inte pigg, han hade ont i huvudet och har mest legat framför tv:n idag. Tror han har en släng av förkylningen som vi dras med i huset.

Vi gjorde inte många knop idag, och jag surade över det med;) Och så kom ungarna från skolan och käkade mellis och plockade inte undan efter sig…men gissa bara hur glad jag blev;)

En riktig skitdag helt enkelt.

Med små guldkorn.

Jordan läste läsläxan, och jag insåg plötsligt att han ju har den svåraste läseboken:D Jodå jag har lyssnat på honom tidigare, men med kanske inte ett helt öra:) Faktiskt så har jag ju hört samma historia om och om igen eftersom de har samma bok i skolan som alltid. Att han har en svårare bok det vet jag, men idag fattade jag att det var den mest avancerade. Dessutom så läser han med en galen inlevelse, betonar vissa ord, drar ut på andra, och läser snabbare när texten liksom kräver det. Och jajamen jag är stolt:)

 

Lovelia satt intill och läste sin läsläxa, nej inte samtidigt de läste efter varandra:) och hon var den som liksom upptäckte det. Hennes stycken var kortare och med mindre svåra ord så hon sträckte sig efter hans bok och kollade.

– Men du har ju C! Jag har bara A…:(

Vi pratade en stund om det, och hon vet ju att det är för att hon har haft sådana svårigheter med sitt tal, men jag ville inte att det skulle kännas jobbigt att lillebrorsan läser betydligt svårare text än hon. Idag har hon inga större problem med talet, men i och med att hon haft det så har stavningen blivit lidande. Det är inte lätt att stava när man ljudar fel. Loppan stavar som en kratta, men jobbar hårt på det. Jag är oerhört stolt över även henne:)

Jag lyssnade på dem och sen for de iväg ut, och jag proppade i lurarna och lade mig under täcket och blundade. Sur, och grinig kommer ni ju ihåg..

Klev upp efter en 45 minuter och lagade middag. Falukorv och potatismos i ugnen. Simpelt, men det var länge sen så ungarna gillade det.

Sen hoppade jag i mina träningskläder ( efter att jag surat över att hitta dem i tumlaren:( de ska ju inte tumlas utan hängas, men vafan de var ju torra i alla fall) och åkte till Friskis.

Morsade på Janelle och syrran och förvarnade att jag var sur:) det är lika bra att ta det direkt ibland.

– Då blir du glad när vi tränat!

Ehhh fast jag kom på att jag var ”besviken” förra veckan när David hoppade över bonusburpeesen, och insåg att jag nog skulle få äta upp det idag. Å andra sidan skulle jag bli lika sur på honom om han hoppade över dem som om han inte hoppade över dem. Tufft läge för David:)

Han hälsade glatt på oss utanför salen, utan att ens hinta om att han minsann ändrat passet idag… Så länge jag kan minnas har han haft samma pass, samma övningar och jag hatar de lika mycket som jag älskar dem:)

Jag plockade på mig en sexkilos boll idag, för att jag var sur och behövde lite extra tungt, det har jag nog aldrig haft förr, och hade heller inte tagit det om jag vetat att han ändrat;)

Men satan, jag var ju trött redan efter uppvärmningen! Så där att i slutet av andra varvet, av tre, så kändes det inte rart, och tja ni vet när man pressat sig så man mår illa. Lite så. Eller väldigt mycket så:) Bara att bita ihop och köra varv tre.

Och efter det så bara flinar David och upplyser oss om att det var någon som inte varit riktigt nöjd förra veckan, besviken över de uteblivna burpeesarna och så kan man ju inte ha det. Så nu blev det discokräkisar och smala breda.

Men vafan skjut mig;)Det var ju förra veckan jag kände mig stark, nu har jag ju varit förkyld hela helgen;:)

Discokräkisar det är vanliga burpees fast med en twist, man ska skutta, snurra och helt enkelt göra dem a la disco. David själv flyger upp tre meter i luften och skuttar som en känguru… och han har liksom jobbat lika hårt under passet som vi, så man kan ju lugnt säga att nån är överlägset mer vältränad än andra;)

Jag kör med civil olydnad och vägrar, jag har fullt upp med att göra burpees, jag kan möjligen gå med på  att snurra ett halv varv, men allt annat skulle göra så jag drog på öronen och så kul ska vi inte ha det.

Smala breda är knäböj, först smala med benen ihop sen hoppar man ut och gör en bredbent knäböj och så hoppar man in igen, och fortsätter så.. Sjukt jobbigt.

Så, jag var mer än nöjd idag:D
David flinade och tackade för klagomålen som fått honom att byta lite i övningarna. Om jag hade kunnat hade jag fräst att jag nästan dog, men nöjde mig med att muttra något.

Men, jag var i alla fall inte sur och grinig under den timme vi tränade, så jag fortsätter att gilla David:) För alla fattar ju att jag bara gnäller för show här, egentligen så äskar jag det, det är svinjobbigt, men det är ju liksom det som är vitsen. Att gå dit och bara mesa är ju bortkastad tid. Han får en att pressa sig lite till, bara lite… och så ännu lite till. Men, det kommer inte vara rart i morgon.. Eller jo, jag gillar ju träningsvärk:)

 

Åkte hem, och kopplade bara Doris och gick sen ut med henne. Mötte visst nästan nån jag helst aldrig mer vill se, som skulle hjälpa Corrinda med den nya säng hon köpt. Tog en extra lång promenad bara för att slippa se honom;) och log skadeglatt när Doris skällde som fan när vi kom hem, och susade runt i hela huset efter personen som inte skulle vara där. Duktig vovve:) Hon vet vem som hör hit och inte.

Jag gick ner till Corrinda och lade mig på hennes nya säng, och sen kom jag inte upp, utan låg där och snackade skit med henne och Novalie. Masade mig till sist upp, värmde på maten och tog med den in i vardagsrummet för att kolla på Äntligen hemma… Jag har inte sett det på flera år, men nu har de bytt dag och tid så helt uppenbart blev det intressant igen. Eller så var det bara perfekt att slöglo på…;)

Duschade, och har sen suttit och sett på tv, Nyheter, Brottskod: Försvunnen, CSI… herregud så man kan fastna när man inte riktigt orkar gå och sova:)

Men nu är det dags för det!

 

Jag har en fråga förresten, och det är om ni vill ha nån form av Livechat med mig här?

Mina kollegor sa att det är kul, men jag har ju aldrig testat. Så vad säger ni? 🙂

Jag säger en tid och dag och så ”träffas” vi i kommentarerna, ni ställer alla frågor ni vill och jag svarar på dem så fort jag kan, alltså i realtid.

(Jag vet att jag haft en frågestund för allt för länge sen, men jag har svårt att hitta den…och har inte kunnat svara.. )

Men detta skulle ju vara ett sätt för er att få svar direkt och för mig att liksom få träffa er:)

Säg ja eller nej, och blir det fler ja än nej så kör vi väl:) Demokrati i sin sanna anda.

 

Och när jag ändå är igång och frågar… Ska jag spela in videos? Tycker ni att det är kul, eller är det inget för er?

Och i så fall, vad vill ni se? Jag kan inte riktigt ta er med på bergsklättring,( på ett tag i alla fall) men jag hade kunnat ta er med på snabb bilkörning om jag hade tänkt på det. Jag kan även visa er vardagsgrejor, hur vi löser saker, vad vi gör osv. Och OM, hur långa filmer föredrar ni? Fem minuter, femton eller femtio?

Se där, nu har jag frågat massor, och hoppas att ni svarar:)

Natti natti 🙂

Kommentarer

  1. Ingela J

    Jag älskar vloggar!! Skulle vara superkul att följa er i vardagen med små klipp på typ 10 min ?? Ang livechatt finns ju det oxå på youtube, väldigt vanligt med sk livestream. Det vore också jättekul! ?

  2. Marita

    Tycker det skulle vara kul med en livechat, gillar att läsa din blogg, men en film ibland skulle vara kul. Hoppas ditt humör är bättre nu ?

  3. Petra

    Jag gillar ju att läsa det du skriver och hur du skriver gör att det känns som ett samtal. Men du gör det du tycker är kul. Det brukar bli bäst då. 🙂 Tack för en kanonbra blogg

  4. Karin

    Livechatt verkar kul, videos är ju iofs kul också, men jag läser hellre bloggar än kollar på vloggar.
    Så känner jag.
    Kram från mig

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Ja:) jag tycker den är väldigt talande. Det är ju en helt vanlig unge som kollar in i en helt vanlig kanon som står som dekoration nånstans, jag ser inget vidrigt i det. Vidrigt är små barnsoldater, eller hemska krigsbilder som man skämtar om.

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Nej men han har en stor buss och jag får inte in så stora saker i bilen. Hon messade honom när jag inte ville/orkade/hade lust att låna bil och släp.

  5. Stina

    Jag läser alltid bloggar i situationer där det inte funkar bra att se på video. Som en mikropaus på jobbet, bussen, lång kö på Ica och framförallt innan sovdags när maken och sonen redan ligger och sover i samma rum. Skulle alltid få hoppa över videoinläggen av den anledningen. Dagens kids har ju lite andra möjligheter att konsumera youtube och liknande. De kan hänga med mobilen i timtal medans vi dinosaurier måste jobba, städa, laga mat, byta blöjor osv. Puh.

  6. Therese

    Heja
    Livechatt hade varit kul.
    Jag har en 4åring och en 1,5 åring jag skulle vilka veta hur du löste vardagssaker med små barn tex handla,promenera. Min 4åromg lyssnar inte alls utan springer pillar på allt ställer till i affären mm. Och lillsyran hakar på efter bästa förmåga.

  7. Johanna

    Livechat kan säkert vara kul. Videos kollar jag aldrig, jag gillar att LÄSA bloggar. Ska jag se på video så måste jag hämta hörlurar så jag inte stör familjen/folk på bussen/folk jag passerar när jag går hem från jobbet. Bara jobbigt! Men kollar jag på mina barn så inser jag att jag är en dinosaurie, de tänker bli youtubers båda två…

  8. Monica

    Jag har några frågor! Du studerar tydligen inte just nu och förut har du sagt att du har klarat dig ekonomiskt med hjälp av csn. Hur försörjer du dig nu? Kan du leva på bloggen? Söker du jobb inom det du studerat? Har du planer på att studera mer framöver? Det blev många frågor på en gång hoppas att du kan ge mig svar på dom!!!

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Just nu föräldraledig så ung samma ersättning som CSN. Jag vill plugga vidare inom hälsa och planerar att göra det när Jamie börjar förskoleklass nästa år, men tills dess ska jag bara njuta.:)

        1. Profilbild
          familjenannorlunda

          Undrar vad, Kinna?
          Hur min ekonomi ser ut? Hur jag får in stålar? Vet du, jag är nyfiken på din ekonomi med;)
          Hur mkt tjänar du? På vad?
          Sen när kräver man en ekonomisk redovisning av folk man inte känner? Eller känner för den delen:)

  9. Ulla

    Jag läser helst, vaknar alltid 4-5 tiden och läser dina kåserier. Tack för bra texter. Det är det som är mitt intresse. Inte filmer eller något annat.

  10. Anki

    Kul med livechat men det andra du oxå radade upp hade oxå varit kul 😉
    Hoppas att du får någon sömna i natt (och jag oxå när jag väl kommer till sängen;-)
    Kramar från Skåneland

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting